Česko – Německo 5:1 (kon.)
konec
Česko
5:1 (1:0, 2:0, 2:1)
Německo
Sobota 14.12.2019, 16:30 • Vierumäki Sport Institute • Euro Hockey Tour (ženy U18)
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:30.
     
    Hezké sobotní odpoledne přeji všem příznivcům hokeje. V rámci reprezentační pauzy jsou české hráčky do osmnácti let na poslední prověrce před nadcházejícím mistrovstvím světa žen této věkové kategorie a my budeme prostřednictvím tohoto textového online přenosu sledovat duel mezi týmy Česka a Německa na turnaji Euro Hockey Tour ve Finsku.
     
    Týmy na turnaji ve Finsku

    Česko U18
    Finsko U18
    Švýcarsko U18
    Německo U18
     
    Nominace českého týmu žen U18

    Brankářky:
    Julie Pejšová (Příbram), Viktorie Švejdová (MODO, Švédsko).

    Obránkyně:
    Denisa Habartová (Příbram), Lucie Vávrová (Vsetín), Daniela Pejšová (MODO, Švédsko), Adéla Hanzlíková (Rokycany), Lucie Kučerová (Vítkovice), Gabriela Horáková (Letňany), Viktorie Chladová (Ledeč nad Sázavou), Eliška Vaněčková (Havířov).

    Útočnice:
    Lucie Eignerová (Příbram), Karolína Sýkorová (Balmoral Hall, Kanada), Tereza Mazancová (Mladá Boleslav), Sára Čajanová (Vsetín), Hana Haasová (Opava), Patricie Škorpíková (Karviná), Anna Kalová, Michala Machková (obě Kadaň), Gabriela Hrubanová (Prostějov), Marie Nowáková (Děčín), Zuzana Černá (Benešov), Tereza Horáková (HC Krkonoše).

    Realizační tým:

    Hlavní trenér: Pavel Zuziak
    Asistenti trenéra: Jiří Vozák a Martin Vojtek
     
    Mistrovství světa žen do osmnácti let se bude konat v lednu 2020 v Bratislavě. Tento turnaj čtyř zemí je tak vrcholem celé přípravy pro tento šampionát a zároveň poslední možnost, jak se do konečné soupisky probojovat. Čeká nás tak zajímavý duel, ve kterém se české juniorky budou snažit, aby si o místo v sestavě řekly.
     
    V úvodním zápase nestačily české hráčky na Švýcarky, které vyhrály 3:1. Dnes proti Němkám budou chtít poprvé bodovat. Soupeřky českého týmu padly 0:2 s hokejistkami Finska.
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Pejšová J. (Švejdová) – Pejšová D., Hanzlíková (C), Habartová, Horáková, Vaněčková, Chladová – Mazancová (A), Kalová, Sýkorová – Machková, Škorpíková (A), Haasová – Hrubanová, Eignerová, Nowáková – Václavková, Černá, Vávrová – Kafková

    Německo: Uhrmannová (Dislová) – Königová, Harková, Cyruliesová, Strompfová, Kolbecková, Raschkeová, Topfmeierová, Kohbergová – Leveringhausová (A), Christofová (C), Voigtová – Massnerová, Welckeová Lilli, Welckeová Luisa (A) – Bartellová, Gruchotová, Mayerová – Millerová, Geschwandtnerová, Wallnerová

    Rozhodčí: Tauriainenová, Ketonenová – Sainiová, Anttilaová.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:15
    Češky se hned po úvodním vhazování dostaly před brankou německého týmu, kde chvíli kombinovaly, ale brankářku Uhrmannovou neohrozily.
     
    00:48
    Na druhé straně objela prakticky celé pásmo jedna z Němek, z pravého kruhu pak ale nezakončila přesně.
     
    01:22
    Michala Machková se natlačila pře Uhrmannovou, ale obrana jí nedovolila zakončit. Nakonec je pak hra vykázána před branku Julie Pejšové.
     
    02:05
    Český tým sebral puk v obranném pásmu a snažil se ho zavézt do útočné třetiny, jenže Němky získaly puk a zakončily před Julií Pejšovou, která musela do zákroku. Poté je hra přerušena.
     
    03:03
    Nepřesná souhra mladých českých hráček a kotouč získala obrana Německa a hned na to pak zaváží kotouč zase před branku Pejšové.
     
    03:51
    Zakázané uvolnění německých juniorek a hra se stěhuje před branku Lilly Uhrmannové. Vhazovat se bude po její levé ruce.
     
    04:17
    Češky se pak v pásmu soupeřek neudržely a ztratily puk. Na druhou stranu si to pak namířily zase Němky.
     
    04:33
    Paulina Geschwandtnerová si sjela na pravou stranu a zblízka chtěla tečovat odražený kotouč. Částečně odkrytou českou klec však nemohla trefit, protože promáchla.
     
    05:10
    Marie Nowáková se pokusila sebrat ve středním pásmu Němkám puk, ale to se jí nepovedlo. Jinak by česká hráčka šla asi před branku sama.
     
    06:24
    Série nepřesností na obou stranách. Nyní už mají kotouč české hráčky a rychle se přemisťují před branku Uhrmannové.
     
    07:04
    Tereza Mazancová prostrčila puk na pravou stranu pro Patricii Škorpíkovou, která však na kotouč nedosáhla. Němky si ho poté sebraly a dostaly ho do středního pásma.
     
    08:04
    Dále před českou branku už ale ne a znovu se rodil útok českých juniorek. Ten byl ale opět zastaven pozornou německou obranou.
     
    08:23
    Česko právě vstřelilo branku!
    Nyní se to už českému týmu povedlo. Puk po několik odrazech z hokejek sebrala GABRIELA HRUBANOVÁ, udělala pár kroků navíc a ocitla se těsně před Uhrmannovou, kterou poté překonala skrze německou obránkyni a otevřela tak účet dnešního duelu – 1:0. Bez asistence.
    08:23 Gabriela HRUBANOVÁ - 1:0
     
    09:06
    Na levé straně v blízkosti německé branky nadvakrát dorážela Denisa Habartová, ale místo u pravé tyče si Uhrmannová dobře pohlídala.
     
    10:08
    Češky po vstřelené brance více ožily a i nyní se natlačily před německou klec. Uhrmannová tak čelila další střele, proti které zasáhla i za pomoci svých obránkyň.
     
    10:42
    Anna Kalová vybojovala puk, Češky se poté udržely v útočném pásmu a opět zahrozily před Uhrmannovou. Ta však nečelila žádné nebezpečné střele.
     
    11:46
    Daniela Pejšová napřáhla od modré čáry a puk mířil přímo na branku Uhrmannové, ovšem skvěle jí pomohla Ronja Harková, která holí srazila touš do bezpečí.
     
    12:16
    Vyloučení v týmu Česko (Adéla Hanzlíková – 2 min., držení).
     
    12:44
    Jako první mají v tomto zápase k dispozici přesilovou hru Němky a ty mají možnost srovnat pro ně nepříznivý stav. Češkám se však hned povedlo dostat kotouč před Uhrmannovou.
     
    13:28
    Teď už se však Němky roztáhly v útočném pásmu a snaží se přelstít Julii Pejšovou. Ta je ale mezi třemi tyčemi pozorná. Poté se navíc znovu české hráčky osvobozují.
     
    14:16
    A nyní už je český tým v plném počtu.
     
    14:26
    Z levé strany vyslala nebezpečnou střelu Paulina Geschwandtnerová, ale Julie Pejšová pohotovým zákrokem její pokus zneškodnila a poté nechala hru pozastavit.
     
    14:53
    Další přerušená hra. Němky si nyní zle počínaly před Julií Pejšovou, která pak znovu rychle zakročila. Opět se hra přerušuje a vhazování proběhne po její levé ruce.
     
    15:29
    Patricie Škorpíková vyslala od modré čáry svižnou střelu, která zaletěla pouze k obraně německého celku. Poté za brankou Uhrmannové vznikl souboj o kotouč, který Němky nakonec vydolovaly.
     
    16:30
    Luisa Welckeová nahodila puk před českou branku a Němky odcházejí střídat.
     
    16:59
    Nyní musela zasahovat Julie Pejšová, která zastavila další pokus soupeřek a zase hru přerušuje.
     
    17:20
    Alina Leveringhausová sklepla puk v obranném pásmu na spoluhráčku, která ho poté dostala ven a Němky mířily na protější stranu.
     
    18:11
    Před Julií Pejšovou si však počínaly nepřesně a kotouč poslaly jen vedle její klece.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:45
    Hráčky Německa to ještě zkusily před českou brankou, ale byly opět nepřesné. Češky pak dostaly puk ven do středního pásma a první dějství se tak už patrně pouze a jen dohrává.
     
    19:55
    Tak ještě v závěru mířila od modré čáry na branku Julie Pejšové jedna z německých obránkyň a tu srazily české hráčky do bezpečí.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je za námi. V ní byly o něco aktivnější hráčky, které si vypracovaly nějaké šance. Uhrmannová však byla mezi třemi tyčemi pozorná a držela německý tým. Ovšem v deváté minutě vybojovala puk Gabriela Hrubanová, která poté v mezikruží skrze obránkyni Německa prostřelila brankářku Uhrmannovou a poslala české juniorky do vedení. Němky ale postupně ožívaly a i ony si vypracovaly střelecké pokusy, Julie Pejšová ale ani jednu střelu nepustila za svá záda a drží tak zatím čisté konto. V závěru ještě čelila pokusu od modré čáry, který obrana Česka srazila mimo.
     
    Střely na branku: 6 – 8
     
    Uvidíme, co nám přinese druhá třetina, která začne přibližně v 17:15.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:17
    Němky se v úvodu druhé třetiny dostaly do útočného pásma a tam ohrozily branku Julie Pejšové. S kotoučem jí však pomohla obrana a kotouč pak Češky dostaly do neutrální zóny.
     
    21:40
    Hana Haasová z mezikruží vyslala přízemní střelu, kterou holí dostala mimo ohrožení své branky Lilly Uhrmannová.
     
    22:16
    Eliška Vaněčková poslala puk na levou stranu, kde ho ale minula její spoluhráčka, která se tak nemohla dostat do žádného zakončení.
     
    23:22
    Česko právě vstřelilo branku!
    České juniorky odskakují Němkám na rozdíl dvou branek. Po akci v útočném pásmu posunula kotouč na modrou čáru Tereza Mazancová. Ten poté spíše nahazovala před branku ADÉLA HANZLÍKOVÁ, ale kotouč nakonec zaplul za záda Uhrmannové – 2:0. Asistence: Tereza Mazancová a Karolína Sýkorová.
    23:22 Adéla HANZLÍKOVÁ - 2:0
     
    25:18
    Němky na druhé straně zahrozily před českou brankou, ale Julie Pejšová za svá záda puk nepustila.
     
    25:28
    Vyloučení v týmu Německo (Heidi Strompfová – 2 min., nedovolené bránění).
     
    25:31
    Česko právě vstřelilo branku!
    České hráčky bleskově přesilovou hru využívají. Adéla Hanzlíková poslala puk na levý kruh, kde byla připravena TEREZA MAZANCOVÁ, která poté svou střelu umístila naprosto přesně a německá brankářka tak loví kotouč ze své sítě dnes už potřetí – 3:0. Asistence: Adéla Hanzlíková a Daniela Pejšová.
    25:31 Tereza MAZANCOVÁ - 3:0
     
    27:56
    Němky se hned pokusily o gól, který by je mohl vrátit do zápasu, ale jejich pokus mířil mimo tři tyče.
     
    28:48
    Gabriela Hrubanová si to s pukem namířila do útočného pásma, tam ji o něj obrala jedna z Němek a ty otáčejí hru na opačnou stranu.
     
    29:09
    Vyloučení v týmu Německo (Lilli Welckeová – 2 min., sekání).
     
    30:12
    Další přesilovka Češek. Ty se uhnízdily v pásmu soupeřek a hned musela zasahovat Uhrmannová, která zastavila pokus z pravé strany.
     
    30:43
    Po střele z levé strany zaduněl beton Uhrmannové a ta zakročila v krátkém sledu po sobě podruhé. Poté se k puku dostala obrana Německa a poslala ho až před českou branku.
     
    31:09
    Německo je kompletní.
     
    31:34
    Amelie Cyruliesová vypálila od modré čáry a její pokus byl sražen do ochranné sítě.
     
    32:06
    Po vhazování před Julií Pejšovou získaly Češky puk a namířily si to s ním znovu před Uhrmannovou, ale v rozletu je zastavila obrana německého celku.
     
    33:30
    Po nenápadné střele Heidi Strompfové zakročila Julie Pejšová a raději nechala hru přerušit. Puk bude do hry vhozen po její levé ruce.
     
    33:48
    Vyloučení v týmu Německo (Svenja Voigtová – 2 min., podrážení).
     
    34:03
    Gabriela Hrubanová dostala nabito na pravý kruh a odtud pak vyslala táhlou střelu, která byla sražena za německou branku. Nicméně český tým stále kombinuje před Uhrmannovou.
     
    34:49
    Až nyní se Němky dostaly na kotouč a vyhodily ho až před českou branku.
     
    35:48
    Německo zvládlo další oslabení a je už v plném počtu.
     
    36:26
    Z pravé strany čelila nebezpečné střele Julie Pejšová, kterou zastavila a poté raději kotouč ukryla pod svojí lapačku a hru pozastavila.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Také druhé dějství je za námi. V něm úřadovaly české hráčky a dostaly se postupně na tříbrankový náskok. Nejprve navýšily vedení na 2:0 a poté v přesilové hře znovu prostřelily Uhrmannovou, která tak inkasovala zatím už třikrát. Češky si drží své tempo a i nadále jsou lepším týmem. Uvidíme, co nám ještě nabídne třetí třetina, která začne přibližně v 17:58.
     
    Střely na branku: 16 – 18
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:14
    České hráčky se dopustily ofsajdu a hra byla vykázána do středního pásma, kde se vhazovalo.
     
    42:16
    Svižnou střelu z levé strany do lapačky ukryla česká brankářka a zastavila hru. Vhazovat se bude po její pravé ruce.
     
    43:27
    Po kotouči se před brankou německého celku natahovala Tereza Mazancová, ale to se jí nepovedlo. Záhy pak nepřesně z pravé strany střílela její spoluhráčka.
     
    44:48
    Uhrmannová zakročila proti střele zblízka a přerušila hru.
     
    45:28
    Po střele Niny Christofové vytáhly puk do neutrální zóny české hráčky a Němky se tak musely vracet zpět do obrany, český tým střídá.
     
    46:16
    Tempo hry oproti předchozím třetinám mírně opadlo. Češky mají zatím stále bezpečný náskok a nikam se bezhlavě neženou. Němky nemohou najít recept na to, jak překonat poprvé českou brankářku.
     
    47:43
    A ta nyní zapsala další přesný zákrok, když lapila pokus Bartellové z pravého kruhu. Hra je pozastavena.
     
    48:16
    Dorážka před Julií Pejšovou a ta se znovu zaskvěla, když v pádu vytěsnila puk mimo ohrožení své branky.
     
    48:39
    Vyloučení v týmu Česko (Viktorie Chladová – 2 min., podrážení).
     
    49:00
    Němky mají možnost, jak se dostat k první vstřelené brance, když mají k dispozici další početní výhodu.
     
    49:41
    Češky však vytáhly kotouč až před branku Uhrmannové a osvobozují se.
     
    50:12
    Julie Pejšová společně s obranou zakročila a následně se pak český tým znovu osvobozuje a šetří cenné vteřiny ze svého oslabení.
     
    50:39
    Česko je v plném počtu.
     
    52:06
    Z vlastního obranného pásma šly české hráčky do útočné akce, ale soupeřky je zastavily ve středním pásmu. Přesto se pak před Uhrmannovou dostaly.
     
    52:49
    Česko právě vstřelilo branku!
    A tam znovu udeřily. PATRICIE ŠKORPÍKOVÁ si sjela do prostoru mezi kruhy a poté zblízka svižnou ranou prostřelila Uhrmannovou – 4:0. Nyní už mají Češky opravdu blízko k prvnímu vítězství na turnaji. Bez asistence.
    52:49 Patricie ŠKORPÍKOVÁ - 4:0
     
    54:18
    Němky se vrhly do další útočné akce, ale opět nedokázaly Julii Pejšovou prostřelit. Poté český tým vytáhl puk do neutrální zóny a odchází střídat.
     
    55:56
    Německo právě vstřelilo branku!
    Němky hrály už bez brankářky a v powerplay se poprvé prosazují. RONJA HARKOVÁ na pravé straně doklepla puk za záda Julie Pejšové a připravila ji tak o čisté konto – 4:1. Asistence: Fine Raschkeová a Nina Christofová.
    55:56 Ronja HARKOVÁ - 4:1
     
    57:36
    Uhrmannová je znovu z branky venku a Němky to opět zkusí se šesti hráčkami v poli.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:08
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tak teď už je definitivně hotovo. TEREZA MAZANCOVÁ si v obranném pásmu hodila kotouč o mantinel, ten se dostal do středního pásma a odtud ho pak pohodlně poslala do zcela prázdné německé branky – 5:1. V utkání se tak trefuje mezi tři tyče podruhé. Bez asistence.
    58:08 Tereza MAZANCOVÁ - 5:1
     
    59:05
    Český tým je znovu před brankou německého celku a ještě se zkouší o nějakou střelu.
     
    59:48
    Dvanáct vteřin před koncem třetí třetiny se ještě vhazuje po pravé ruce Julie Pejšové, střídačka na české straně už odpočítává poslední vteřiny, troufám si napsat, zápasu.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Český tým bez větších problémů porazil ten německý 5:1 a na turnaji ve Finsku si tak připisuje první výhru. Němky naopak podruhé padly a na první skalp soupeře tak stále čekají. Už zítra před polednem našeho času čeká české hokejistky duel s domácí reprezentací, a sice s Finskem a nečeká je vůbec lehká práce.
     
    Nejlepší hráčkou na německé straně byla vyhlášena Ronja Harková, na té české pak brankářka Julie Pejšová.
     
    Střely na branku: 22 – 32
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek sobotního večera a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit zase na shledanou. (18:34:04)

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 9. Hrubanová, 24. Hanzlíková (Mazancová, Sýkorová), 26. Mazancová (Hanzlíková, Daniela Pejšová), 53. Škorpíková, 59. Mazancová – 56. Harková (Raschkeová, Christofová)


    Česko: Pejšová J. (Švejdová) – Pejšová D., Hanzlíková (C), Habartová, Horáková, Vaněčková, Chladová – Mazancová (A), Kalová, Sýkorová – Machková, Škorpíková (A), Haasová – Hrubanová, Eignerová, Nowáková – Václavková, Černá, Vávrová – Kafková
    Německo: Uhrmannová (Dislová) – Königová, Harková, Cyruliesová, Strompfová, Kolbecková, Raschkeová, Topfmeierová, Kohbergová – Leveringhausová (A), Christofová (C), Voigtová – Massnerová, Welckeová Lilli, Welckeová Luisa (A) – Bartellová, Gruchotová, Mayerová – Millerová, Geschwandtnerová, Wallnerová

    Rozhodčí: Tauriainenová, Ketonenová – Sainiová, Anttilaová

    Diváci: 20
    thejrc.org