Třinec – Plzeň 5:2 (kon.) | Litvínov – Kladno 4:1 (kon.) | Sparta – Olomouc 1:2 (kon.)
Mladá Boleslav – Zlín 3:6 (kon.) | Mountfield HK – Vítkovice 0:2 (kon.) | K. Vary – Liberec 3:2 (3:1 po s.n.)
Pardubice – Kometa Brno 6:2 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
5:2 (1:1, 1:0, 3:1)
HC Škoda Plzeň
Neděle 08.12.2019, 15:00 • WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5 400) • Tipsport extraliga • 26. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    58:53 Vladimír DRAVECKÝ - 5:2
     
    58:53
    Třinec právě vstřelil branku!
    Další nahození Ocelářů již končí v prázdné brance Plzně, je rozhodnuto. Martin Adamský poslal kotouč do středního pásma, kde si jej po souboji s Čerešňákem převzal VLADIMÍR DRAVECKÝ! Slovenský forvard měl jednoduchou práci v podobně dovezení kotouč do prázdné branky. Asistence: Martin Adamský, David Musil.
     
    58:06
    Frodl zůstává na střídačce, hosté to zkusí v šesti!
    55:45 Tomáš MERTL - 4:2
     
    55:45
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Hosté využívají přesilovku a stahují své manko na rozdíl dvou branek. Milan Gulaš si podržel kotouč na pravé straně útočného pásma, hostující kapitán pak našel volného TOMÁŠE MERTLA, který z první nedal Kváčovi žádnou šanci. Asistence: Milan Gulaš, Vojtěch Budík.
     
    54:19
    Hosté dostávají příležitost se ještě vrátit do zápasu, za hákování je vyloučen třinecký Matěj Stránský.
    53:26 Rostislav MARTYNEK - 4:1
     
    53:26
    Třinec právě vstřelil branku!
    Po sérii několika nepřesných rozehrávek na obou stranách se Oceláři pustili do bleskurychlé akce, která končí v síti! ROSTISLAV MARTYNEK dostal kotouč do středního pásma, rozjetý útočník Ocelářů si nabruslil do pravého kruhu pro vhazování a střelou ze zápěstí odrazil kotouč od horní tyče do Frodlovy branky! Asistence: Martin Adamský, David Musil.
     
    46:19
    Obrovská šance hostí! Hrňa nezvládl ve středním pásmu bruslení a Plzeň tak mohla jít do přečíslení dvou proti jednomu. Akci vedl Miroslav Indrák, který se rozhodl pro individuální zakončení a pořádně protáhl Kváču! Indrák se následně dostal i k dalšímu pokusu, třinecký gólman však uspěl i proti této šanci a následné dorážce Eberleho!
    44:29 Matěj STRÁNSKÝ - 3:1
     
    44:29
    Třinec právě vstřelil branku!
    Rychlá protiakce domácích znamená třetí kotouč v plzeňské síti! MATĚJ STRÁNSKÝ se jako tak prodral mezi dvěma bránícími hráči a bekhendovou žabičkou poslal kotouč nad Frodlovo rameno! Asistence: Petr Vrána, Lukáš Krajíček.
     
    39:41
    Bohumil Jank pálil od modré, jeho svižný projektil orazítkoval horní tyč Kváčovy branky!
     
    34:20
    Obrovská šance hostí! Střelu Vojtěcha Budíka od modré před Kváčou tečoval Tomáš Mertl, třinecký gólman vyrazil kotouč před sebe. Kváča následně v leže dokázal vyrazit i dorážku Matyáše Kantnera!
     
    32:42
    Matěj Stránský se v útočném pásmu provinil nedovoleným bráněním, přesilovka pro Plzeň.
     
    30:50
    Stránský při napadání hostující rozehrávky přišel o hůl, Plzeň následně šla do rychlého přečíslení. Pulpán hledal najíždějícího Roba, ten ale z první minul Kváčovu branku.
     
    29:57
    Vrána získal ve středním pásmu kotouč a poslal jej do šance Ondřeji Kovařčíkovi. Ten před brankou ještě hledal najíždějícího Štěpána Novotného, Frodl ale skvěle zakročil!
     
    27:19
    Štěpán Novotný ve středním pásmu nešikovně fauloval jednoho z protihráčů, početní výhoda Třince je u konce. Po jedenácti vteřinách hry ve čtyřech si svou vůbec první přesilovku zahrají také hosté.
     
    25:30
    Aron Chmielewski dostal dobrou přihrávku do útočného pásma, polský útočník ale se svou střelou neuspěl. Frodl nicméně puk vyrazil pouze před Matěje Stránského, kterého musel faulem zastavit Vojtěch Budík. Přesilovka pro Oceláře.
    23:14 Michal KOVAŘČÍK - 2:1
     
    23:14
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři využívají druhou přesilovku v zápase a otáčejí skóre na svou stranu! Matěj Stránský zavezl kotouč za Frodlovu branku, odkud přesně našel číhajícího MICHALA KOVAŘČÍKA! Třinecký útočník z bezprostřední blízkosti poslal kotouč za bezmocného Frodla! Asistence: Matěj Stránský, Martin Gernát.
     
    22:54
    Tomáš Marcinko ve středním pásmu fauloval Milana Gulaše, třinecký bek obdržel dvě minuty za nedovolené bránění. Trest ale neminul ani hostujícího kapitána, který nafilmoval pád. Domácí pokračují v početní výhodě.
     
    22:36
    Oceláři mají k dispozici další přesilovku. Petr Straka u hrazení nedovoleně zastavil Polanského, dvě minuty za hákování.
     
    22:27
    Třinečtí se usadili v útočném pásmu a dostali se do obrovské šance! Střelu Erika Hrni Frodl pouze vykopl do volného prostoru, Ondřej Kovařčík přispěchal s dorážkou, plzeňský gólman ale vytáhl fantastický zákrok!
     
    18:54
    Dělovka Milana Doudery od modré nadělala Frodlovi nemalé trable, dorážky Stránského a Vrány ale byly neúspěšné. Stránský pak zpoza hostující branky našel Michala Kovařčíka, ten ale zblízka přestřelil.
     
    16:15
    Po rychlé plzeňské protiakci mohla padnout branka! Petr Kodýtek dostal nabito na pravý kruh pro vhazování, Kváča ale s vypětím všech sil dokázal vyrazit puk na tyč své branky!
     
    14:08
    Douderovi utekl kotouč v rohu vlastního pásma, tato chyba třineckého beka umožnila velkou šanci pro Němce s Pourem. První jmenovaný neuspěl s bekhendovou střelou, Pour se pak marně natahoval po dorážce do prázdné branky!
     
    07:16
    Jiří Polanský si po pravé straně nabruslil do útočného pásma, třinecký forvard se následně tlačil do zakončení, v tom mu ale faulem zabránil Lukáš Kaňák. Menší trest za hákování.
     
    06:32
    Gulaš s Mertlem se chtěli prosadit v rohu třineckého pásma, útočná esa Plzně ale neuspěla. Oceláři se následně dostali do přečíslení tří proti jednomu, které zakončoval Patrik Hrehorčák. Slovenský forvard mířil mezi Frodlovy betony, gólman indiánu předvedl dobrý zákrok. Komerční přestávka.
    05:53 Michal KOVAŘČÍK - 1:1
     
    05:53
    Třinec právě vstřelil branku!
    Ocelářům se v přesilovce příliš nedařilo, nakonec ale šťastně skórují a srovnávají krok! Nahozený kotouč se dostal k Dominiku Frodlovi, který jej zpracoval a chtěl vyhodit do středního pásma. Plzeňský gólman ale trefil jen dojíždějícího MICHALA KOVAŘČÍKA, od kterého se puk odrazil do branky! Bez asistence.
     
    04:24
    Rychlou akcí hostí zakončoval Malát, Kváča vyrazil puk do rohu. Třineckého brankáře následně tvrdě atakoval Bohumil Jank, sudí trestají plzeňského beka dvěma minutami za nedovolené bránění.
    02:36 Matyáš KANTNER - 0:1
     
    02:36
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Hosté předvedli bleskurychlou akci a otevírají skóre dnešního utkání! MATYÁŠ KANTNER dostal přesný pas do jízdy od Vojtěcha Budíka, plzeňský forvard se po levé straně natlačil do útočného pásma a střelou pod lapačku poprvé v utkání propálil třineckého Kváču! Asistence: Vojtěch Budík.
    Marken.cz

    Daniel Ježek

    Branky a nahrávky: 6. M. Kovařčík, 24. M. Kovařčík (M. Stránský, Gernát), 45. M. Stránský (P. Vrána, Krajíček), 54. Martynek (Adamský, D. Musil), 59. Dravecký (Adamský, D. Musil) – 3. Kantner, 56. Mertl (Gulaš, Budík)


    HC Oceláři Třinec: Kváča (Malík) – Gernát, Kundrátek, M. Doudera, Krajíček (C), Galvinš, D. Musil – M. Kovařčík, P. Vrána, M. Stránský – Hrehorčák, Marcinko (A), Dravecký – Hrňa, Polanský, O. Kovařčík – Adamský (A), Novotný, Martynek – Chmielewski.
    HC Škoda Plzeň: Frodl (Kolář) – Pulpán (A), Čerešňák, Jank, Budík, Moravčík, L. Kaňák, Vráblík – Kantner, Mertl (A), Gulaš (C) – Eberle, Kracík, Indrák – Straka, V. Němec, Pour – Rob, Kodýtek, Malát.

    Rozhodčí: Kika, Piragic (HRK) – Tošenovjan, Nothegger (AUT)
    thejrc.org