Rusko – Česko 3:4 (po pr.)
po prodl.
Rusko
3:4 (2:0, 1:3, 0:0 - 0:1)
Česko
Neděle 08.12.2019, 22:10 • Encana Events Centre, Dawson Creek • World Junior A Challenge
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z Encana Events Centre je to tedy ode mne vše, přeji vám hezký zbytek kanadského odpoledne, či české noci. A někdy příště na počtenou! (00:34:11)
     
    V Dawson Creeku je dobojováno. A nutno říct, že velice šťastně pro český tým. Tomu sice zprvu nevyšla ideálně první třetina, ale pak nastartoval dlouhou cestu za obratem, jehož výsledkem je dvoubodový vítězný vstup do turnaje. Český tým tak zaskočil papírového favorita a ohromnou pílí a chutí zvítězit také svého cíle dokázal.
     
    Nejlepší hráči utkání:
    RUS: Vasilij Ponomarjov
    CZE: Adam Klapka
     
    Konec zápasu.
    61:57 BARINKA - 3:4
     
    61:57
    Česko právě vstřelilo branku!
    Nádherný únik MARCELA BARINKY znamená vítězný vstup českého týmu do World Junior A Challenge! Český forvard využil podklouznutí ruského hráče a rychle vyjel proti ruskému gólmanovi, jehož v souboji jeden na jednoho překonal! Asistence: Adam Klapka.
     
    61:09
    Puk získali do své moci hráči Ruska. Ti celkem vyčkávají s rozehrávkou zpoza vlastní branky.
     
    60:08
    Do prodloužení vstoupili lépe Češi, kteří hned s jeho počátkem začali ostřelovat ruskou branku. Nejblíže trefě byl Rychlovský, který ale těsně minul.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Třetí třetina vítěze utkání nepřinesla, byť zejména český tým měl několikrát obrovskou příležitost na skórování. Leč nezadařilo a po pětiminutové pauze začne v Dawson Creeku prodloužení.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:34
    Češi už jen pozvolna drží kotouč za brankou a získávají cenné vteřiny před prodloužením.
     
    59:02
    Do poslední minuty základní hrací doby vstoupili Rusové souhrou na dostřel Škorpíkovy branky.
     
    58:34
    Nádherný zákrok Škorpíka! Rusové proti němu vyjeli do přečíslení dvou na jednoho, avšak český gólman celou situaci vyčíhal a kotouč se mu také povedlo lapit.
     
    57:25
    Jsou to Češi, kteří drží svého soupeře pod tlakem a masivně ostřelují ruskou branku. Jen milimetry chyběly Filipu Přikrylovi k obratovému gólu. Motorygina tak ochránila vlastní tyč.
     
    56:53
    Své střelecké štěstí zkoušel i David Jindra. I proti němu stál ale připravený Motorygin.
     
    56:18
    Tak to byla obrovská šance Jakuba Rychlovského, který se zcela sám zjevil před Motorygonovou brankou! Český útočník si zkušeně podržel kotouč před střelou a pak kotouč zvedl nahoru. Gólman Sborné ale celou situaci nakonec vyčetl a kotouč vyrazil ramenem mimo branku.
     
    55:15
    Jeremij Šumilin převzal nepřesnou Poizlovu přihrávku, od níž z první vypálil na Škorpíka. Gólman českého výběru ale vytáhl do protipohybu střely lapačku, do níž puk bez obtíží zaplul.
     
    54:11
    Rusové jsou nuceni rozehrát od vlastní branky. Moc daleko dopředu se ovšem nedostali, naopak ve své obranné třetině stáli výhradně Češi, kteří puk převzali.
     
    53:15
    Ke gólu měli celkem blízko i Rusové. Jan Škorpík ale famózně zalehl kotouč v brankovišti a přerušil tak chvilkový tlak na svou branku.
     
    52:51
    Český tým ale opětovně nastartoval svou vyšší aktivitu a honbu za gólem.
     
    51:41
    Krátká přestávka ve hře pomohla spíše ruskému týmu. Ten se díky ní dostal ke kotouči a zároveň jej zvládají Rusové podržet.
     
    51:06
    Rusům se stále nedaří dostat svého soupeře ven z pásma. Naproti tomu Češi pouze kombinují na obvodu pásma a nedokáží se přiblížit ke střele.
     
    50:11
    Češi se opětovně dostali do útočného pásma, kde znovu vyčkávají na vhodný moment pro střelu na branku.
     
    49:18
    Daniel Poizl si pohlídal ofsajdovou čáru, za níž se nechal nachytat Rychlov a vhazovalo se tak ve středním pásmu.
     
    48:49
    Češi stále operují v útočném pásmu. Šanci měl Šimon Jelínek, který ale nenašel přesně některého ze spoluhráčů pro zakončení.
     
    47:58
    Od modré měl před sebou otevřený prostor pro gól Petr Poppel! Jeho dělovka ale skončila vedle pravé tyče ruské branky a Motorygin tak rozehrál zpoza branky.
     
    47:12
    Oba týmy se přetahují v útočných příležitostech. Střelecky je ale zvládají využívat jen Rusové. V jejich cestě ale stojí skála s jménem Jan Škorpík.
     
    46:20
    Další průnik už ale Česku vyšel. Z něj ale tentokrát nevyšla ideální střela, tak i Rusové vyzkoušeli svou brejkovou rychlost.
     
    45:35
    Česká snaha o postupnou rozehrávku zahořela hned na modré čáře, kde je Rusové zatlačili a donutili vrátit hru za Škorpíka.
     
    44:35
    Už ale ne vytěsňovat soupeře ven z pásma. Snažit se tak musí i Jan Škorpík. Proti ruským střelám si ale zvládá poradit.
     
    43:39
    Tato přesilovka ještě více podtrhuje tlak Rusů na českou branku. Obrana České republiky ale zvládá střelecké pokusy svého soupeře odrážet.
     
    42:55
    Vyloučení v týmu Česko (Filip Přikryl – 2 min., podrážení).
     
    41:54
    Načež se Rusové dokázali otočit a dvakrát tvrdě vystřelit na branku. Ani v jednom případě ale Škorpíkovu svatyni netrefili.
     
    41:31
    Zprvu nadějný český přechod do útočného pásma zahořel na modré čáře, od níž nedokázali Češi přesně nasměrovat kotouč a ten se ocitl za ruskou brankou.
     
    40:34
    A mohlo být vymalováno! Pšeničkovu střelu ale nakonec dokázal Motorygin udržet mezi betony.
     
    40:04
    Úvodní buly závěrečné periody se povedlo vybojovat českým hokejistům. Ti se snaží napadat útočné pásmo svými nájezdy po stranách.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhá třetina přinesla celkem aktivní hokej, v němž ale Češi měli o něco větší počet příležitostí, které navíc dokázali nekompromisně vytrestat. I díky tomu smazali dvoubrankový ruský náskok z úvodní třetiny a šance jsou tak stále otevřené.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:02
    Vyloučení v týmu Rusko (Marat Kusnutdinov – 2 min., sekání).
    38:30 KLAPKA - 3:3
     
    38:30
    Česko právě vstřelilo branku!
    A výsledkem toho je další vyrovnání! ADAM KLAPKA si najižděl směrem k brance z pravé strany a kotouč doslova dotlačil mezi tři tyče přes ležícího ruského gólmana. Asistence: Marcel Barinka.
     
    38:16
    Češi ale v posledních chvílích dostávají soupeře pod tlak.
     
    37:46
    Marku Princlovi se povedlo vyvézt kotouč ven mimo ohrožení vlastní branky. Rusové tak znovu museli rozehrát od vlastní branky.
     
    36:57
    Rusové pozvolna rozehrávají od vlastní branky. Celkem rychle ale dokázali posunout kotouč před Škorpíka. Byť už ne jej ohrozit.
    34:14 TJUTNEV - 3:2
     
    34:14
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Rusům se podařilo využít velkého tlaku po přesilovce a znovu překonat Škorpíka, čímž si opět uzmuli vedení! Do gólovky se dostal PAVEL TJUTNEV. Asistence: Vasil Ponomarjov.
     
    32:36
    Nějaký čas se Česku dařilo držet ruské protihráče v přesilovce mimo ohrožení vlastní branky. Tedy až do Kokhaninova výjezdu, po kterém zaduněl mantinel.
     
    32:14
    Vyloučení v týmu Česko (Zack Malík – 2 min., hákování).
    31:21 RYCHLOVSKÝ - 2:2
     
    31:21
    Česko právě vstřelilo branku!
    A máme srovnáno! Daleký projektil Jakuba Černohorského před brankovištěm tečoval přímo za Motoryginova záda JAKUB RYCHLOVSKÝ, čímž se český tým opět dostává do hry! Asistence: Jakub Černohorský a David Jindra.
     
    29:48
    Češi se vydávali do celkem nadějného přečíslení třech na dva. Po pravém křídle držel kotouč při průjezdu do pásma Marek Princl. Ruská obrana ale na modré vystavila pronikajícímu českému hráči stopku.
     
    28:34
    Šumilin nestačil na dvojnásobnou českou obranu. Rusové tak museli rozehrát od vlastní branky, byť se tedy dostali k české brance celkem rychle.
     
    27:49
    Rusové stále kombinují v útočném pásmu. Při střeleckých pokusech ale narážejí na připraveného Škorpíka, který likviduje skvělými zákroky každou střelu Sborné.
     
    26:28
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu Rusko (Daniil Čajka – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Česko (Šimon Jelínek – 2 min., hrubost + 2 min., nesportovní chování).
     
    26:28
    České hokejisty gól viditelně nabudil, čehož využívají k dalším útočným situacím. I tentokrát se snažili vytrestat chaos před Motoryginem, ale kotouč do branky neprostřelili.
    25:07 PŠENIČKA - 2:1
     
    25:07
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češi se dostávají opět do hry! Na několikrát odražený kotouč převzal ONDŘEJ PŠENIČKA, který z mezikruží bleskově využil chaosu před ruskou brankou, do které také pohotově uklidil kotouč a připsal si první českou trefu na turnaji. Asistence: Adam Klapka a Marcel Barinka.
     
    24:29
    Až ke Škorpíkovi vyhodili Rusové kotouč. Tam se jej zmocnil Robin Všetečka. ten neváhal ani moment a vrátil kotouč zpět.
     
    24:21
    Vyloučení v týmu Rusko (Aleksandr Pašin – 2 min., hákování).
     
    23:36
    Hosté v plném počtu.
     
    22:53
    Maximálně využil volného prostoru Adam Klapka, jemuž se otevřela ulička podél levého mantinelu. Z ní také vypálil, avšak na ruského gólmana v tuto chvíli nevyzrál.
     
    21:51
    Velmi povedený začátek ruské přesilovky! Jan Škorpík mohl inkasovat z hranice brankoviště, avšak v klíčovém momentu se dokázal včas přesunout a kotouč polapit.
     
    21:36
    Vyloučení v týmu Česko (Robin Všetečka – 2 min., podrážení).
     
    21:09
    Rusové se neustále pokoušejí o výjezdy do útočného pásma. Tomu ovšem Češi usilovně brání.
     
    20:19
    Druhá perioda se nehrála příliš dlouho bez přerušeí. Hned z první akce si to kotouč zamířil na ruskou střídačku.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    První třetina je za námi. Rusové využili souhry v přesilových hrách, kde dokázali český tým vytrestat. Díky tomu se ujímají před druhou periodou dvoubrankového vedení.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:52
    Ještě jednu střelu zkusili Rusové na Škorpíka. Ten ale nyní kotouč podržel.
     
    19:07
    I po skončení přesilové hry jsou Rusové o něco aktivnější. Obrana českého týmu je ovšem ve střehu a zvládá držet svého soupeře na modré čáře.
     
    18:06
    Hosté v plném počtu.
     
    16:53
    V přesilovce se Rusům daří okupovat útočné pásmo Česka. Jan Škorpík tak musí být na pozoru, svou situaci má ale celkem pod kontrolou.
     
    16:06
    Vyloučení v týmu Česko (Jakub Černohorský – 2 min., držení).
     
    15:36
    Následné vhazování dostalo do hry spíše Rusy. Nemohou se ale vymanit přes střední pásmo, které Češi napadají.
     
    15:08
    O útok se nyní pokoušeli čeští hokejisté. Sudí je ale zachytili v ofsajdovém postavení.
     
    14:03
    Po dalším buly se kotouč dostal do moci českých hokejistů. Ti začínají svou rozehrávku od obránců.
     
    13:46
    Zastřeného Škorpíkova výhledu se snažil využít rychlou střelou z pravého kruhu Kokhanin. V tomto případě ale neuspěl.
     
    13:12
    Sborná posléze rozehrává od vlastní branky.
     
    12:32
    Další velkou šanci měl Burujanov při samostatném nájezdu na branku podél levého mantinelu! I v tomto případě ale zůstal Škorpík ve střehu a akci zachytil.
     
    11:55
    Rusové se ale následně vydali do rychlého brejku. Ten zvládl Škorpík celkem bez obtíží pokrýt.
     
    11:15
    Poslední minuty přináší českou hru před brankou Ruska. Gólman Motorygin ale zůstává ve střehu a hasí jakékoliv šance Česka.
     
    08:00
    Vyloučení v týmu Česko (Filip Přikryl – 2 min., podrážení).
    07:30 ČAYKA - 2:0
     
    07:30
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Záhy ještě Rusové navyšují své vedení! Z levého kruhu pod velkým úhlem vypálil DANIIL ČAYKA, od něhož kotouč krásně zaplul do Škorpíkovy branky. Asistence: Nikita Burujanov a Dmitrij Zugan.
     
    04:54
    Vyloučení v týmu Rusko (Kirill Kirsanov – 2 min., podrážení).
    02:11 KIRSANOV - 1:0
     
    02:11
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Jsou to ale Rusové, kteří jdou jako první do vedení! Po rychlé akci přesně dokázal zakončit KIRILL KIRSANOV, který vykryl prostor u pravé tyče. Asistence: Nikita Burujanov.
     
    02:11
    Vyloučení v týmu Česko (Ondřej Pšenička – 2 min., nedovolené bránění).
     
    02:09
    České pětce se zatím dařilo celkem úspěšně držet před brankou Motorygina a tu také napadat.
     
    01:26
    Vyloučení v týmu Rusko (Filat Zotov – 2 min., nedovolené bránění).
     
    01:05
    V tomto prostoru se drželi celkem dlouho. Navíc česká obrana dosti vysoko napadala a nepustila ruské hokejisty hlouběji do prostoru,
     
    00:06
    První buly utkání vyhráli Rusové. Ti se ale jako první vydali k vlastní brance a až od ní se dostali k rozehrávce.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    S kapitánským céčkem na české straně vyjede Daniel Kowalczyk, na ruské Marat Kusnutdinov.
     
    Oba týmy už se staví na ledovou plochu. Za malou chvíli zazní hymny obou zemí.
     
    Úvodní sestavy:

    Rusko: Motorygin (Guskov) – Čayka, Steklov, Zotov, Muchammadulin, Grušnikov, Kirsanov – Didkovskij, Zlodějev, Guščin – Rychlov, Kusnutdinov, Kokhanin – Tjutnev, Ponomarjov, Pashin – Burjanov, Zugan, Kirjanov – Šumilin.

    Česko: Škorpík (Dobeš) – Poizl, Černohorský, Kowalczyk, Rutar, Malík, Volráb, Šiller – Jindra, Najman, Rychlovský – Všetečka, Morong, Poppel – Princl, Přikryl, Jelínek – Klapka, Barinka, Pšenička – Bernat..
     
    Nominace českého týmu:

    Brankáři:
    Jan Škorpík (HC Sparta Praha)
    Jakub Dobeš (Omaha, USHL)

    Obránci:
    Adam Rutar (HC Olomouc)
    Albert Šiller (HC Škoda Plzeň)
    Daniel Kowalczyk (HC Kometa Brno)
    Daniel Poizl (SK Kadaň)
    Jakub Černohorský (HC Dukla Jihlava)
    Zack Malík (HC Oceláři Třinec)
    Adam Volráb (Rytíři Kladno)

    Útočníci:
    Filip Přikryl (HC Škoda Plzeň)
    Tomáš Bernat (Rytíři Kladno)
    David Jindra (HC VERVA Litvínov)
    Jakub Rychlovský (HC Benátky nad Jizerou)
    Ondřej Pšenička (Waterloo, USHL)
    Marek Princl (HC Škoda Plzeň)
    Petr Poppel (Mountfield HK)
    Marcel Barinka (Halifax, QMJHL)
    Adam Najman (HC Benátky nad Jizerou)
    Robin Všetečka (HC Slavia Praha)
    Šimon Jelínek (Rytíři Kladno)
    Adam Klapka (HC Benátky nad Jizerou)
     
    Zdravím vás z kanadského Dawson Creeku, kde se utká česká reprezentace do devatenácti let s výběrem Ruska. Pro svěřence Miroslava Přerosta půjde o první soutěžní utkání na World Junior A Challenge, Rusové už mají za sebou zápas proti týmu Canada East, v němž zvítězili 3:2.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 22:00.

    Vít Trubička

    Branky a nahrávky: 3. Kirsanov (Burujanov), 8. Čayka (Burujanov, Zugan), 35. Tjutnev (Ponomarjov) – 26. Pšenička (Klapka, Barinka), 32. Rychlovský (Černohorský, Jindra), 39. Klapka (Barinka), 62. Barinka (Klapka)


    Rusko: Motorygin (Guskov) – Čayka, Steklov, Zotov, Muchammadulin, Grušnikov, Kirsanov – Didkovskij, Zlodějev, Guščin – Rychlov, Kusnutdinov, Kokhanin – Tjutnev, Ponomarjov, Pashin – Burujanov, Zugan, Kirjanov – Šumilin.
    Česko: Škorpík (Dobeš) – Poizl, Černohorský, Kowalczyk, Rutar, Malík, Volráb, Šiller – Jindra, Najman, Rychlovský – Všetečka, Morong, Poppel – Princl, Přikryl, Jelínek – Klapka, Barinka, Pšenička – Bernat.
    bahis siteleri