Manchester Utd. – Everton 1:1 (kon.) | Wolverhampton – Tottenham 1:2 (kon.) | Arsenal – Manchester City 0:3 (kon.)
konec
Arsenal FC
0:3 (0:3)
Manchester City
Neděle 15.12.2019, 17:30 • Emirates Stadium, Londýn • Anglická Premier League • 17. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 1:7. Střely mimo: 5:7. Rohy: 3:3. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 9:25. (19:25:25)
     
    Tři nastavené minuty jsou minulostí a zápas sedmnáctého kola končí. Manchester City především díky prvnímu poločasu odváží všechny tři body z trávníku Arsenalu za vítězství 3:0.

    Hned samý úvod zápasu napověděl. Ve druhé minutě uprchl na levé straně Gabriel Jesus, který předložil přihrávku zpět Kevinu De Bruynemu a ten už se zcela osamocen nemýlil. Podobnou akci předvedli svěřenci Pepa Guardioly i v patnácté minutě, tentokrát přihrával před zcela prázdnou branku De Bruyne Raheemu Sterlingovi. Belgický reprezentant poté přidal nechytatelnou ránou zpoza vápna i třetí zásah a nebyl daleko od hattricku ještě v prvním poločase, ale další parádní pokus vytlačil Bernd Leno na tyč.

    Druhý poločas už příliš fotbalové krásy nenabídl. Útočníci Arsenalu nebyli dostatečně zásobováni od svých spoluhráčů a Ederson tak nemusel ani jednou zasahovat. To Bernd Leno měl více práce, ale únik Jesuse stačil včas zastavit.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Po dlouhém nákopu se hosté hnali do otevřené obrany. Po přihrávce De Bruyneho se dostal ke střele Raheem Sterling, ale pokusem po trávníku poslal míč jen těsně vedle pravé tyče.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase tři minuty.
     
    90
    Střídající Olexandr Zinčenko si ještě chtěl zahrát. Pasem do vápna sice našel ukrajinský hráč De Bruyneho, ale ten nedokázal zamířit z prvního doteku přesně na branku.
     
    89
    Také Manchesteru stačí tříbrankový náskok a obhájci titulu spíše drží balon pod kontrolou v klidném středu trávníku daleko od vlastní branky.
     
    88
    Na levé straně ještě dostal prostor k útoku Kevin De Bruyne. Přihrávkou na Sterlinga ale obranu Arsenalu nedokázal překvapit.
     
    86
    Arsenal už nemá síly alespoň na snížení stavu. Guendouziho přihrávka našla jen Sterlinga, který ještě posunul míč k Mahrízovi. Střídající fotbalista ale z úhlu na Lena nevyzrál.
     
    85
    Střídání v týmu Manchester City: ze hřiště odchází Benjamin Mendy, přichází Olexandr Zinčenko.
     
    84
    Nicolas Pépé je ve druhém poločase zcela neviditelný. Nyní přihrával do pokutového území Aubameyangovi, který ale proti velké přesile neuspěl.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením zbývá do konce druhého poločasu. Manchester i nadále s přehledem drží tříbrankové vedení proti Arsenalu.
     
    82
    Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Lucas Torreira, přichází Joe Willock.
     
    81
    A znovu se Pierre-Emerick Aubameyang neprosadil po dlouhé přihrávce. Tentokrát se mu do cesty postavili rovnou oba stopeři hostujícího celku.
     
    80
    Pierre-Emerick Aubameyang opět marně naháněl nepřesnou přihrávku z vlastní poloviny. Manchester City může pokračovat v držení balonu ve středu pole.
     
    79
    De Bruyne zkoušel překvapit Lena střelou z velké vzdálenosti, ale neúspěšně. Německý gólman balon s přehledem sebral do rukavic.
     
    78
    Rijád Mahríz zkoušel od pravé postranní lajny proklouznout až do pokutového území, ale proti by dobře postavený Chambers.
     
    77
    Ani jeden z týmů si nedokáže vytvořit tlak. Rodri místo přihrávky na volného De Bruyneho poslal míč jen zpět k vlastním obráncům.

    Vít Schück

    Branky: 2. De Bruyne (Jesus), 15. Sterling (De Bruyne), 40. De Bruyne (Foden)

    Karty:   73. Papastathopoulos (ARS) – 17. Fernandinho (MAC), 36. Rodri (MAC), 61. Gündoğan (MAC), 62. B. Mendy (MAC)


    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 1:7. Střely mimo: 5:7. Rohy: 3:3. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 9:25.
    Arsenal FC: Leno – Maitland-Niles, Papastathopoulos, Chambers, Kolašinac (40. Saka) – Guendouzi, Torreira (82. Willock) – Pépé, Özil (59. Smith-Rowe), Martinelli – Aubameyang.
    Náhradníci: E. Martínez – David Luiz, Nelson, A. Lacazette, Smith-Rowe, Saka, Willock.

    Manchester City: Ederson – Walker, Fernandinho, Otamendi, B. Mendy (85. Zinčenko) – Gündoğan (70. Mahríz), Rodri, Foden (56. B. Silva) – De Bruyne, Jesus, Sterling.
    Náhradníci: Bravo – Cancelo, García, B. Silva, Angeliño, Zinčenko, Mahríz.

    Rozhodčí: Tierney – Hatzidakis, Lennard
    bahis siteleri