Pardubice – Sparta 4:3 (kon.)
konec
HC Motor České Budějovice
3:0 (2:0, 0:0, 1:0)
HC Oceláři Třinec
Sobota 07.12.2019, 12:00turnaj O Pohár DHL • 25. kolo
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:00.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Motor České Budějovice: Dvořák (Ludvík) – Najman, Hubata, Remta, Pavlát, Novák, Doktor – Řezáč, Hrubec, Anderle, Hracholski, Masopust, Pouzar, Janoch, Schwartz, Janoch, Čížek, Silný, Krcho

    HC Oceláři Třinec: Suchánek (Švančara) – Mituchovič, Radzienciak, Jenáček, Vacula, Ciencala, Grygar, Šulák – Havránek, Krč, Stránský, Pastor, Geidl, Mastič, Konečný, Plandor, Matěj, Ramik, Dobša

    Rozhodčí: Horák – Jindra, Zíka.
     
    Domácí tým je již nastoupen na hrací ploše. Třinečtí Oceláři už pomalu přichází. Za malý moment tak může dnešní zápas začít.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:57
    Jako první se do útočného pásma nastěhovali domácí hráči, kteří si pak připisují i první střelu. Tu od modré čáry vyslal Matouš Masopust. Kotouč byl ještě tečován a hostující brankář jej nakonec dostal mimo nebezpečí.
     
    00:58
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Konečný – 2 min., vysoká hůl).
     
    01:57
    Matouš Hrubec dostal přihrávku na vrcholek kruhu od Jakuba Nováka. Poté zkusil vystřelit. Do jeho pokusu se jeden z třineckých hráčů stihl postavit a odrazil ho vysoko do ochranné síti. Bude se vhazovat po Suchánkově pravici.
     
    02:51
    Jakub Čížek nedostal od Vojtěcha Krcha vůbec špatnou přihrávku. První jmenovaný si pak našel střeleckou pozici a zkusil to do horních pater branky. Suchánek si trochu povyjel a prudký pokus zneškodnil.
     
    03:25
    Motor se zkusil udržet v pásmu i nyní, tentokrát z toho však střelecký pokus nebyl. Třinec se nechtěně dostal do ofsajdového postavení, a tak se jen bude vhazovat v neutrální zóně.
     
    03:57
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Domácí hokejisté jdou do vedení! Jakub Novák zavezl kotouč do útočného pásma. Objel s ním soupeřovu branku, pak jej dostal na hůl MICHALA SILNÉHO, a ten si poradil nejlépe, jak mohl – 1:0. Asistence: Jakub Novák.
     
    04:40
    Hra se přesune do útočného pásma třineckých Ocelářů. Ti tak budou mít možnost připsat si vůbec první střelecký pokus na Dvořákovu branku. Uvidíme, zda domácího brankáře poprvé prověří.
     
    05:10
    Adam Stránský se ocitl před domácí brankou na malý moment zcela sám. Poté dostal přihrávku a z bekhendu zkusil zavěsit zřejmě pod horní tyč. Avšak bez úspěchu. Jelikož byl příliš rychlý, neměl moc prostoru soustředit se na zakončení. Jeho střela nakonec letí vysoko nad.
     
    05:56
    Matouš Masopust se vrhl bojovat o kotouč k hrazení, odtud se však puk dostal na modrou čáru, kde byl Nico Geidl. Jeho pokus však mezi tři tyče neletěl, českobudějovický brankář se tak nemusel kvůli této střele vzrušovat.
     
    07:02
    Po kratší odmlce se hra opět vrací do třineckého pásma. Hosté se totiž provinili zakázaným uvolněním.
     
    07:38
    Třinečtí se však ubránilli a založili vlastní akci. Poté si ale nerozumněli na útočné modré čáře, kde o kotouč přišli. Domácí, v čele s Matoušem Hrubcem, pak mohli jít do rychlé protiakce, nicméně je zastavuje čárový sudí, kterému ofsajdové postavení neuniklo.
     
    08:36
    Marek Havránek to vzal na sebe. Individuální akce ale nedopadla dle jeho představ. Zkoušel si obhodit posledního domácího obránce, ten si však hostujícího útočníka pohlídal a nepustil ho do souboje proti Marku Dvořákovi.
     
    09:34
    Tomáš Hubata si ve středním pásmu poradil s dotírajícím hostujícím hráčem a nahodil kotouč zpět do útočného pásma, kde už o něj oba týmy svádějí souboj. Přijde další ohrožení Suchánkovy branky?
     
    10:06
    Prozatím ne. Naopak se otevírají vrátka na hostující střídačku, kam již podruhé usedá Viktor Konečný, který se provinil hákováním.
     
    11:35
    Přesilovka se domácí týmu dlouhou dobu nedařila. Až potom se zničehonic dostal do velmi zajímavé pozice Matouš Hrubec, který se objevil u pravé tyče ze Suchánkova pohledu. Právě hostující gólman si ale povyjel, zmenšil domácímu hráči střelecký úhel a tento pokus zblízka zneškodnil.
     
    12:13
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Domácí hráči se radují z druhé branky! Jen co se Konečný vrátil na led, ještě se nestačil zapojit pořádně od hry, jeho tým podruhé inkasuje. Autorem druhé branky je po přesné střele MATOUŠ MASOPUST. Asistence: Michal Silný, Vojtěch Krcho.
     
    13:15
    Michal Ramik dostal přihrávku před branku. Už zakončoval a nebyl ve vůbec špatné pozici. Nakonec si s jeho pokusem ale Marek Dvořák dokázal poradit.
     
    14:43
    Jeden z domácích hráčů dostal přihrávku do úniku. Z pravého kruhu pak mířil na vzdálenější tyč, avšak Suchánek byl tentokrát úspěšný a neměl problém zasáhnout.
     
    16:37
    Marek Havránek si zkoušel obhodit jednoho z domácích obránců, čímž by se mue otevřela cesta k brance. Nakonec však úspěšný nebyl a tím pádem se do vyložené šance nedostal. O chvíli později se však vhazuje před Dvořákovou brankou.
     
    17:34
    Remta vypálil zhruba z vrcholku kruhu, kam si sjel až od modré čáry. Vyslal velmi štiplavý pokus, který proletěl jen těsně kolem levé tyče. Motorácký tlak ale pokračuje.
     
    18:56
    Tomáš Havránek jel proti jednomu z domácích a odkázal vystřelit. Nebyl ale ve vůbec lehké pozici, tudíž jeho zakončení nakonec končí výrazně mimo brankovou konstrukci.
     
    19:18
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Pouzar – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    19:56
    Filip Ciencala si našel na modré čáře kousek prostoru a hned jej využil k dobrému střeleckému pokusu. Jeho pokus letěl do pravého horního růžku z brankářova pohledu. Ten ale nakonec jen velmi těsně přelétl.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Máme za sebou úvpdních dvacet minut. V úvodní části první periody byl aktivnější domácí celek, pak se začal chytat i Třinec. Motor ale bude spokojenější. Vede totiž o dva góly a může být o něco klidnější. Vše je ale rozhodně ještě otevřené.

    Prostřední dějství začne v 12:47.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    21:43
    Byl opraven střelec druhé branky. Nakonec je jím Matouš Masopust.
     
    22:50
    Motor se musí v úvodních okamžicích třetinách bránit. To se mu ale zatím daří, nyní dokonce otáčí hru na opačnou stranu a už kombinuje.
     
    23:37
    Viktor Konečný dostal přihrávku na pravé křídlo, kde měl poměrně dost prostoru, čehož zkoušel hned využít. Zkoušel zamířit pod horní tyč, avšak tu jen těsně minul. Jeho pokus byl ale poměrně nebezpečný.
     
    24:50
    Třinec se dlouho dobu držel v útočném pásmu, což mu nakonec k ničemu není. Marek Dvořák mohl být relativně v klidu, nemusel totiž čelit žádné třinecké střele.
     
    26:10
    Patrik Najman měl poměrně dost prostoru na modré čáře, a tak nahodil kotouč přímo na branku. Před brankovištěm se ještě pokoušel tečovat jeden z domácích, který kotouč nakonec jen velmi těsně netrefil. Suchánek se tak položil na led a za pomoci svých betonů kotouč dostal mimo dosah domácích hráčů.
     
    26:34
    Michal Silný projel středním pásmem bez větších problémů, načež po přejetí modré čáry vystřelil nebezpečně na pravou tyč. Suchánek se natáhl, co to jen šlo, nakonec však zbytečně. Nebezpečý pokus prolétl jen těsně mimo tyč.
     
    27:20
    S další dobrou střelou o chvíli později přispěchal Matouš Hrubec. Ten se vytočil zpoza branky a zkoušel ohrozit bližší horní růžek. Suchánek si stihl povyjet a střelu ramenem vyrazit.
     
    28:34
    Patrik Najman stál u hrazení, kam se k němu odrazil kotouč. Zkusil střelu z první, která nebyla vůbec špatná a Suchánkovi nadělala velké potíže. Hostující brankář na poslední chvíli zareagoval a kotouč vyrazil do rohu kluziště.
     
    29:35
    Filip Ciencala inkasoval nepříjemnou střelu. Zřejmě někam do nohy, na kterou nyní nemůže došlápnout. Za pomoci spoluhráčů tak odjíždí na střídačku. Snad tedy bude hostující bek v pořádku a do hry se ještě zapojí.
     
    31:23
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Novák – 2 min., podrážení).
     
    32:43
    Filip Vacula posílal kotouč na vzdálenější tyč, kam si pomalu sjížděl jeho spoluhráč. Ten však nakonec na přihrávku jen těsně nedosáhl, a tím pádem nezakončil. Nakonec se kotouče dotkl Dvořák, který ho odráží do rohu ledové plochy.
     
    33:43
    Tomáš Krč dostal přihrávku přesně na hůl, byl ale ve velkém střeleckém úhlu. Přesto zkusil střelu z první. Jeho pokus obětavě zablokoval Lukáš Pavlát, který se do něho položil a dostal ho mimo nebezpečí.
     
    34:38
    Šimon Jenáček se z obranných řád vydal do útoku. Nakonec však ani nezakončil, neboť se k němu stáhl jeden z domácích obránců a střelu mu znemožnil.
     
    36:17
    Na ledové ploše se toho příliš nedělo. Až poté se domácí hokejisté vydali do přečíslení tři na dva, které končí přesným Suchánkovým zákrokem. Ten si poradil s dorážkou, která šla z beprostřední blízkosti.
     
    37:28
    Patrik Najman si poradil s dotírajícím hráčem na útočné modré čáře a pak zkusil střelecký pokus. Ten letěl doprostřed branky, ještě předtím ho ale zablokoval jeden z třineckých obránců.
     
    38:52
    Jakub Novák zkoušel rychle od hrazení poslat kotouč na vzdálenější tyč. Nakonec po ledě puk proplul jen kolem tyče a k přímému ohrožení branky nakonec nedošlo. Motor se však stále drží v útočném pásmu.
     
    39:57
    Jeden z domácích hráčů napřáhl od modré čáry a jeho pokus přitom enbyl vůbec špatný. Tvrdá a přesná střela nakonec končí přesně ve výstroji hostujícího brankáře, který měl co dělat, aby ji našel a bezpečně uschoval.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:23
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Domácí jdou do tříbrankového vedení! Velmi důležitá trefa! Jakub Novák poslal přihrávku na pravý kruh, kde stál pohotový VOJTĚCH KRCHO, který z první propálil zřejmě mezi Suchánkovy betony. Asistence: Jakub Novák.
     
    40:56
    Patrik Najman dostal rychlou přihrávku na útočnou modrou čáru, odkud kotouč ihned poslal na branku. Suchánek nahození viděl a neměl problém s tím uschovat jej na své hrudi.
     
    41:25
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Janoch – 2 min., podrážení).
     
    42:24
    Jakub Čížek ujel v oslabení do útočného pásma. Už to vypadalo, že se kvůli střeleckému úhlu do šance nedostane, ale potom zakončil z bekhendu. Suchánek měl nakonec možná více práce, než by čekal, nakonec však puk v klidu rozehrává svému spoluhráči.
     
    43:25
    Jan Janoch se vrací zpět na ledovou plochu. Motor neměl v tomto oslabení moc práce a přežil jej bez větší úhony.
     
    44:26
    Michal Silný dostal od Vojtěcha Krcha přihrávku přesně před branku. První jmenovaný z těchto míst pak nadvakrát zakončoval, Suchánek byl ale v tomto minisouboji úspěšnější, když kotouč udržel před brankovou čárou.
     
    45:54
    Jahor Hracholski se agilně nacpal až před branku. Suchánka si položil a už to vypadalo, že zakončí přesně do odkryté části klece. Hostující brankář ale udržel beton, kde potřeboval, a nakonec ještě stihl zasáhnout.
     
    47:10
    Jaroslav Pouzar udržel kotouč pro svůj tým, načež ho poslal na Jakuba Čížka. Ten neměl moc prostoru, a tak zkusil nahodit na branku z větší dálky. Suchánek nakonec zasahovat nemusí.
     
    48:17
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Hubata – 2 min. + 10 min. osobní trest, zásah do hlavy nebo krku). Trest odpyká Anderle.
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Plandor – 2 min. – hrubost).
     
    50:17
    Ve hře ve čtyřech na obou stranách se toho moc nedělo. Ani jeden z brankářů nemusel zasahovat, nedošlo k ždánému ohrožení branky.
     
    51:41
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Doktor – 5 min. + osobní trest do konce utkání, faul kolenem). Trest odpyká Anderle.
     
    52:39
    Marek Havránek napřáhl nam modré čáře a nebyl vůbec daleko od gólu. Jeho pokus proletěl přes skrumáž hráčů a kotouč se nakonec odrazil až od pravé tyčky z Dvořákovu pohledu.
     
    53:36
    V oslabení se na opačnou stranu dostali také českobudějovičtí hráči, kteří dokonce kombinovali a dostali se do střeleckého pokusu. S. ním ale neměl brankář Suchánek výraznější problémy.
     
    54:58
    Nyní už se hrálo jen v útočném pásmu třineckých Ocelářů. Motor se ovšem zatím dobře brání a z původně pětiminutové přesilovky soupeře už zbývá jen něco málo přes minutu a půl
     
    56:13
    Michal Ramik střílel z levého křídla z brankářova pohledu. Jeho pokus letěl na pravou tyč, ovšem zde se Dvořák dobře natáhl a s vypětím všech sil kotouč dostal mimo brankovou konstrukci. Parádní zákrok!
     
    57:15
    Adam Stránský si najel před branku, kam dosta přihrávku před její odkrytou část. Nakonec však v rychlosti kotouč až za brankovou čáru neprocpal. Puk končí za brankou domácího týmu.
     
    58:49
    Vojtěch Krcho poslal skvělou přihrávku před branku, kam si najížděl Matouš Masopust. Ten však v pravý čas do odkryté klece nezamířil, jeho pokus totiž končí nad horní tyčkou.
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Českobudějovičtí hokejisté zaslouženě vítězí. Soupeře nepustili do příliš gólových šancí, naopak třikrát sami skórovali a mohou se tak radovat z povedeného zápasu, kterým navázali i na včerejší vítězství proti Vítkovicím. (14:09:15)

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 4. Silný (Novák), 13. Masopust (Silný, Krcho), 41. Krcho (Novák)


    HC Motor České Budějovice: Dvořák (Ludvík) – Najman, Hubata, Remta, Pavlát, Novák, Doktor – Řezáč, Hrubec, Anderle, Hracholski, Masopust, Pouzar, Janoch, Schwartz, Janoch, Čížek, Silný, Krcho
    HC Oceláři Třinec: Suchánek (Švančara) – Mituchovič, Radzienciak, Jenáček, Vacula, Ciencala, Grygar, Šulák – Havránek, Krč, Stránský, Pastor, Geidl, Mastič, Konečný, Plandor, Matěj, Ramik, Dobša

    Rozhodčí: Horák – Jindra, Zíka
    thejrc.org