Rusko – Česko 3:4 (po pr.)
po prodl.
Rusko
3:4 (2:0, 1:3, 0:0 - 0:1)
Česko
Neděle 08.12.2019, 22:10 • Encana Events Centre, Dawson Creek • World Junior A Challenge
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z Encana Events Centre je to tedy ode mne vše, přeji vám hezký zbytek kanadského odpoledne, či české noci. A někdy příště na počtenou! (00:34:11)
     
    V Dawson Creeku je dobojováno. A nutno říct, že velice šťastně pro český tým. Tomu sice zprvu nevyšla ideálně první třetina, ale pak nastartoval dlouhou cestu za obratem, jehož výsledkem je dvoubodový vítězný vstup do turnaje. Český tým tak zaskočil papírového favorita a ohromnou pílí a chutí zvítězit také svého cíle dokázal.
     
    Nejlepší hráči utkání:
    RUS: Vasilij Ponomarjov
    CZE: Adam Klapka
     
    Konec zápasu.
    61:57 BARINKA - 3:4
     
    61:57
    Česko právě vstřelilo branku!
    Nádherný únik MARCELA BARINKY znamená vítězný vstup českého týmu do World Junior A Challenge! Český forvard využil podklouznutí ruského hráče a rychle vyjel proti ruskému gólmanovi, jehož v souboji jeden na jednoho překonal! Asistence: Adam Klapka.
     
    61:09
    Puk získali do své moci hráči Ruska. Ti celkem vyčkávají s rozehrávkou zpoza vlastní branky.
     
    60:08
    Do prodloužení vstoupili lépe Češi, kteří hned s jeho počátkem začali ostřelovat ruskou branku. Nejblíže trefě byl Rychlovský, který ale těsně minul.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Třetí třetina vítěze utkání nepřinesla, byť zejména český tým měl několikrát obrovskou příležitost na skórování. Leč nezadařilo a po pětiminutové pauze začne v Dawson Creeku prodloužení.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:34
    Češi už jen pozvolna drží kotouč za brankou a získávají cenné vteřiny před prodloužením.
     
    59:02
    Do poslední minuty základní hrací doby vstoupili Rusové souhrou na dostřel Škorpíkovy branky.
     
    58:34
    Nádherný zákrok Škorpíka! Rusové proti němu vyjeli do přečíslení dvou na jednoho, avšak český gólman celou situaci vyčíhal a kotouč se mu také povedlo lapit.
     
    57:25
    Jsou to Češi, kteří drží svého soupeře pod tlakem a masivně ostřelují ruskou branku. Jen milimetry chyběly Filipu Přikrylovi k obratovému gólu. Motorygina tak ochránila vlastní tyč.
     
    56:53
    Své střelecké štěstí zkoušel i David Jindra. I proti němu stál ale připravený Motorygin.
     
    56:18
    Tak to byla obrovská šance Jakuba Rychlovského, který se zcela sám zjevil před Motorygonovou brankou! Český útočník si zkušeně podržel kotouč před střelou a pak kotouč zvedl nahoru. Gólman Sborné ale celou situaci nakonec vyčetl a kotouč vyrazil ramenem mimo branku.
     
    55:15
    Jeremij Šumilin převzal nepřesnou Poizlovu přihrávku, od níž z první vypálil na Škorpíka. Gólman českého výběru ale vytáhl do protipohybu střely lapačku, do níž puk bez obtíží zaplul.
     
    54:11
    Rusové jsou nuceni rozehrát od vlastní branky. Moc daleko dopředu se ovšem nedostali, naopak ve své obranné třetině stáli výhradně Češi, kteří puk převzali.

    Vít Trubička

    Branky a nahrávky: 3. Kirsanov (Burujanov), 8. Čayka (Burujanov, Zugan), 35. Tjutnev (Ponomarjov) – 26. Pšenička (Klapka, Barinka), 32. Rychlovský (Černohorský, Jindra), 39. Klapka (Barinka), 62. Barinka (Klapka)


    Rusko: Motorygin (Guskov) – Čayka, Steklov, Zotov, Muchammadulin, Grušnikov, Kirsanov – Didkovskij, Zlodějev, Guščin – Rychlov, Kusnutdinov, Kokhanin – Tjutnev, Ponomarjov, Pashin – Burujanov, Zugan, Kirjanov – Šumilin.
    Česko: Škorpík (Dobeš) – Poizl, Černohorský, Kowalczyk, Rutar, Malík, Volráb, Šiller – Jindra, Najman, Rychlovský – Všetečka, Morong, Poppel – Princl, Přikryl, Jelínek – Klapka, Barinka, Pšenička – Bernat.
    thejrc.org