Hellas Verona – Turín 3:3 (kon.) | AC Milán – Sassuolo 0:0 (kon.) | Bologna – Atalanta BC 2:1 (kon.)
Juventus – Udinese 3:1 (kon.) | AS Řím – Spal 3:1 (kon.) | Fiorentina – Inter 1:1 (kon.)
konec
Bologna FC
2:1 (1:0)
Atalanta Bergamo
Neděle 15.12.2019, 15:00 • Stadio Renato Dall'Ara • Italská Serie A • 16. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Italská Serie A má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Bologna FC a Atalanta Bergamasca Calcio.
     
    Bologna FC

    Fotbalisté Bologny se po patnácti duelech nacházejí na dvanácté pozici, což značí spodní polovinu tabulky. Bologna na tom není zas tak špatně, doposud se jí totiž povedlo nasbírat šestnáct bodů, v případě vítězství ale může maximálně vystoupat o jednu pozici výše. Domácí tým tohoto duelu sice před čtrnácti dny konečně zvítězil, neboť se mu hodně překvapivě povedlo vyzrát na Neapol. Nicméně po této výhře ihned přišla na řadu porážka, a sice v rámci domácího střetnutí proti milánskému AC, které po divoké přestřelce dokázalo vyhrát těsným výsledkem 3:2.
     
    Atalanta Bergamasca Calcio

    Na opačné straně stojí o něco lépe hrající Atalanta, která pro změnu okupuje sympatickou šestou pozici, což by v konečném důsledku znamenalo kvalifikaci o Evropskou ligu. Atalanta má na svém kontě osmadvacet bodů, navíc se v případě vítězství může dostat až před čtvrté Cagliari. Bergamo v posledních zápasech dalo zapomenout na nepovedenou formu, poslední dva duely totiž nabídly výhru. Atalantě se nejprve povedlo porazit Brescii přesvědčivým výsledkem 3:0, následně přišla na řadu mnohem těžší výzva, avšak Atalanta dokázala porazit i Hellas, tentokráte 3:2.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Bologna FC: Skorupski – Tomijasu, Danilo, Bani, Denswil – Medel, A. Poli – Orsolini, Džemaili, N. Sansone – Palacio.
    Náhradníci: A. Da Costa, Sarr – Destro, M'Baye, Paz, Santander, J. Schouten, Skov Olsen, Svanberg.

    Atalanta Bergamasca Calcio: Gollini – Tolói, Palomino, Djimsiti – Castagne, de Roon, Freuler, Gosens – Malinovskyj – Pašalić, Muriel.
    Náhradníci: F. Rossi, Sportiello – Barrow, Colley, Hateboer, Ibañez, Piccoli, A. Masiello.

    Rozhodčí: Massa – Liberti, Vecchi.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí tohoto zápasu poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost domácí hráči, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    3
    Hned v úvodu tohoto zápasu jsme sledovali autové vhazování z pravé strany. O něj se postaral Tomijasu, kterému se posléze povedlo odcentrovat do vápna.
     
    4
    Poprvé musel zasahovat brankář Gollini, který zasahoval proti centru z pravé strany. Atalanta se dostala pod menší tlak, avšak nyní už je zpět u míče.
     
    5
    Na opačné straně si nedovoleným zákrokem pomohl hostující Pasalič, který šel do souboje hodně agresivně. O rozehrávku volného kopu se tak postará Bani.
     
    6
    K míči se dostal také domácí brankář Skorupski, který poté konstruktivně rozehrával do strany na Denswila, jenž do rozehrávky ještě zapojil Tomijasua.
     
    7
    Tutovka na straně Atalanty! Přihrávka pod sebe totiž směřovala na Malinovskyho, jehož rána z jedničky putovala kousek vedle branky soupeře.
     
    8
    Úvodní šanci tak měl na svědomí hostující celek, který se ale do vedení nedostal. Krátce po rozehrávce fauloval Gosens, domácí rozehrávají z vlastní poloviny
     
    9
    Kousek před pokutovým územím fauloval hostující Palomino, který zavadil o jednoho z protihráčů. Hlavní sudí překvapivě nechává pokračovat opět ve hře.
     
    10
    Na opačné straně se do pokutového území prodíral Muriel, který měl kolem sebe doslova smečku protihráčů. Nakonec špičkou kopačky zasahoval Tomijasu.
     
    11
    Atalanta tak vykřesala zisk rohového kopu z levé strany, o který se postaral Malinovskyj. Jeho centrovaná nabídka směřovala pouze na hlavu pozorného Danila.
     
    12
    Za pokutovým územím se navíc do míče opřel de Roon, jehož ránu ještě lehce tečoval jeden z protihráčů. Nakonec z toho bude další rohový kop pro Bergamo.
     
    12
    Bologna právě vstřelila branku!
    Jenomže rohový kop branku nepřinesl, naopak domácí trestají díky rychlému protiútoku! Palacio roztáhl hru na pravou stranu, kde se do prudkého zakončení dostal Orsolini. Jeho rána trefila pouze brankovou konstrukci, avšak odražený míč si jako první našel RODRIGO PALACIO, před kterým číhala prázdná branka.
    12. Rodrigo PALACIO - 1:0
     
    13
    Na první branku tohoto zápasu jsme tedy nemuseli dlouho čekat, do kýženého vedení se dostal domácí celek, avšak do konce zápasu zbývá hodně času.
     
    14
    Bologna se navíc velice svižně dostala zpět k míči, se kterým si zahrál také domácí brankář Skorupski, kterému se pro změnu povedlo oslovit kolegu Džemailiho.
     
    19
    Kolmice v podání Tomijasua měla směřovat na Palacia, avšak ten se v době nahrávky nacházel v ofsajdu. Navíc se povedlo včas zakročit Palominovi.
     
    20
    Posléze se k míči dostal také Skorupski, který se dostal bleskově ze svého území. Poté se včas dostal před Castagneho, jenž logicky nemohl ničím zahrozit.
     
    21
    Hlavní sudí přerušil hru, neboť na zemi zůstal ležet hostující Malinovsky. To se pochopitelně nelíbí domácím, kteří se zrovna dostali na útočnou polovinu hřiště.
     
    22
    Malinovsky se zdá být v pořádku, logicky tak bude pokračovat ve hře. Chvíli se ale nehrálo, navíc Bologna sportovním gestem odevzdala balón svému soupeři.
     
    23
    Domácí hráči se však rychle dostali zpět k hracímu předmětu. Následovalo roztažení hry na pravou stranu, kde s tímto úmyslem ale počítal pozorný Djimsiti.
     
    24
    U svého pokutového území to na jedničku zvládl hostující Palomino, kterému se navíc povedlo vyvézt míč od velkého vápna, načež ho zezadu atakoval Palacio.
     
    25
    Už to vypadalo, že Muriel poběží sám na brankáře, avšak Skorupski se opět dostal mnohem dříve k balónu. V opačném případě mohlo být skutečně zle.
     
    26
    V prvním dějství sledujeme celou řadu nedovolených zákroků. Ten poslední vytasil hostující obránce Tolói, kterému se ale povedlo zastavit aktivně hrajícího Sansoneho.
     
    27
    Právě Sansone se ujal rozehrávky standardní situace, která se snesla pouze na hlavu jednoho z protihráčů. Bologna se opět dostává k sympatickému tlaku.
     
    28
    Hosté se na malý moment podívali na opačnou polovinu, jenomže Gosens neměl moc času na práci s míčem, proto vyprodukoval zpětnou nahrávku na Freulera.
     
    29
    O provedení autového vhazování se před malým momentem postaral domácí Tomijasu, kterému se nepovedlo najít nikoho ze spoluhráčů, nýbrž Gosense.
     
    30
    Také hráči Atalanty měli možnost vhazovat od postranní lajny, avšak mnohem důrazněji šel do souboje Palacio, který zavezl míč na pravou stranu hřiště.
     
    31
    Je za námi zhruba třetina zápasu, zatím sledujeme celkem vyrovnanou podívanou. Ve vedení je ale Bologna, jenž svého soupeře drží daleko od šestnáctky.
     
    32
    Žlutou kartu dostává Mario Pašalić (Atalanta Bergamasca Calcio).
     
    36
    Skorupski se po krátké době opět podíval zpět k míči, se kterým rozehrál na vedle stojícího Danila, jenž se dostal pod hodně nečekaný nátlak soupeřů.
     
    37
    Aby toho nebylo málo, tak po dalším souboji skončil na zemi hostující Freuler. Celkem ochotný pád na zem znamená pro Atalantu zisk standardní situace.
     
    38
    Tu si nakonec na sebe vzal Malinovskyj, který se snažil kroutit svůj centr směrem do malého vápna, avšak tam opětovně kraloval domácí brankář Skorupski.
     
    39
    Hosté jsou najednou o poznání aktivnější, nicméně Muriel nepředvedl vůbec dobré vedení míče. Nic nebezpečného z toho nebylo, bude se pouze vykopávat.
     
    40
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    41
    Kousek od středového kruhu chyboval domácí Poli, který se tak nechal obrat o balón. Najednou to vedlo k vyložené šanci, nicméně zakončující Pašalić naprosto nepochopitelně přestřelil branku z malého vápna.
     
    43
    Do důrazného souboje se pouštěl hostující Castagne, avšak ve vzduchu se povedlo včas zakročit Skorupskimu, který posléze výhozem nastartoval protiakci.
     
    45
    Palacio se kousek za pokutovým územím uvolnil k zakončení, které poslal k zadní tyči. Gollini se natáhl a tento projektil dokázal přeci jenom vytlačit.
     
    45
    První poločas bude nastaven o jednu minutu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Máme za sebou první poločas, který nám nakonec nabídl jedinou branku. O tu se postarala Bologna, jenž zahrozila díky rychlému protiútoku. První poločas ale nepřinesl zrovna pohlednou podívanou, naopak jsme sledovali celou řadu osobních soubojů, které neustále kouskovaly toto vypjaté střetnutí.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hostující hráči, kteří budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu se u postranní lajny povedlo zorientovat hostujícímu Gosensovi, který poté v tísni raději ještě nahrával na nohu Freulera.
     
    49
    Kousek od středového kruhu se povedlo zasáhnout de Roonovi, který poté šikovným způsobem roztáhl hru na levou stranu, kde pro změnu zasahoval Tomijasu.
     
    50
    Atalanta vstoupila do druhého poločasu velice aktivně, nicméně domácí obrana si zatím dává pozor. To platilo také po ráně v podání útočníka Muriela.
     
    51
    Následně s vypětím všech sil dokázal na hranici šestnáctky zakročit obránce Djimsiti, který hodně podezřelým zákrokem zakročil proti aktivnímu Sansonemu.
     
    52
    Danilo se snažil poslat míč na opačnou polovinu, jenže při tomto pokusu trefil ruku jednoho z protihráčů. Sudí byl pozorný, navíc nařídil volný kop pro domácí.
     
    53
    Bologna právě vstřelila branku!
    Další útočná snaha domácích končí druhou trefou zápasu! Hodně prostoru měl na pravé straně obránce Tomijasu, který poslal do pokutového území nadýchaný centr, na který si dokázal naskočit ANDREA POLI. Hlavička italského forvard zapadla přesně ke vzdálenější konstrukci.
    53. Andrea POLI - 2:0
     
    54
    Střídání v týmu Atalanta Bergamasca Calcio: ze hřiště odchází Remo Freuler, přichází Musa Barrow.
     
    54
    O další útočný výpad se pro změnu staral Malinovskyj, který si neporozuměl s Freulerem. Na opačné straně se Palaciovi povedlo protáhnout Golliniho.
     
    55
    Obrannou povinnost si před malým momentem splnil Bani, který kraloval ve vzdušném souboji proti Murielovi. Bologna stále nadějně drží útočnou polovinu.
     
    56
    Hodně zvláštním způsobem se povedlo odehrát míč Freulerovi, který byl navíc zastaven nedovoleným zákrokem. Atalanta bude zahrávat další volný kop.
     
    57
    Krátce poté se do pokutového území dokázal protáhnout Muriel, který to zkoušel snad třetím pokusem. Tento však proletěl hodně vysoko nad brankou domácích.
     
    58
    Režie si neustále vybírá předchozí okamžik, při kterém se domácí dostali do dvoubrankového vedení. To znamená, že Atalanta to bude mít hodně složité.
     
    59
    Tolói si celkem dost zahrával s míčem u vlastního pokutového území, kde se mu nakonec ještě povedlo oslovit brankáře Golliniho, který pro změnu odkopával.
     
    60
    Krátce poté šel hodně ostrým způsobem do souboje o míč hostující de Roon, který zároveň fauloval jednoho z protihráčů. Nakonec je ale pískáno ve prospěch hostů.
     
    60
    Bergamo právě vstřelilo branku!
    Hosté se díky kontaktní brance dostávají zpět do zápasu! Obrovský kus práce totiž odvedl střídající Barrow, který si velice chytře počkal na náběh za obranu v podání RUSLANA MALINOVSKYHO, jenž procedil míč za vyběhnuvšího brankáře Skorupskiho.
    60. Ruslan MALINOVSKYJ - 2:1
     
    62
    Žlutou kartu dostává Riccardo Orsolini (Bologna FC).
     
    63
    Střídání v týmu Bologna FC: ze hřiště odchází Gary Medel, přichází Mattias Svanberg.
    Střídání v týmu Atalanta Bergamasca Calcio: ze hřiště odchází Timothy Castagne, přichází Hans Hateboer.
     
    67
    V posledních minutách se nám do hry připletlo celkem dost nepřesností, a to především ze strany Bergama. Navíc si ve vzduchu počínal agresivně Muriel.
     
    68
    Atalantě se povedlo odrazit útočnou snahu domácích, krátce poté se do kombinace zapojil také Barrow, který si nakonec centr levou nohou rychle rozmyslel.
     
    69
    Orsolini se dostal jako první k volnému míči, který ještě špičkou kopačky procedil do tandemu na Džemailiho, jehož nabídku dokázal včas zkrotit zadák Djimsiti.
     
    70
    Gosensovi se povedlo oslovit Barrowa, který velice chytře loboval míč přes Skorupskiho. Na poslední chvíli zakročil Bani, který vykopl balón z malého vápna.
     
    71
    Hodně nepřesně si počínal hostující Palomino, jehož pokus o přenesení hry na levou stranu skončil pouze v zámezí. Tomijasu si tak vyzkouší autové vhazování.
     
    71
    Žlutou kartu dostává Nicola Sansone (Bologna FC).
     
    72
    Atalanta začíná pořádně zlobit. Kombinace na malém prostoru přinesla kolmici na Barrowa, proti kterému včas vyběhl Skorupski, který dokázal zakročit.
     
    73
    Skorupski zůstal po předchozím střetu chvíli ležet na trávníku, avšak na nic vážnějšího to v žádném případě nevypadá. Domácí brankář bude odkopávat od branky.
     
    74
    Bologna se dožadovala faulu na Orsoliniho, nicméně sudí nechal pokračovat ve hře. To vedlo k centru od Pašaliće, který ale našel pouze pozorného Danila.
     
    75
    Bani si nechtěl komplikovat život, proto raději přihrával až na kopačku brankáře Skorupskiho, který z jedničky poslal míč daleko na opačnou polovinu hřiště.
     
    76
    Murielovi se povedlo natáhnout krok směrem do vápna, kde se ještě pokoušel najít Hateboera, avšak před druhým jmenovaným včas zakročil Denswil.
     
    76
    Žlutou kartu dostává Rodrigo Palacio (Bologna FC).
     
    77
    Palacio tentokráte pracoval s míčem na levém křídle, kde ale narazil do dobře postaveného Tolóie, od kterého se balón odrazil zpět za postranní lajnu.
     
    78
    Hosté měli na kopačce vyrovnávací branku, nicméně první pokus dokázal Skorupski vyrazit, naopak ten druhý vystoupal vysoko nad horní konstrukci.
     
    79
    Střídání v týmu Bologna FC: ze hřiště odchází Rodrigo Palacio, přichází Federico Santander.
     
    83
    Střídání v týmu Atalanta Bergamasca Calcio: ze hřiště odchází Luis Muriel, přichází Ebrima Colley.
     
    84
    Tomijasu si dával s provedením autového vhazování celkem dost načas, nakonec se mu do volného prostoru hnul Svanberg, který se nedostal na útočnou zónu.
     
    85
    Střídající Santander se zapojil do hry, nicméně v době nahrávky se nacházel v ofsajdovém postavení, což potvrdil také jednoznačný výrok pomezního sudího.
     
    86
    Santander se jako první dostal k padajícímu předmětu, načež se mu povedlo roztáhnout hru na levou stranu, kde se bohužel pro něj nacházel pouze Tolói.
     
    86
    Žlutou kartu dostává Danilo (Bologna FC).
     
    87
    Do konce tohoto zápasu zbývá už jen něco málo kolem pěti minut, domácí stále střeží těsné vedení. V posledních minutách jsou mnohem aktivnější hosté.
     
    88
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, Atalanta si pořádně zahrává. Ještě ale musíme počítat s nastaveným časem.
     
    88
    V krátkém časovém sledu je tu druhá žlutá karta pro Danila, který zastavil slibně se vyvíjející protiútok. Domácí zadák musí předčasně do sprchy!
    88. Červená karta po 2. žluté
     
    90
    Střídání v týmu Bologna FC: ze hřiště odchází Riccardo Orsolini, přichází Ibrahima M'Baye.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    90+2
    O definitivní rozhodnutí se pokoušel domácí Svanberg, který se přes pravou stranu protáhl až do pokutového území, kde jeho ránu zablokoval protihráč.
     
    90+3
    Bologna tak vybojovala rohový kop, po kterém jsme sledovali rozehrávku nakrátko. Domácí nasbírali cenné vteřinky, navíc vykřesali zisk dalšího rohu.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 5:6. Střely mimo: 3:7. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 12:16.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím domácích, kteří svého soupeře porazili poměrem 2:1. Bologna vstoupila do druhého poločasu velice dobře, povedlo se jí totiž vsítit druhou branku, čímž se tak trochu uklidnila. Nicméně stále mnohem nebezpečnější byla Atalanta, která se dostala ke kontaktní brance, avšak na vyrovnání už nestačila. (16:53:19)

    David Suchý

    Branky: 12. Palacio, 53. A. Poli (Tomijasu) – 60. Malinovskyj (Barrow)

    Karty:   62. Orsolini (BLG), 71. N. Sansone (BLG), 76. Palacio (BLG), 86. Danilo (BLG) – 32. Pašalić (ABC)   88. Danilo (BLG)


    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 5:6. Střely mimo: 3:7. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 12:16.
    Bologna FC: Skorupski – Tomijasu, Danilo, Bani, Denswil – Medel (63. Svanberg), A. Poli – Orsolini (90. M'Baye), Džemaili (C), N. Sansone – Palacio (79. Santander).
    Náhradníci: A. Da Costa, Sarr – Destro, M'Baye, Paz, Santander, J. Schouten, Skov Olsen, Svanberg.

    Atalanta Bergamo: Gollini – Tolói (C), Palomino, Djimsiti – Castagne (63. Hateboer), de Roon, Freuler (54. Barrow), Gosens – Malinovskyj – Pašalić, Muriel (83. Colley).
    Náhradníci: F. Rossi, Sportiello – Barrow, Colley, Hateboer, Ibañez, Piccoli, A. Masiello.

    Rozhodčí: Massa – Liberti, Vecchi
    thejrc.org