Košice – Detva 3:2 (kon.) | Banská Bystrica – Poprad 1:2 (kon.) | Lipt. Mikuláš – MAC Budapešť 1:2 (kon.)
Miskolc – Nové Zámky 5:4 (1:0 po s.n.) | Michalovce – HC Slovan 2:5 (kon.) | Trenčín – Nitra 2:0 (kon.)
konec
HC Košice
3:2 (0:0, 2:2, 1:0)
HK Detva
sk Neděle 08.12.2019, 15:30 • Steel Aréna, Košice • Tipos Extraliga (SR) • 30. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Zápas medzi HC Košice a HC 07 WPC Koliba Detva je na konci. Po 60 minútach môžu byť spokojnejší domáci, ktorí súpera zdolali 3:2 a po šiestej výhre v rade si do tabuľky pripísali ďalšie tri body.

    Pomer striel v dnešnom zápase: 37:22

    S týmto konštatovaním sa už s vami lúčim. Prajem vám ešte pekný zvyšok víkendu a úspešný štart do nového týždňa. Stretnutím vás sprevádzal Lukáš Pancurák. (17:59:13)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:28
    Košice dali gól!
    Tak toto bude Detvu asi poriadne mrzieť. Po zbytočnom faule sa Košice dostali do šance a pomedzi Petríkove betóny puk pretlačili do siete. Úspešným strelcom je DÁVID SKOKAN. Asistencia: David Květoň.
     
    59:14
    Oddychový čas domácich.
     
    59:14
    Vylúčenie v tíme HC 07 WPC Koliba Detva (Kuklev – 2 min., faul kolenom).
     
    58:30
    Pri puku bol Gašpar, poslal ho ale len na košické hokejky. Domáci celok bude musieť akciu založiť spoza Andreja Košarišťana.
     
    58:04
    Prebiehajú posledné dve minúty riadnej hracej doby.
     
    57:33
    Belluš sa nedostal efektnou kľučkou cez Zuzina, každopádne, Detva len s ďalším zakázaným uvoľnením. Vhadzujeme na rovnakom mieste.
     
    57:19
    Zakázané uvoľnenie hostí, vhadzovať sa bude po pravici Petríka.
     
    56:58
    Chovan prišiel o hokejku, musel tak bojovať bez nej. Našťastie pre Detvu sa hra odvíjala v rohu klziska, odkiaľ domáci strieľať nemohli.
     
    56:20
    Košice sa ponáhľali dopredu, ich finálna prihrávka pred bránkovisko ale bola defenzívou zrazená k mantinelu. Ani z tohto zakončenie nebude.
     
    55:57
    V tretej tretine sa hrá mimoriadne čisto. Domáci aj hostia sú si dobre vedomí, že prípadne vylúčenie ich môže položiť na lopatky.
     
    54:57
    Gašpar zúfalo krúžil v okolí stredového kruhu. Nemal s kým hrať, jeho spoluhráči sa totiž do útočenia nehrnuli. Oba celky chcú nasledujúcich päť minút prečkať najmä bez inkasoveného gólu.
     
    54:12
    Nasleduje komerčná prestávka.
     
    52:50
    Najväčšia šanca tretej tretiny! Po košickej chybe sa do samostatného úniku dostal Peter Zuzin, ale zoči-voči Košarišťanovi neuspel.
     
    52:28
    Medvede zo stredného Slovenska vytlačené do obrannej tretiny. Golian zmenil viackrát smer, nemal ale komu prihrávať. Celky budú striedať počas hry.
     
    51:07
    Kuklev za Petríkom. Podobné momenty dnes sledujeme pomerne často, väčšinou to následne Detva skúša po pravej strane. Udialo sa tak aj teraz, ale Košice to dobre prečítali.
     
    50:30
    Prebieha posledných 10 minút riadnej hracej doby.
     
    50:05
    Fekiač ostal ležať s bolestivou grimasou na ľade, neprerušovalo sa. Detviansky hokejista sa napokon pozviechal a odkorčuľoval na striedačku. Veríme, že bude v poriadku.

    Lukáš Pancurák

    Branky a nahrávky: 25. Květoň (Klhůfek, Suja), 38. Skokan (Koch, Haščák), 60. Skokan (Květoň) – 23. Valent (Török), 37. Podešva (Král, Žilka)


    HC Košice: Košarišťan (Škorvánek) — Čížek (A), Růžička, Slovák, Zeleňák, Michalčin, Koch (A) — Majdan, Skokan (C), Haščák — Květoň, Suja, Klhůfek — Belluš, Vrábeľ, Cibák — Milý, Faith, Jokeľ
    HK Detva: Petrík (Bátory) — Mar. Chovan (C), Fekiač, Golian, Kuklev (A), Gachulinec, Jendroľ, Turan — Čacho, Zuzin, Sýkora (A) — Král, Podešva, Žilka — Gašpar, Valent, Török — Čenka, Fekiač, Lalík

    Rozhodčí: T. Orolin, Tvrdoň — M. Orolin, Rojík
    ocianews.com