Getafe – Valladolid 2:0 (kon.) | Celta Vigo – Mallorca 2:2 (kon.) | Espanyol – Real Betis 2:2 (kon.)
Sevilla – Villarreal 1:2 (kon.) | Valencia – Real Madrid 1:1 (kon.)
konec
Valencia CF
1:1 (0:0)
Real Madrid
Neděle 15.12.2019, 21:00 • Estadio de Mestalla (Valencia) • Španělská LaLiga • 17. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 36 % : 64 %.
    Střely na branku: 6:6. Střely mimo: 2:8. Rohy: 1:2. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 11:15. (22:56:50)
     
    Pět nastavených minut je minulostí a zápas sedmnáctého kola končí. Real Madrid si nakonec odváží z Valencie vyválčený bod za remízu 1:1.

    Real Madrid nastoupil do utkání s o něco větším nasazením. Hned dvakrát prověřili svěřenci Zinédina Zidana Jaumeho Domémecha ze střední vzdálenosti, ale Benzema ani následně Modrić branku nedali. Valencia se také snažila útočit, ale Courtois přečkal první část zápasu bez složitějšího zákroku.

    Ihned po změně stran mohl poslat Valencii do vedení Carlos Soler, který ale v samostatném úniku Courtoise nepřekonal. Až deset minut před koncem se Solerovi podařilo využít Wassovu parádní přihrávku a najednou domácí vedli. Srovnání přišlo až v páté minutě nastavení, když po Courtoisově hlavičce zasáhl Doménech, ale na Benzemovu dorážku už nedosáhl.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Real Madrid právě vstřelil branku!
    Nakonec se Real přece jen prosazuje! Do pokutového území zamířil podpořit rohový kop i Thibaut Courtois, který se dokonce dostal k hlavičce. Doménech ještě dokázal prudký pokus vyrazit, ale jen k nohám KARIMA BENZEMY, který zařídil pro madridský tým alespoň bod pohotovou dorážkou.
     
    90+4
    Real se radoval ze srovnání stavu! Po Ramosově centru vyhrál v pokutovém území hlavičkový souboj Benzema, který poté přiťukl balon k Jovićovi a ten po parádním zpracování překonal Doménecha. Předcházel tomu ale zcela zjevný ofsajd.
     
    90+3
    Nakonec ještě zasáhlo do celé situace video a žlutá karta pro Valverdeho je odvolána. Naopak žlutý trest dostává Luka Jović.
     
    90+2
    Federico Valverde vlétl pořádně tvrdě do souboje s Gayou a ještě si v samém závěru vykoledoval žlutou kartu.
     
    90+1
    Střídání v týmu Valencia CF: ze hřiště odchází Ferrán Torres, přichází Mouctar Diakhaby.
     
    90
    Ezequiel Garay už si nedělal starosti a raději odpálil míč v nepříjemné pozici vysoko na tribunu. Valencia poté ještě získala míč, ale Varane zachránil Real od šance soupeře.
     
    88
    Gareth Bale měl připravený balon na levačce, ale obstřel skončil jen na bránícím Vallejovi. Následně utekl balon Viníciusovi za koncovou čáru.
     
    87
    Jaume Doménech dlouhým výkopem našel ve středu pole jen Valverdeho. Následně mohli hosté pokračovat v náporu, ale Vinícius se neprosadil.
     
    86
    Ani Valencia se rozhodně nezatahuje pouze do obrany. Solerův pas našel Wasse, ten ale tentokrát přihrát zpět do vápna nedokázal.
     
    85
    Madridský celek se snaží přitlačit soupeře. Carvajal vhodil míč do hry na Balea, ten ještě centroval, ale míč už přesáhl koncovou čáru a Doménech tak opět nemusel zasahovat.
     
    84
    Střídání v týmu Valencia CF: ze hřiště odchází Francis Coquelin, přichází Geoffrey Kondogbia.
     
    83
    Střídání v týmu Real Madrid CF: ze hřiště odchází Luka Modrić, přichází Luka Jović.
     
    82
    Real mohl okamžitě srovnal krok. Bale byl faulován na hranici vápna. Sám si poté vzal rozehrávku standardní situaci na starost, ale prudkou ránou trefil jen zeď.
     
    80
    Valencia právě vstřelila branku!
    Valencia se ujímá vedení! Nacho ztratil míč ve středu pole a to bylo klíčové. Následně se domácí hnali v pěti do otevřené obrany. Wass přihrál křížem přes šestnáctku přesně do pohybu CARLOSE SOLERA a ten už měl snadnou úlohu před téměř prázdnou brankou.
     
    79
    Žlutou kartu vidí za nebezpečný skluz Daniel Carvajal. Krajní obránce Realu zasáhl nejprve nohy unikajícího Solera a až poté balon.
     
    78
    Kroos si vyměnil míč s Modrićem, následně byl ve hře i Karim Benzema. Real se snaží přitlačit domácí celek postupnou kombinací.
     
    77
    Po odvráceném prvotním centru se opřel do balonu Nacho Fernández, který ale z voleje mířil hodně vedle pravé tyče a Doménech zasahovat znovu nemusel.
     
    76
    Benzema rozběhl přihrávkou Viníciuse, ten si připravil míč na pravačku, ale trefil jen před sebou stojícího Garaye. Real bude pokračovat rohem.
     
    75
    O překvapivé zakončení se postaral Toni Kroos. Německý záložník na nic nečekal a z otočky se snažil najít volné místo u pravé tyče. Balon ale vylétl mimo branku.
     
    74
    Karim Benzema se stáhl pro balon až téměř mezi vlastní obránce. Poté přihrával Kroosovi, který byl stažen k zemi Wassem.
     
    73
    Ještě jeden centru přilétl před Doménecha. Od branky hlavičkoval Wass, který trefil jen nepřipraveného Viníciuse a od něj se balon odrazil za koncovou čáru.
     
    72
    Gareth Bale se okamžitě po příchodu na trávník dostal do hry. Po Modrićově přihrávce mohl pálit, ale skvěle byl postavený ve vápně Gabriel.
     
    71
    Střídání v týmu Real Madrid CF: ze hřiště odchází Rodrygo, přichází Gareth Bale.
     
    70
    Střídání v týmu Real Madrid CF: ze hřiště odchází Isco, přichází Vinícius Júnior.
     
    69
    Za postranní lajnou už se připravuje na vstup na trávník Gareth Bale. Real bude na několik málo okamžiků poprvé střídat.
     
    68
    Coquelin si skvěle narazil s Wassem, poté nacentroval po trávníku do vápna, kde jen těsně před Rodrigem sebral balon vyběhnutý Courtois.
     
    67
    Tempo druhé půle zatím zaostává za první částí dnešního zápasu. Varane zkoušel rozběhnout Carvajala, ale ten neměl u postranní lajny příliš místa.
     
    66
    Podobně jako v úvodu zápasu se začíná madridský celek přibližovat vápnu soupeře. Modrićova přihrávka do vápna na Benzemu ještě neprošla.
     
    65
    Také Jaume Doménech se po dlouho době dotkl balonu. Z levé strany centroval Nacho, ale jako první zasáhl právě domácí gólman.
     
    64
    Ve středu trávníku si postupně vyměnili míč Valverde, Kroos i Modrić. Coquelin nebyl daleko od zisku, ale skvěle vystoupil proti Ramos.
     
    63
    Střídání v týmu Valencia CF: ze hřiště odchází Jaume Costa, přichází Manu Vallejo.
     
    62
    Netradiční hlavičkách Isco se dostal k zakončení hlavou po centru Carvajala, ale míč nasměroval pouze vedle branky.
     
    60
    Ani hodina hry branku nepřinesla. Po změně stran je o něco aktivnější domácí tým, který dokonce pořádně prověřil gólmana Realu Madrid.
     
    59
    Po Modrićově ztrátě musel Real rychle do obrany. Po dlouhé přihrávce však nedosáhl na balon Rodrigo a tak mohl hrát pouze Courtois.
     
    58
    Valencia pokračuje v tlaku. Wass byl u balonu na středu vápna jako první, ještě chtěl situaci vylepšit na Pareja, který už ale pokračování akce nečekal.
     
    57
    Domácí tým rozehrával nebezpečný rohový kop. Přetažený centr si zpracoval hrudníkem Gayá, který ale poté z úhlu na Courtoise nevyzrál.
     
    56
    Také Valencia se prokombinovala až do pokutového území. Wassův přízemní centr ale zastavil čistým skluzem Ramos.
     
    55
    Real Madrid se nemůže ve druhém poločase dostat do tlaku. Navíc Carvajalovi utekl balon a znovu musel sáhnout jen po nedovoleném zákroku.
     
    54
    José Gayá se dostal tělem před Carvajala, který si musel pomoci faulem. Hlavní rozhodčí ale žlutou kartu hostujícímu hráči neukázal.
     
    53
    A znovu byl v hlavní roli kapitán Realu Madrid. Ramos až příliš riskantně rozehrával a jen tak tak, že neposlal Rodriga do šance.
     
    51
    Ramos už je zpět na své místě v obraně. A hned musel spěchat za balonem, který poté jen přiťukl hlavou k belgickému brankáři.
     
    50
    Sergio Ramos se vydal středem až do vápna, kde dlouhou dobu čekal na centr, ale ten nepřišel. Zatáhnout na pozici stopera se tak na moment musel Valverde.
     
    49
    Federico Valverde se zmocnil balonu ve středu pole, poté našel Rodryga, který ale neměl potřebnou rychlost, aby překonal bránícího Costu.
     
    48
    Ferrán Torres mohl otevřít skóre dnešního duelu! Ramos podklouzl v obraně, následně se dostal Torres zcela sám proti Courtoisovi, který ale skvěle balon vykopl nohou.
     
    47
    Druhý poločas dnešního střetnutí otevřel rozehrávkou ze středového kruhu Karim Benzema. Hostující hráči zkusili přejít do útoku po levé straně, ale Nacho příliš prostoru neměl.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně ve 22:01.
     
    Hlavní rozhodčí v prvním poločase nenastavil ani sekundu navíc. Hráči obou týmů tak odchází do šaten za bezbrankového stavu.

    Real Madrid nastoupil do utkání s o něco větším nasazením. Hned dvakrát prověřili svěřenci Zinédina Zidana Jaumeho Domémecha ze střední vzdálenosti, ale Benzema ani následně Modrić branku nedali. Valencia se také snažila útočit, ale Courtois přečkal první část zápasu bez složitějšího zákroku.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45
    První poločas skončil.
     
    45
    Po několika odrazech ve středu pole se ujal balonu Karim Benzema. Francouzský útočník ještě rozehrál do strany ke Carvajalovi, který ho už ale poté centrem nenašel.
     
    44
    Wass přilétl do vzdušného souboje s Nachem až příliš pozdě a soupeře poslal k zemi. Hlavní rozhodčí ale tentokrát domácího hráče netrestá kartou.
     
    43
    Costa si narazil na levém kraji s Gayou, poté byl u balonu i Carlos Soler, který ale už další přesnou přihrávku do útoku nevyprodukoval.
     
    41
    První poločas pomalu míří ke svému závěru. Po Modrićově centru mohl zakončovat Benzema na vzdálenější tyči, ale ještě předcházel útočný faul Ramose.
     
    40
    Prvním potrestaným hráčem zápasu je Carlos Soler, který zcela nesmyslně zasáhl do kotníků Carvajala.
     
    39
    Ani Realu se nedaří rychlé kontry. Garay bez větších potíží vykrokoval nabíhajícího Benzemu a získal pro domácí celek odkop do vlastní branky.
     
    38
    Obrana Realu byla v problémech. Balon směřoval přesně do prostoru mezi Ramose s Varanem a toho málem využil hlavičkující Rodrigo.
     
    37
    Daniel Wass sebral balon Valverdemu, poté zkoušel ještě centrovat do vápna, ale jeho centr nabíhajícího Rodriga přeletěl a pořádný kus.
     
    36
    Na pravé straně měl o něco více prostoru Jaume Costa. Nejprve si ale pomohl faulem proti Nachovi a poté sám skončil na trávníku.
     
    35
    Parádní obrannou práci předvedl Sergio Ramos, který čistým skluzem zastavil únik Torrese. Real může kombinovat ve středu pole.
     
    34
    Ani Toni Kroos nedokázal získat míč bez faulu. Valencia se snadno přesunula s míčem u nohy až do vápna, kde však nepřesně střílel Gayá.
     
    32
    Už už to vypadalo, že půjde Rodrigo do protiútoku, ale přišel o balon a naopak mohl útočit znovu Benzema, který si ale pomohl faulem.
     
    31
    José Gayá přišel o míč proti Carvajalovi. Real se poté vydal do útoku po levém kraji, ale ani Modrić s Kroosem nebyli úspěšní.
     
    30
    Po půlhodině hry je stav zápasu stále bezbrankový. Od Courtoise mířil balon pouze po trávníku k Nachovi. Ofenzivní hráči Valencie dokonale zpomalili rozehrávku.
     
    29
    Zkrácený rohový kop si vzal na starost znovu Parejo. Obrana Realu stačila odhlavičkovat balon z vápna, ale nakonec musel přece jen Courtois zasahovat.
     
    28
    Právě Dani Parejo se postavil k rozehrávce z místa přestupku. Centr ale našel jen hlavu Varana, následně ale předvedl další faul Carvajal.
     
    27
    Valverde nestačil rychlostně na Pareja a musel si pomoci faulem. Valencia bude rozehrávat standardní situaci v nebezpečném prostoru.
     
    25
    Ani Gabriel si při obranném odkopu nevedl nejlépe. Rodrygovi však utekl balon v nadějném postavení k obránci Valencie.
     
    24
    A znovu byl u balonu Dani Parejo. Domácí záložník se snaží vytvářet šance svým spoluhráčům, ale obrana Realu zastavila i Solera s Torresem.
     
    23
    Po Iscově ztrátě přišel nebezpečný kontr. Parejo okamžitě hledal Torrese, který se ale kolem Varana ke střele neprosadil.
     
    21
    Před vápnem Valencie bylo znovu horko. Modrić našel osamoceného Rodryga na vzdálenější tyči, ale lehká hlavička Doménecha neměla šanci vystrašit.
     
    20
    Ani úvodních dvacet minut branku nepřineslo. Oba týmy se snaží útočit, ale zatím se do stoprocentní šance nemohou probojovat.
     
    19
    Benzema těsně před vápnem přihrával Modrićovi. Ten si z prvního doteku posouval balon ke střele, ale to už byl postavený Gabriel před chorvatským záložníkem.
     
    18
    José Gayá mířil po přihrávce Pareja z úhlu na Courtoise. Belgického gólmana ale slabou střelou nemohl překvapit.
     
    17
    Valencia přitlačila Real. Parejo našel na hranici vápna Wasse, který ale před zakončením stál v ofsajdu a nemohl tak dále pokračovat v akci.
     
    15
    Real obehrává zhuštěný prostor před vápnem soupeře. Kroos zakroutil míč do vápna, kde hlavičkoval Benzema, ale nedokázal zakončit přesně mezi tři tyče.
     
    14
    Toni Kroos si udělal prostor kličkou do středu trávníku, poté ihned vypálil, ale Doménech byl u své tyče včas a dokázal balon skvěle vyrazit.
     
    13
    Také Valencia se dostává ke slovu. Parejo zkoušel přetáhnout balon až ke vzdálenější tyči, kde číhal Rodrigo, ale balon ho o něco přeletěl.
     
    11
    Doménech předvedl vynikající zákrok proti střele Isca. Na brankové čáře musel balon chytat hned dvakrát, ale nakonec dokázal zasáhnout.
     
    10
    Úvodní desetiminutovka příliš fotbalové krásy nepřinesla. Real sice drží balon u kopaček, ale až k Doménechovi se neprocpal Benzema ani Rodrygo.
     
    9
    Kroos si narazil s Iscem, poté měla přijít průniková přihrávka do šestnáctky, ale obrana Valencie pracuje v samém úvodu zápasu přesně.
     
    8
    Přetažený Nachův centr ještě sebral téměř u postranní lajny Carvajal. Real se začíná stahovat do blízkosti pokutového území soupeře.
     
    7
    Carvajalova přihrávka z pravé strany měla v šestnáctce najít Benzemu, ale francouzský útočník byl pokrytý dvojicí stoperů Valencie.
     
    6
    Real Madrid nepříjemně napadá rozehrávku domácího týmu. Isco dokázal přinutit Garaye k nepřesné přihrávce a tak mohl balon sebrat Modrić.
     
    5
    Rodrygo si to namířil do pokutového území mezi tři soupeře, ale po jeho pádu na zem se penalta nepíská. Hostující útočník faulován nebyl.
     
    4
    Modrićova přihrávka na rozběhnutého Benzemu nebyla z nejpřesnějších. Domácí ale zisku nedokázali využít a pouze odevzdali míč zpět.
     
    3
    Také Real se poprvé v zápase dostal s balonem na útočnou polovinu. Nacho Fernández příliš dlouho otálel s přihrávkou až byl faulován Costou.
     
    2
    O úvodní rozehrávku ze středového kruhu se postarali domácí fotbalisté. Daniel Wass se cpal s míčem blíže k vápnu soupeře, ale nakonec byl odzbrojen Carvajalem.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Valencia CF: Doménech – Wass, Garay, Gabriel, J. Costa – Coquelin – Torres, Soler, Parejo, Gayá – Rodrigo.
    Náhradníci: Rivero – Sobrino, T. Correia, Esquerdo, Diakhaby, M. Vallejo, Kondogbia.

    Real Madrid CF: Courtois – Carvajal, Ramos, Varane, Nacho Fernández – Modrić, Valverde, Kroos – Rodrygo, Benzema, Isco.
    Náhradníci: Aréola – Casemiro, Vinícius Júnior, Odriozola Arzallus, Militao, Jović, Bale.

    Rozhodčí: Sánchez – Cabaňero, Gallego.
     
    Posledních pět vzájemných zápasů

    03.04. 2019 Valencia – Real Madrid 2:1
    01.12. 2018 Real Madrid – Valencia 2:0
    27.01. 2018 Valencia – Real Madrid 1:4
    27.08. 2017 Real Madrid – Valencia 2:2
    29.04. 2017 Real Madrid – Valencia 2:1
     
    Valencia v týdnu bojovala o postup do jarní části Ligy mistrů. Na trávníku Ajaxu dokázal španělský tým uspět a po vítězství 1:0 se vyšplhal dokonce na první místo základní skupiny H před Chelsea. Také v LaLize se Valencia pomalu dostává do míst, odkud může pomýšlet na evropské poháry v příští sezoně. Po ne zcela vyvedeném úvodu roku se Valencia prokousala už na osmou příčku pouze s dvoubodovou ztrátou na aktuálně čtvrtý Real Sociedad. Před týdnem Valencia odvezla všechny tři body ze stadionu Levante po vítězství 4:2, když hned o dva góly se postaral Kevin Gameiro.

    To Real Madrid už měl postup ze základní skupiny Ligy mistrů jistý, ale i tak si dokázal smlsnout na Bruggách. V Belgii tým Zinédina Zidana zvítězil 3:1, když se ve druhém poločase postupně prosadili Rodrygo, Vinícius Junior a v samém závěru také Luka Modrić. Po včerejším zaváhání Barcelony se může Real před středečním El Clásicem vyhoupnout na samé čelo španělské ligy. V posledních čtyřech kolech Real v LaLize neztratil ani bod, před týdnem přehrál před domácím publikem 2:0 Espanyol, na branku Varana z prvního poločasu reagoval v závěru také Karim Benzema.
     
    Krásný nedělní večer, vítám všechny příznivce fotbalu. Nejvyšší španělská soutěž La Liga pokračuje již sedmnáctým kolem a my se společně zaměříme na zápas Valencie, která před domácím publikem přivítá Real Madrid.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

    Vít Schück

    Branky: 80. Soler (Wass) – 90+5. Benzema

    Karty:   40. Soler (VAL) – 79. Carvajal (REA), 90+3. Jović (REA)


    Držení míče: 36 % : 64 %.
    Střely na branku: 6:6. Střely mimo: 2:8. Rohy: 1:2. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 11:15.
    Valencia CF: Doménech – Wass, Garay, Gabriel, J. Costa (63. M. Vallejo) – Coquelin (84. Kondogbia) – Torres (90+1. Diakhaby), Soler, Parejo, Gayá – Rodrigo.
    Náhradníci: Rivero – Sobrino, T. Correia, Esquerdo, Diakhaby, M. Vallejo, Kondogbia.

    Real Madrid: Courtois – Carvajal, Ramos, Varane, Nacho Fernández – Modrić (83. Jović), Valverde, Kroos – Rodrygo (71. Bale), Benzema, Isco (70. Vinícius Júnior).
    Náhradníci: Aréola – Casemiro, Vinícius Júnior, Odriozola Arzallus, Militao, Jović, Bale.

    Rozhodčí: Sánchez – Cabaňero, Gallego
    thejrc.org