Eibar – Getafe 0:1 (kon.) | Real Betis – Ath. Bilbao 3:2 (kon.) | Valladolid – Real Sociedad 0:0 (kon.)
Leganés – Celta Vigo 3:2 (kon.) | Osasuna – Sevilla 1:1 (kon.)
konec
Real Valladolid
0:0 (0:0)
Real Sociedad San Sebastian
Neděle 08.12.2019, 16:00 • Estadio Municipal José Zorrilla (Valladolid) • Španělská LaLiga • 16. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek dne a někdy zase u onlajnu na počtenou! (17:59:57)
     
    Držení míče: 34 % : 66 %.
    Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 2:9. Rohy: 1:4. Ofsajdy: 5:2. Fauly: 10:19.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec branku nepřineslo, a tak si oba týmy připisují po body za remízu 0:0. Domácí sice dostali míč do sítě, ale gól nebyl správně uznán pro ofsajd. Na druhé straně měl dobré momenty Mikel Oyarzabal, ale ani jeho technické pokusy neskončily v síti. Když se pak neprosadil ani Alexander Isak, bylo jasné, jak zápas dopadne.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Toni Villa dostává křeče do lýtka, tak mu spoluhráč propnul nohu. Rozhodčí ho však okamžitě zvedl a hraje se dál. Do konce zápasu chybí poslední minuta.
     
    90+3
    Mikel Oyarzabal chce rozhodnout dnešní zápas a tlačí se do zakončení! Hostující záložník se dostal k dalšímu technickému pokusu na zadní tyč, ale Jordi Masip tam byl svým tygřím skokem včas.
     
    90+2
    San Sebastian sice poslal do hry útočníka místo záložníka, ale delší dobu se nemohl dostat k balónu. Nyní ho však už získal a ještě má čas na to, aby něco vymyslel.
     
    90+1
    Střídání v týmu Real Sociedad San Sebastian: ze hřiště odchází Cristian Portugués, přichází Ander Barrenetxea.
     
    90+1
    Nastavovat se bude pět minut!
     
    90
    Další velká šance hostujícího celku! Mikel Oyarzabal se dostal do další velké šance po přiťuknutí. Jeho pokus mířil na zadní tyč, jenže tu o kousek minul!
     
    89
    San Sebastian chce ještě zlomit zápas ve svůj prospěch. Dostal se k dalšímu pokus, jenže Jordi Masip dnes působí v bráně stejně jistě jako jeho protějšek.
     
    87
    V posledních minutách se už rozhodčí hodně snaží pouštět hru. Alexander Isak si sám vypracoval dobrou možnost, ale pálil vedle!
     
    85
    V útoku jsou zase hostující hráči, ale zatím spíše jen okupují útočnou polovinu. Valladolid se dobře brání a nepouští svého soupeře až ke gólmanovi.
     
    84
    Nyní jsme viděli standardku v podání domácího týmu. Míchel vyslal pěkný centr na zadní tyč, ale včasným pádem na zem se ukázal Álex Remiro Gargallo.
     
    83
    Oba týmy už měly ve druhém poločase opravdu zajímavé šance, přesto ani jedna neskončila brankou. Vypadá to, že tady se budou body dělit.
     
    82
    Střídání v týmu Real Valladolid: ze hřiště odchází Sandro Ramírez, přichází Anuar Tuhami.
     
    81
    Žlutou kartu dostává Diego Llorente (Real Sociedad San Sebastian).
     
    80
    Už nás čeká posledních deset minut v zápase, které otevřela dobrá šance. Mikel Oyarzabal se dostal ke střele na hranici šestnáctky, ale jeho technický pokus proletěl kolem šibenice!
     
    79
    Ale už se zase hraje okolo poloviny hřiště. Na kopačkách mají balón domácí fotbalisté, kteří se ale rozhodli jen pro zpětnou přihrávku.
     
    78
    Vypadá to, že dnes se branky nedočkáme! Krásně sehraná akce hostí, kdy Nacho Monreal našel na hranici šestnáctky volného Alexandera Isaka, jehož střela z první šla vysoko nad břevno.
     
    77
    To byl celkem ošklivý zákrok v podání hostujícího hráče! Soupeř byl totiž u míče dříve a Alexander Isak mu ošklivě prošlápl holeň. Přesto hráč Vlladolidu nechtěl ani ošetření a pokračuje dále v utkání.
     
    76
    Žlutou kartu dostává Alexander Isak (Real Sociedad San Sebastian).
     
    75
    V dnešním utkání vidíme opravdu hodně faulů, a to okolo poloviny hřiště. Více nedovolených zákroků si připsali hosté, které to zatím nemusí nijak trápit.
     
    74
    Diego Llorente schytal nějaký ostřejší zákrok a kulhá na pravou nohu. V utkání ale pokračuje. Zápas se nám přehoupl do poslední čtvrtiny.
     
    72
    Obrovská šance na domácí straně, která ale nekončí brankou! Přišla krásná přihrávka mezi obránce, na kterou si naběhl fotbalista Valladolidu, ale Álex Remiro Gargallo zachránil svůj tým od pohromy.
     
    71
    Střídání v týmu Real Valladolid: ze hřiště odchází Pablo Hervías, přichází Óscar Plano.
     
    70
    Do konce zápasu nám chybí nějakých dvacet minut. Stále více to zatím vypadá na remízu, tak uvidíme, jestli někdo dokáže zvrátit stav ve svůj prospěch.
     
    69
    Střídání v týmu Real Sociedad San Sebastian: ze hřiště odchází Willian José, přichází Alexander Isak.
     
    69
    Domácí měli k dispozici standardní situaci, po které se na zemi ocitl Kiko Olivas. Ten chtěl penaltu, ale rozhodčí okamžitě ukazuje, že pískat nebude.
     
    68
    Žlutou kartu dostává Mikel Oyarzabal (Real Sociedad San Sebastian).
     
    67
    Po neuznané brance domácího celku spadla hra zase do šedého průměru. Nevidíme žádné zajímavé útoky, natož nějakou opravdu dobrou šanci.
     
    66
    Střídání v týmu Real Valladolid: ze hřiště odchází Nacho Martínez, přichází Pedro Porro.
     
    65
    Nacho Martínez se znovu drží za kotník, a to za ten, do kterého dostal ránu. Vypadá to, že domácí hráč dnešní zápas nedohraje, už se bude střídat.
     
    64
    Hráči v zeleném jsou znovu u míče poté, co získali míč na své obranné polovině. Nyní však kombinují jen okolo poloviny hřiště a neženou se dopředu.
     
    63
    Už jsou to ale zase fotbalisté v zeleném, kteří se ženou dopředu. Obrana domácího celku sice vystihla přihrávku, ale srazila ji jen na autové vhazování.
     
    62
    San Sebastian by si měl bránit i zadní dvířka. Je hodně aktivní směrem dopředu, ale může stačit jeden atak a hosté mohou brzy prohrávat.
     
    61
    Domácí sice skórovali, ale jejich branka nakonec správně není uznána! Sandro Ramírez si naběhl mezi obránce, ale o kousek si nepohlídal ofsajd!
     
    60
    Po dvou minutách se může v zápase pokračovat. Nacho Martínez ale za lajnu kulhá, tak uvidíme, jestli bude schopen pokračovat v tomto zápase.
     
    58
    Nacho Martínez zablokoval střelu hráče hostí, kterou schytal do naprosto uvolněného kotníku, na který ještě dopadl. V akce je tak znovu lékařské ošetření.
     
    57
    Další roh v podání hostujících fotbalistů. Nyní ti však obrana domácího celku zvládla bez nějakých potíží a na chvilku si může oddechnout.
     
    56
    San Sebastian znovu začíná přebírat otěže dnešního zápasu. Po rohovém kopu byl míč tečován směrem k Mikelo Oyarzabalovi, ale ten se k míči nedostal.
     
    55
    Tak tohle už byla obrovská branková příležitost! Mikel Oyarzabal posunul míč na střelu pro Williana Josého. Ten měl před sebou už jen branku a gólmana, ale vysoko přestřelil!
     
    54
    Sergi Guardiola si nabíhal na přihrávku ze strany, ale už Sandro Ramírez byl v ofsajdu. Proto, i kdyby branka padla, nemohla by být uznána.
     
    53
    Začátek druhé půle se hraje podstatně aktivněji než poločas první. Přesto nevidíme nějak moc střel na branku, natož nějakých zajímavých šancí.
     
    52
    Hostující hráči se už hnalo do zajímavé akce, když byl jeden z nich zastaven na hranici šestnáctky. Rozhodčí byl celé situaci blízko a faul neodpískal.
     
    50
    Hráči už se chtěli vrátit do hry, ale sudí je tam nechtěl moc pustit. Tak se do toho vrhl hlavní sudí, že bez jeho souhlasu to nepůjde. Poté je ale na hřiště pustil.
     
    49
    Vypadá to, že nedojde. Oba hráči byli zkontrolováni a už se za lajnou hlásí k návratu. K tomu rozhodně během několika následujících vteřin dojde.
     
    48
    Javi Moyano a Mikel Merino se ve vzduchu střetli hlavami a po krátké době jsou k oběma voláni lékaři obou týmů. Uvidíme, jestli nepřijde vynucená změna.
     
    47
    Tak už nám začal i druhý poločas a vypadá to, že oba týmy do něj vstoupily bez nějakých změn. Tak snad se co nejdříve dočkáme nějaké branky.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Tak první poločas mezi Valladolidem a San Sebastianem je u konce a moc fotbalové krásy tedy nenabídl. Tu největší šanci celé první půle měl Pablo Hervías, jehož parádní střela z přímého kopu trefila břevno. Hosté sice pak měli více ze hry, ale nebezpečnou střelu si nepřipsali. Proto je stav po první půli bezbrankový.

    Další poločas začne přibližně v 17:01.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    Nastavovat se bude jedna minuta!
     
    44
    San Sebastian zrychlili hru na jeden dotek a hnal se do zajímavé šance. Cristian Portugués přihrával zpět do šestnáctky, ale našel jen hráče soupeře.
     
    43
    Domácí hráč s číslem sedm už je odváděn za postranní lajnu. Zvládl tam však dojít po svých a nejspíše bude schopen pokračovat v tomto zápase.
     
    42
    Sergi Guardiola zůstává ležet na hřišti po souboji na polovině hřiště. Nakonec jsou k němu voláni lékaři domácího celku, tak se chvíli hrát nebude.
     
    41
    Přesto San Sebastian mířil do dalšího útoku. Několik hráčů čekalo v šestnáctce na centr, který ale nakonec díky dobré práci obránců nepřišel.
     
    40
    Nyní už se ale hra zase odehrává hlavně na polovině hřiště. Oba týmy dnes vycházejí hlavně ze zabezpečených obran, moc branek dnes asi neuvidíme.
     
    39
    Salisu Karim se dnes už poněkolikáté ocitl na zemi po souboji. Nyní si sice za spíše mohl sám, ovšem přesto je hráči hostujícího celku odpískán faul.
     
    38
    Valladolid se v posledních minutách nemůže dostat ze své branné poloviny. San Sebastian je nyní týmem, který by mohl skórovat do konce poločasu.
     
    36
    Valladolid musel čelit dalšímu útočnému atak hostí, ale obrana domácích to znovu zvládla. K tomu měla i štěstí, že přihrávka šla těsně za hráče z druhé vlny.
     
    35
    Hostující hráči naprosto v posledních minutách přebrali tempo zápasu a jsou jasně lepším týmem na hřišti. Uvidíme, jestli se jim podaří vstřelit branku.
     
    34
    Ta navíc přinesla další zakončení na straně hostí. Martin Ödegaard vyslal dobrý centr, na který si naskočil Nacho Monreal. Ten byl ale ve špatné pozici, a tak zamířil znovu jen mimo tři tyče.
     
    33
    Martin Ödegaard byl sražen na zem a držel si rameno, na které nespadl zrovna nejlépe. Bude ale v pořádku a vybojoval standardku ze zajímavé pozice.
     
    32
    Toto už vypadalo celkem zajímavě na straně hostí, ale ve finální fázi to prostě není ono. Dobrou pozici zase zhatila nepřesná přihrávka na penaltu.
     
    31
    Velmi dobrý a důležitý zákrok domácího obránce! Míč už totiž letěl na hranici šestnáctky, kde měl jeden z hostí napřaženo, ale v tu chvíli přišel skluz.
     
    30
    Už je za námi přesně třetina hry, ale moc hezkého fotbalu jsme si zatím neužili. Největší šanci měl na skórování Hervías, jehož krásná ránu trefila břevno.
     
    29
    A celá akce navíc skončila dříve, než začala. Martin Ödegaard se provinil faulem, i když se mu rozhodnutí sudího ani trochu nelíbilo. Nic s tím ale neudělá.
     
    28
    Domácí nyní nedokázali odkopnout balón, a to vcelku z jednoduché pozice. San Sebastian je tedy nedaleko šestnáctky, ale nemůže se dostat do šance.
     
    26
    Další útočný faul v podání hostujícího celku a domácí hráči by chtěli žlutou pro hráče San Sebastianu. Ten se jí však vyhne a domácí hráč bude hrát dále.
     
    25
    Sandro Ramírez táhl útok svého týmu, který mířil do nezformované obrany hostí. Následně mu ještě spoluhráč poslal pas mezi obránce, a to Ramírez asi nečekal.
     
    24
    Přesto San Sebastian vcelku záhy vybojoval balón zpět. Nakonec měl přijít centr, ale ten doletěl jen na hranici šestnáctky, který domácí hráč odhlavičkoval.
     
    23
    Hosté tedy přežili parádní přímý kop a hnali se od rychlé protiakce. Vše ale zhatil jeden nepřesný pas, který skončil až za postranní lajnou.
     
    22
    Dlouho trvalo, než se nakonec rozehrála standardní situace. Nakonec jsme ale viděli parádní střelu ze slušné vzdálenosti v podání Pabla Hervíase, která ale jen trefila břevno!
     
    20
    Žlutou kartu dostává Robin Le Normand (Real Sociedad San Sebastian).
     
    19
    Fotbalisté v bílých dresech s modrými pruhy měli standardku z podobného místa jako předtím. Nyní alce centr nepřišel, nýbrž byla k vidění jen přihrávka zpět.
     
    18
    Domácí ještě měli možnost vhazování na útočné polovině, avšak celkem rychle o balón přišli. Ani akce San Sebastianu neměla dlouhého trvání.
     
    17
    Ta sice byla z velké dálky, přesto přišel centr rovnou do šestnáctky. Álex Remiro Gargallo měl ale všechno pod kontrolou a vyboxoval míč daleko od své branky.
     
    16
    Fede dostal při zpracování ránu do zad a okamžitě se svalil k zemi. I on však bude schopný pokračovat a vybojoval pro svůj tým standardní situaci.
     
    15
    Real Sociedad začíná přebírat aktivitu. Obrana domácích musí běhat proti rychlým protiakcím, avšak zatím to zvládá bez nějakých větších problémů.
     
    14
    Tak to San Sebastian zkusil rychlou protiakcí! Martin Ödegaard vyslal centr ze strany, který odhlavičkoval hráč domácích zpět na kopačky hostí. Při následném centru sice přišla hlavička, ale ta šla znovu mimo.
     
    13
    Diváci se zatím na domácím stadionu nemohou fotbalem příliš bavit. Hraje se hlavně na středu hřiště, navíc oba týmy často kazí své přihrávky.
     
    12
    Martin Ödegaard rozehrával první rohový kop San Sebastianu. Mířil dobře na přední tyč, kde byl Robin Le Normand, ovšem jeho hlavička šla těsně vedle tyče.
     
    11
    Vypadá to, že i hostující fotbalisté se konečně začínají zvedat směrem dopředu. Navíc to byli oni, kteří si připsali první střelu na branku po hlavičkovém pokusu.
     
    10
    Andoni Gorosabel si dobře pokryl balón před soupeřem, kterého tak donutil faulovat. Takto je za námi deset minut a ještě jsme ani neviděli střelu na branku.
     
    9
    Z toho ale Valladolid nevymyslel vůbec nic. Přišla rozehrávka nakrátko, po které se hosté okamžitě pustili do napadání, načež domácí o balón zase přišli.
     
    8
    O něco více práce mají zatím rozhodně hostující obránci. Ti se znovu museli bránit, což se jim sice povedlo, ale jen za cenu rohového kopu.
     
    6
    No zatím jsme tedy ještě nic zajímavého neviděli. Do jedné vcelku slibné šance se sice dostali domácí fotbalisté, ale zastavilo je jen ofsajdové postavení.
     
    5
    Valladolid se už hnal do rychlé akce po levé straně, ovšem nebylo mu to nic platné. Obrana San Sebastianu se stihla rychle zformovat a získala míč na své kopačky.
     
    4
    Domácí se snaží aktivně napadat rozehrávku soupeře, ale hosté zatím hrají v pohodě. Tak navíc hrají celou letošní sezónu, kdy se drží na skvělé čtvrté pozici.
     
    3
    Robin Le Normand schytal ostrou ránu loktem, když napadal soupeře. Sudí si toho všiml, a tak domácí přicházejí o míč. Obránce hostí si kontroloval svou čelist.
     
    2
    V samotném úvodu utkání se toho moc nestalo. Vlastně spíše nic. Hostující fotbalisté drží balon na své obranné polovině a nikam s ním nespěchají.
     
    1
    A dnešní utkání mezi dvěma Realy právě odstartovalo! Ten domácí dnes hraje v bílých dresech s modrými pruhy, ten hostující zvolil pro dnešek zelenou.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Real Valladolid: Masip – Moyano, Olivas, Karim, Nacho Martínez – Hervías, Míchel, Fede, T. Villa – Guardiola, Sandro Ramírez.
    Náhradníci: Lunin – Tuhami, Plano, Alcaraz, De la Fuente, Porro, Rubio.

    Real Sociedad San Sebastian: Remiro Gargallo – Monreal, D. Llorente, Le Normand, Gorosabel – Oyarzabal, Merino, Guevara, Ödegaard, Portugués – José.
    Náhradníci: Moyà – Barrenetxea, Januzaj, Muñoz, Zubeldia, Isak, Sangalli.

    Rozhodčí: Fuentes – Lopéz, Serrato.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Real Sociedad San Sebastian

    To San Sebastian je na tom rozhodně lépe a je příjemným překvapením letošní španělské nejvyšší soutěže. Po patnácti odehraných utkáních má na svém kontě velmi dobrých dvacet šest bodů a patří mu čtvrtá pozice v rámci LaLigy. Sociedad má i rozhodně lepší číslo v kolonce vstřelených branek, a to dvacet šest, zatímco inkasoval čtrnáct branek. Zatím poslední zápas odehrál tým hostí na svém hřišti, kde porazil Eibar 4:1.
     
    Real Valladolid

    Valladolid zatím patří k horšímu průměr ligy, spíše k těm horším týmům. Po patnácti kolech má totiž na svém kontě osmnáct bodů, které ho řadí až na čtrnáctou pozici. Domácí celek navíc ani nestřílí moc branek, jelikož na své kontě jich má čtrnáct, zatímco jich inkasoval osmnáct, celkově tedy -4. Poslední zápas odehrál Valladolid na hřišti RC Celty, kde nepadl ani jeden gól, a tak si oba týmy připsaly po jednom bodu.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.

    Denisa Józsová

    Branky:

    Karty:   20. Le Normand (RSC), 68. Oyarzabal (RSC), 76. Isak (RSC), 81. D. Llorente (RSC)


    Držení míče: 34 % : 66 %.
    Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 2:9. Rohy: 1:4. Ofsajdy: 5:2. Fauly: 10:19.
    Real Valladolid: Masip – Moyano, Olivas, Karim, Nacho Martínez (66. Porro) – Hervías (71. Plano), Míchel, Fede, T. Villa – Guardiola, Sandro Ramírez (82. Tuhami).
    Náhradníci: Lunin – Tuhami, Plano, Alcaraz, De la Fuente, Porro, Rubio.

    Real Sociedad San Sebastian: Remiro Gargallo – Monreal, D. Llorente, Le Normand, Gorosabel – Oyarzabal, Merino, Guevara, Ödegaard, Portugués (90+1. Barrenetxea) – José (69. Isak).
    Náhradníci: Moyà – Barrenetxea, Januzaj, Muñoz, Zubeldia, Isak, Sangalli.

    Rozhodčí: Fuentes – Lopéz, Serrato
    thejrc.org