Innsbruck – Znojmo 2:4 (kon.)
konec
HC TWK Innsbruck
2:4 (1:1, 1:1, 0:2)
HC LERAM Orli Znojmo
Pondělí 09.12.2019, 19:15 • Tiroler Wasserkraft Arena, spolková země Tyrolsko, Rakousko • bet-at-home ICE Hockey League • 40. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:15.
     
    Dobré odpoledne všem příznivcům EBEL, tedy rakouské nejvyšší hokejové soutěže! Znojmo čeká jenom necelých hodin po dohrání souboje s Dornbirnem druhý zápas na rakouském výletě. K tomu se budou Orli muset přesunout o zhruba 200 kilometrů východněji, a to do Innsbrucku. Ten se v letošní sezoně hodně trápí a už pět zápasů v řadě nevyhrál. Zápas začíná v Tiroler Wasserkraft Areně v 19:15, příjemnou zábavu!
     
    HC ORLI ZNOJMO
    6. místo, 39 bodů, skóre 81:77, bilance 11-2-2-9

    Znojmo se v posledních zápasech skutečně rozjelo a po prohraném derby s Vídní od 22. listopadu čeká na svého přemožitele. Když započítáme i utkání před soubojem s vídeňskými Kapitály, tak z devíti utkání neprohráli Znojemští hned v sedmi případech! Druhým přemožitelem bylo vedle Vídně ještě italské Bolzano.

    Pětizápasová jízda bez porážky ale může být pro Znojemské o to cennější, neboť jednak zvládla souboje s týmy okolo svých pozic (dvě venkovní výhry nad Dornbirnem a výhra nad Fehervárem doma), druhak dokázala porazit vedoucí Salzburg na jeho ledě poměrem 4:1. Díky této skvělé sérii se Znojmo rázem vyhouplo na šesté místo, do elitní pětky chybí Orlům ještě jeden bod.
     
    HC TWK INNSBRUCK
    10. místo, 21 bodů, skóre 68:102, bilance 4-3-3-14

    Na domácí straně bude stát Innsbruck, který by nejraději celý průběh sezony vzal a zahodil jej přes Bergischel až kamsi do alpských lesů. Pokud jsme mluvili o znojemské bilance z devíti utkání v poměru 7-2, tak v případě rakouského týmu je to přesně opačné. Poslední výhra se datuje do 17. listopadu, o to ale byla sladší, neboť si Žraloci vezli domů výhru z horkého klagenfurtského ledu.

    Jinak se ale nedaří, pokud půjdeme ještě do hlubší historie, tak z posledních dvanácti utkání je bilance hrozivější, poměrem 2-10. Přesto má stále hlavní trenér Innsbrucku, Rob Palin, plnou důvěru vedení klubu. Innsbruck se navíc potýká i s menším zájmem diváků, průměrná návštěvnost se v třítisícové hale pohybuje již několikátou sezonou na vratké hranici dvou tisíc. Suma sumárum, Znojmo by mělo být v pondělí favoritem, nic ale jisté rozhodně nemá.
     
    -35:00
    Přeji vám ještě jednou krásný večer u sledování textového přenosu z EBEL! Oba týmy budou spolu hrát celkem 35. zápas v lize. Znojmo se radovalo v 21 případech, procentuálně tedy vyhrálo 60 % celkové porce utkání. Jedno je však jisté. Do dnešního zápasu nezasáhne člen třetí znojemské formace, Parker Bowles. Ve včerejším zápase zezadu sekl přes lýtka po strkanici jednoho z dornbirnských hráčů a dostal od disciplinární komise dva zápasy stop. Paradoxem ale je, že tento zákrok zcela ušel pozornosti čtveřice sudích.
     
    -19:00
    Úvodní sestavy:

    HC TWK Innsbruck: Darling (Huber) – Ludin, Vallant, Guimond, Lattner, Curna, Boivin – Kuprian, Bär, Paulweber – Broda, Herbert, Šedivý – Wachter, Zajc, Kromp
    trenér: Rob Pallin

    Orli Znojmo: Lassila (Groh) – Tansey, Sedlák, Sova, Mikliš, Bořuta, Stehlík, Jonáš – Luciani, Flick, Svoboda – Beránek, Bartoš, Mrázek – McRae, Češík, Berisha – Oščádal
    trenér: Miroslav Fryčer

    Rozhodčí: Berneker, Smetana – Sparer, Tschrepitsch (všichni AUT).
     
    -3:00
    Tři minuty do utkání, oba týmy nastupují na hrací plochu. Domácí rovnou proskakují žraločí čelistí, Znojmo se muselo spokojit s nástupem klasickým.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:01
    Druhý zápas ve dvou dnech pro Znojemské začíná, ti prohráli úvodní buly. Innsbruck sice poměrně snadno přešel modrou čáru, ale více toho nedokázal.
     
    00:26
    Tvrdý hit na dotírajícího Bära u hostující branky nám pěkně odstartoval tento zápas. Znojmo se následně zmocnilo kotouče, ale jenom nahodilo do útočného pásma.
     
    00:58
    Úmyslný ofsajd je pískán domácím Žralokům, proto se vhazuje sice v neutrální zóně, ale na druhé straně, tedy před útočným pásmem Znojma.
     
    01:28
    Bořuta se zmocnil nepřesné přihrávky a vyslal spoluhráče do útoku, jenže ani ti nepochodili a na tahu je opět Innsbruck.
     
    02:06
    Z rohu kluziště našel jeden ze Znojemských před brankou volného Beránka, ten z levého kruhu ale trestuhodně minul.
     
    02:37
    Innsbruck právě vstřelil branku!
    Hrubá chyba znojemského gólmana Groha a Innsbruck se ujímá vedení hned v úvodu zápasu! Groh vyjížděl proti kotouči, jenže vyhození nasměroval přímo do napadajícího JOELA BRODY. Broda se zachoval klidně, kotouč si ze vzduchu sklepl na hůl a dopravil jej pohodlně do prázdné branky – 1:0! Bez asistence.
     
    04:33
    Znojmo se v úvodních minutách nemůže dostat do tempa a domácí toho využívají k tlaku v útočném pásmu. Jenže i ten je spíše platonického charakteru a Groh nemusel řešit nic složitějšího.
     
    05:11
    Orli se ale po delší době osmělili a vyjeli na zteč před branku Darlinga, zastavuje je však odpískání ofsajdu.
     
    05:29
    Kotouč zamířil za branku na Sovu, který jej podél prken vracel zpět spoluhráčům na modrou. Puk ale vylétl okolo mantinelu až do středního pásma.
     
    06:21
    Innsbruck to zkusil po levém křídle a slavil s tím úspěch, rychlou kombinaci zakončoval z mezikruží volný Kromp, střela mu ale nesedla a skončila až v ochranné síti. Po tomto pokusu následuje první přestávka v zápase.
     
    06:55
    Paulweber neudržel pásmo pro domácí tým, hosté šikovně vyhodili tak, aby nebyla nutnost pískat zakázané uvolnění.
     
    07:36
    Beránek byl vytlačen pozorným innsbruckým obráncem až na mantinel z osy kluziště, nic ale nebránilo znojemskému členovi druhé formace, aby odehrál puk na své spoluhráče. Ti se pomalu začínají usazovat v pásmu častěji.
     
    08:19
    Podruhé v tomto zápase vidíme signalizaci úmyslného ofsajdu. Po něm následuje vhazování u znojemské střídačky.
     
    08:41
    Bär už se tlačil pro nahrávku do výhodnější střelecké pozice, v poslední chvíli proti němu vyjel Tansey a zatarasil mu cestu.
     
    09:22
    Útočnou akci Znojemských obstaral Berisha, střílel však poměrně z velké vzdálenosti, přesněji od střídaček. V kombinaci se slabou střelou nevzniklo pro bránu tyrolského týmu větší nebezpečí.
     
    10:19
    Bartoš dojížděl nahozený kotouč před branku Darlinga a dokázal jej pro Orly vybojovat. Ti mezitím prostřídali a pokračují v útočení.
     
    11:01
    Orli právě vstřelili branku!
    Innsbruck se sice zmocnil puku, ale nedokázal jej vyhodit. Hra se proto vrátila zase zpátky za branku tyrolského týmu. Zpod obránce puk vydoloval PETR MRÁZEK, vyjel si nehlídaný před branku, vykoupal v náznacích kliček gólmana a nekompromisně zavěsil pod horní víko, zatímco Darling už dávno ležel na zemi – 1:1! Asistence: Daniel Bartoš, Jakub Stehlík.
     
    12:05
    A mohlo to být na znojemské straně mnohem větší, neboť jeden z hostujících hráčů ujel do samostatného brejku a zkusil na domácího maskovaného muže bekhendovou kličku, ve velké rychlosti ale puk do branky nedorazil!
     
    12:56
    Znojemští jenom prohodili kotouč do pásma a odjeli střídat. Vypadá to, že Orli ze sebe setřásli únavu po náročném včerejším utkání a pomalu se dostávají do správného herního tempa.
     
    13:43
    Groh musel jít do akce proti tečovanému puku, který se nebezpečně snášel do jeho blízkosti. Nakonec to znojemský generál brankoviště vyhodnotil tak, že nejlepší bude hru přerušit, což i udělal.
     
    14:16
    Po levém křídle se natlačil před branku Znojma Broda, dobře ho však pokryl vracející se Bořuta a ve spolupráci s Grohem zabránili tomu největšímu nebezpečí. Vhazovat se ale bude po pravici hostujícího brankáře.
     
    14:40
    Nene, tady se zakázané uvolnění pískat nebude, ač by si to Stehlík přál. Puk byl ve středním pásmu ještě tečován a čárový rozhodčí to i jasně signalizuje.
     
    15:08
    Ofsajd Orlů otevírá poslední pětiminutovku první třetiny.
     
    15:30
    Znojmo mělo další šanci na otočení vývoje! Do situace 2 na 1 ujeli Flick se Svobodou, přihrávka na druhého jmenovaného byla poslední a Svoboda střílel z pravého kruhu na bližší tyč, Darling ale lapačkou zasáhl!
     
    16:24
    Bartoš dlouhou přihrávkou od své branky našel pouze hokejku Curny ve středním pásmu. Jenže ani hráč TWK nic nevymyslel, vrátil tak puk zpět Znojmu, které jej poslalo na icing.
     
    17:18
    Innsbruck opět vyhazuje k brance Groha a Orli jsou posledními minutami hry v náporu a tvoří hru. Ale domácí zatím odolávají.
     
    18:30
    Další tutovka Znojma! Do pásma zavezl kotouč McRae a šikovnou přihrávkou prostrčil puk na rozjetého Češíka z druhé vlny. Češík měl hodně času na zakončení, kotouč ale poslal zcela mimo branku!
     
    19:43
    Ještě jeden zákrok si v této třetině připíše Darling, ale vypadá to, že to bude poslední věc, která se v úvodních 20 minutách hry stala.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    A tak tomu skutečně je. Znojmo v úvodních minutách působilo ospale, únava z prvního utkání se zřejmě projevila a Innsbruck toho dokonale využil. Po necelých třech minutách hry totiž Groh riskantně rozehrával, o kotouč jej obral Joel Broda a pohodlně dovezl hrací předmět do opuštěné branky. Postupem času však Orli získávali herní převahu, ve 12. minutě po individuální akci vyrovnal Petr Mrázek a od té doby to bylo spíše na jednu branku. Veškeré šance na straně Znojma ale zůstaly nevyužity a po první třetině je nerozhodný stav 1:1.

    Střely na branku: 10 – 14
     
    Další třetina začne přibližně v 20:01.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:01
    Úvodní buly druhé třetiny vyhrálo Znojmo, které se ihned vrhlo po rozehrání mezi obránci do útoku. Jenže první nahození šlo absolutně mimo najíždějící hráče a pískán je icing.
     
    20:24
    Luciani nahrával křížem na najíždějícího Flicka, který z první vystřelil, kotouč ale skončil sražený v ochranné síti. Proto se bude vhazovat po pravici Darlinga.
     
    20:55
    Beránek musel zajet pro kotouč do hloubi svého pásma, na což reagoval Innsbruck vytažením forčekingu až skoro k hostující brance, Znojmo však z toho dokázalo vybruslit.
     
    21:41
    Znojemští na to jdou znovu. Několikrát se jim nepodařilo přejet do útoku, Innsbruck stupňoval svůj nápor na rozehru, ale i z této situace našli Jihomoravané východisko.
     
    22:40
    Před Darlingem vznikla nepřehledná situace, domácí z ní ale získali puk a vyváží jej až ke Grohovi. Ten však do zákroku jít nemusel a na tahu jsou opět hosté.
     
    23:29
    Herbert si sjel mezi kruhy a po přesné přihrávce švihem prověřil připravenost Groha, hostující gólman betonem vyráží mimo dosah tří tyčí.
     
    24:03
    Rychlý výpad 3 na 2 zakončoval po krosové nahrávce z levého křídla Luciani, trefil ale jenom blokujícího obránce Innsbrucku.
     
    24:47
    Na branku tyrolského týmu pak letěl záhy další pokus, s ním si domácí gólman poradil a rychle rozehrál. Druhá třetina je ve svém průběhu hodně neurovnaná a se spoustou nepřesností.
     
    25:50
    Znojemští ujeli opět do brejkové situace 2 na 1! Byla u toho znovu první formace, tentokrát Luciani nahrál na rozjetého Svobodu, proti kterému se vytáhnul skvělým zákrokem Darling!
     
    26:05
    Innsbruck právě vstřelil branku!
    O starém známém pořekadle bychom se mohli bavit dlouho, Innsbruck neproměněnou šanci Znojma trestá a jde zpět do vedení. Obránce Orlů nedokázal udržet puk na holi, dotírající Broda přistrčil kotouč na hokejku CALEBA HERBERTA, který si krátkou kličkou vylepšil střelecký úhel a vymetl levý vingl – 2:1! Asistence: Joel Broda.
     
    26:18
    Orli právě vstřelili branku!
    Vedení ale TWK vydrželo jenom 13 sekund! Znojmo totiž vyhrálo buly ve středovém kruhu, na nahození do útočného pásma si najel Bartoš, od mantinelu pustil pod sebe kotouč na rozjetého PETRA MRÁZKA z druhé vlny, který na nic nečekal a z vrcholku levého kruhu prostřelil Darlinga – 2:2! Asistence: David Bartoš, Ondřej Mikliš.
     
    27:48
    Dva rychlé góly tak prakticky nezměnily obraz hry. Stále je o něco aktivnějším týmem Znojmo, Innsbruck ale po svém druhém gólu ožil a mnohem více se tlačí do útoku.
     
    28:11
    Závod o vyhozený kotouč vyhrávají domácí, kteří se usadili před Grohem, nic složitého ale nevymýšleli, střelu Guimonda od modré skryl Groh ve své výstroji.
     
    28:51
    Mikliš držel kotouč ve své moci skutečně dlouho, ale pro spoluhráče z toho nedokázal udělat větší výhodu. Ba naopak, následně šel puk na icing a Znojmo nemůže tím pádem vystřídat.
     
    29:32
    Berisha se dostal na modrou čáru a zachytil pokus o vyhození domácích, puk následně ihned vrátil do ohně střelou od modré, Darling si toto pohlídal betonem.
     
    30:06
    Po třiceti minutách a šesti sekundách přichází úplně první vyloučení v utkání. Lavička Innsbrucku špatně střídala, čároví sudí okamžitě signalizovali šest hráčů na ledě a hlavní rozhodčí jenom potvrdil. Menší trest odsedí Ludin Luis (INS).
     
    30:48
    Znojmo v první části přesilové hry našlo cestu ke střele přes levou stranu, respektive kruh, Darling si hrudí puk zpracoval a přiklopil do lapačky.
     
    31:11
    Opět přišla tvrdá střela z levé strany, tentokrát Darling nemusel ani zasahovat, kotouč mířil nad kasu.
     
    31:31
    Orly čeká početní výhoda 35 sekund 5 na 3! Centr první formace Innsbrucku, Lukas Bär (INS) zahákoval pronikajícího soupeře, který upadl na zem. Za tohle ani nešlo nic jiného udělit, než dvě minuty.
     
    31:55
    Početní výhoda 5 na 3 ale pro Znojmo rychle skončila. Philip McRae (ZNO) se dopustil zbytečného faulu ve středním pásmu a za podrážení míří jako první „okurkář“ na trestnou lavici.
     
    32:34
    Nyní se hraje 4 na 4, následně bude mít Innsbruck kratičkou přesilovou hru 5 na 4.
     
    33:00
    Nahození před branku obrana TWK pokryla a vyhazuje na druhou stranu ledové plochy. Znojemským sice chvilku trvalo, než se prokousali přes modrou čáru, ale nakonec slaví úspěch.
     
    33:28
    Ofsajd Orlů přerušuje hru šest a půl minut před koncem druhé třetiny. Do návratu vyloučeného Bära chybí ještě tři sekundy. Pak se bude Znojmo 25 sekund bránit pětici Innsbrucku.
     
    33:53
    Domácí ale vytvořili neskutečnou hrubici, po které naskakující McRae unikal sám na branku s několikametrovým náskokem! Hostující hráč si ale jméno po vyloučení pro tento moment nespravil, neboť zkusil střelu mezi betony, kterou Darling pohodlně pokryl.
     
    35:20
    Groh si na druhé straně poradil s dvěma ošemetnými střelami zblízka, tím tedy přerušil hru a zajistil vhazování před svojí brankou.
     
    35:51
    Orli se po delší době dostali zase před Darlinga a výlet okořenil Robert Flick důrazným sestřelením svého soka. To se ale vůbec nelíbilo Bärovi, který se snažil Flicka vyprovokovat do potyčky, hostující hráč se ale nenechal vůbec rozhodit. Vše rozhání rozhodčí, celá akce skončila bez trestu.
     
    36:55
    Domácí vytvořili další chybu v rozehrávce, kterou chtěl využít střelou z dálky Bartoš, tvrdá střela ale končí jenom na rameni Darlinga.
     
    37:44
    Zajc zkusil objet branku Groha a rychle zakončovat z bekhendu, hostující brankář měl však o slovinském útočníkovi dobrý přehled a zakončení na levé tyči si pohlídal.
     
    38:38
    Innsbruck byl pod velikým tlakem, Darling byl ve svém brankovišti úplně dezorientovaný a plácal se tam jako ryba na suchu, Znojmo ale kotouč do branky nedokázalo dotlouknout!
     
    39:18
    42 sekund před koncem třetiny vybrušují (zdravím tímto poslance Miroslava Roznera) domácí z tlaku vyhozením na zakázané uvolnění.
     
    39:36
    Innsbruck poslal další kotouč na zakázané uvolnění a vypadá, že chce konec druhé třetiny hlavně přežít bez inkasování.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    V závěru se strhla za znojemskou brankou ještě drobná mela, ta se ale po pár sekundách uklidňuje a je prostor na bilancování druhé třetiny. V ní jsme viděli o poznání jednoznačnější hru, Znojmo svého soupeře místy drtivě přehrávalo, ale domácí dokázali z minima vytěžit maximum. V čase 26:05 totiž potrestali neproměněnou šanci Znojemských a z gólu se mohl radovat Caleb Herbert. Smutek znojemských fanoušků ale netrval vůbec dlouho, za 13 sekund opět v aréně nastal remízový stav, slabší chvilku obrany totiž potrestal podruhé v utkání Petr Mrázek. Nadále mělo Znojmo několik pokusů na zvrácení stavu, úplně finální koncovka ale byla proti a po druhé třetině je tak stav 2:2.

    Střely na branku: 18 – 29 (8 – 15)
     
    Další třetina začne přibližně v 20:50.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:03
    Vstupujeme do třetí třetiny za vyrovnaného stavu, buly vyhrávají opět Znojemští. Flick se přes dva obránce protlačil do útočného pásma i s kotoučem a hned rozjíždí kombinaci.
     
    40:35
    Puk nakonec skončil před brankou, kde jej ztratili z dohledu úplně všichni, proto se hra přerušuje a vhazovat se bude před tyrolskou svatyní.
     
    41:02
    Icing Znojma přesunuje ale hru zase před Grohovu branku. I do druhé třetiny tak vstupujeme s poměrně neurovnaným stylem hry.
     
    41:45
    Innsbruck získal kotouč, zajel s ním za branku a nechává prostřídat svoji formaci. To samé dělá i Znojmo, teď je tak chvilka, kdy se na ledě moc neděje.
     
    42:15
    Kotouč se přes plexisklo dostal pryč z obranného pásma domácích. Vhazovat se bude před brankou Darlinga, konkrétněji po jeho levici.
     
    42:57
    Orli nechtějí zůstat pozadu v počtu vyhození a posílají kotouč na druhou stranu, načež tím samým reagoval i Innsbruck. Akorát s tím rozdílem, že vyhození TWK bylo posouzeno jako zakázané uvolnění.
     
    43:22
    Kvalitní masáže se dočkal u mantinelu domácí Boivin, kterého zpracovával Oščádal. Souboj ale pokračoval nadále souběžně s hrou, až přerušení hry Grohem definitivně přerušilo i tento konflikt.
     
    43:51
    Miha Zajc (INS) dalším vyloučeným hráčem jest. Tentokrát to schytává za hru vysokou holí a míří si odpočinout na trestnou lavici.
     
    44:21
    Orlům ale přesilovka moc nejde. Innsbruck bez problémů brání modrou čáru a svého soupeře nikam nepouští.
     
    44:52
    Další vyhození napříč ledovou plochou a minuta z přesilové hry je hned pryč. Navíc Innsbruck ve čtyřech zaútočil a dokázal pozvednout diváky ze sedadel, gól si však nezakřičeli.
     
    45:35
    Ofsajdové postavení Flicka přerušuje hru, která je v poslední periodě tedy roztahaná více, než koncert dechové kapely v nějakém obecním kulturním domě.
     
    45:56
    Orli právě vstřelili branku!
    Rozkouskovanost hry je však nyní vedlejší, neboť se Znojmo ujímá poprvé v zápase vedení! Robert Flick zalepil kotouč holí do ledu u mantinelu a podél prken jej přihrál na ONDŘEJE MIKLIŠE. Znojemský bek se na modré napřáhl a k překvapení domácího gólmana skončil puk přímo v levé šibenici – 2:3! Asistence: Robert Flick, Aleš Sova.
     
    47:23
    Znojmo se tak dostává ve třetí třetině do důležitého vedení a i následující minuty po gólu se odehrávají pod orlími křídly. Žraloci ale rozhodně neřekli poslední slovo a ještě budou o body bojovat.
     
    48:24
    Pokus o vyhození zachytil těsně za modrou čárou Bartoš, který následně vrátil kotouč do útočného pásma a odjel střídat. Přerušení hry však způsobil Innsbruck, díky čemuž vznikl prostor pro další technickou přestávku.
     
    49:10
    Znojmo rozehrává v poklidu kotouč od vlastní branky a nikam se nehnalo. Minulý čas je použit záměrně, neboť během psaní se rozhodli hosté hrát puk dopředu, což skončilo odpískáním zakázaného uvolnění.
     
    49:52
    Střelu Bära na delší tyč z pravého kruhu Groh pohlídal vyrážečkou. Žraloci nicméně drží stále útočné pásmo a dávají tím signál, že Znojmo nečeká nic jednoduchého.
     
    50:53
    Po delší době se také dostávají do souvislejšího držení puku Znojemští. Jenže jejich útočný výpad neskončil ničím jiným, než ztrátou kotouče a opět se tak hraje podle not domácích.
     
    51:34
    Znojmo vyhazuje na zakázané uvolnění.
     
    52:07
    Bär neudržel pásmo pro svůj tým a Orli si můžou na chvilku ulevit v útočném pásmu.
     
    53:06
    Oblouček na rozjíždějícího se Mrázka nebyl přesný, Darling proto vyjel proti puku a rychle jej vrátil zpět na hokejky spoluhráčů.
     
    53:31
    Do posledních šesti a půl minut vstoupí Znojmo v oslabení. Před brankou došlo k souboji, za který je trestán Aleš Sova (ZNO) dvěma minutami za hákování.
     
    53:48
    První chvilky prakticky plnohodnotné přesilové hry pro Innsbruck nejsou nijak slavné, Znojmo se i ve čtyřech bez problémů pětičlennému týmu soupeře vyrovná.
     
    54:35
    David Bartoš přebruslil obránce Innsbrucku a natlačil se před něj, čímž získal výhodu a zaručil, že se bude vylučovat i na domácí straně. Caleb Herbert (INS) obdržel menší trest za držení a 56 sekund se bude hrát 4 na 4, pak přijde přesilovka Znojma.
     
    54:57
    Na Groha přišla z levého kruhu těžká střela, kterou však hostující gólman zlikvidoval. Likvidace nyní ale přechází na bedra rozhodčích, důraz Kupriana se nelíbil Miklišovi a hráči se dostali do konfliktu, který se přemístil za branku Znojma.
     
    55:32
    Právě nyní začíná přesilová hra Znojma a Antonín Bořuta mohl přiblížit Orly blíže bodům, pokusem z levého kruhu ale rozezvučel jenom tyčku!
     
    56:37
    Orli právě vstřelili branku!
    Přesilovka časově využitá nebyla, prakticky ale ano a Znojmo je na dobré cestě k plnému počtu bodů z rakouského tripu! Odraženou střelu nebyli schopni domácí obránci odklidit do bezpečí, Luciani se tak na kotouč dostal jako první a předržel jej. Právě díky předržení se uvolnil PHILIP MCRAE, který dostal nahrávku křížem přímo do hokejky a překonal přesunujícího se Darlinga – 2:4! Asistence: Anthony Luciani, Tomáš Svoboda.
     
    57:52
    Vhazování před znojemskou brankou 128 sekund ještě není pro trenéra Pallina správný signál k tomu, aby zkusil hru v šesti. Zatím se Innsbruck musí tak spokojit se hrou 5 na 5.
     
    58:04
    Až nyní přichází očekávaný tah z domácí strany. Timeout a hra bez gólmana!
     
    58:19
    Za vysokým vyhozením mířili dva znojemští hráči na jednoho tyrolského, proto se nemohlo pískat zakázané uvolnění. Hosté závěr zápasu zvládají takticky výborně a dost se blíží k výhře.
     
    59:08
    Innsbruck se ale po chvílích neklidu dokázal dostat zpět před branku Znojma a velí do posledního útoku.
     
    59:29
    I ten už je ale pasé. Faul z nutnosti předvedl Caleb Herbert (INS), který srazil startujícího znojemského hráče vstříc brance. Dostává tak dvě minuty a na orlí lavičce se už slaví.
     
    Konec zápasu.
     
    Sečteno, podtrženo! Druhý zápas za dva dny zvládlo Znojmo výborně a bezmála šestihodinový přejezd zpět do domovského města tak bude určitě v dobré náladě. Klíčem ke třem bodům byla skvěle zvládnutá třetí třetina. Znojemští se v ní ujali vedení zásluhou přesné střely Ondřeje Mikliše od modré v čase 45:56. Jenže pro domácí Žraloky to byl signál k ohromnému tlaku a náporu na hostující klec. Všechny nebezpečné momenty ale Orli přečkali a sami udeřili v samotném závěru, z gólového zásahu se mohl radovat v polovině 57. minuty Philip McRae. Innsbruck to ještě zkusil v poslední minutě zvrátit hrou bez gólmana, Znojmo ale tyto momenty zvládlo takticky a domů si odváží druhou výhru z druhého zápasu, tentokrát poměrem 4:2.

    Střely na branku: 31 – 35 (13 – 6)
     
    Znojmo se díky této výhře vyhouplo mezi první pětku a vyhrálo už šestý zápas v řadě. Na šesté Bolzano má díky tomu náskok dvou bodů, Innsbruck naopak navýšil z desátého místa ztrátu na devátý Graz na bodů deset. V dalším utkání se Znojemští představí za šest dní opět venku právě s Grazem, Innsbruck bude mít doma favorita na titul z Klagenfurtu.

    Z mé strany je to dnes vše. Doufám, že jste se u textového přenosu dobře bavili. Přeji vám příjemný zbytek pondělního večera, klidný pracovní týden a budu se těšit zase někdy příště u EBEL napočtenou!
     
    Dnešní utkání sledovalo 1 500 diváků. (21:34:36)

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 3. Broda, 27. Herbert (Broda) – 12. Mrázek (Bartoš, Stehlík), 27. Mrázek (Bartoš, Mikliš), 46. Mikliš (Flick, Sova), 57. McRae (Luciani, Svoboda)


    HC TWK Innsbruck: Darling (Huber) – Ludin, Vallant, Guimond, Lattner, Curna, Boivin – Kuprian, Bär, Paulweber – Broda, Herbert, Šedivý – Wachter, Zajc, Kromp
    trenér: Rob Pallin

    HC LERAM Orli Znojmo: Groh (Lassila) – Tansey, Sedlák, Sova, Mikliš, Bořuta, Stehlík, Jonáš – Luciani, Flick, Svoboda – Beránek, Bartoš, Mrázek – McRae, Češík, Berisha – Oščádal
    trenér: Miroslav Fryčer

    Rozhodčí: Berneker, Smetana – Sparer, Tschrepitsch (všichni AUT)

    Diváci: 1 500
    thejrc.org