Bordeaux – Štrasburk 0:1 (kon.) | Lyon – Rennes 0:1 (kon.) | Saint-Étienne – PSG 0:4 (kon.)
konec
AS Saint-Étienne
0:4 (0:2)
Paris Saint-Germain
Neděle 15.12.2019, 21:00 • Stade Geoffroy-Guichard, Saint-Étienne • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 18. kolo
Předzápasové kurzy
    89. Kylian MBAPPÉ - 0:4
     
    89
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    V době, kdy byl za brankou Stéphanea Ruffiera odpálen ohněstroj, raduje se PSG z další branky! Neymar přihrál na pravou stranu, kde KYLIAN MBAPPÉ udělal tři rychlé kroky, kterými ošálil Wesleye Fofanu. Francouzský reprezentant pak zamířil přesně do vzdálenějšího spodního rohu branky.
    83. Loïc Perrin (SET)
     
    83
    Saint-Étienne vybojovalo faul u postranní čáry, a tak byl poslán centr před branku z klidné pozice. Na míč si naskočil Loïc Perrin, jehož hlavička zamířila těsně vedle levé tyče.
     
    81
    Na centr z pravé strany si na malém vápně naskočil Kylian Mbappé, jehož hlavička mířila k tyči. Ovšem ve vzduchu už byl praporek pomezního rozhodčí a stejně by Stéphane Ruffier zasáhl.
     
    80
    Střídání v týmu AS Saint-Étienne: ze hřiště odchází Denis Bouanga, přichází Edmilson Indjai Correia.
     
    78
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Thomas Meunier, přichází Thilo Kehrer.
    73. Mauro ICARDI - 0:3
     
    73
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    Další akce už třetí brankou končí a PSG bude moci hrát ještě více v klidu! Z levé strany odcentroval Layvin Kurzawa, jehož pas byl lehce tečován. Na zadní tyči číhal střelec z povolání MAURO ICARDI, jenž neměl problém z jedné prostřelit domácího brankáře.
     
    64
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Thiago Silva, přichází Marco Verratti.
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Juan Bernat, přichází Layvin Kurzawa.
     
    63
    Na druhé straně si z hostující obranou pohrál Denis Bouanga, který si rychle zasekl míč a poté mířil k zadní tyči, kterou o kousek netrefil.
    62. Penalta
     
    62
    K pokutovému kopu se postavil sám faulovaný Neymar, který před míčem přibrzdil a následně trefil pravou tyčku.
    61. Neymar (PSG)
     
    61
    Pokutový kop pro Paris Saint-Germain! Neymar v pokutovém území rozpohyboval Mathieua Debuchyho, který šel do skluzu a trefil brazilského kouzelníka.
     
    58
    Střídání v týmu AS Saint-Étienne: ze hřiště odchází Arnaud Nordin, přichází Ryad Boudebouz.
    58. Kylian Mbappé (PSG)
     
    58
    Ángel Di María vysunul Maura Icardiho, který okamžitě posílal míč na zadní tyč, kam mířil Kylian Mbappé. Francouzskému supertalentovi scházelo jen pár centimetrů k zasažení míče a tedy i skórování.
    55. Ángel Di María (PSG)
     
    55
    Tyč! Po krásné narážečce Kyliana Mbappého se k centru dostal Neymar, jehož centr byl přizvednut do zadní části šestnáctky. Ke střele se tak dostal Ángel Di María, který orazítkoval brankovou konstrukci.
     
    53
    Akce PSG dál pokračovala a u levé tyče se nacházel Mauro Icardi, jemuž míč odskočil od nohy. Hostující útočník tak vyslal střelu, kterou překonal brankáře, ale balon doběhl před brankovou čárou obránce.
     
    50
    Na centr od rohového praporku si nejvýše naskočil aktivní Denis Bouanga, jehož hlavička zamířila těsně vedle pravé tyče. Domácí útočník se hned chytil za hlavu, protože ví, že měl skórovat.
    49. Denis Bouanga (SET)
     
    49
    Na druhé straně vnikl do šestnáctky Denis Bouanga, jehož pokus zprava mířil ke vzdálenější tyči. Jenže Keylor Navas předvedl zákrok, po němž se bude kopat rohový kop.
     
    46
    Střídání v týmu AS Saint-Étienne: ze hřiště odchází Gabriel Silva, přichází Zaydou Youssouf.
    43. Kylian MBAPPÉ - 0:2
     
    43
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    Krásnou přihrávku vymyslel Neymar, který míč poslal mezi oba stopery, kam také mířil KYLIAN MBAPPÉ. Francouzský reprezentant zachoval pevné nervy a tentokrát Stéphanea Ruffiera prostřelil.
     
    40
    Dalším hráčem, jenž viděl žlutou kartu je Abdou Diallo (PSG), který šel do nesmyslného skluzu. Hostující hráč trefil soupeře a vůbec o potrestání nediskutuje.
    37. Neymar (PSG)
     
    37
    Další přihrávku před branku dostal Neymar, ovšem Stéphane Ruffier rychle vystartoval z branky a pokus zastavil. Domácí brankář drží Saint-Étienne ve hře o dobrý výsledek.
    32. Denis Bouanga (SET)
     
    32
    Ve sprinterském souboji se ocitli Thiago Silva a Denis Bouanga. Domácí útočník byl o trochu rychlejší, ale jeho pokus zamířil těsně nad břevno.
    30. Neymar (PSG)
     
    30
    Paris Saint-Germain se znovu usadilo na polovině soupeře. Centr před branku byl odehrán za šestnáctku, kde se volejem prezentoval Neymar. Jeho rána mířila do levého spodního rohu branky, jenže Stéphane Ruffier znovu přispěchal s výborným zákrokem.
    25. Červená karta
     
    25
    Trochu zvláštní červenou kartu dostává Jean-Eudes Aholou (AS Saint-Étienne), který ze strany podrazil soupeře. Leandro Paredes si výborně pokryl míč tělem a nechal se faulovat. Toto rozhodnutí hlavního rozhodčího zápasu uškodí.
     
    20
    U postranní čáry to přehnal s agresivitou Miguel Trauco (Saint-Étienne), jenž nesmyslně dohrál Ángela Di Maríu. Jeho způsob hry je oceněn první žlutou kartou.
     
    18
    Na pravé straně dostal hodně prostoru Thomas Meunier, který se rozhodl ke střele z hranice vápna. Jeho pokus mířil k zadní tyči, ovšem Stéphane Ruffier vytáhl další parádní zákrok.
     
    13
    Branka pro ofsajd nemohla být uznána! Po kombinaci favorita francouzské ligy se za obranu dostal Kylian Mbappé, který zvedl hlavu a střelou pod víko propálil Stéphanea Ruffiera! Jenže radost byla zbytečná, protože už v tu dobu byl ve vzduchu praporek pomezního rozhodčího.
    10. Leandro PAREDES - 0:1
     
    10
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    Na pravé straně se rozeběhl Thomas Meunier, který přihrával před branku, kde míč netrefil Kylian Mbappé. Ovšem v zadní části velkého vápna se nacházel Juan Bernat, jehož pokus zastavil na brankové čáře obránce. Jenže míč zamířil jen na hranici pokutového území, odkud se krásným volejem prezentoval LEANDRO PAREDES. Jeho zakončení ještě před brankářem skočilo, a tak se stav zápasu poprvé mění.
    5. Neymar (PSG)
     
    5
    Registrujeme velkou šanci také na druhé straně! Kylian Mbappé poslal míč na levou stranu šestnáctky, kam si nabíhal Neymar. Jeho přihrávka pak mířila před branku, kde ale výborně zasáhl Wesley Fofana.
     
    4
    Saint-Étienne kombinovalo za šestnáctkou soupeře, odkud byl vyslán pokus, jenž zamířil vedle pravé tyče. Tohle byla povedená akce domácího celku.

    Michal Luxa

    Branky: 10. Paredes, 43. Mbappé (Neymar), 73. Icardi (Kurzawa), 89. Mbappé (Neymar)

    Karty:   20. Trauco (SET) – 40. A. Diallo (PSG)   25. Aholou (SET)

    Neproměněná penalta: 62. Neymar (PSG), mimo


    Držení míče: 33 % : 67 %.
    Střely na branku: 2:13. Střely mimo: 8:7. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 1:6. Fauly: 4:9.
    AS Saint-Étienne: Ruffier (C) – Debuchy, Fofana, Perrin, Trauco – Aholou, M'Vila, M. Camara – Nordin (58. Boudebouz), Bouanga (80. Correia), Gabriel Silva (46. Youssouf).
    Náhradníci: Moulin – Boudebouz, Diony, Correia, Moukoudi, Palencia, Youssouf.

    Paris Saint-Germain: Navas – Meunier (78. Kehrer), Silva (C) (64. Verratti), A. Diallo, Bernat (64. Kurzawa) – Di María, Marquinhos, Paredes, Neymar – Mbappé, Icardi.
    Náhradníci: S. Rico – Dagba, Kehrer, Kouassi, Kurzawa, Sarabia, Verratti.

    Rozhodčí: Buquet – Debart, Pacelli
    thejrc.org