Hellas Verona – Turín 3:3 (kon.) | AC Milán – Sassuolo 0:0 (kon.) | Bologna – Atalanta BC 2:1 (kon.)
Juventus – Udinese 3:1 (kon.) | AS Řím – Spal 3:1 (kon.) | Fiorentina – Inter 1:1 (kon.)
konec
ACF Fiorentina
1:1 (0:1)
Inter Milán
Neděle 15.12.2019, 20:45 • Stadio Artemio Franchi • Italská Serie A • 16. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Italská Serie A má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi ACF Fiorentina a Inter Milán.
     
    ACF Fiorentina

    Fotbalisté Fiorentiny se po patnácti kolech nacházejí až na třinácté pozici, což se před startem tohoto ročníku určitě moc nečekalo. Fialky, jak se tomuto celku přezdívá, mají na svém kontě šestnáct bodů, navíc je od sestupového pásma dělí pouhé čtyři body. Fiorentina tak v případě porážky klidně může klesnout až na šestnáctou pozici, v případě vítězství může vystoupat nejvýše na jedenáctou příčku. Forma z posledních zápasů není vůbec dobrá, poslední bodový zisk totiž přišel před více než měsícem, kdy Fiorentina remizovala 1:1 s Parmou. Od té doby přišly na řadu čtyři porážky v řadě, což není zrovna lichotivá bilance.
     
    Inter Milán

    Na opačné straně stojí vedoucí celek celé soutěž, kterým je Inter Milán. Milánský celek má na svém kontě osmatřicet bodů, nicméně jakékoliv další zaváhání by mohlo mít fatální následky. V těsném závěsu totiž číhá na jakoukoliv chybu druhý Juventus, který čeká na výhru už dva ligové zápasy. Inter Milán v posledním hracím dni rovněž přišel o body, nicméně se jednalo o teprve třetí letošní ztrátu bodů. V domácím souboji proti římskému AS diváci branku neviděli, utkání tak skončilo bezbrankovou remízou. Inter Milán bude v tomto duelu v roli favorita, avšak zajíždí na velice horkou půdu.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    ACF Fiorentina: Drągowski – Milenković, Pezzella (C), M. Cáceres – Lirola, Pulgar, Badelj, Castrovilli, Dalbert – K-P. Boateng, Chiesa.
    Náhradníci: Terracciano – Pedro, Benassi, Cristóforo, Ceccherini, Eysseric, R. Ghezzal, Sottil, Ranieri, Vlahović, Venuti, Żurkowski.

    Inter Milán: Handanovič (C) – Škriniar, de Vrij, Bastoni – D'Ambrosio, Vecino, Valero, Brozović, Biraghi – R. Lukaku, Lautaro Martínez.
    Náhradníci: Berni, D. Padelli – Agoume, Dimarco, S. Esposito, Godín, Lazaro, Politano, Ranocchia.

    Rozhodčí: Mariani – Schenone, Vivenzi.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost hostující hráči, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    3
    Hned v úvodu tohoto zápasu skončil na zemi domácí Chiesa, který dostal naloženo v souboji o míče ve středu hrací plochy. Hlavní sudí raději přerušil hru.
     
    4
    Už se opět pokračuje ve hře. Mezitím se Valerovi povedlo ustát souboj kousek od středového kruhu, po kterém centroval ke vzdálenější konstrukci Biraghi.
     
    5
    Dalším velice důrazným zákrokem si pomohl hostující Škriniar, který poslal k zemi Boatenga. Fiorentina si vybojovala standardní situaci z vlastní obranné poloviny.
     
    6
    Posléze si poprvé s míčem zahrál také hostující brankář Handanovič, kterému se povedlo velice přesně rozehrát na Brozoviće, jenž roztáhl hru křížem.
     
    7
    Inter kombinoval na útočné polovině, nicméně Škriniar nakonec zavítal za středový kruh, kde po celkem dlouhém váhání nakonec oslovil kolegu Martíneze.
     
    8
    V hlavičkovém souboji se povedlo prosadit Boatengovi, který poté našel na pravém křídle rychlonohého Lirolu, kterému se absolutně nepovedl první centr.
     
    8
    Inter Milán právě vstřelil branku!
    Máme tady úvodní branku tohoto zápasu! Biraghi dokázal za hranicí pokutového území oslovit Brozoviće, jenž velice přesnou nahrávkou ještě našel BORJA VALERA. Posledně jmenovaný hráč si uvnitř šestnáctky hodil míč na pravou nohu a poté zakončil k přední konstrukci.
    8. Borja VALERO - 0:1
     
    9
    Další střet, po kterém pro změnu skončil na trávníku Martínez. Ten se totiž v souboji o míč srazil s Badeljem, nicméně o nedovolený zákrok se nejednalo.
     
    10
    Fiorentina to bude mít po první inkasované brance hodně složité, prohrává totiž o jednu branku. Situace zatím není kritická, do konce zápasu zbývá hodně času.
     
    11
    Kousek od středového kruhu dostal naloženo Pulgar, který vybojoval volný kop. Fiorentina nakonec rozehrála nakrátko, o rozehrávku se postaral zadák Lirola.
     
    12
    Boateng se po hlavičkovém souboji s Bastonim neudržel na nohou, nicméně o faul se nejednalo. Po delší době se k míči dostal brankář Handanovič.
     
    13
    Milánský celek je zatím výrazně nebezpečnější, avšak to se nedalo říct o předchozí situaci. Chorvat Brozović se snažil najít Lukakua, ten měl míč na dlouhou nohu.
     
    14
    Aby toho nebylo málo, tak se po krátkém časovém úseku opět ocitl na zemi Chiesa. Ten je v úvodu zápasu hodně často na zemi, utkání je hodně kouskované.
     
    15
    Za dalekonosným pasem se snažil doběhnout Dalbert, avšak mnohem rychleji se k němu dostal hostující obránce D'Ambrosio, který na jistotu poslal míč do zámezí.
     
    16
    Hezký fotbalový moment! Míč proti noze totiž dostal domácí Badelj, který to zkoušel technickou střelou, se kterou si Handanovič poradi.
     
    17
    Posléze to po pravém křídle zkoušel vzít sám na sebe Lirola, který se s balónem dostal k hranici pokutového území, avšak tam ho zastavil Borja Valero.
     
    18
    Fialky se pořádně rozehrály, navíc si další centrovanou nabídku přichystal Lirola, který trefil pouze dobře postaveného Bastoniho. Následovat bude rohový kop.
     
    19
    Jenomže avizovaný rohový kop nepřinesl nic nebezpečného, na druhou stranu se tak dostal soupeř, přičemž se Biraghimu povedlo vybojovat autové vhazování.
     
    24
    Valero upadl po souboji s Milenkovićem, jednalo se totiž o jednoznačný faul. Inter si vybojoval slibnou standardku, dost možná to bude na přímý střelecký pokus.
     
    25
    Nakonec to na sebe vzal Brozović, který to zkoušel prudkým stříleným centrem, jenž si ho ve vzduchu dokázal najít Cáceres, který tak zažehnal nebezpečí.
     
    26
    Fiorentina se pouštěla do rychlého protiútoku, který skončil ještě před šestnáctkou. Aby toho nebylo málo, tak Castrovilli si v souboji s Valerem pomohl faulem.
     
    27
    Žlutou kartu dostává Marcelo Brozović (Inter Milán).
     
    28
    Máme za sebou více než dvacet minut hry, zatím na druhou branku čekáme. Interu se směrem dopředu nedaří, to samé se dá říct také o domácích.
     
    29
    Lukaku se ani v tomto případě daleko nedostal, jeho nahrávka na vedle stojícího Martíneze totiž směřoval úplně někam jinam, navíc se k míči dostal Pezzella.
     
    30
    Daleko se s míčem nedostal ani zatím nevýrazně hrající Chiesa, proti kterému číhala smečka hladových protihráčů. Fiorentina se začíná směrem dopředu trápit.
     
    31
    Byl to právě Chiesa, který se snažil vymanit ze sevření, avšak ho nakonec povalil k zemi Biraghi. Jednoznačný faul, domácí budou rozehrávat další volný kop.
     
    32
    Žlutou kartu dostává Alessandro Bastoni (Inter Milán).
     
    33
    Málo času měl kolem sebe Badelj, který si nakonec potáhl balón na pravou nohu, načež zkoušel odcentrovat do pokutového území, kde číhal pouze Škriniar.
     
    34
    Na řadu tak přišlo autové vhazování z levé strany, po kterém se Dalbert rozhodl pro přenesení hry na pravou stranu, kde si další standardku vybojoval Lirola.
     
    35
    Zničehonic se mohl o druhou branku svého celku postarat Lukaku, který se prodral až do malého vápna, avšak tam se Pezzellovi povedlo zažehnat nebezpečí.
     
    36
    Hra je i nadále hodně často kouskována. Po dalším souboji skončil na trávníku jeden z domácích hráčů, poprvé se do akce dostává lékařský personál ACF.
     
    38
    Domácím se v posledních minutách daří držet míč na kopačkách, jenomže kombinace probíhají celkem daleko od opačného pokutového území, míč má na noze Pulgar.
     
    40
    Inter se sice radoval ze druhé branky, avšak ta nakonec neplatí. Lukaku se v době nahrávky nacházel v ofsajdu, zakončující Martínez tak branku slavit nemusí.
    40. Neuznaná branka hostů.
     
    41
    Fiorentina přečkala kritický moment, nicméně stále prohrává o jednu branku. Domácí musí za každou cenu zabrat, naopak tu máme další útočnou snahu Interu.
     
    42
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    44
    Handanovič si připsal snadnou práci, neboť se mu povedlo zachytit padající míč do rukavic. Na opačné straně to zkoušel Vecino přihrávkou na Biraghiho, po jehož centru hlavičkoval Lukaku. Fantastický zákrok ale předvedl Dragowski!
     
    45
    První poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    45+1
    Boateng se pokoušel protáhnout před brankáře, jenomže míč si ukopl daleko od kopačky. Poté domácí marně reklamovali hraní rukou soupeře.
     
    45+2
    Fialky jsou v nastaveném času výrazně aktivnější, avšak delší dobu čekají na výraznější šanci. Další centr pro změnu proletěl kolem útočníka Chiesy.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Máme za sebou první poločas, který nám přinesl celkem vyrovnanou podívanou. Mnohem lépe vstoupil do zápasu Inter, který se po osmi minutách hry dostal do kýženého vedení. Domácí najednou přidali, nicméně většinu času naráželi na pozornou obranu soupeře. Navíc sledujeme celkem dost nedovolených zákroků, sudí tasil dvě žluté karty.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí hráči, kteří budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu se na útočnou polovinu podíval domácí Pezzella, který si svůj výpad hodně rychle rozmyslel, neboť přihrával na Milenkoviće.
     
    49
    Samozřejmostí byl další nedovolený zákrok, po kterém skončil na zemi hostující Vecino. Inter se snažil rozehrát na Martíneze, avšak ten měl k míči daleko.
     
    50
    Míč se už celým objemem dostal ven z hrací plochy, což neuniklo ani rozhodčímu. D'Ambrosio tak mohl obstarat autové vhazování, díky kterému našel Vecina.
     
    51
    Zpětná nahrávka velice přesně směřovala na osamoceného obránce Škriniara, kolem kterého se seskupila přesila protihráčů, které se nakonec nepovedlo zakročit.
     
    52
    Boateng dostal v hlavičkovém souboji loktem do obličeje, což neuniklo ani hlavnímu sudímu. Fiorentina rozehrána narychlo, o to se postaral Castrovilli.
     
    52
    Žlutou kartu dostává Milan Badelj (ACF Fiorentina).
     
    53
    Handanović si navíc po delší době vyzkoušel odkop od své branky, který posílal k levé autové lajně, kde byl nedovoleným prostředkem zastaven Biraghi.
     
    54
    Sledujeme celkem dost nepřesností. Jednu s z nich udělal domácí záložník Pulgar, kterému se nepovedlo oslovit Badelje, nýbrž pouze jednoho z protihráčů.
     
    55
    D'Ambrosio spadl po souboji s Cáceresem, i tentokráte se jednalo o faul domácích. Klidně se mohlo žlutit, nicméně sudímu zřejmě uniklo přišlápnutí nohy.
     
    56
    Inter se zcela pochopitelně nikam nežene. Navíc si de Vrij dával celkem dost načas s rozehrávkou, přičemž nákop na Lukakua dokázal včas odehrát soupeř.
     
    57
    Další kvalitní odehrání míče měl na svědomí domácí Pezzella, který odkopával ke středovému kruhu. Tam se jako první vynořil Brozović, který raději uklidnil hru.
     
    58
    Bastoni přeci jenom udržel míč proti Lirolovi, což vedlo k polovysokému centru do pokutového území, který se stal snadnou kořistí pozorného Milenkoviće.
     
    59
    Bastoni ještě dokázal doběhnout zdánlivě ztracený míč, po kterém zkoušel dalekonosnou kolmicí oslovit jednoho ze svých spoluhráčů, což se mu nepodařilo.
     
    59
    Střídání v týmu ACF Fiorentina: ze hřiště odchází Federico Chiesa, přichází Dušan Vlahović.
     
    60
    V pokutovém území si dokázal najít prostor k hlavičkovému pokusu Boateng, který se nejprve dostal nejvýše do vzduchu, avšak poté zakončil vysoko nad.
     
    61
    Lukaku dokázal zabojovat, díky čemuž postupoval do protiútoku. Ve finální fázi se pokoušel oslovit Martíneze, avšak tento záměr přečetl brankář Dragowski.
     
    65
    Lukaku si za pokutovým územím přeci jenom našel prostor ke střele, přičemž to zkoušel levou nohou, díky které zamířil pouze doprostřed domácí branky.
     
    66
    Střídání v týmu ACF Fiorentina: ze hřiště odchází Milan Badelj, přichází Marco Benassi.
     
    68
    U opačné šestnáctky jsme pro změnu sledovali prudký centr z kopačky Liroly, který se snažil oslovit své spoluhráče, avšak našel pouze rukavice Handanoviće.
     
    69
    O zpětnou nahrávku se před malým momentem postaral střídající Vlahović, který si poté seběhl na pravou stranu, avšak tam jeho atak eliminoval Bastoni.
     
    69
    Žlutou kartu dostává Dalbert (ACF Fiorentina).
     
    70
    Po jednom ze soubojů pro změnu skončil na zemi hostující D'Ambrosio, který vybojoval volný kop. Handanovič bude vykopávat z hlouby vlastní poloviny.
     
    71
    Jeho adresná nabídka směřovala na hlavu Lukakua, kterému se sice povedlo uspět v hlavičkovém souboji, avšak padající míč jako první odehrál Castrovilli.
     
    72
    Další nákop měl v tomto případě na svědomí obránce Škriniar, který rovněž zkoušel na opačné polovině najít Lukakua, jenž v souboji s Cáceresem vybojoval aut.
     
    73
    Žlutou kartu dostává Borja Valero (Inter Milán).
     
    74
    D'Ambrosio si dával s provedením autového vhazování celkem dost načas. Nakonec se po jeho nabídce otočil s míčem Lukaku, který doslova napálil brankáře.
     
    75
    Fiorentina se už delší dobu nedostala k ničemu vážnějšímu, což trvá i nadále. Dalbert se totiž snažil oslovit Boatenga, avšak toho ubránila hostující obrana.
     
    76
    Hodně odvážně vyběhl z vlastní branky Dragowski, který navíc hodně nešetrně upadl na hrací plochu. Sudí nakonec odpískal útočný faul Martínezovi.
     
    76
    Po dalším souboji s brankářem je udělena žlutá karta, Martínez totiž trefil Dragowskiho někam do hlavy.
     
    77
    Na hrací plochu byl přivolán také lékařský personál Fiorentiny, který si vzal brankáře do péče. Mezitím probíhá celkem ostrá výměna slov mezi smečkou protihráčů.
     
    78
    Dragowski vstal zpět na nohy, na nic vážnějšího to tak nevypadá. I tak se nehrálo zhruba dvě minuty, tato prodleva se jistě započítá do nastaveného času.
     
    79
    Dragowski je lehce otřesen, avšak by měl pokračovat v tomto duelu. Mezitím sledujeme zoufalou snahu jeho protihráčů, kteří se snaží přesvědčit sudího o červené kartě.
     
    80
    Žlutou kartu dostává Erick Pulgar (ACF Fiorentina).
     
    81
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem deseti minut. Inter Milán i nadále střeží velice těsně vedení o jednu branku, která je navíc hodně ošemetné.
     
    83
    Střídání v týmu ACF Fiorentina: ze hřiště odchází Gaetano Castrovilli, přichází Valentin Eysseric.
     
    84
    Střídání v týmu Inter Milán: ze hřiště odchází Lautaro Martínez, přichází Matteo Politano.
    Střídání v týmu Inter Milán: ze hřiště odchází Borja Valero, přichází Lucien Agoume.
     
    86
    Míč se opět snesl pouze ven z hrací plochy, což znamenalo autové vhazování pro milánský celek. K němu se dostal Škriniar, který nasbíral cenné vteřinky.
     
    87
    Střídající Politano se ihned po svém příchodu na hrací plochu zapojil do bránění útočného výpadu domácích, nicméně Lirolovi se nepovedlo kvalitně odcentrovat.
     
    88
    Inter se už celkem dlouhou dobu nedostal k míči, avšak to zatím nemusí zas tak vadit. Fialky kombinuje u středového kruhu, odkud nebezpečí nehrozí.
     
    88
    Střídání v týmu Inter Milán: ze hřiště odchází Alessandro Bastoni, přichází Diego Godín.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, domácí musí pořádně zabrat. Navíc se dá očekávat celkem dlouhý nastavený čas.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o šest minut.
     
    90+2
    Lukaku se aktivně pokoušel napadat rozehrávku soupeře, což se celkem vyplatilo. Po následném odkopu si totiž rukama pomáhal v souboji Eysseric.
     
    90+2
    Fiorentina právě vstřelila branku!
    Domácím se zničehonic podařilo srovnat krok! Fiorentina doslova vletěla na útočnou polovinu, o což se postaral DUŠAN VLAHOVIĆ, který se natlačil až do pokutového území, odkud senzační ránou levou nohou zamířil ke vzdálenější konstrukci. Handanović byl v tomto okamžiku bez šance.
    90+2. Dušan VLAHOVIĆ - 1:1
     
    90+4
    U rohového praporku dokázal zabojovat domácí Vlahović, který poté odkopával do bezpečnějšího prostoru, kde si nedovoleným zákrokem pomohl Godín.
     
    90+5
    Do konce zápasu nezbývá zrovna moc času, navíc to na další změnu výsledku nevypadá. V tuto chvíli se hrací předmět nachází u středového kruhu.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 5:2. Rohy: 5:1. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 15:17.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí nerozhodným výsledkem 1:1. I druhý poločas nám přinesl celkem vyrovnanou podívanou, nicméně domácí byli směrem dopředu hodně bezradní. To platilo až do nastaveného času, ve druhé minutě nastavení se totiž o vyrovnání postaral Vlahović, který udeřil zčistajasna. Inter tak promarnil jednobrankové vedení, i tak stále drží první pozici tabulky. (22:47:02)

    David Suchý

    Branky: 90+2. Vlahović (Dalbert) – 8. Valero (Brozović)

    Karty:   52. Badelj (FIO), 69. Dalbert (FIO), 80. Pulgar (FIO) – 27. Brozović (INM), 32. Bastoni (INM), 73. Valero (INM), 76. Lautaro Martínez (INM)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 5:2. Rohy: 5:1. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 15:17.
    ACF Fiorentina: Drągowski – Milenković, Pezzella (C), M. Cáceres – Lirola, Pulgar, Badelj (66. Benassi), Castrovilli (83. Eysseric), Dalbert – K-P. Boateng, Chiesa (59. Vlahović).
    Náhradníci: Terracciano – Pedro, Benassi, Cristóforo, Ceccherini, Eysseric, R. Ghezzal, Sottil, Ranieri, Vlahović, Venuti, Żurkowski.

    Inter Milán: Handanovič (C) – Škriniar, de Vrij, Bastoni (88. Godín) – D'Ambrosio, Vecino, Valero (84. Agoume), Brozović, Biraghi – R. Lukaku, Lautaro Martínez (84. Politano).
    Náhradníci: Berni, D. Padelli – Agoume, Dimarco, S. Esposito, Godín, Lazaro, Politano, Ranocchia.

    Rozhodčí: Mariani – Schenone, Vivenzi
    bahis siteleri