Luleå – Lausanne 5:2 (kon.) | Biel – Frölunda 3:5 (po pr.) | Zug – Mountfield HK 0:4 (kon.)
Mnichov – Djurgården 0:3 (kon.)
konec
EV Zug
0:4 (0:0, 0:3, 0:1)
Mountfield HK
Úterý 10.12.2019, 19:45 • Bossard Arena • Play-off Hokejové Ligy mistrů • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Partner:
    58:33 CHALUPA - 0:4
     
    58:33
    Hradec právě vstřelil branku!
    Je to jasné, Hradec postoupí do semifinále! Smoleňák vybojoval puk, namířil si to směrem k prázdné brance a místo aby sám zakončoval, velmi nesobecky nabídl puk MATĚJI CHALUPOVI, který se v této pozici nemohl mýlit a bez problémů puk poslal do prázdné branky. Asistence: Radek Smoleňák
     
    57:05
    Martschini nahodil puk směrem na Mazance a Simion ho nádherně dokázal tečovat, jenže Zug má dnes i pořádnou porci smůly a kotouč se odrazil od hole Simiona mimo tři tyče.
     
    54:04
    Zug šest minut před koncem odvolává brankáře a zkouší to v šesti!
     
    51:40
    Smoleňák ukořistil puk na své obranné modré, obrana Zugu úplně propadla a hradecký kapitán si střihl tréninkový samostatný nájezd. Jeho tradiční bekhendový blafák ale nedotáhl k dokonalosti a ve finální fázi mu sjel puk z čepele.
     
    48:57
    Schlupf si chytrým manévrem udělal prostor, dostal se před Rákose a ten se po něm ohnal hokejkou. Vše rezultuje ve dvouminutový trest za sekání a v další přesilovku Zugu.
     
    45:32
    Za vzájemný pěstní souboj oba dva agresoři inkasovali tresty do konce utkání a můžou si tak dopřát sprchu před všemi svými spoluhráči. Hrajeme dál pět na čtyři.
     
    45:32
    Zug vůbec nezvládá zápas emočně, Kovář se nejprve pustil do Radovana Pavlíka, do vzájemného klinče a pěstní výměny názorů se dostali Klíma a Albrecht. Oba dva si ještě v pozici ležmo rozdali pár ran, než je rozhodčí stihli roztrhnout.
     
    45:22
    Cingel nejprve neuspěl při přechodu do úniku ve vlastním oslabení, na druhé straně mu ale Martschini ukázal jak na to. Projel přes obranu, nacpal se před Mazance, jenže ten je dnes jako zeď.
     
    44:38
    Šance pro Zug dostat se na koně s snížit stav. Na trestnou lavici za sekání odjíždí Filip Pavlík.
     
    39:35
    Neskutečná gólovka a famózní Mazanec! Kovář přihrál Hofmannovi a ten z první našel najíždějícího a úplně volného Martschiniho. Hradecký fantom v brance se ale bleskově přesunul a vyčapal domácí hvězdu!
     
    38:19
    Zehnder dostal puk za brankou od Klingberga a předával ho jako na podnose před odkrytou branku Lindbergovi, ten ale prudký kotouč nedokázal vůbec zasáhnout!
     
    36:19
    Po nenápadné a ukryté střele Alatala zpoza obránce lízl puk horní tyčku!
    29:57 F. PAVLÍK - 0:3
     
    29:57
    Hradec právě vstřelil branku!
    Tak to je neskutečná třetina! Hradec po tom, co se v první periodě sotva dostal ke střele, v polovině zápasu najednou vede o tři branky. V přesilovce Zámorský nabil FILIPU PAVLÍKOVI, který využil Smoleňákovy clony a vypustil svou obávanou bombu, která zmizela za Genonim tak rychle, že se švýcarský gólman ani nestihl ohlédnout. Asistence: Petr Zámorský
     
    28:55
    Hradec si zahraje první přesilovku, Lindberg narazil soupeře na mantinel v nebezpečné pozici a odsedí si za to menší trest.
     
    27:59
    Okamžitě po druhé brance se do útoku vřítil Šalda a jeho dělovka propadla Genionimu mezi rukou a tělem. Puk se jen těsně nedošoural za brankovou čáru potřetí.
    27:33 SMOLEŇÁK - 0:2
     
    27:33
    Hradec právě vstřelil branku!
    Mountfield dokázal tento pobyt v útoku přetavit ve druhou branku! Chalupa skvěle podržel puk za brankou, počkal si, než mu do volného prostoru najede RADEK SMOLEŇÁK, kterému také adresoval svůj pas. Hostující kapitán pak z velmi ostrého úhlu okamžitě poslal puk na Genoniho a procedil ho jeho výstrojí. Asistence: Matěj Chalupa
    22:16 KOUKAL - 0:1
     
    22:16
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec se v podstatě z ničeho gólově prosazuje a jde do vedení! Tvrdou ránu Čápa od modré čáry vyrazil Genoni betonem jen před sebe, volného kotouče se chopil matador PETR KOUKAL a počínal si mazácky. Proti Alatalovi si puk potáhl, Genoniho nechal ležet a pohodlně zakončil do prázdné branky. Asistence: Zdeněk Čáp
     
    11:55
    Druhá přesilovka domácích po tom, co si Rosandič pomohl v souboji hokejkou a je vyloučen za hákování.
     
    08:59
    Zug se ke konci přesilovky přece jen dostal k ohrožení Mazance, za kterým zvonila tyčka!
     
    07:02
    Vincour zahákoval v mezikruží Martschiniho a odsedí si první menší trest utkání.

    Adam Kodet

    Branky a nahrávky: 23. Koukal (Čáp), 28. Smoleňák (Chalupa), 30. F. Pavlík (Zámorský), 59. Chalupa (Smoleňák)


    EV Zug: Genoni (Zaetta) – Morant, Díaz (C), Alatalo (A), Thiry, Zgraggen, Schlumpf, Zryd – Zehnder, Lindberg, Klingberg – Martschini (A), Kovář, Hofmann – Simion, McIntyre, Öhen – Albrecht, Langenegger
    Mountfield HK: Mazanec (Lukeš) – Linhart, Zámorský, Šalda, F. Pavlík, Rosandič, Nedomlel, Čáp, Pilař – Červený (A), Klíma, Vincour – Chalupa, Cingel, Smoleňák (C) – R. Pavlík (A), Koukal, Jergl – Miškář, Kubík, Rákos

    Rozhodčí: Björk, Nord (oba SWE) – Kaderli, Schlegel (oba SUI)

    Diváci: 4450
    03.12.2019
    Mountfield HK - Zug 1:1

    Branky a nahrávky: 45. Vincour (Smoleňák, Pavlík) – 5. Simion (Díaz)

    thejrc.org