Eibar – Getafe 0:1 (kon.) | Real Betis – Ath. Bilbao 3:2 (kon.) | Valladolid – Real Sociedad 0:0 (kon.)
Leganés – Celta Vigo 3:2 (kon.) | Osasuna – Sevilla 1:1 (kon.)
konec
CD Leganés
3:2 (2:0)
Celta de Vigo
Neděle 08.12.2019, 18:30 • Estadio Municipal de Butarque (Leganés) • Španělská LaLiga • 16. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný večer! (20:23:15)
     
    Držení míče: 33 % : 67 %.
    Střely na branku: 8:4. Střely mimo: 3:4. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 14:11.
     
    Je konec! Leganés nakonec zvládlo důležitý duel a poráží Celtu Vigo 3:2. Leganés vlétlo do duelu velmi dobře a Óscar Rodríguez otevřel skóre z přímého kopu. Stejný hráč přidal druhou branku pět minut před přestávkou krásnou střelou zpoza hranice velkého vápna. Po změně stran přidal třetí domácí branku Rodrigues. Hosté ale rychle snížili hlavičkou Arauja. Vigo si ale pořádně zkomplikovalo život červenou kartou Fernandéze. Hosté přesto zdramatizovali závěr duelu, když se prosadil Iago Aspas. Domácí už ale Vigo do dalších šancí nepustili a slaví tři body.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Okay Yokuşlu se dožadoval odpískání pokutového kopu pro hostující celek. Chidozie Awaziem měl však ruku u těla a sudí nechal pokračovat ve hře.
     
    90+2
    Araujo vybojoval míč pro hostující celek a bleskově rozehrál do středu hrací plochy. Celta Vigo pokračuje v aktivním napadání domácí rozehrávky.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty!
     
    90
    Domácí hráči nyní drží míč daleko od vlastní branky. Leganés se snaží kombinovat s míčem na kopačkách a nepouští soupeře do blízkosti velkého vápna.
     
    88
    Střídání v týmu CD Leganés: ze hřiště odchází Óscar Rodríguez, přichází Javi Eraso.
     
    88
    Sisto znovu obdržel přihrávku na polovinu domácího celku. Dánský fotbalista hledal vysokou přihrávkou rozběhnutého Minu, ale ten si nepotykal se zpracováním.
     
    87
    Pione Sisto načechral dobrý centr do pokutového území, kam se tlačil Méndez, ale druhý jmenovaný si při zpracování míče pomohl rukou.
     
    86
    Domácí fanoušci nyní ženou své oblíbence hlasitým skandováním. Fotbalisty Leganés však proti oslabenému Vigu nečeká snadný závěr duelu.
     
    85
    Iago Aspas sprintoval za přihrávkou do pokutového území, jenže jeho průnik neměl moc šancí na úspěch. Španělský útočník ale hecuje své spoluhráče.
     
    84
    Aspas se znovu prosmýkl do pokutového území, jenže jeho další dělovku z ostrého úhlu dokázal domácí brankář vyrazit k nohám spoluhráče.
     
    82
    Celta de Vigo právě vstřelilo branku!
    Tak pozor! Máme tady drama! Hosté sice hrají v deseti, ale dotahují na rozdíl jediné branky! IAGO ASPAS se probil do pokutového území, ustál souboj s obráncem a přízemní střelou uklidil míč k zadní tyči!
     
    81
    Hostující celek zahrával rohový kop. Centrovaný míč přiletěl na malé vápno, odkud balón odhlavičkoval důrazný stoper Chidozie Awaziem.
     
    80
    Rubén Pérez se v souboji na polovině soupeře dopustil šlapáku a může být rád, že nevyfasoval žlutou kartu. Celta Vigo bude rozehrávat.
     
    79
    Domácí se usadili v blízkosti pokutového území, jenže po kombinaci na pravé straně se nikomu v modrobílém dresu nepodařilo odcentrovat do šestnáctky.

    Tomáš Kubečka

    Branky: 15. Óscar Rodríguez, 40. Óscar Rodríguez (Nasjrí), 56. Rodrigues – 65. N. Araujo (G. Fernández), 82. Aspas (Méndez)

    Karty:   5. Recio (LGS), 43. R. Pérez (LGS), 50. Tarín (LGS) – 31. Yokuşlu (CVG)   72. G. Fernández (CVG)


    Držení míče: 33 % : 67 %.
    Střely na branku: 8:4. Střely mimo: 3:4. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 14:11.
    CD Leganés: Cuéllar – Bustinza, Tarín, Awaziem, J. Silva, Rodrigues – Óscar Rodríguez (88. Eraso), R. Pérez, Recio (39. Mesa) – Braithwaite (75. Carrillo), Nasjrí.
    Náhradníci: Soriano – Mesa, Eraso, Carrillo, Omeruo, Arnáiz, Ruibal.

    Celta de Vigo: Blanco – Mallo (46. G. Fernández), Aidoo, N. Araujo, Olaza – Pape Diop, Yokuşlu, Denis Suárez (39. Sisto) – Rafinha (66. Méndez), Aspas, S. Mina.
    Náhradníci: S. Álvarez – Costas, Beltrán, Lobotka, G. Fernández, Méndez, Sisto.

    Rozhodčí: Sánchez – Cabaňero, Gallego
    thejrc.org