Slavia – Svarog Teplice 6:5 (kon.) | Vysoké Mýto – Hodonín 10:3 (kon.) | Česká Lípa – Chrudim 1:7 (kon.)
konec
FC Démoni Česká Lípa
1:7 (0:5)
FK Chrudim
Pátek 13.12.2019, 20:30 • Sportovní hala Česká Lípa • 1. Futsal liga • 11. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům futsalu! VARTA futsal liga má před sebou další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi FC Démoni Česká Lípa a FK ERA-PACK Chrudim.
     
    Velkým favoritem tohoto zápasu bude hostující Chrudim, která se po deseti kolech nachází na třetí pozici, přičemž ztrácí na vedoucí Plzeň pouze tři body. ERA-Pack letos ztratil body ve dvou případech, naposledy tomu bylo právě v souboji s první Plzní, přičemž tento duel skončil nerozhodným výsledkem 1:1. Na domácí straně stojí nevyzpytatelná Česká Lípa, která pro změnu okupuje sedmou pozici tabulky. Démonům se doposud povedlo nasbírat deset bodů, nicméně na vedoucí celek ztrácí už osmnáct bodů. V dnešním duelu se dá očekávat mnoho branek, ten poslední jich nabídl hned devět.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Démoni Česká Lípa: Kirov – Rott (C), Fichtner, Švec, Havrda, Hanzlík, Mykiska, Bartůněk, Zapletal, Abrham, Bejda, Němec

    FK ERA-PACK Chrudim: Litviněnko – Javorski, Everton, Mareš, Max (C), Koudelka, P. Drozd, D. Drozd, Doša, Dulo, Balog, Slováček, Felipe

    Rozhodčí: Vlašič – Lasch.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    O úvodní rozehrávku tohoto zápasu se postaral domácí celek, který poté přišel o míč. K němu se tak dostala Chrudim, která započala první kombinaci.
     
    2
    Poté jsme sledovali pokus o dalekonosné přenesení hry na Němce, avšak míč se snesl mimo hrací plochu. Krátce poté velice pohotově zakončoval hostující Slováček.
     
    3
    Domácí hráči měli problémy s rozehrávkou, načež se do ní zapojil také Němec. Ten byl čistým způsobem zastaven, avšak poté se mu povedl odzbrojit Davida Drozdu.
     
    3
    Chrudim právě vstřelila branku!
    Máme tady úvodní branku tohoto zápasu! Chrudim rozjela další kombinaci, při které se Felipemu povedlo roztáhnout hru na levou stranu, odkud putovala další nahrávka na zcela volného PAVLA DROZDA, který bezpečně zamířil k tyči.
    Asistence: David Drozd.
    3. Pavel DROZD - 0:1
     
    4
    Démoni to budou mít v tuto chvíli nesmírně složité, prohrávají totiž o jednu branku. Situace zatím není nikterak závažná, do konce zápasu zbývá hodně času.
     
    5
    Vyrovnání měl na své noze Rott, který byl na levé straně zcela sám, avšak technické zakončení poslal kousek vedle vzdálenější konstrukce branky.
     
    5
    Chrudim právě vstřelila branku!
    Místo toho tu máme druhou branku v podání hostů! Domácí totiž zaspali při bránění, hodně času měl kolem sebe Everton, kterému se povedlo najít trestuhodně nekrytého PAVLA DROZDA, jenž podruhé bezpečně propálil Kirova.
    Asistence: Everton.
    5. Pavel DROZD - 0:2
     
    7
    Prudká nahrávka měla na pravém křídle najít Davida Drozda, avšak tomu utekl míč daleko od nohy. Kirov ihned rozehrál, navíc jeho celek vybojoval rohový kop.
     
    8
    Chrudim zahrávala rohový kop z levé strany, o což se postaral Koudelka. Ten si ke spolupráci vybral Davida Drozda, jehož zakončení nebylo vůbec přesné.
     
    9
    Míč se opět dostal do zámezí, autového vhazování se tak zmocnila Chrudim. Navíc z velké vzdálenosti zkoušel štěstí Doša, avšak ani on netrefil branku.
     
    10
    Hodně prostoru měl kolem sebe hostující Felipe, který se pokusil vypálit na branku. Kirov si prostředek branky dokázal pohlídat, míč sevřel do svých rukavic.
     
    11
    Chrudim právě vstřelila branku!
    Hosté odskakují na rozdíl tří branek! Sledovali jsme celkem poklidnou kombinaci, po které to velice kvalitně udělal Pavel Drozd, kterému se u zadní tyče povedlo najít nekrytého EVERTONA, jenž zamířil přesně k bližší brankové konstrukci.
    Asistence: Pavel Drozd.
    11. EVERTON - 0:3
     
    13
    Domácí stále hrají bez míče, nicméně ani po další útočné snaze Chrudimi se k němu nedostanou. Jako poslední se ho totiž dotkl domácí Fichtner, od kterého šel do autu.
     
    14
    Mezi obránce si pokusil seběhnout Pavel Drozd, avšak nahrávka na jeho osobu byla přeci jenom trochu nepřesná. Česká Lípa se konečně pokusí zaútočit.
     
    15
    Nástřelem na domácí branku to zkoušel Mareš, avšak nenašel nikoho ze svých spoluhráčů. Démoni jsou i nadále pod velkým nátlakem favorita zápasu.
     
    15
    Chrudim právě vstřelila branku!
    Domácí se na malý moment dostali na útočnou polovinu, jenomže poté přišla ztráta míče. David Drozd se navíc protáhl kolem protihráče, načež se mu povedlo najít vedle stojícího TOMÁŠE KOUDELKU, který zamířil velice přesně.
    Asistence: David Drozd.
    15. Tomáš KOUDELKA - 0:4
     
    17
    Došovi se povedlo udržet míč proti přesile protihráčů, poté si o nahrávku řekl Slováček, jehož chytrý lob nakonec skončil na brankové konstrukci.
     
    18
    Obrannou povinnost si splnil domácí Abrham, kterému se povedlo odkopnout míč před protihráčem. Chrudim tak zahrávala aut, po kterém mířil vedle Balog.
     
    19
    Abrhamovi se povedlo vystihnout rozehrávku, načež to sám zkoušel bodlem. To nepřineslo žádné nebezpeční, Litviněnko se za míčem pouze ohlédl.
     
    20
    Chrudim právě vstřelila branku!
    Ta ještě jeden přesný zásah hostujícího celku! Jeden z domácích hráčů se nechal celkem zbytečně obrat o míč před vlastní brankou, napadající Duio navíc vypíchl míč, načež přihrál pod sebe na PAVLA DROZDA, jenž propálil Kirova.
    Asistence: Duio.
    20. Pavel DROZD - 0:5
     
    20
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám dle očekávání přinesl jednostrannou záležitost. Chrudim měla celou dobu výrazně více ze hry, navíc se hned pětkrát mohla radovat. Ze strany domácího celku se nejedná o povedené střetnutí, avšak to se koneckonců dalo očekávat.
     
    21
    Začal druhý poločas.
     
    21
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hostující hráči, kteří budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    21
    Démoni právě vstřelili branku!
    Domácím se povedlo poprvé skórovat! Démoni totiž zahrávali rohový kop, který přinesl velkou kulišárnu. Rozehrávající MIROSLAV ROTT to totiž zkoušel přímo na branku, přičemž si brankář Litviněnko srazil míč do vlastní sítě.
    21. ROTT - 1:5
     
    22
    Do protiútoku si to namířil domácí Abrham, který se pokoušel o zakončení pravou nohou. Litviněnko tentokráte podržel svůj celek, poté Abrham sám fauloval.
     
    23
    Na opačné straně ERA-PACK Chrudim rozjela další přesnou kombinaci, při které Duio ještě našel Mareše, jehož rána pravačkou skončila na pozorném Kirovovi.
     
    24
    Chrudim právě vstřelila branku!
    Pohledná akce hostů končí šestým zásahem Chrudimi! Na pořadu dne byla naprosto rychlá kombinaci, při které se Evertonovi povedlo v tandemu najít PAVLA DROZDA, který dalším pohotovým zakončením vyzrál na brankáře Kirova.
    Asistence: Everton.
    24. Pavel DROZD - 1:6
     
    26
    Chrudim právě vstřelila branku!
    Hosté pokračují v jednoznačném výkonu! Tentokráte jsme sledovali parádní skluz, po kterém se Chrudim pustila do dalšího rychlého protiútoku. DAVID DROZD si navedl míč na levou nohu a poté si poradil s Kirovem.
    Asistence: Matěj Slováček.
    26. David DROZD - 1:7
     
    27
    Mezitím se domácí celek snažil prokombinovat do palebné pozice, avšak zpětná nahrávka našla pouze Koudelku, po jehož nahrávce zkoušel pálit Pavel Drozd.
     
    28
    Žlutou kartu dostává Tomáš Koudelka (FK ERA-PACK Chrudim).
     
    29
    Kirov se po kratší době dostal k balónu, který poté vyhodil k postranní lajně na Fichtnera. Ten se po souboji s protihráčem poroučel k zemi, volný kop pro domácí.
     
    30
    O další kombinaci se staral hostující Everton, který si nedokázal porozumět s Maxem. Míč se tak opět ocitl v zámezí, následovat bude rozehrávka pro domácí.
     
    31
    Do akce musí lékařský personál Chrudimi. Po jednom ze soubojů skončil na zemi hostující Felipe, který leží na palubovce. Chvíli se tak hrát nebude.
     
    32
    Kirov se vydal celkem daleko z vlastní branky, avšak ani to příliš nepomohl rozehrávce. Mikyska to měl na dlouhou nohu, míč se tak ocitl pouze v zámezí.
     
    33
    Chrudim je dnes velice přesná, nicméně v posledních minutách spíše kontroluje hru. Navíc se kolmice od Mareše snesla do moci brankáře Milena Kirova.
     
    34
    Do nahrávky od Davida Drozda vložil nohu jeden z hráčů soupeře, Chrudim tak i nadále mohla pokračovat v kombinaci, po které se do zakončení opřel Slováček.
     
    35
    Fantastický Kirov! Litviněnko totiž dokázal svým výhozem překvapit obranu soupeře, najednou se sám na brankáře hnal Pavel Drozd, jehož manévr přečetl Kirov.
     
    36
    Pavel Drozd si tentokráte seběhl na levou stranu, odkud zakončil stejnou nohou. Tentokráte jeho projektil směřoval k zadní tyči, kterou o vlásek minul.
     
    37
    Everton tentokráte rozehrával z levé strany, přičemž jsme sledovali zpětnou nahrávku. Poté se zdálo, že si Mikyska pomohl držením, avšak sudí nechal pokračovat ve hře.
     
    39
    Z dobré pozice zakončoval hostující Balog, avšak v tísni se mu nepovedlo trefit branku. Chrudim je v závěru o poznání aktivnější, domácí se skoro nedostávají k míči.
     
    40
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Chrudimi, která svého soupeře porazila vysoko 7:1. Druhý poločas nám přinesl o něco vyrovnanější podívanou, navíc se domácím povedlo v úvodu druhého poločasu snížit. Další dvě branky si ale schoval hostující celek, který tak tento zápas dovedl do vítězného konce. (21:57:11)

    David Suchý

    Branky: 21. Rott – 3. Pavel Drozd (David Drozd), 5. Drozd (Everton), 11. Everton (Pavel Drozd), 15. Koudelka (David Drozd), 20. Pavel Drozd (Duio), 24. Pavel Drozd (Everton), 26. David Drozd (Slováček)

    Karty:   28. Koudelka (CHR)


    FC Démoni Česká Lípa: Kirov – Rott (C), Fichtner, Švec, Havrda, Hanzlík, Mykiska, Bartůněk, Zapletal, Abrham, Bejda, Němec
    FK Chrudim: Litviněnko (Javorski) – Everton, Mareš, Max (C), Koudelka, P. Drozd, D. Drozd, Doša, Duio, Balog, Slováček, Felipe

    Rozhodčí: Vlašič – Lasch
    thejrc.org