Třinec – Kometa Brno 1:4 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
1:4 (1:1, 0:2, 0:1)
HC Kometa Brno
Pondělí 16.12.2019, 17:00 • WERK ARENA, Třinec • Tipsport extraliga • 28. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Dnešní utkání sleduje 4 443 diváků.
     
    53:36
    Musil byl na pravém křídle podražen Hruškou a Třinec si zahraje přesilovku.
     
    49:16
    Tváří v tvář Kváčovi ujel Jan Hruška, ale jeho blafák do bekhendu mu Kváča zastavil betonem.
     
    48:59
    Szturc ve velké šanci před Vejmelkou bekhendem přestřelil branku.
     
    43:58
    Kuriózní situace! Hosté jsou podruhé v zápase potrestáni menším trestem za příliš mnoho hráčů na ledě. Tentokrát trest odpyká Svačina.
    42:18 Peter MUELLER - 1:4
     
    42:18
    Kometa právě vstřelila branku!
    Kometa svou druhou přesilovku v zápase využívá. PETER MUELLER dostává nabito na osu kluziště mezi kruhy a z této pozice trefuje. Vypadá to, že Kváča od amerického útočníka dostal teploměr. Asistence: Martin Zaťovič, Petr Holík. Stav utkání 1:4.
     
    41:46
    Jediným vykázaným hráčem je Marcinko, který dostává menší trest za sekání.
     
    39:20
    Velký tlak Marcinkovy formace a nejprve nebezpečná střela Kundrátka z první a následně centroval Gernát od modré na lehkou teč Marcinkovi, jehož dotyk srazil Vejmelka betonem nad.
     
    38:18
    Orsava – Hruška v situaci dva na jednoho. Jan Hruška zvolil zakončení, ale přestřelil Kváčovu branku. Hosté se do útočné fáze dostali po rychlé přihrávce ze středního pásma od Plekance.
    36:36 Martin ZAŤOVIČ - 1:3
     
    36:36
    Kometa právě vstřelila branku!
    Chyba třineckých bránících hráčů ve středním pásmu a situaci dva na dva dokázal nadvakrát úspěšně zakončit MARTIN ZAŤOVIČ. Tomu puk do gólové situace přihrál Petr Holík, první velkou šanci kapitánovi Brna zhatil zákrokem betonem Kváča, napodruhé už byl bez šance. Asistence: Petr Holík, Ondřej Němec. Stav utkání 1:3.
    33:28 Tomáš PLEKANEC - 1:2
     
    33:28
    Kometa právě vstřelila branku!
    Hosté se dostali do úniku tři na jednoho až dva. Akci táhl po levé straně TOMÁŠ PLEKANEC, nevsadil na kombinaci, ale tvrdé zakončení a trefil přesně. Stav utkání 1:2.
     
    26:45
    Utěšená střela Stránského z pravého kruhu končí v lapačce Vejmelky. Následuje první komerční přestávka druhé třetiny.
    15:03 Martin GERNÁT - 1:1
     
    15:03
    Třinec právě vstřelil branku!
    Gernátovu střelu tečoval těsně vedle Vejmelkovu branku Michal Kovařčík, Oceláři ihned získali puk a akci rozehráli tak, že MARTIN GERNÁT byl zcela volný na ose na vrcholu kruhů, kam dostal puk. Slovenský bek prostřelil Vejmelku tvrdou střelou z první. Asistence: Matěj Stránský, Tomáš Marcinko. Stav utkání 1:1.
     
    14:18
    Michal Gulaši se provinil držením protihráče a Oceláři si zahrají druhou přesilovku v zápase.
     
    07:47
    Třinečtí poté, co se ubránili, se museli velmi rychle znova soustředit na obranu. Hosté totiž rychle vrátili hru do obranného pásma domácího týmu a Jan Zahradníček při zavážení hry fauloval Plekance a dostane první trest na třinecké straně v tomto zápase.
    03:59 Martin ZAŤOVIČ - 0:1
     
    03:59
    Kometa právě vstřelila branku!
    Kundrátek na modré čáře chyboval, ztratil puk a situace hrozila brejkem hostujícího týmu. Na puku byl Mueller, kterého Kundrátek fauloval, ale americký útočník dokázal nahrát na dobře postaveného MARTINA ZAŤOVIČE. Hostující kapitán následně z jízdy z vrcholu levého kruhu našel místo nad levým Kváčovým ramenem. Asistence: Peter Mueller. Stav utkání 0:1.
     
    02:35
    Hosté se po zisku kotouče chystali založit protiakci, ale provinili se technickým přestupkem. Za příliš mnoho hráčů na ledě obdrželi menší trest. Ten odsedí Luboš Horký.
    Marken.cz

    Michal Samiec

    Branky a nahrávky: 16. Gernát (M. Stránský, Marcinko) – 4. Zaťovič (Mueller), 34. Plekanec, 37. Zaťovič (P. Holík, O. Němec), 43. Mueller (Zaťovič, P. Holík)


    HC Oceláři Třinec: Kváča (Štěpánek) – Kundrátek, Gernát, M. Doudera, Zahradníček, D. Musil, Galvinš – M. Stránský, M. Kovařčík, Chmielewski – Dravecký (A), Marcinko (A), Hrehorčák – O. Kovařčík, Polanský, Hrňa – Martynek, Novotný, Adamský (C) – Szturc.
    HC Kometa Brno: Vejmelka (Klimeš) – O. Němec (A), Bartejs, Glover, Pyrochta, Svozil, Gulaši, Malec – Mueller, P. Holík, Zaťovič (C) – Orsava, Plekanec (A), Hruška – Vincour, Lev, Svačina – Kucsera, Kusko, L. Horký.

    Rozhodčí: Pešina, Micka – Bryška, Hlavatý

    Diváci: 4 443
    thejrc.org