Příbram – Tábor 1:5 (kon.) | Dvůr Králové n. L. – Nová Paka 1:2 (kon.) | Mor. Budějovice – Kopřivnice 3:6 (kon.)
Nový Jičín – SHK Hodonín 3:1 (kon.) | Val. Meziříčí – Šumperk 3:5 (kon.) | Klatovy – David Servis 2:1 (po pr.)
Bílina – Mostečtí Lvi 3:8 (kon.) | Kobra – Písek 4:8 (kon.) | China Golden Dragon – Kolín 3:7 (kon.)
Děčín – Trutnov 5:6 (po pr.) | Vrchlabí – Jablonec n/N 9:1 (kon.) | Opava – Žďár n/S 4:1 (kon.)
konec
HC Kobra Praha
4:8 (2:0, 2:4, 0:4)
IHC Králové Písek
Sobota 07.12.2019, 18:00 • Zimní stadion Kobra Praha, Praha 4-Braník • 2. liga skupina Střed (ČR) • 23. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Kobra Praha: Sochůrek (Langer) – Popela, Valík, Šteiner (A), Mrkvička, Šefl – Tondr, Davídek, Antončík (C), Šťastný, Hrubý, Heldák, Novák, Bříška (A), Smejkal, Hlinka, Petrov, Kohút.

    IHC Králové Písek: Kříž (Buchta) – Turek, Šafář, Šaršok (A), Hanus (A) – Volf, Rod, Bárta, Bednařík (C), Matějka, Bílek, Přibyl, Sivek, Arnošt, Karbulka, Strnad, Tintěra, Novák.

    Rozhodčí: Pokorný – Horký, Roupec.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:08
    První buly dnešního utkání vyhráli písečtí Králové. Ze svého prvního výjezdu na Sochůrka ale nic nevytěžili a naopak rychle se museli vrátit k vlastní brance.
     
    01:16
    Milan Davídek přetáhl kotouč středem pole do mezikruží. Tam mu ale nevyšla nahrávka k levému mantinelu, čímž se k puku dostal Písek.
     
    02:21
    Ze středového kruhu vypálil na Sochůrka Jakub Volf. Gólman Kobry ale s přehledem přivinul kotouč lapačkou k ledu.
     
    02:48
    Je to Písek, který je v poslední době aktivnější na kotouči a snaží se o dobytí Sochůrkovy branky. Obrana Kobry jim v tom ale vystavuje důraznou stopku.
     
    03:40
    Mrkvičkovu střelu od modré odclonil těsně před brankovištěm Dominik Bílek. Přesto Braničtí ve své útočné akci proti Richardu Křížovi pokračují.
     
    04:52
    Kobra nepřešla přes střední pásmo. Její kombinaci narušil Tomáš Rod, který si přisvojil kotouč u modré. Sám následně nasměroval svůj tým do útočné příležitosti.
     
    05:59
    Daniil Petrov nedokázal převzít nahrávku od Šimona Antončíka. To umožnilo Králům dostat se ke kotouči.
     
    06:18
    Kobra právě vstřelila branku!
    Přesto skóre otevírá Kobra! Po rychlé protiakci dokázal uklidit kotouč do Křížovy branky naprosto spolehlivě DOMINIK NOVÁK, který tak střílí první gól dnešního utkání. Asistence: David Kohút.
     
    06:49
    Po vstřeleném gólu nabila Kobra svá útočná torpéda a drží se před brankou Kříže.
     
    07:06
    Kobra právě vstřelila branku!
    A pramení z toho druhý gól pražského týmu! O ten se tentokrát postaral DENIS HELDÁK, jehož zakončení po rychlé souhře navyšuje vedení Pražanů. Asistence: Milan Davídek
     
    07:49
    Písek se ovšem chopil příležitosti a dostal se k prověření Lukáše Sochůrka. Gólman domácích ale udržel celou situaci pod kontrolou.
     
    08:22
    Cestu Dominika Bílka do útočného pásma zastavil Dominik Valík. Tím se Kobra dostala k obratu a ke střelecké příležitosti proti brance Richarda Kříže.
     
    09:09
    Braničtí se snaží dostat ven z obranné třetiny. Poslední příležitost měl zatím Daniil Petrov, který ale nedokázal na modré přejít přes píseckou obranu.
     
    10:10
    Tomáš Mrkvička zadržel kotouč na modré v útočném pásmu. Už ale nedokázal nasměrovat přesnou nahrávku podél mantinelu za branku Kříže. Výsledkem toho je královský výjezd, z něhož ale nevzešlo zakončení.
     
    11:09
    Adam Novák se utrhl a rychle vyjel proti brance Lukáše Sochůrka. Jeho pohyb ovšem zaznamenal Dominik Šteiner, sjel si k němu a udržel ho u mantinelu a bez střely.
     
    11:54
    Jiří Smejkal nepřevzal Antončíkovův pass. Kotouč se následně ještě snažil podržet David Kohút, avšak ve své piruetě v pádu jej udržet na holi nedokázal.
     
    12:27
    Vyloučení v týmu IHC Králové Písek (Jaroslav Šaršok – 2 min., faul kolenem).
     
    13:27
    Přesilovka zatím Kobře příliš nevychází. Naopak. Písek drží svého soupeře v sevření vlastního obranného pásma bez sebevětší naděje na potenciální přesun mimo tento prostor.
     
    14:12
    Navíc to byl Lukáš Sochůrek, který musel hasit soupeřovu střelu po písecké střele.
     
    14:27
    Hosté v plném počtu.
     
    14:53
    Milan Davídek nepřenesl kotouč přes modrou čáru u levého mantinelu. Tak se alespoň snažil udržet hru daleko od vlastní branky.
     
    15:44
    Šimon Antončík spolu s Davidem Kohútem vyčkávají na posun hlouběji do prostoru přihrávkami mezi sebou. Proti nim ale stojí celkem připravená písecká obrana, která neuvolní domácím ani centimetr volného prostoru.
     
    16:28
    I výjezd Kamila Bříšky s Tomášem Šťastným nestačil na píseckou obranu.
     
    16:36
    Vyloučení v týmu HC Kobra Praha (Tomáš Mrkvička – 2 min., nedovolené bránění).
     
    16:55
    Ani Tomáš Šťastný, ani Milan Davídek nestačili na pronikajícího píseckého hráče. Přesto se z této situace Písek nedostal do střeleckého zakončení.
     
    18:07
    Braničtí záhy dokázali otočit hru a vytvořili si tlak na branku Richarda Kříže. Z něho vytěžili střelu, byť si s ní dokázal královský gólman poradit.
     
    18:36
    Domácí v plném počtu.
     
    18:48
    Kamil Bříška nepřihrál přesně přes střední pásmo na Tomáše Šťastného. Toho využil Písek k brejku na opačný konec kluziště.
     
    19:17
    Své střelecké štěstí si vyzkoušel Lukáš Tondr. Narazil ale hned na prvního stojícího hráče Písku, který mu střelu zblokoval.
     
    19:40
    I Dominik Bílek svou střelou natrefil jen obránce, tentokrát ale kobřího.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina nepřinesla příliš atraktivní hokej. Oba týmy nedokázaly dotahovat povětšinou akce do úspěšného konce. To se povedlo jen ve dvou případech Kobře a ta díky tomu vede.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:22
    Do počátku druhé třetiny se vstoupilo lépe Kobře, která udržela kotouč na svých holích a po rozehrávce od Sochůrka se vydala proti Křížově svatyni.
     
    21:25
    O kotouč se rozhořel tuhý boj ve středním pásmu. Vítězně z něj ale nevyšel nikdo, neboť po písecké krátké přihrávce opustil kotouč ledovou plochu.
     
    21:53
    Po dalším buly se dokázal odhodlat k brejku Dominik Novák. Zrovna tak ale Písek bleskově obrátil.
     
    22:05
    Vyloučení v týmu HC Kobra Praha (David Kohút – 2 min. + 10 min. osobní trest, zásah do hlavy nebo krku).
     
    22:14
    Písek právě vstřelil branku!
    Jen devět vteřin stačilo Písku, aby dokázal využít přesilovku a snížit! Po vhazování a rychlé souhře přesně zakončil DAVID MATĚJKA. Asistence: Lukáš Bednařík a Roman Tintěra.
     
    22:47
    Písek právě vstřelil branku!
    A vzápětí máme srovnáno! Sólovou akcí se ocitl před brankou JAN TUREK, proti jehož zakončení z rychlého nájezdu neměl Sochůrek sebemenší šanci. Bez asistence.
     
    23:32
    Od pokračování kobřího útoku zastavilo domácí ofsajdové postavení pronikajícího Petrova.
     
    23:53
    Vyloučení v týmu IHC Králové Písek (Lukáš Bednařík – 2 min., zásah do nohou).
     
    23:58
    Kobra se ve své přesilovce zformovala a zaútočila na píseckou branku, před níž se již celkem dlouho drží.
     
    25:14
    Sice na malou chvíli Písek vyvezl kotouč ven ze třetiny, tak se Kobra dokázala vrátit zpět a pokračovat ve svém tlaku na Křížovu branku.
     
    25:53
    Hosté v plném počtu.
     
    26:22
    Po vyrovnání početní sil se daří více Písku. A konkrétně Lukáši Bednaříkovi, který si počínal velmi aktivně před brankou Sochůrka. Nic z toho ale nevytěžil.
     
    27:07
    Kobra právě vstřelila branku!
    Braničtí si opět uzmuli vedení! Kombinační akci Kobry dokázal přesnou trefou k levé tyči Křížovy branky proměnit v gól KAMIL BŘÍŠKA. Asistence: Tomáš Šťastný a Lukáš Tondr.
     
    27:41
    Kobra právě vstřelila branku!
    Zdá se, že dnešní utkání bude rozhodnuto ve dvougólových sekvencích! Z těsné blízkosti navýšil vedení Kobry DOMINIK VALÍK. Asistence: Denis Heldák a Milan Davídek.
     
    28:02
    Písek právě vstřelil branku!
    Přestřelka pokračuje rychlým píseckým gólem! Z vhazování si vyjel na branku LUKÁŠ BEDNAŘÍK, který neváhal ani nejmenší moment a přesně zakončil. Asistence: Vladimír Hanus.
     
    28:14
    Písek právě vstřelil branku!
    Jako bych to před malou chvílí neříkal! Písku vyšla další rychlá akce po vhazování, čímž je znovu srovnáno! O tuto gólovou trefu se postaral JIŘÍ BÁRTA. Asistence: Dominik Bílek a Michal Sivek.
     
    29:08
    Vyloučení v týmu IHC Králové Písek (Jan Turek – 2 min., podrážení).
     
    29:46
    Ve své další přesilovce se Kobra drží v útočném pásmu. Tam celkem přesně kombinuje a vyčkává na ideální moment pro prověření Richarda Kříže.
     
    30:54
    Záhy se ovšem Braničtí museli vrátit k Sochůrkovi, od jehož branky se postupně dostávají znovu do prostoru.
     
    31:08
    Hosté v plném počtu.
     
    31:53
    Po vyrovnání početních sil je Písek tím aktivnějším týmem, jemuž se daří držet a kombinovat v útočném pásmu. Proto také Kobra vyhodila kotouč na zakázané uvolnění.
     
    32:28
    Milan Davídek ale dokázal vyvézt puk středním pásmem a následně od modré vypálil. Kotouč ale písecký obránce srazil do ochranné sítě nad brankou.
     
    33:05
    Jeho nájezd Kobru nabudil a ta se tím pádem stále drží v útočném pásmu a stále hledá volné místo pro střelu na píseckou branku.
     
    33:57
    Tomáš Šťastný nezabránil přesunu Písku do středního pásma. Tam se stejně Králové nijak dlouho neohřáli, následoval tak další návrat Kobry směrem před Kříže.
     
    34:46
    Vyloučení v týmu HC Kobra Praha (Filip Hlinka – 2 min., podrážení).
     
    35:13
    Přesilovka umožnila Písku důmyslnou souhru v útočném pásmu. Toho využili k několika střelám na Sochůrka, avšak gólman Kobry zůstal ve střehu a celou situaci udržel pod kontrolou.
     
    35:41
    Souhru mezi Bílkem a Sivkem se podařilo Kobře narušit. Naopak Braničtí se následně vydali do brejku proti Richardu Křížovi.
     
    36:16
    Vyloučení v týmu IHC Králové Písek (Adam Novák – 2 min., podrážení).
     
    36:20
    I při hře čtyři na čtyři se sám středem kluziště prosmýkl Lukáš Bednařík. Výsledkem toho byla střela na Sochůrka z mezikruží, kterou ovšem gólman pražského týmu dokázal pokrýt.
     
    36:46
    Domácí v plném počtu.
     
    37:01
    Nějakou dobu trvalo Kobře, než se zformovala v útočném pásmu a zahájila střelecké tažení proti Křížovi. Ani to ale nemělo příliš dlouhého trvání, neboť obrana Písku brzy vystavila domácím stopku.
     
    38:07
    Ale vytlačit Kobru Písek ven ze třetiny stále nemůže.
     
    38:16
    Hosté v plném počtu.
     
    39:00
    Závěr třetiny opět patří Kobře a její útočné hře na dostřel Richarda Kříže. Přestože sice Braničtí zpravidla neopouštějí útočné pásmo, tak dostat se ke střele je pro ně dosti náročné.
     
    39:29
    Záhy také Písek dokázal vyjet. Ovšem boj o kotouč v rohu kluziště po Sochůrkově levici skončil vyhozením puku mimo led.
     
    39:49
    Ještě v úplném závěru Kobra otočila hru.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé třetině jsme mohli vidět dramatickou hru, kterou rozhodovaly dvougólové příděly. Zejména díky tomu je tak stav nerozhodný 4:4.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:08
    Rychlý výjezd Kobry po buly a rychlý a vysoký výhoz Dominika Šteinera směrem k Křížově brance. Vhazuje se tak v kobřím útočném pásmu a Písečtí tím pádem musejí být na pozoru.
     
    41:46
    Nedlouho trval nájezd Písku na opačné straně kluziště. Kobra se tak vzápětí dokázala vrátit a znovu masivně ohrožovat prostor před Křížem.
     
    42:49
    Písek právě vstřelil branku!
    Přesto je to Písek, který gólově otevírá třetí třetinu! Stačila k tomu celkem rychlá královská souhra v útočném pásmu a následné přesné zakončení ADAMA NOVÁKA. Asistence: Vladimír Hanus a Lukáš Bednařík.
     
    43:56
    Králové se stále drží v útočném pásmu a tam se snaží ještě o navýšení vedení. Proti tomu se tu a tam dostane ke kotouči Kobra, která podniká výpady na opačnou stranu kluziště.
     
    45:08
    Braničtí se drží s kotoučem na holi za vlastní brankou, odkud se marně snaží osvobodit směrem na opačný konec hrací plochy. Spolu s nimi je tam ale i celá písecká pětka, která jim celou akci znemožňuje.
     
    46:24
    Ve středním pásmu si počínal celkem aktivně Šimon Antončík. Tak moc, že si vysloužil pozornost dvou píseckých beků. Ti ho následně přírazem na mantinel odstavili od kotouče.
     
    47:33
    Dominik Novák neměl tak dlouhou hůl, aby dokázal vypíchnout kotouč z držení Dominika Bílka. Toho následně Písek využil k vlastní protiakci.
     
    49:08
    Dalekonosnou střelu z vnější hranice kruhu vyslal na Sochůrka Lukáš Bednařík. Gólman Kobry ale kotouč celkem bez obtíží dokázal pokrýt a podržet mezi nohama.
     
    49:22
    Znovu to zkouší Kobra rozehrávkou ve středním pásmu. Braničtí ale přes něj opět nemohou přejít. Obrana Písku totiž hájí svůj vymezený prostor celkem důrazně.
     
    50:29
    Bednaříka odstavil od kotouče Jindřich Valík. Puk tak letěl do volného prostoru v rohu kluziště po Sochůrkově levé ruce. Sérií dlouhých náhozů se ale vzápětí dostal na opačný konec kluziště.
     
    51:11
    Projektil Milana Davídka vyzkoušel na vlastní kůži Richards Kříž. Ramenem ale dokázal vyrazit puk vedle sebe. K puku se tak dostal Písek.
     
    51:51
    Dlouhý Mrkvičkův výhoz nasměroval znovu Kobru do útočného pásma. Braničtí ale opět zde nic zásadního nepředvedli, načež Písek otočil těžiště hry na druhý konec hřiště.
     
    53:24
    Následuje přesun Kobry, jedna střela na branku, odražený kotouč a výpad Písku na opačný konec kluziště.
     
    54:04
    Písek právě vstřelil branku!
    Další úspěšný brejk Písku! Ten si kobří obrana vůbec nepohlídala, tak DOMINIK BÍLEK celkem rychle najel proti Sochůrkově brance a jeho v tempu také překonal. Písek tak navyšuje své vedení na dvoubrankový rozdíl. Bez asistence.
     
    54:27
    Branickým se tento stav pochopitelně nelíbí, toho se snaží využít důraznou souhrou v útočném pásmu. Zatím ale vytěžili pouze buly po píseckém výhozu na icing.
     
    54:45
    Sám proti třem stál Milan Davídek. A celkem zákonitě také pohořel, čehož Písečtí využili k další protiakci.
     
    55:10
    Písek právě vstřelil branku!
    Zdá se, že na Braníku už je dnes rozhodnuto. Nájezd dvou proti jedinému bekovi znamená písecký odstup již o tři gólové trefy. Šťastným střelcem se nyní stal DAVID MATĚJKA. Asistence: Daniel Arnošt.
     
    55:10
    Oddechový čas pro domácí.
     
    55:47
    Kobra to ale ještě nevzdává a svého soupeře napadá vysoko v útočném pásmu. Načež se do zakončení dostal Tomáš Šťastný. Richard Kříž sice zprvu neměl kotouč po Šťastného dělovce zcela pod kontrolou, následně si jej přivinul k betonu.
     
    56:17
    Vyloučení v týmu IHC Králové Písek (Dominik Bílek – 2 min., držení).
     
    56:17
    Kobra stále cítí naději! Proto Lukáš Sochůrek opustil na přesilovku brankoviště.
     
    56:55
    Branickým se daří kombinovat v útočném pásmu. Na střelu ale vyčkávají celkem dlouho.
     
    57:35
    Načež Písek zvládl vyhodit kotouč podél mantinelu na opačný konec kluziště a vystřídat.
     
    58:05
    Kobra se ale zvládla dostat do třetiny a soupeře kombinací stáhnout v jeho vlastním obranném prostoru.
     
    58:17
    Hosté v plném počtu.
     
    58:28
    Braničtí stále kombinují v útočném pásmu. Naproti tomu Písek volí taktiku vyhazování dlouhých kotoučů na náhodu do prázdné branky. Výsledkem toho jsou již tři zakázané uvolnění Králů v krátkém čase.
     
    58:59
    Dominik Šteiner ubránil najíždějícího Volfa a nasměroval do protiakce Šimona Antončíka. Ten ale nevystihl ideální moment střely a Kříž tak neměl příliš práce s lapením kotouče.
     
    59:35
    Písek právě vstřelil branku!
    25 vteřin před koncem je již definitivně rozhodnuto! Pro čestný osmý královský gól do prázdné branky si najel kapitán Písku LUKÁŠ BEDNAŘÍK. Bez asistence.
     
    Konec zápasu.
     
    Tohle musela být pro domácí Kobru hodně krutá sprcha ve třetí třetině. Písek se dostal do větší herní pohody a zaslouženě nasázel do branky pražského týmu čtyři góly, čímž si z Braníku odváží vítězství, které sice vypadá jednoznačně, ale zas tak lehce se nerodilo.
     
    Pro dnešek je to odsud z Braníku ode mne vše. Přeji hezký zbytek večera. (20:14:42)

    Vít Trubička

    Branky a nahrávky: 7. Novák (Kohút), 8. Heldák (Davídek), 28. Bříška (Šťastný, Tondr), 28. Valík (Heldák, Davídek) – 23. Matějka (Bednařík, Tintěra), 23. Turek, 29. Bednařík (Hanus), 29. Bárta (Bílek, Sivek), 43. Novák (Hanus, Bednařík), 55. Bílek, 56. Matějka (Arnošt), 60. Bednařík


    HC Kobra Praha: Sochůrek (Langer) – Popela, Valík, Šteiner (A), Mrkvička, Šefl – Tondr, Davídek, Antončík (C), Šťastný, Hrubý, Heldák, Novák, Bříška (A), Smejkal, Hlinka, Petrov, Kohút.
    IHC Králové Písek: Kříž (Buchta) – Turek, Šafář, Šaršok (A), Hanus (A) – Volf, Rod, Bárta, Bednařík (C), Matějka, Bílek, Přibyl, Sivek, Arnošt, Karbulka, Strnad, Tintěra, Novák.

    Rozhodčí: Pokorný – Horký, Roupec
    ocianews.com