Košice – Detva 3:2 (kon.) | Banská Bystrica – Poprad 1:2 (kon.) | Lipt. Mikuláš – MAC Budapešť 1:2 (kon.)
Miskolc – Nové Zámky 5:4 (1:0 po s.n.) | Michalovce – HC Slovan 2:5 (kon.) | Trenčín – Nitra 2:0 (kon.)
konec
HC Košice
3:2 (0:0, 2:2, 1:0)
HK Detva
sk Neděle 08.12.2019, 15:30 • Steel Aréna, Košice • Tipos Extraliga (SR) • 30. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:30.
     
    Hokej neobchádza slovenské štadióny ani v nedeľu. V rámci 30. kola nás na ľade košickej Steel Arény čaká súboj medzi HC Košice a HC 07 WPC Koliba Detva.

    Azda niet ani najmenších pochýb o tom, že papierovým favoritom bude práve domáci HC Košice. Veď východniari neprehrali ostatných päť zápasov v rade, vďaka čomu si upevnili tretie miesto v tipsportligovej tabuľke. Oceliari majú na svojom konte 53 bodov a o štyri tak zaostávajú za druhou Banskou Bystricou. Košice disponujú druhou najpevnejšou defenzívou v lige a spolu s bystrickými Baranmi majú štvrtý najproduktívnejší útok.

    Posledné tri zápasy Košíc:
    HC Košice — HKM Zvolen 4:1
    Dukla Trenčín — HC Košice 1:2 sn
    HC 07 WPC Koliba Detva — HC Košice 2:3

    Papiere však zápasy nevyhrávajú. Napokon, spomeňme si na 11. kolo, keď Košice na Detvu doma nestačili a podľahli jej 1:4. „Draisatlovci“ síce „Turekovcom“ prehru koncom novembra vrátili, na ľade Detvy vtedy vyhrali 3:2, no bude zaujímavé sledovať, či v súboji týchto dvoch tímov Košice zlomia „prekliatie“ domáceho ľadu.

    HC 07 WPC Koliba Detva bude jednoznačne proti. A má na to viacero dôvodov, no jedným z najpodstatnejších je ukončenie trojzápasovej šnúry prehier, keď stredoslováci postupne nestačili na Michalovce, Slovan ani Poprad. Aj preto je Detva na 10. mieste tabuľky, kde sa usadila so ziskom 31 bodov. Medvede zo stredného Slovenska nastrieľali 67 gólov, menej ich na svojom konte majú už len Nové Zámky a Liptovský Mikuláš. Stredoslováci zatiaľ puk do svojej siete lovili 89-krát.

    Posledné tri zápasy Detvy:
    HK Poprad — HC 07 WPC Koliba Detva 3:0
    HC 07 WPC Koliba Detva — HC Slovan Bratislava 1:2 sn
    HK Dukla Ingema Michalovce — HC 07 WPC Koliba Detva 6:1
     
    Úvodné zostavy:

    HC Košice: Košarišťan (Škorvánek) — Čížek (A), Růžička, Slovák, Zeleňák, Michalčin, Koch (A) — Majdan, Skokan (C), Haščák — Květoň, Suja, Klhůfek — Belluš, Vrábeľ, Cibák — Milý, Faith, Jokeľ

    HC 07 WPC Koliba Detva: Petrík (Bátory) — Mar. Chovan (C), Fekiač, Golian, Kuklev (A), Gachulinec, Jendroľ, Turan — Čacho, Zuzin, Sýkora (A) — Král, Podešva, Žilka — Gašpar, Valent, Török — Čenka, Fekiač, Lalík

    Rozhodca: T. Orolin, Tvrdoň — M. Orolin, Rojík.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:10
    Zápas sa práve začal. Pri prvom vhadzovaní uspeli Košičania, ktorí sa budú chcieť zo stredného pásma presunúť pred bránku stráženú Romanom Petríkom.
     
    00:18
    Skokan rozohral do obranných radov, odtiaľ prišla snaha Košíc potiahnúť to po pravej strane. Čiarový arbiter ich ale videl v postavení mimo hry a hru vykázal do stredného pásma.
     
    00:38
    Nehráme ani 40 sekúnd a hra bola už štyrikrát prerušená. V úvodnej minúte sú aktívnejšie Košice, ale hrá sa len v strednom pásme.
     
    01:48
    Bortňák s Klhůfkom sa za bránkou opreli do súperov a vybojovali puk pre Košice. Boli z toho dve šance Jakuba Suju, ktorý pálil spred bránky, ale Petrík proti nim výborne zakročil.
     
    02:30
    Skokan „zrušil“ Turana a vyzeralo to na ďalšiu šancu domáceho celku. Puk preletel nepríjemne popred bránkovisko, ale zakončenie z toho nebolo.
     
    02:45
    Vylúčenie v tíme HC 07 WPC Koliba Detva (Ján Sýkora – 2 min., podrazenie).
     
    03:20
    Belluš na pravej strane s problémami, ale zvládol to. Košice to následne cez Milého zahrali exhibične, rýchly útočník Oceliarov si Petríka vylákal z bránky a skúsil to bekhendom. Petríkov betón výborne zaúradoval.
     
    03:42
    Teraz si môžu hostia vydýchnuť, nepresná strela sa odrazila až do stredného pásma.
     
    04:19
    Golian odzbrojil Suju, Belluša ale nie. Obaja borci sa následne trochu poťahali za dresy, ale nie je z toho nič vážnejšie. Vhadzovať sa bude pred Petríkom.
     
    04:19
    Vylúčenie v tíme HC 07 WPC Koliba Detva (Zdeněk Král – 2 min., hákovanie).
     
    05:30
    Košice tlačia na súpera, ten sa len s problémami bráni. Petrík absolútne nevidel na puk letiaci od modrej čiary, reflexívne sa ale presunul a Detvu zachránil.
     
    05:55
    Chovan zblokoval zakončenie domácich, puk letí ku Košarišťanovi.
     
    06:18
    Jokeľ prikorčuľoval pred bránkovisko, čakal, že puk Petríkovi spod lapačky prekĺzne, Nestalo sa tak, Košice už presilovú hru v gól nepretavia.
     
    06:40
    Král je už na ľade. Okamžite šprintoval smerom ku Košarišťanovi, na pravej strane bol ale sám. Jeho akcia sa tak skončila ešte v strednom pásme.
     
    07:22
    Ani Vrábeľova aktivita pred Petríkom úspech nepriniesla, v úvodných minútach je detviansky gólman jednoznačne najsilnejším článkom na ľade. Nasleduje komerčná prestávka.
     
    07:58
    Košice sa naďalej snažia pred bránkou puk tečovať. Pokúšal sa o to aj Cibák, ktorý síce zmenil trajektóriu strely, ale zlým smerom.
     
    08:26
    Kuklev po pravej strane. Útočné výpady Detvy však zatiaľ postrádajú akúkoľvek logiku, aj teraz sa vydal osamotený hráč medzi trojicu súperov.
     
    09:16
    Ťažko povedať, čo tým Török sledoval. Pred sebou mal voľnú cestu, ale puk poslal len na zakázané uvoľnenie. Trápenie Detvy pokračuje aj tesne pred koncom prvej polovice prvej tretiny.
     
    09:48
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Václav Čížek – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    10:06
    Klhůfek spolu so Skokanom pri Petríkovi ponaháňali Zuzina, cenné sekundy pre Košice.
     
    10:34
    Detva sa teraz usadila v pásme, zbytočne nevymýšľala a vystrelila od modrej. Takto by to malo vyzerať, každopádne, Košarišťan chytá.
     
    11:01
    A znova hráme v strednom pásme.
     
    11:39
    Golian musel zacúvať až ku Petríkovi, oba celky potrebovali prestriedať. Už to pravdepodobne Detva počas svojej presilovej hry nestihne.
     
    11:50
    Vylúčenie v tíme HC 07 WPC Koliba Detva (Tomáš Török – 2 min., faul lakťom).
     
    11:58
    Sýkora puk von z pásma neposlal, ostaneme pred Petríkom.
     
    12:08
    Vylúčenie v tíme HC 07 WPC Koliba Detva (Ján Sýkora – 2 min., hákovanie).
     
    12:15
    Hlavný arbiter teraz zrejme schytal puk do tváre. Pravdepodobne tam bude aj krv, už totiž smeruje ku košickým lekárom. Veríme, že to nebude nič vážne.
     
    12:15
    Rozhodca je našťastie v poriadku, v hre pokračujeme.
     
    13:02
    Belluš prihrával pred bránku, k puku sa ale dostal Fekiač. Ten ho pohodlne odpálil cez všetky čiary.
     
    13:19
    Roman Petrík sa na ľade metal ako kapor vo vani. Hádzal sa zo strany na stranu, všemožne sa snažil Košiciam zabrániť skórovať. Ich ranu napokon defenzíva zblokovala na ochrannú sieť.
     
    13:48
    Domáci prichádzajú o pásmo, puk letí ku Košarišťanovi.
     
    13:52
    Vylúčenie v tíme HC Košice (2 min. – príliš veľa hráčov na ľade).
     
    14:48
    Úvod presilovky Detve vyšiel a držala sa pred bránkou Košarišťana. Už ale musí Kuklev smerovať za Petríka.
     
    15:15
    Ďalšie košické vyhodenie, tentokrát do stredného pásma.
     
    16:10
    Do tretice z toho bolo košické vyhodenie. Ani jeden z celkov dnes zatiaľ presilovky príliš nezvláda. Tímy sa síce snažia, no chýba tomu väčšia dynamika.
     
    16:16
    Majdan so Sujom puk do siete nepretlačili. Nasleduje komerčná prestávka. Po nej sa bude vhadzovať po ľavej ruke detvianskeho gólmana.
     
    17:16
    Gašpar popri mantineli puk len posunul, jeho spoluhráči však nemali záujem hrať. Detva potrebuje striedať, čerstvé sily na ľad pošlú aj Košice.
     
    17:37
    Faith padol pri mantineli, v žiadnom prípade sa ale vylučovať nemohlo. Smerom dopredu sa tak ponáhľala Detva. Jej hráči boli prirýchli a dostali sa do postavenia mimo hry.
     
    18:20
    Posledných 100 sekúnd prvej tretiny.
     
    19:10
    Belluš si držal Töröka ďaleko od tela, napokon však nestrieľal — rozhodol sa len prihrávať. Nepresne.
     
    19:48
    Záverečné sekundy, už sa zrejme nič neudeje.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Rozhodcovská štvorica skontrolovala svetelnú tabuľu a ukončila prvú tretinu zápasu medzi Košicami a Detvou. Po 20 minútach hry sa do šatní korčuľuje za stavu 0:0.

    Pomer striel po 1. tretine: 13:6

    Druhá tretina sa začne približne o 16:29.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:06
    Prostredná časť riadnej hracej doby práve začala plynúť. Oba celky bojujú o puk, zatiaľ si na úvodnú útočnú akciu tejto tretiny budeme musieť počkať.
     
    20:30
    Napokon sa o ňu postarali Košice. Z pravej strany ale priletel len nepresný puk, a tak ho mohol Čacho v pokoji poslať do stredného pásma.
     
    21:20
    Zeleňák puk potiahol ku stredovému kruhu, odkiaľ si ho Košice hodili na ľavú stranu a skúsili znova vystreliť. Aj v tomto prípade nepresne.
     
    22:39
    Detva dala gól!
    Trochu paradoxný moment, ale Detva ide do vedenia. Už prvá rana „smrdela“ gólom, tá druhá ho ale predsa len priniesla. Na dvakrát sa presadil PETER VALENT. Asistencia: Tomáš Török.
     
    23:10
    Košice v snahe o odpoveď. Slovák si na modrej čiare pýtal puk, ale ten ostal zašliapnutý niekde pri mantineli. Detva ho odtiaľ vytiahla po opačnej strane.
     
    23:48
    Skokan prihral Kochovi, ten sa za Košarišťanom nechal odzbrojiť. Našťastie pre Košice nebol pred bránkou nik, kto by mohol ich gólmana prekonať.
     
    24:55
    Košice dali gól!
    Čížek korčuľoval po modrej, puk ale nedostal. V konečnom dôsledku to Košice príliš mrzieť nemusí, napokon totiž vyrovnali. Ranou spomedzi kruhov sa o to postaral DAVID KVĚTOŇ. Asistencie: Pavel Klhůfek, Jakub Suja.
     
    25:58
    Presuňme sa však na opačnú stranu, kde Gašpar započal zaujímavú akciu Detvy. Na jej konci mal puk letieť od modrej čiary, vzhľadom na dobré košické rozostavenie sa tak ale nestalo.
     
    26:27
    Nasleduje komerčná prestávka.
     
    26:37
    Pokračujeme detvianskym zakázaným uvoľnením, po ktorom sa hra vráti pred Petríka. Vhadzovať sa bude po jeho ľavej ruke.
     
    27:58
    Lalík si obhodil Růžičku, viac toho ale nevymyslel. Český obranca ho totiž následne zrazil k zemi a spolu so svojimi spoluhráčmi ho o puk pripravil.
     
    28:20
    Zuzin vytiahol puk pre Fekiača, k jeho pokusu o prihrávku pred bránku sa dostal len Čížek. Smerom dopredu tak budú pokračovať košickí Oceliari.
     
    29:28
    Cez Suju sa puk dostal až k Petríkovi. Ten zahral svojou hokejkou a pomohol tak spoluhráčom, ktorí už potrebovali prestriedať.
     
    29:56
    Veľká šanca pre Košice, po druhýkrát sa do listiny strelcov mohol zapísať Květoň. Tentokrát ale v situácii zoči-voči Petríkovi neuspel.
     
    30:15
    Medzičasom začala plynúť druhá polovica riadnej hracej doby. Košarišťan prišiel o svoju masku, bude ale v poriadku.
     
    31:20
    Cibák vyhral buly, Koch ale puk príliš ďaleko nedostal. Oba celky sa v ostatných minútach prezentovali viacerými nepresnosťami, čo je rozhodne škoda.
     
    31:37
    A znova je hra prerušená. Tentokrát po tom, čo si „draisaitlovci“ nedali pozor na prechod cez útočnú modrú čiaru a dostali sa len do postavenia mimo hry.
     
    31:49
    A celá situácia sa zopakovala ešte raz. Oceliari sa síce sťažujú u postranných arbitrov, ale zbytočne — bolo to posúdené správne.
     
    32:15
    Detve sa črtala dobrá šanca. Török to vzal na seba, priblížil sa k bránke a skúsil zakončiť k bližšej žrdi. Košarišťan zasahovať nemusel, puk zastavilo až plexisklo.
     
    33:40
    Zeleňákova práca hokejkou, puk opustil hraciu plochu. Nasleduje komerčná prestávka.
     
    34:03
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Jakub Suja – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    34:30
    Nenápadnú strelu od modrej Košarišťan vykopol, Zuzin následne udržal pásmo pre Detvu.
     
    34:54
    Už tam ale hostia nič nevymysleli, hra sa tak sťahuje k Petríkovi.
     
    35:15
    A opäť puk letí cez všetky čiary. Zdá sa, že ani táto presilová hra na obraze dnešných početných výhod nič nezmení.
     
    36:06
    Detva dala gól!
    Košice už hrali v plnom počte, hostia ale skórovali. Tento gól radíme do kategórie šťastných, ale aj také sa rátajú. Puk sa poriadne poodrážal, až napokon padol k hokejke MARTINA PODEŠVU. Ten zakončil do prázdnej bránky. Asistencie: Zdeněk Král, Jakub Žilka.
     
    37:10
    Prebiehajú posledné tri minúty druhej tretiny. Puk je síce v pásme hostí, no kontrolujú ho tam práve hokejisti Detvy. Petrík tak môže ostať pokojný.
     
    37:58
    Košice dali gól!
    Košarišťan si od radosti buchol po ľade, Košice znova vyrovnávajú. Zdalo sa, že po aktivite Majdana z toho nič nebude, ale Oceliari sa v pásme usadili a Petríka predsa len prekvapili. Postaral sa o to DÁVID SKOKAN. Asistencie: Patrik Koch, Marcel Haščák.
     
    38:59
    Sekundy plynú rýchlo, hrá sa v strednom pásme.
     
    39:20
    Medzičasom prebieha posledná minúta druhej tretiny.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Siréna v Steel Aréne hlasno zatrúbila a ukončila tak prostredné dejstvo. Zaznamenali sme počas neho viacero zaujímavých momentov, aj preto platí stav 2:2.

    Pomer striel po 2. tretine: 26:13

    Tretia tretina sa začne približne o 17:23.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:07
    Je tu záverečná časť riadnej hracej doby. Diváci v Steel Aréne už netrpezlivo čakajú na to, či im prinesie nasledujúcich 20 minút čistej hry.
     
    40:17
    Strela zo stredného pásma smerovala na vyrážačku Petríka, ten ju poslal na ochrannú sieť. Brankár už spoluhráčom naznačuje, že to takto neplánoval.
     
    40:49
    Klhůfek sa naťahoval po puku, prepadol ale k Fekiačovi. Ten ho po ľade poslal ďaleko, hrať teraz bude aj Košarišťan.
     
    41:20
    V úvode tretej tretiny sú Košice, tie sa ale do šance dostať nevedia.
     
    41:48
    Haščák rozohral v pásme na Skokana, ten po zakončení z otočky tesne minul priestor Petríkovej svätyne! Pred bránkou chcel ešte tečovať Majdan, nepodarilo sa mu to.
     
    42:29
    Klhůfek sám pred Petríkom, puk skončil v rukavici brankára Detvy. Oceliari zavreli súpera v obrannom pásme a nenechajú ho dýchať.
     
    43:20
    Smerom dopredu sa teraz vydali aj hostia. V pásme si poslali viacero dobrých príhravok, vo finálnej fáze im ale chýbalo presnejšie zakončenie. Stav sa tak nemení.
     
    44:30
    Turan chcel páliť od modrej, puk sa k nemu ale nedostal. Smerovať tak musí aj so svojimi spoluhráčmi na opačný koniec ľadovej plochy.
     
    44:55
    Majdan v súboji s Kuklevom, úspešnejší bol košický útočník. Hra je následne pre postavenie útočiaceho hráča v bránkovisku vykázaná do stredného pásma.
     
    45:26
    Puk mal letieť na modrú Čížekovi, hostia ale tento zámer výborne prečítali a prihrávku zblokovali až do stredného pásma. Smerom dopredu bude chcieť ísť aj Detva.
     
    46:04
    V týchto sekundách sme sa ale dočkali len obojstranného striedania.
     
    46:32
    Klhůfkova aktivita. Český legionár sa obtáčal okolo bránky a zakončoval k bližšej žrdi, tento priestor si Petrík bez problémov postrážil. Nasleduje komerčná prestávka.
     
    47:38
    Hra mierne stratila na svojom tempe. Jendroľ sa nemal kam ponáhľať, veď jeho spoluhráči stále striedali. Oddýchnutých hokejistov poslali na ľad aj Košice.
     
    47:57
    Haščákova formácia bola v pásme, puk ale k Petríkovi cez dobre rozostavenú defenzívu Detvy nedostala.
     
    48:49
    Klhůfek spoza bránky na Suju, ten to na zakončenie nemal. Turan následne hru upokojil a puk podržal na svojej hokejke. Dopredu pôjde Detva.
     
    50:05
    Fekiač ostal ležať s bolestivou grimasou na ľade, neprerušovalo sa. Detviansky hokejista sa napokon pozviechal a odkorčuľoval na striedačku. Veríme, že bude v poriadku.
     
    50:30
    Prebieha posledných 10 minút riadnej hracej doby.
     
    51:07
    Kuklev za Petríkom. Podobné momenty dnes sledujeme pomerne často, väčšinou to následne Detva skúša po pravej strane. Udialo sa tak aj teraz, ale Košice to dobre prečítali.
     
    52:28
    Medvede zo stredného Slovenska vytlačené do obrannej tretiny. Golian zmenil viackrát smer, nemal ale komu prihrávať. Celky budú striedať počas hry.
     
    52:50
    Najväčšia šanca tretej tretiny! Po košickej chybe sa do samostatného úniku dostal Peter Zuzin, ale zoči-voči Košarišťanovi neuspel.
     
    54:12
    Nasleduje komerčná prestávka.
     
    54:57
    Gašpar zúfalo krúžil v okolí stredového kruhu. Nemal s kým hrať, jeho spoluhráči sa totiž do útočenia nehrnuli. Oba celky chcú nasledujúcich päť minút prečkať najmä bez inkasoveného gólu.
     
    55:57
    V tretej tretine sa hrá mimoriadne čisto. Domáci aj hostia sú si dobre vedomí, že prípadne vylúčenie ich môže položiť na lopatky.
     
    56:20
    Košice sa ponáhľali dopredu, ich finálna prihrávka pred bránkovisko ale bola defenzívou zrazená k mantinelu. Ani z tohto zakončenie nebude.
     
    56:58
    Chovan prišiel o hokejku, musel tak bojovať bez nej. Našťastie pre Detvu sa hra odvíjala v rohu klziska, odkiaľ domáci strieľať nemohli.
     
    57:19
    Zakázané uvoľnenie hostí, vhadzovať sa bude po pravici Petríka.
     
    57:33
    Belluš sa nedostal efektnou kľučkou cez Zuzina, každopádne, Detva len s ďalším zakázaným uvoľnením. Vhadzujeme na rovnakom mieste.
     
    58:04
    Prebiehajú posledné dve minúty riadnej hracej doby.
     
    58:30
    Pri puku bol Gašpar, poslal ho ale len na košické hokejky. Domáci celok bude musieť akciu založiť spoza Andreja Košarišťana.
     
    59:14
    Vylúčenie v tíme HC 07 WPC Koliba Detva (Kuklev – 2 min., faul kolenom).
     
    59:14
    Oddychový čas domácich.
     
    59:28
    Košice dali gól!
    Tak toto bude Detvu asi poriadne mrzieť. Po zbytočnom faule sa Košice dostali do šance a pomedzi Petríkove betóny puk pretlačili do siete. Úspešným strelcom je DÁVID SKOKAN. Asistencia: David Květoň.
     
    Koniec zápasu.
     
    Zápas medzi HC Košice a HC 07 WPC Koliba Detva je na konci. Po 60 minútach môžu byť spokojnejší domáci, ktorí súpera zdolali 3:2 a po šiestej výhre v rade si do tabuľky pripísali ďalšie tri body.

    Pomer striel v dnešnom zápase: 37:22

    S týmto konštatovaním sa už s vami lúčim. Prajem vám ešte pekný zvyšok víkendu a úspešný štart do nového týždňa. Stretnutím vás sprevádzal Lukáš Pancurák. (17:59:13)

    Lukáš Pancurák

    Branky a nahrávky: 25. Květoň (Klhůfek, Suja), 38. Skokan (Koch, Haščák), 60. Skokan (Květoň) – 23. Valent (Török), 37. Podešva (Král, Žilka)


    HC Košice: Košarišťan (Škorvánek) — Čížek (A), Růžička, Slovák, Zeleňák, Michalčin, Koch (A) — Majdan, Skokan (C), Haščák — Květoň, Suja, Klhůfek — Belluš, Vrábeľ, Cibák — Milý, Faith, Jokeľ
    HK Detva: Petrík (Bátory) — Mar. Chovan (C), Fekiač, Golian, Kuklev (A), Gachulinec, Jendroľ, Turan — Čacho, Zuzin, Sýkora (A) — Král, Podešva, Žilka — Gašpar, Valent, Török — Čenka, Fekiač, Lalík

    Rozhodčí: T. Orolin, Tvrdoň — M. Orolin, Rojík
    bahis siteleri