Getafe – Valladolid 2:0 (kon.) | Celta Vigo – Mallorca 2:2 (kon.) | Espanyol – Real Betis 2:2 (kon.)
Sevilla – Villarreal 1:2 (kon.) | Valencia – Real Madrid 1:1 (kon.)
konec
Celta de Vigo
2:2 (1:1)
RCD Mallorca
Neděle 15.12.2019, 14:00 • Abanca-Balaídos (Vigo) • Španělská LaLiga • 17. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání španělské ligy mezi Realem Celta de Vigo a RCD Mallorca. Výkop je stanoven na 14 hodin.
     
    RCD Mallorca

    Nováček nejvyšší španělské soutěže se pohybuje přesně tam, kde se před sezónou čekalo. Mallorca v šestnácti duelech nasbírala čtrnáct bodů a drží sedmnáctou příčku. Na sestupové vody má k dispozici náskok jediného bodu. Na hřištích soupeřů navíc dosud nevybojovala ani jeden bod. V posledním duelu navíc schytala výprask 5:2 na hřišti Barcelony.
     
    Real Club Celta de Vigo

    Celta Vigo také neprožívá dobrou sezónu. Domácí celek v předchozích ročnících bojoval i v evropských pohárech, jenže letos vybojoval jen třináct bodů a je na sestupové osmnácté pozici. Většinu svých bodů navíc Vigo dokázalo vybojovat na svém hřišti. Naposledy prohrálo 2:3 na hřišti Leganése.
     
    Úvodní sestavy:

    Real Club Celta de Vigo: Blanco – K. Vázquez, N. Araujo, Aidoo, Olaza – Méndez, Sisto – Yokuşlu, Lobotka, Rafinha – Aspas.
    Náhradníci: Vieites – Beltrán, Costas, Mallo, Pape Diop, S. Mina, G. Fernández.

    RCD Mallorca: Reina – Raíllo, Valjent, Agbenyenu, Gámez – Rodríguez, Sevilla, Baba Mohammed, Febas – Budimir, Kubo.
    Náhradníci: Fabri – Campos, Chavarría, Lago Junior, Señé, Sastre, Cabrera..
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první poločas?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Oba týmy už jsou na hrací ploše. Domácí budou hrát v modrém, zatímco Mallorca přijela v červeném.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí celek obstaral výkop do prvního poločasu dnešního utkání. Celta Vigo dnes proti nováčkovi nejvyšší španělské soutěže potřebuje získat body.
     
    2
    Také Mallorca se poprvé v utkání vydala do útoku. Přihrávka mezi obránce domácího celku byla příliš prudká a skončila až u brankáře domácího mužstva.
     
    3
    Domácí celek zahrával přímý kop v blízkosti pokutového území soupeře. Jeho rozehrávky se chopil Pione Sisto, který zvolil technickou střelu, ale poslal míč nad břevno.
     
    4
    Hostující brankář Reina dlouho otálel s odkopem od vlastní branky a vysloužil si pískot příznivců domácího mužstva.
     
    5
    Pione Sisto se bleskovou přihrávkou na pravé křídlo pokusil otočit těžiště hry, ale hostující Takefusa Kubo byl u míče o kousek dříve a navíc vyl faulován.
     
    6
    Lumor Agbenyenu si dal pozor na rozehrávku domácího mužstva na pravé straně a bez problémů odkopl míč do bezpečí. Hráči v červeném se zatím musí bránit.
     
    7
    Mallorca se vydala do útoku rychlou akcí po levém křídle. Nadýchaný centr z levé strany si hledal Kubo, jenže obránci v modrém mu nedali prostor.
     
    8
    Pione Sisto si došel pro míč na polovinu hřiště a bez problémů se s ním dokázal otočit. Celta Vigo se ale zatím trápí v rozehrávce.
     
    9
    Pione Sisto skvěle vypomohl svým spoluhráčům v defenzivě. Urostlý středopolař získal odražený míč, ale uspěchanou rozehrávkou jej poslal do autu.
     
    10
    Domácí celek už se znovu usadil na polovině soupeře, jenže nikdo v modrém dresu nyní nedokázal odcentrovat do nebezpečného prostoru.
     
    11
    Lucas Olaza podpořil útok domácího celku náběhem po levé straně, jenže jeho centr prolétl pokutovým územím bez toho, aby míč kdokoliv z fotbalistů tečoval.
     
    12
    Zadáci domácího celku uklidňují rozehrávku na polovině hřiště. Hráči Mallorcy kombinaci domácího mužstva zrovna neatakují.
     
    13
    Iddrisu Baba Mohammed byl včas v souboji na polovině hřiště a domácí Rafinha jej trefil loktem do obličeje. Rozhodčí souboj viděl a přerušil hru.
     
    14
    Domácí skvěle napadali rozehrávku soupeře v jeho šestnáctce a bylo z toho velmi nebezpečné zakončení. Rafinha zasáhl míč ve skluzu, ale Reina byl pozorný.
     
    15
    Pione Sisto dostal přihrávku do velmi těžké pozice a jen se štěstím dokázal přihrát na spoluhráče v obraně. Celta Vigo může pokračovat v kombinaci.
     
    16
    Rafinha si naběhl na průnikovou přihrávku na hranici pokutového území, jenže v těžké pozici jeho pokus srazil obránce na rohový kop.
     
    17
    Mallorca se na chvíli může vymanit ze sílícího tlaku svého soupeře. Domácí Aspas se totiž provinil nedovoleným zákrokem v souboji na hranici velkého vápna.
     
    18
    Pione Sisto vypomohl svým spoluhráčům z obrany a odehrál míč mimo nebezpečný prostor. Fotbalisté v modrém pokračují v kombinaci.
     
    19
    Martin Valjent skvěle napadal rozehrávku soupeře na polovině hřiště, ale hráči v modrém si dali dobrý pozor a předvedli dobrou kombinaci.
     
    20
    Pione Sisto se krásnou zasekávačkou uvolnil na levém křídle a odcentroval do pokutového území. Jeho pobídka ale skončila u prvního obránce.
     
    21
    Celta de Vigo právě vstřelilo branku!
    Domácí celek se dostává do vedení! Lucas Olaza dostal další šanci k odcentrování do pokutového území. Na jeho pobídku si naskočil RAFINHA a hlavou vsítil svou první branku v této sezóně.
     
    23
    Domácí celek se nyní musel bránit. Mallorca zahrávala rohový kop. Centrovaný míč se snesl na malé vápno, kde zasáhl pozorný Araujo.
     
    24
    Mallorca se snaží probít do pokutového území, jenže kombinace hostujícího celku je zatím hodně kostrbatá a obrana Viga se brání s přehledem.
     
    25
    Celta Vigo už opět kombinuje na polovině ligového nováčka. Hostující obránce Lumor Agbenyenu se skluzem pokusil zastavit přihrávku, ale míč vypíchl jen do autu.
     
    26
    Valjent si dal pozor na přihrávku mezi obránce hostujícího celku a bez větších problémů zakopl míč na polovinu soupeře.
     
    27
    Celta Vigo se usadila v blízkosti pokutového území soupeře, jenže kombinace domácího celku byla hodně zdlouhavá a míč propadl do zámezí.
     
    28
    Mallorca zahrávala rohový kop. Centrovaný míč přiletěl na malé vápno, kde v pádu dokázal na poslední chvíli zasáhnout domácí stoper Araujo.
     
    29
    Hra je přerušena! Dani Rodríguez totiž zůstává po jednom ze soubojů ležet na trávníku a drží se za levé rameno. Uvidíme, zda bude schopen nadále pokračovat.
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina dnešního souboje a zatím sledujeme hodně zajímavý duel. Domácí celek se sice ujal vedení, ale Mallorca se od té doby tlačí do útoku.
     
    31
    Rozhodčí nyní zkoumá u videa souboj v pokutovým území, po kterém upadl jeden z hráčů Mallorcy. Dočká se hostující celek pokutového kopu?
     
    32
    Ano! Rozhodčí si sám prohlédl opakované záběry a ukázal na značku pokutového kopu!
     
    33
    Aidoo navíc dostává žlutou kartu.
     
    34
    Mallorca právě vstřelila branku!
    Je vyrovnáno! K exekuci pokutového kopu se postavil SALVA SEVILLA, který zvolil přízemní střelu a překonal domácího brankáře!
     
    36
    Domácí celek už je znovu aktivní a tlačí se na polovinu hostující Mallorcy. Fotbalisté Viga to teď budou mít hodně těžké. Hosté jsou totiž na koni.
     
    37
    Hostující obránce Lumor Agbenyenu si dal pozor na nepovedenou rozehrávku Stanislava Lobotky a vybojoval míč pro hostující celek.
     
    38
    Reina vystartoval ven z branky a došel si bez problémů pro nepovedený centr z levé strany. Hostující brankář nebyl nikým atakován a rozehrál na pravou stranu.
     
    39
    Hned tři fotbalisté domácího celku se vydali napadat rozehrávku Mallorcy na polovině hřiště. Hráči hostujícího celku si raději pomohli kombinací v zadních řadách.
     
    40
    Domácí celek uklidňuje rozehrávku na polovině hřiště a nechce mít půjčit soupeři. Hráči Mallorcy se teď musí hlavně bránit.
     
    41
    Domácí hráči měli moře prostoru na levé straně. Pione Sisto neváhal a ihned poslal centr do pokutového území, jenže neoslovil nikoho v modrém dresu.
     
    42
    Domácí mužstvo zahrávalo rohový kop. Vigo jej rozehrálo do kombinace. Na následný centr si naskočil Pione Sisto, ale Reina jeho vysokou hlavičku ukryl do rukavic.
     
    43
    Další akci domácího mužstva zastavuje zdvižený praporek asistenta rozhodčího. Své postavení si nepohlídal Iago Aspas. Ofsajd je odmáván a odpískán.
     
    44
    Celta Vigo už opět kombinuje na hranici velkého vápna, jenže Mallorca je v šestnáctce v devíti lidech. Domácí to mají s dobýváním branky soupeře hodně těžké.
     
    45
    Celta Vigo zahrávala další přímý kop v blízkosti pokutového území. Centrovaný míč byl ale příliš dlouhý a brankář Reina pohlídal cestu míče do autu.
     
    45+1
    Nastavují se čtyři minuty!
     
    45+2
    Rafinha si naběhl na další vysoký centr z levé strany, jenže míč netrefil zrovna ideálně a stehnem poslal balón vysoko nad břevno.
     
    45+3
    Pione Sisto si dal pozor na přihrávku na hranici velkého vápna a včasným skluzem zakopl míč mimo nebezpečný prostor. Hráči domácího celku mají čas na poslední akci první půle.
     
    45+4
    Budimir dojel soupeře u pomezní čáry a dostává žlutou kartu.
     
    45+4
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas končí! V úvodní pětačtyřicetiminutovce jsme sledovali hodně zajímavou podívanou! Domácí celek sice vstoupil do duelu aktivně a brankou Rafinhy se dostal do vedení, jenže po jednom ze soubojů před brankou Viga nařídil rozhodčí pokutový kop, který proměnil Sevilla! Do kabin se odchází za stavu 1:1.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Mallorca obstarala výkop do druhého poločasu dnešního utkání. Hostující celek se ihned vydal do útoku, ale akce po pravé straně skončila nepřesnou přihrávkou.
     
    47
    Hosté zahrávali rohový kop. Centrovaný míč se snesl na malé vápno, jenže obrana domácí celku míč odvrátila mimo šestnáctku.
     
    48
    Střídání v týmu RCD Mallorca: ze hřiště odchází Aleix Febas, přichází Xisco Campos.
     
    49
    Araujo si dal pozor na rozehrávku na vlastní polovině a bez problémů našel rozběhnutého spoluhráče. Fotbalisté Viga se mohou vydat do útoku.
     
    49
    Pozor! Rozhodčí nařizuje pokutový kop také pro domácí celek! Lucas Olaza to ve vápně udělal skvěle a byl sestřelen k zemi!
     
    50
    Celta de Vigo právě vstřelilo branku!
    Domácí celek se dostává do vedení! K penaltě se postavil IAGO ASPAS, který zakončil k tyči a nedal gólmanovi šanci!
     
    52
    Domácí fanoušci jsou nyní ve varu a ženou své oblíbence do útoku. Fotbalisté Celty pokračují v náporu na polovině soupeře.
     
    53
    Araujo si nechtěl komplikovat situaci při rozehrávce a raději si pomohl přihrávkou na domácího brankáře. Gólman Viga následně nakopl míč na polovinu soupeře.
     
    54
    Iago Aspas si tentokrát došel pro míč na polovinu hřiště, jenže měl těžký první dotyk a míč mu utekl do zámezí. Vhazovat tak budou hosté.
     
    55
    Hra je přerušena! Hostující Lumor Agbenyenu zůstává po souboji na polovině hřiště ležet na trávníku a drží se za levou nohu. Uvidíme, zda bude schopen pokračovat.
     
    56
    Aspas prošel s míčem u nohy na hranici pokutového území a pokusil se odcentrovat na malé vápno. Jeho pobídku však zablokoval hned první hráč v červeném.
     
    57
    Celta Vigo se usadila v blízkosti pokutového území soupeře, jenže nikdo ve světle modrém dresu se nyní nemůže dostat k odcentrování do velkého vápna.
     
    58
    Araujo dojel soupeře na polovině hřiště a dostává žlutou kartu.
     
    59
    Další útočnou akci Mallorcy zastavuje zdvižený praporek asistenta rozhodčího. Své postavení si při jednom z náběhů nepohlídal Budimir.
     
    60
    Je za námi hodina hry a domácí celek si zatím drží své těsné vedení. Hráči v modrém jsou navíc pohybliví a nedávají soupeři moc prostoru.
     
    61
    Kubo spěchal s míčem u nohy středem hrací plochy do pokutového území, jenže jeho průnik skvělým skluzem zastavil důrazný Araujo.
     
    62
    Lumor Agbenyenu potáhl míč po levém křídle na polovinu domácího celku, jenže poslal hodně špatnou přihrávku a daroval míč hráčům v modrých dresech.
     
    63
    Střídání v týmu RCD Mallorca: ze hřiště odchází Salva Sevilla, přichází Lago Junior.
     
    64
    Rubén Blanco předvedl neskutečný výhoz na polovinu hostujícího celku. Za jeho pobídkou se hnal Iago Aspas, ale obránce Valjent se stačil na poslední chvíli vrátit a odhlavičkoval míč do bezpečí.
     
    65
    Hra je přerušena! Domácí Mendéz zůstává ležet na trávníku a drží se za levou nohu. Uvidíme, zda bude nadále pokračovat. Na hřišti se ale hodně přitvrdilo.
     
    66
    Rozhodčí musel chvíli čekat s pokračováním hry. Lago Junior následně nakopl míč na polovinu soupeře, ale tam nebyl nikdo v červeném.
     
    67
    Střídání v týmu Real Club Celta de Vigo: ze hřiště odchází Brais Méndez, přichází Santiago Mina.
     
    68
    Mallorca kombinuje v blízkosti pokutového území soupeře. Nikdo v červneém dresu však nedosáhl na centr z pravé strany.
     
    69
    Domácímu celku se v posledních minutách podařilo uklidnit dění na trávníku. Fotbalisté Mallorcy to budou mít ve zbytku duelu hodně těžké.
     
    70
    Rafinha poslal přihrávku na levou stranu, jenže jeho pobídka byla hodně nepřesná a Lobotka musel zabrat, aby míč udržel na trávníku.
     
    71
    Iago Aspas se hnal do pokutového území za prudkým přízemním centrem z levé strany. Domácí hvězda zkoušela na míč dosáhnout ve skluzu, ale balón proskákal mimo šestnáctku.
     
    72
    Žlutou kartu dostává Xisco Campos (RCD Mallorca).
     
    73
    Budimir se na malém vápně dral k centru z levé strany, jenže se nedokázal prosmýknout kolem obránce v modrém a špičkou kopačky minul branku.
     
    74
    Stanislav Lobotka chtěl urychlit rozehrávku domácího celku, jenže jeho přihrávka na polovinu soupeře byla nepřesná a skončila u zadáků soupeře.
     
    75
    Santi Mina fauloval u pomezní čáry a za svůj skluz vidí žlutou kartu.
     
    76
    Mallorca už opět hraje na polovině soupeře a hledá si cestičku dovnitř pokutového území. Fotbalisté v červeném ale nemají moc času na kombinaci. Domácí skvěle napadají.
     
    77
    Střídání v týmu RCD Mallorca: ze hřiště odchází Takefusa Kubo, přichází Pablo Chavarría.
     
    78
    Střídající Chavarría se ihned zapojil do rozehrávky hostujícího celku, jenže jeho přihrávka na levou stranu byla příliš dlouhá a míč proskákal do autu.
     
    79
    Další komplikace pro Mallorcu! Antonio Raíllo předvedl surový zákrok a je vyloučen!
     
    81
    Až nyní se opět pokračuje ve hře. Celta Vigo opět kombinuje na polovině soupeře a nepouští fotbalisty v červených dresech k míči.
     
    82
    Pione Sisto odcentroval z levé strany do pokutového území, ale obrana Mallorcy jeho pobídku dokázala srazit do zámezí. Vhazovat bude domácí Celta.
     
    83
    Iago Aspas chtěl přenést těžiště hry z levé strany na pravou, jenže do cesty se mu postavil soupeř, který jeho přihrávku srazil mimo nebezpečný prostor.
     
    84
    Mallorca právě vstřelila branku!
    Neskutečné! Mallorca dokázala vyrovnat i v deseti hráčích! Lago Junior odcentroval z levé strany na malé vápno, odkud domácí obrana neodehrála míč do bezpečí a ANTE BUDIMIR poslal míč do sítě!
     
    86
    Domácí celek se nadále tlačí do pokutového území. Pione Sisto vymyslel nadýchaný oblouček, ale obrana domácího celku si dokázala poradit.
     
    87
    Iago Aspas si došel pro míč do blízkosti velkého vápna, jenže už neměl dostatek času na zakončení a obránce Mallorcy před ním míč odehrál do autu.
     
    88
    Po další útočné akce domácího celku si na přízemní centr z levé strany naběhl Aspas, kterému však zakončení zrovna nesedlo a míč skončil v rukavicích brankáře.
     
    89
    Aspas si brousil zuby na další přihrávku do velkého vápna, jenže opět si nepotykal se zpracováním a míč mu utekl daleko od nohy.
     
    90
    Střídání v týmu Real Club Celta de Vigo: ze hřiště odchází Kevin Vázquez, přichází Gabriel Fernández.
     
    90+1
    Nastavují se čtyři minuty!
     
    90+2
    Stanislav Lobotka si naběhl na přihrávku do pokutového území, jenže špatným prvním dotykem mu míč utekl do zámezí. Rozehrávat bude hostující brankář.
     
    90+3
    Do rozehrávky se nyní musel zapojit také domácí brankář, který míč nakopl na polovinu soupeře. Obrana Mallorcy však vybojovala míč pro sebe.
     
    90+4
    Hosté nyní nasbírali nějaké vteřinky tím, že Lumor Agbenyenu ležel u brankové čáry. Rozhodčí ukazuje, že ještě minutku přidá.
     
    90+5
    Ještě jedna obrovská šance! Santi Mina si naskočil na centr z pravé strany, ale jeho hlavička prosvištěla těsně nad břevnem!
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Mallorca nakonec uhrála na půdě Celty Vigo remízu 2:2. Domácí celek sice vstoupil do duelu aktivně a brankou Rafinhy se dostal do vedení, jenže po jednom ze soubojů před brankou Viga nařídil rozhodčí pokutový kop, který proměnil Sevilla! Po změně stran se penalty dočkal také domácí tým a Iago Aspas poslal Vigo zpátky do vedení! Hosté si navíc zkomplikovali situaci, když červenou kartu vyfasoval Raillo. Mallorca to ale nevzdala a Budimir dokázal vyrovnat!
     
    Držení míče: 68 % : 32 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 6:3. Rohy: 3:3. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 14:16.
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (15:58:28)

    Tomáš Kubečka

    Branky: 21. Rafinha (Olaza), 50. Aspas (pen.) – 34. Sevilla (pen.), 84. Budimir

    Karty:   33. Aidoo (CVG), 58. N. Araujo (CVG), 75. S. Mina (CVG) – 45+4. Budimir (MLR), 72. Campos (MLR)   79. Raíllo (MLR)


    Držení míče: 68 % : 32 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 6:3. Rohy: 3:3. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 14:16.
    Celta de Vigo: Blanco – K. Vázquez (90. G. Fernández), N. Araujo, Aidoo, Olaza – Méndez (67. S. Mina), Sisto – Yokuşlu, Lobotka, Rafinha – Aspas.
    Náhradníci: Vieites – Beltrán, Costas, Mallo, Pape Diop, S. Mina, G. Fernández.

    RCD Mallorca: Reina – Raíllo, Valjent, Agbenyenu, Gámez – Rodríguez, Sevilla (63. Lago Junior), Baba Mohammed, Febas (48. Campos) – Budimir, Kubo (77. Chavarría).
    Náhradníci: Fabri – Campos, Chavarría, Lago Junior, Señé, Sastre, Cabrera.
    bahis siteleri