Třinec – Plzeň 5:2 (kon.) | Litvínov – Kladno 4:1 (kon.) | Sparta – Olomouc 1:2 (kon.)
Mladá Boleslav – Zlín 3:6 (kon.) | Mountfield HK – Vítkovice 0:2 (kon.) | K. Vary – Liberec 3:2 (3:1 po s.n.)
Pardubice – Kometa Brno 6:2 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
1:2 (1:1, 0:0, 0:1)
HC Olomouc
Neděle 08.12.2019, 16:00 • O2 arena (Praha - Vysočany) • Tipsport extraliga • 26. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    HC SPARTA PRAHA

    1. místo, 53 bodů, skóre: 90:57
    Aktuální forma: V, V, V, V, P

    Pražský celek prožívá velmi vydařené období, avšak body se mu daří získávat především po základní hrací době. V prodloužení se sparťanům podařilo vyhrát ve všech případech až na jeden. Kromě zmíněného případu svěřenci trenéra Uweho Kruppa vyhráli, a i díky těmto bonusových bodů se stále drží na čele ligové tabulky.

    Sparťané se činí v ofenzivě, kde společně s Karlovými Vary dokázali nasázet svým soupeřům nejvyšší počet branek. Jejich mašina se však zastavila v posledním utkání na ledě Pardubic, kde sice Pražané krátce vedli, ale vinou dvojnásobného oslabení ve třetí třetině o vedení přišli a následně dostali rozhodující gól.
     
    HC OLOMOUC

    9. místo, 31 bodů, skóre: 51:67
    Aktuální forma: P, P, V, P, V

    Olomoučtí hokejisté vstoupili do nového ročníku pravou nohou, nicméně poté následoval menší útlum. Hanáci se však vrátili k původnímu systému a nahráli další důležité body. Společně s Rytíři získali slušných jednatřicet bodů a svou vratkou pozici v elitní desítce musí ještě potvrdit.

    Jejich skóre je mírně záporné, ale nejdůležitější údaj z tabulky zní mírně ve prospěch Olomouce. Kolonka bodů Hanákům zajišťuje pozici v elitní desítce, ale v klidu být nemůže. Soutěž je v této fázi hodně nahuštěná a týmy zespodu se tlačí do předních míst pelotonu. Naposledy se Kohoutům povedlo zaskočit Litvínov, který po dvou výhrách na Hané tentokrát padl, když třikrát inkasoval.
     
    KANADSKÉ BODOVÁNÍ/STATISTIKY

    Sparta
    Jiří Smejkal (9+13; 24 zápasů)
    Michal Řepík (10+11; 22 zápasů)
    Andrej Kudrna (8+7; 25 zápasů)

    Olomouc
    Zbyněk Irgl (9+10; 25 zápasů)
    Lukáš Nahodil (9+4; 24 zápasů)
    Rostislav Olesz (4+7; 25 zápasů)
     
    VZÁJEMNÉ ZÁPASY 2019/2020

    13. kolo: Olomouc – Sparta 0:4

    Sparta spolu s Olomoucí sehrála jediný vzájemný duel v této sezoně na konci října. Pražané tehdy zavítali na led Hanáků s cílem ukořistit další cenné body a prodloužit vítěznou šňůru. To se jim také povedlo, když zvítězili zásluhou dvougólového Davida Tomáška 4:0. Brankář Matěj Machovský navíc zaznamenal první čisté konto.
     
    Krásné hokejové odpoledne! Tipsport extraliga pomalu roztáčí svou druhou polovinu základní části a my tady máme už šestadvacáté kolo. V jeho rámci se dnes na ledě pražské O2 areny představí Sparta, která vyzve olomoucké Kohouty. Zápasu bude předcházet bohatý doprovodný program a také ceremoniál. Začátek utkání je na programu přesně v 16:00 hodin! Buďte u toho!
     
    Ještě jednou přeji všem hokejovým příznivcům příjemné nedělní odpoledne přímo z O2 areny. Za dvacet minut vyjedou oba týmy na rozbruslení a my si pojďme představit ty nejzásadnější změny, které trenéři připravili pro dnešní duel.
     
    Domácí dnes pošlou do branky jako startujícího brankáře Matěje Machovského. Obrana zůstává ve stejném složení, v útoku registrujeme jednu patrnou změnu. Místo zraněného Jana Buchteleho bude hrát na křídle druhé útočné formace Albert Michnáč, jenž se vrátil z hostování z Karlových Varů. Mimo hru i dnes zůstane kapitán Michal Řepík. Kapitánské céčko tak znovu přebere jeho asistent Lukáš Pech.

    Olomoučtí nemají důvod měnit svoje složení, a tak do dnešního utkání vyrukují s heslem vítězná sestava se nemění. V brance opět bude chytat Jan Lukáš, na střídačce bude připraven Branislav Konrád. Obranné páry i útočné formace jsou neměnné. Na centru prvního útoku bude hrát Rostislav Olesz. Čtvrtá formace pak bude ve složení Káňa – Strapáč – Skladaný.

    Takto trenéři podle svého uvážení poskládali své sestavy pro dnešní zápas na ledě pražské O2 areny.
     
    Týmy už vyjely na rozbruslení, které bude probíhat následujících dvacet minut.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Rozbruslení je u konce. Týmy se už pomalu soukají zpátky do kabin a ke slovu se dostává rolba, která upraví tradičně výborně připravený led v hale.
     
    Nyní má svoje úvodní slovo moderátor sparťanských zápasů. Dnešní duel je zároveň výročním pro Spartu, která v této sezoně slaví už 116 let své existence!
     
    Sparťanští hokejisté dnes nechají své tradiční dresy s bílou barvou odpočívat v kabině a na sobě budou mít speciální výroční dresy ze sezony 1989/1990, kdy pražský klub slavil další mistrovský titul.
     
    Olomoučtí Kohouti si přivezli do hlavního města tradiční červenou variantu dresů. Zda jim přenesou v tomto utkání štěstí, to je dnešním rébusem.
     
    Tribuny v O2 areně se nám pomalu zaplňují. Zatímco sparťanský kotel je už slušně zaplněný, do Prahy přijeli podpořit své hráče také fanoušci z Hané.
     
    Na kostce se už spustila sestava domácího mužstva. Už za chvíli bude následovat slavnostní ceremoniál legend.
     
    Na led nyní za velkého potlesku přichází mistrovský tým Sparty ze sezony 1989/1990 v čele s tehdejším vedoucím mužstva Jaroslavem Velechovským.
     
    A nyní už doznělo nové promo video ke kampani Nezastavíš. Samotní hráči už aktuálního kádru Sparty vyjíždí na ledovou plochu za bouřlivého potlesku.
     
    Z kabiny se už trousí i hokejisté Olomouce. S nimi také dnešní rozhodčí.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Sparta Praha: Machovský (J. Sedláček) – Kalina, Blain, Tomáš Dvořák, Jurčina, Polášek (A), Košťálek, Piskáček (A) – Smejkal, Tomášek, Rousek – Michnáč, Pech (C), Forman – Kudrna, Sukeľ, Říčka – Vitouch, V. Růžička, Dvořáček.

    HC Olomouc: Lukáš (Konrád) – Ondrušek (A), Jaroměřský, Švrček, Valenta, Vyrůbalík (C), Dujsík, Škůrek – Olesz, Kolouch, Irgl – Klimek, Nahodil, P. Musil – Burian, J. Knotek (A), V. Tomeček – J. Káňa, Strapáč, Skladaný.

    Rozhodčí: Pražák, Sýkora – Ganger, Klouček.
     
    Vše je tedy připraveno na začátek tohoto duelu. Sudí si už volá první centry na vhazování, jdeme na to!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:09
    Úvodní vhazování vyhráli hostující hráči, kteří rychle přenesli hru do útočného pásma. Tam však jejich cesta pomalu, ale jistě končí. U puku domácí.
     
    00:55
    Velká šance domácích hned zkraje zápasu! Jiří Smejkal se dostal sám za obranu hostí, ale svou ranou trefil jen beton brankáře Lukáše.
     
    01:24
    Mora poprvé v tlaku. Klimek dobře spolupracoval s Nahodilem za brankou domácích, ale obránci Sparty byli včas na svém místě a nepřipustili komplikace.
     
    02:06
    Sparťané zatlačili na chvíli svého soka v jeho obranném pásmu. Jurčina dostal nabito na modrou čáru, odkud ihned vypálil, ale Lukáš střelu v klidu vyrazil.
     
    02:22
    Domácí se snažili rychle posunout puk do útočného pásma, ale jednomu ze sparťanů se zamotal kotouč ve středním pásmu mezi bruslemi. Škoda pro Spartu.
     
    02:59
    Tomášek z hloubi obranného pásma zkusil založit akci, v útočném pásmu se nakonec odhodlal ke střele, kterou obránci Mory zablokovali do ochranné sítě.
     
    03:07
    Domácí si zahrají první přesilovou hru. Zbyněk Irgl (OLO) dostal od rozhodčího dvě minuty za hákování. Mora se bude muset po krátké pauze bránit.
     
    03:54
    Sparťané se zatím nemohou na delší dobu usadit před Janem Lukášem a Olomouc posílá jeden puk za druhým až do obranného pásma k Machovskému.
     
    04:12
    Olesz dobře vybojoval puk na obranné modré a poté vyslal do úniku své spoluhráče. Pavel Musil zkusil střelu z pravého kruhu, Machovský v klidu chytá.
     
    04:21
    Počet hráčů na ledě se srovná. Lukáš Pech (SPA) totiž hrál bez helmy, čehož si rozhodčí všimli a sparťanský kapitán putuje na trestnou lavici.
     
    05:09
    Domácí se rychle dostali do přečíslení tři na dva. Na hrotu útoku byl Kalina, přes jehož hůl putoval puk od Tomáška až na druhou stranu, Lukáš zasáhl.
     
    06:16
    Olomoučtí jsou už v plném počtu a mačkají svého soupeře před Machovským. Jan Švrček vyslal tvrdou ránu od modré čáry, která byla nepřesná.
     
    06:58
    Irgl udržel puk za brankou soupeře a poté našel v mezikruží Rostislava Olesze, který tvrdou ránu netrefil kotouč příliš moc ideálně. Mora nyní tlačí.
     
    07:06
    Olomouc právě vstřelila branku!
    A o pár chvil později se hosté přeci jen dostávají do vedení! Ondrušek vypálil od modré čáry, puk si našel ROSTISLAV OLESZ, který už neměl problém zamést puk do branky! Asistence: Jiří Ondrušek.
    07:06 Rostislav OLESZ - 0:1
     
    08:08
    Sparťané mají možnost vyrovnat. Tomáš Dujsík (OLO) dostává od rozhodčího menší trest za držení protihráče. Nyní probíhá první komerční přestávka duelu.
     
    08:13
    První přesilovkové komando Sparty je na ledě. Brankář Lukáš už musel zasahovat proti střele od modré čáry, ale s tímto pokusem neměl příliš moc práce.
     
    08:54
    Kalina ještě udržel puk na modré čáře a výsledkem toho byla jedovatá rána Davida Tomáška z kruhu. Lukáš si možná na puk sáhl, nicméně ten skončil vedle.
     
    09:36
    Trochu krkolomný přechod domácího týmu. Růžička teď neodhadl pohyb svých spoluhráčů na modré čáře a rozhodčí okamžitě píská postavení mimo hru.
     
    09:54
    Sparťané si opět nerozuměli ve středním pásmu a hlavní sudí opět použil svoji píšťalku. Po krátké chvilce budeme pokračovat vhazováním ve středu hřiště.
     
    10:12
    Polášek dostal puk na modrou čáru a zkoušel nahrát na svoje spoluhráče na levý kruh. Tam ale byli pouze Olomoučtí, kteří se hned osvobozují.
     
    10:39
    Hosté už hrají v plném počtu. Mezitím Říčka chtěl překvapit Lukáše střelou z nulového úhlu, ale olomoucký brankář byl na správném místě a nepropustil puk.
     
    11:13
    Vyrůbalík teď odvedl skvělou práci pro svůj tým v obranném pásmu. Domácí se poté dostali ještě chvíli před Lukáše, ale žádné větší ohrožení nepřišlo.
     
    11:54
    Olomoučtí jsou hodně aktivní. Nyní se jako vítr dostal za obranu Pražanů Pavel Musil, který jen nastavil hůl na dorážku, ale puk jen těsně minul.
     
    12:12
    Hosté vyhráli vhazování v útočném pásmu a pro sparťany z toho bylo zle. Tomáš Valenta zkusil střelu od modré čáry, Machovský nastavil svoje betony.
     
    12:52
    Jurčina netrefil puk ze vzduchu a rychle musel spěchat za pukem do obranného pásma. U puku byl nakonec první a sparťané mohou v klidu dostřídat.
     
    13:22
    Domácí borci se nemohou dostat do útočného pásma a natrvalo si vytvořit nějaký tlak. Nyní Kolouch dobře zapracoval ve středním pásmu a puk zastavil.
     
    14:11
    Skoro jsem to zakřikl! David Tomášek zkusil najít svého kolegu na druhé straně, puk však skončil zablokován a orazítkoval horní tyčku!
     
    14:36
    Na druhé straně dotěrně doráželi hned dva olomoučtí hokejisté. Po odpískání je sparťanští hráči museli zpacifikovat. Vše se obejde bez vyloučení.
     
    14:46
    Hosté vyhráli buly před Machovským a sparťanský brankář musel dávat velký pozor. Nakonec celou situaci v poklidu zvládl a hra je opět přerušena.
     
    14:57
    Rousek se uvolnil u mantinelu a přechytračil svými kličkami obránce Dujsíka. Poté se však už hosté přeci jen dostali alespoň do středního pásma.
     
    15:43
    Chyba jednoho z domácích obránců znamenala další únik Olomouce. Pavel Musil udělal výhybku na střed kluziště a využil clony Knotka. Machovský puk vyráží.
     
    16:15
    Na ledě se začíná přiostřovat. Mezi časoměřiče si jde odpočinout Miroslav Forman (SPA), který vyfasoval dvě minuty za držení protihráče. Mora hraje přesilovku.
     
    16:46
    Hned na začátku se domácí dostali k výhozu alespoň do středního pásma. Kudrna ještě napadal olomouckou rozehrávku a dopřál svým kolegům čas na vystřídání.
     
    17:39
    Teď už následoval pořádný zámek Olomouce. Nahodil byl chvíli osamocen před Machovského brankou, přihrávky svého spoluhráče ale nevyužil.
     
    17:41
    A síly na ledě se nám po krátké chvilce opět srovnají. Bývalý sparťan Lukáš Klimek (OLO) se provinil hákováním. Následuje hra ve čtyřech hráčích.
     
    18:13
    Ondrušek po přejezdu útočné modré čáry zkusil vystřelit zápěstím do horní části domácí branky, ale Machovský byl na střelu připraven a schoval ji v náruči.
     
    18:35
    Sparťané už hrají v plném počtu a zabydlují se před Lukášem. Zatím je to však bez střelby a navíc olomoučtí hráči mají dobré postavení v obraně.
     
    18:40
    Sparta právě vstřelila branku!
    Těsně před koncem první třetiny domácí srovnávají stav dnešního duelu! Kalina nabil JANU KOŠŤÁLKOVI na modrou čáru, který čistým průstřelem poslal puk do olomoucké branky. Asistence: Petr kalina, David Tomášek.
    18:40 Jan KOŠŤÁLEK - 1:1
     
    19:19
    Blain zastavil olomoucký postup do útoku už na útočné modré čáře a sparťané mohli jít kupředu. Dobře ale zapracoval Strapáč, který získal puk na hokejku.
     
    19:57
    Poslední akce této třetiny. David Tomášek na pravém kruhu chtěl zkusit stahovačku, při poslední kličce mu však kotouč sjel z hokejky. Jdeme do kabin.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Prostřední třetina je už minulostí. Olomoučtí hráči se dostali zásluhou Rostislava Olesze do vedení, které vydrželo až do devatenácté minuty. Jan Košťálek napřáhl na modré čáře a propálil brankáře Lukáše.
     
    Další třetina začne přibližně v 16:56 hodin.
     
    Střely na branku: 10 – 10
     
    Hráči se už pomalu vrací, druhá třetina pokračuje už za malou chvíli.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:06
    Ondrušek se dostal k opuštěnému puku ve středním pásmu po úvodním vhazování, k dalšímu ohrožení se ale jeho spoluhráči už nedostali. Puk mají na holích domácí.
     
    20:51
    Domácí se teď až příliš lacino dostali až před Lukáše. Tomášek zkoušel jednoruč zasunout kotouč za olomouckého brankáře, ten si však puk pohlídal.
     
    21:26
    Po menších zmatcích v obranném pásmu domácích se dostal k puku Kalina a sparťané nakonec ohrozili brankáře Lukáše. Olomoucký gólman zasahuje.
     
    21:54
    Další dobrá šance domácích, kteří se hodně tlačí před branku. Vyrůbalík jen šťouchl do puku a jemným obloučkem ho vyhodil alespoň do střední třetiny.
     
    22:35
    Velká šance domácích. Forman čerstvý ze střídačky vybízel před brankou Lukáše Pecha, který měl ale k puku moc daleko a ten skončil až v rohu kluziště.
     
    23:06
    Olomoučtí po delší době v útočném pásmu, respektive mimo své území. Rozhodčí totiž odpískali postavení mimo hru a nakonec ho vyhodnotili jako úmyslné.
     
    23:13
    Domácí vyhráli buly v útočném pásmu a Rousek udělal pohyb na střed hřiště. Poté vyslal tvrdou ránu na brankáře Lukáše, který chvíli nevěděl, kde má puk.
     
    23:55
    Po vhazování v obranném pásmu Sparty se dostal puk k Jaroměřskému, který chtěl střílet okamžitě po buly. Do střely mu však sáhli domácí obránci.
     
    24:09
    Hra se rychle přesunula na opačný konec kluziště. Jan Lukáš ale mohl být v klidu, jelikož sudí píská postavení útočícího hráče v brankovišti.
     
    24:23
    Sukeĺ teď byl příliš netrpělivý na modré čáře, když nepočkal, až mu přejede jeho spoluhráč na druhé straně. Následuje další přerušení hry pro ofsajd.
     
    24:43
    Po souboji u mantinelu vydolovali kotouč hosté, ale sparťané zatarasili cestu na modré čáře. Blain ale následně už kotouč nevybojoval, buly v pásmu Mory.
     
    25:19
    Opět rychlý přesun před Lukáše. Smejkal byl v dobré rychlosti, ale k puku se už nedostal. Olomoucký gólman převedl hbitý reflex svojí lapačkou.
     
    25:54
    Piskáček ještě vybízel své spoluhráče do útoku, ti ale byli už příliš moc unavení a potřebovali vystřídat. Puk získali Olomoučtí, kteří zkouší založit akci.
     
    26:39
    Velká šance z ničeho nic! Olomoučtí se dostali přes střední pásmo a sám na levé straně byl Petr Kolouch. Hostující útočník ale minul.
     
    27:06
    A zase rychle na druhou stranu. David Tomášek zkusil vystřelit zápěstím na pravém kruhu, Lukáše střela trochu vystrašila, ale nakonec skončila mimo branku.
     
    27:54
    Košťálek se teď výborně vrátil a nedovolil olomouckému útočníkovi jakékoliv zakončení. Posléze Machovský raději přikryl kotouč pod svoji lapačku.
     
    27:59
    Dvořáček chtěl vyvést kotouč z obranného pásma, ale na poslední chvíli mu ještě znepříjemnil práci jeden z olomouckých hráčů na modré čáře.
     
    28:21
    Sukeĺ využil dobré rychlosti, když našlápl ve středním pásmu. Poté chtěl počkat na svého spoluhráče v tandemu a to se ukázalo jako špatné řešení.
     
    28:39
    Švrček poslal střílenou přihrávku do středního pásma na svého spoluhráče, který jen nahodil puk do obranného pásma Sparty. Machovský zatím nemusel zasahovat.
     
    29:04
    Domácí si stejně jako proti Pardubicím zahrají pětiminutovou přesilovku! Petr Strapáš (OLO) vyfasoval od sudích trest za faul loktem až do konce utkání.
     
    29:52
    Domácí se chtěli dostat do útočného pásma, Košťálek zkusil ránu od modré čáry, ta ale byla zablokovaná. Jaroměřský se dostává k puku a vyhazuje ven.
     
    30:23
    Dobrá rána Davida Tomáška, který střílel z pravého kruhu pro vhazování. Lukáš se po střele natahoval, ta ale nakonec mířila jen těsně vedle branky.
     
    30:41
    Sparťané se už zabydleli v útočném pásmu a kombinují. Forman byl před brankou sám na dorážku, jeho činnost si pohlídal také brankář Jan Lukáš.
     
    31:23
    Jurčina po další kombinaci v útočném pásmu zkusil vystřelit od modré čáry, střela ale úplně mimo branku. Olomouc se zatím brání opravdu výborně.
     
    31:52
    Piskáček střílel z pravého kruhu pro vhazování, ale jeho střela neměla patřičnou razanci a následně se hosté opět osvobodili výhozem až k Machovskému.
     
    32:39
    Domácí to zkoušejí znovu. Pech nahrál na modrou Říčkovi a ten zavezl až za branku domácích. Poté se dostal puk ke Kudrnovi, jeho rána mířila mimo branku.
     
    32:42
    Sparťané se opět dostali do dobré šance před Lukášem, ale olomoucký brankář zatím podává velmi koncentrovaný výkon a nepouští puky z výstroje.
     
    32:59
    Další velká šance domácích! Jeden ze sparťanů dostal puk až na levý kruh k Blainovi, jehož rána zápěstím skončila přesně v náruči Jana Lukáše.
     
    33:22
    Rousek udržel kotouč v útočném pásmu pro Kalinu, který střílel od modré čáry. Lukáš měl dobrý výhled a ránu v poklidu vyrazil mimo tři tyče své branky.
     
    34:12
    Hosté přečkali své pětiminutové oslabení bez úhony a nyní se mohou už plně koncentrovat také na útočnou činnost. Sparťané toho v přesilovce moc nepředvedli.
     
    34:25
    A přesilovou hru si pro změnu vyzkouší hosté z Hané. Milan Jurčina (SPA) zatáhl za záchrannou brzdu, když nedovoleně bránil jednoho ze soupeřů.
     
    35:22
    Kohouti rozjíždějí svou útočnou akci zpoza branky. Zbyněk Irgl po levém křídle unikal domácí defenzivě, ta si ho všimla na poslední chvíli. Domácí vyhazují.
     
    35:42
    Hosté se teď dostali do postavení mimo hru. Sparťané poslali další puk až k brankáři Lukášovi na druhou stranu, který teď pomáhá spoluhráčům s rozehrávkou.
     
    35:58
    Ve vlastním oslabení se dostal do přečíslení dva na jednoho Kudrna, který celou situaci vyřešil střelou na bližší tyč. Střela byla dobrá, ale chyběla jí přesnost.
     
    36:29
    Dobrá práce sparťanské čtveřice. Olomoučtí se vystavili do úmyslného postavení mimo hru a domácí mohli po buly v útočném pásmu našetřit cenné vteřinky.
     
    36:46
    Po konci přesilové hry se opřel do puku na modré čáře obránce Jan Švrček, který na nic nečekal a poslal tvrdý projektil na branku domácích. Machovský chytá.
     
    36:55
    Kolouch vybojoval kotouč u mantinelu pro spoluhráče a Irgl se dostal ke střele z mezikruží. Rána olomouckému veteránovi moc nesedla, puk končí mimo branku.
     
    37:43
    Tomášek nemohl hrát dále, jelikož byl v signalizovaném postavení mimo hru. Celou situaci reklamoval i brankář Lukáš, vhazovat se bude ve středu hřiště.
     
    37:54
    Dvořáček musel spěchat rychle za pukem do obranného pásma, to se mu také povedlo a sparťané přenesli hru na opačný konec hřiště. Lukáš v pohotovosti.
     
    38:29
    Nebezpečný pokus Musila po vyhraném vhazování v útočném pásmu Mory. Machovský mohl být v klidu, jelikož střela neměla gólové parametry.
     
    38:43
    Hosté byli úspěšní i na dalším buly v útočném pásmu a Ondrušek střílel od modré čáry. Machovský v poklidu zasáhl svými betony a vytěsnil puk do bezpečí.
     
    39:19
    Rozeběhla se poslední minuta druhé třetiny. Dvořák nahodil kotouč do útočného pásma pro Michnáče, ten ale měl už k puku příliš moc daleko.
     
    39:58
    V posledních vteřinách hry se ještě obtočil u mantinelu Kolouch, který zkoušel vystřelit po ledě. Rána však šla vedle, domácí obránci puk odklidili pryč.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Prostřední dějství je taktéž za námi. Další branku jsme již tady v O2 areně neviděli a šance na vítězství v tomto utkání mají oba týmy rovnocenné. O vítězi tedy rozhodne buď třetí třetina nebo půjdeme za nerozhodného stavu do prodloužení či až do samostatných nájezdů. To je však ještě daleko.
     
    Další třetina začne přibližně v 17:49 hodin.
     
    Střely na branku: 21 – 17
     
    Hráči po návratu ze svých kabin už bruslí na ledě O2 areny. Třetí část hry začíná za malý okamžik.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:09
    Po vhazování ve středovém kruhu se puk dostal na olomoucké hokejky a Kohouti chtěli okamžitě založit útočnou akci. Domácí ale byli včas zformovaní.
     
    40:34
    Teď už ovšem Machovský musel zasahovat. Po střele jednoho z olomouckých borců se strhl menší zmatek v brankovišti, ale skóre zůstává stejné.
     
    40:36
    Domácí si za chvíli zahrají další početní výhodu. Petr Kolouch (OLO) dostal od rozhodčího dvě minuty za nebezpečnou hru vysokou holí. Spartu čeká přesilovka.
     
    41:43
    Domácí se zatím nemohou déle usadit před brankářem Lukášem. Další výhoz Olomouce chtěl sebrat Kalina, sudí ale přerušuje pro hru vysokou holí.
     
    41:57
    Sparťanům se tato přesilová hra příliš moc nedaří, hosté v pohodě brání a posílají několik kotoučů až za branku Matěje Machovského. Kolouch za chvíli na ledě.
     
    42:19
    Až teď se sparťané alespoň na chvíli dostali do mešního tlaku v útočném pásmu, jejich snažení ale rychle přerušil svým zákrokem brankář Lukáš.
     
    42:37
    V momentě, kdy Kolouch skákal na ledovou plochu, Tomášek přihrával do brankoviště na Jiřího Smejkala, který ale prudký pas svou hokejkou netrefil.
     
    42:57
    Po buly ve středním pásmu Polášek nahrál na svého kolegu v obraně a sparťané mohli zaútočit. Jaroměřský ale výborně vystoupil a nedovolil domácím projít.
     
    43:27
    Jeden z domácích se teď tlačil do zakončení z pravého kruhu pro vhazování, střela však skončila pouze zablokovaná. Olomouc dobře brání.
     
    44:09
    Valenta si dojel puk za svou brankou a chtěl poslat své spoluhráče na zteč. Michnáč ale dobře zapracoval ve středním pásmu a zastavil postup hostí vpřed.
     
    44:53
    Strapáč se dostal k puku u mantinelu, udělal rychlou kličku na modrou čáru a poté vypálil. Machovský si střelu pohlídal svými betony, hra přerušena.
     
    45:06
    Nebezpečná rána v podání Jaroměřského od modré čáry po vyhraném vhazování v útočném pásmu. Sparťanský brankář vytasil svoje betony.
     
    45:15
    Tohle byla tutovka! Lukáš Nahodil střílel z bezprostřední blízkosti, ale Machovský předvedl zákrok tohoto duelu. Sparta měla velké štěstí.
     
    45:43
    Olomoučtí nyní tlačí svého soka v útočném pásmu, ale další střely už k Machovského brance nedoputovaly. Sparťané se snaží krýt soupeřovy střely.
     
    46:43
    Puk po odrazu jednoho z hráčů končí až v ochranné síti za brankou Matěje Machovského. Následuje komerční přestávka a poté budeme pokračovat.
     
    46:55
    Michnáč chtěl po dobře zvládnuté situaci v obranném pásmu přihrát na Pecha, k němu ale už přihrávka nedoputovala a kotouč se ocitá v rohu kluziště.
     
    47:46
    Jurčina ještě zastavil jedoucí kotouč v útočném pásmu na modré čáře a poslal ho svým spoluhráčům za branku. Tam ale byli úspěšnější hosté.
     
    48:19
    Sukeĺ nevyhrál vhazování ve středním pásmu, ale olomoučtí hráči si poté nepřesně přihráli. Kotouč skončil až v obranném pásmu Mory, domácí střídají.
     
    48:32
    Olomouc právě vstřelila branku!
    A Olomouc se po velmi šťastné brance ujímá vedení! Hosté vyhráli vhazování v útočném pásmu, poté přišla střela PETRA KOLOUCHA a puk propadl Machovskému až do branky. Mora opět vede. Asistence: Jiří Ondrušek.
    48:32 Petr KOLOUCH - 1:2
     
    49:13
    Hosté jsou teď při chuti a chtějí přidat další branky. Nahodil teď přebruslil soupeře ve středním pásmu a nahrál do brankoviště. Machovský zasahuje.
     
    49:43
    Tomášek vyhrál vhazování v obranném pásmu, ale poté se domácí příliš unáhlili a rozhodčí píská zakázané uvolnění. Hra se vrátí před Machovského.
     
    49:50
    Tomášek podruhé byl úspěšný na buly a domácí mohli založit protiakci. Smejkal bojoval o puk v rohu kluziště v útočném pásmu, daleko se s pukem nedostal.
     
    50:26
    Jaroměřský si udělal útočný výlet do útočného pásma. Obránce Olomouce střílel z přečíslení dva na jednoho, brankář Machovský v klidu zasahuje.
     
    51:09
    Po několika odrazech se puk dostal na osu hřiště k Lukáši Pechovi a sparťanský útočník střílel hned z první. Gólman hostí Lukáš si na střelu vyjel a zneškodnil ji.
     
    51:42
    Rousek vystihl Lukášovu rozehrávku v obranném pásmu, ale sparťané se poté sami vyhnali nepřesnou přihrávkou. Olomoučtí se soustředí na obranu.
     
    52:08
    Piskáček ve spolupráci se Smejkalem chtěli rozjet další domácí souhru v útočném pásmu, ale olomoučtí obránci byli včas na správném místě.
     
    52:08
    Dnešní výroční utkání tady v O2 areně sleduje skvělých 8 850 diváků!
     
    52:08
    V témže čase si domácí zahrají další početní výhodu. Martin Vyrůbalík (OLO) si jde sednout na trestnou lavici za hákování. Pro Spartu zřejmě poslední šance.
     
    53:29
    Sparťanům se nedaří založit pořádně útočnou akci. Pechovi teď proskákal kotouč až do středního pásma a Olomoučtí v klidu brání svůj náskok.
     
    54:19
    Vyloučený Vyrůbalík je zpátky na ledové ploše a domácí si tuto přesilovku za rámeček určitě nedají. Nyní navíc Růžička zlomil při snaze vystřelit hokejku.
     
    54:52
    Musil si vzal kotouč ve středním pásmu a zvedl hlavu, aby se podíval, komu přihrát. Jeho nahrávka byla ale nakonec nepřesná, jelikož se píská icing.
     
    54:59
    Machovský připravil puk za svojí brankou pro Kalinu, u kterého začala další útočná akce. Pech se rozhlédl na pravém kruhu, ale svou přihrávku nasměroval mimo.
     
    55:59
    Smejkal nezpracoval prudkou přihrávku ve středním pásmu a domácí museli rázem zpátky do obranného pásma. Machovský musel zasahovat.
     
    56:46
    Čas se sparťanům krátí opravdu mílovými kroky. Jeden z domácích udělal chybu na obranné modré čáře, ale hosté nedokázali toto zaváhání potrestat.
     
    57:24
    Kalina neudržel kotouč ve útočném pásmu, ale hosté na další útok už neměli síly. Na druhé straně Dvořáček jen odevzdal kotouč soupeři.
     
    57:38
    Sparťanští trenéři si vzali oddechový čas na poradu a zkusí ještě naordinovat závěrečné pokyny svým svěřencům do útočného pásma.
     
    57:38
    Brankář Machovský zůstává na střídačce, domácí hrají v šest!
     
    57:59
    Kolouch v útočném pásmu nedopravil puk do opuštěné klece, jelikož se včas zorientoval obránce Piskáček. Sparťané najíždí do útočného pásma.
     
    58:24
    Mohlo být hotovo! Petr Kolouch našlápl ve středním pásmu a mířil do odkryté branky. Svou střelou ale orazítkoval jen horní tyčku.
     
    58:39
    Kalina ještě vybojoval puk v obranném pásmu, ale sparťané už moc času na další útočení nemají. Sukeĺ navíc v pásmu soupeře nedobruslil kotouč.
     
    59:22
    Po souboji u mantinelu zůstal puk pod bruslemi hráčů. Rozhodčí tak přerušují hru a vhazovat se bude po krátké pauze ve středním pásmu.
     
    59:39
    Za pukem do obranného pásma spěchal Tomášek, ten měl ale k puku moc daleko a sparťané následně přicházejí o své útočné pásmo. Je rozhodnuto.
     
    59:49
    Obránce Lukáš Rousek (SPA) musel faulovat a dostává dvě minuty za podrážení. Olomoučtí tak utkání dohrají v přesilové hře. Buly u Machovského.
     
    59:57
    Ještě tu máme poslední vyloučení na straně domácích. Milan Jurčina (SPA) dostal dvě minuty za hrubost. Utkání končí vítězstvím Olomouce.
     
    Konec zápasu.
     
    Utkání je minulostí. Hosté zásluhou Petra Koloucha šli opět do vedení a na jejich trefu sparťané už nedokázali najít odpověď. Sparťané se tak dnes musejí spokojit s nulou, Olomouc si domů odváží tři body.
     
    Ode mě je to už pro dnešek vše. Příští týden je na programu reprezentační přestávka, další utkání tady v O2 areně bude na programu 18. prosince proti Plzni. To byla dnes poslední informace. Mějte se hezky, na počtenou! (18:33:31)
    Marken.cz

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 19. Košťálek (Kalina, Tomášek) – 8. Olesz (Ondrušek), 49. Kolouch (Ondrušek)


    HC Sparta Praha: Machovský (J. Sedláček) – Kalina, Blain, Tomáš Dvořák, Jurčina, Polášek, Košťálek, Piskáček – Smejkal, Tomášek, Rousek – Michnáč, Pech, Forman – Kudrna, Sukeľ, Říčka – Vitouch, V. Růžička, Dvořáček.
    HC Olomouc: Lukáš (Konrád) – Ondrušek, Jaroměřský, Švrček, Valenta, Vyrůbalík, Dujsík, Škůrek – Olesz, Kolouch, Irgl – Klimek, Nahodil, P. Musil – Burian, J. Knotek, V. Tomeček – J. Káňa, Strapáč, Skladaný.

    Rozhodčí: Pražák, Sýkora – Ganger, Klouček

    Diváci: 8 850
    thejrc.org