Mladá Boleslav – Pardubice 4:1 (kon.)
konec
HC ZUBR Přerov
1:2 (0:2, 0:0, 1:0)
HC RT TORAX Poruba 2011
Úterý 17.12.2019, 18:00Chance liga - o pořadí v play-off • 1. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům hokeje! Chance liga má za sebou základní část, v tuto chvíli budeme sledovat boje o pořadí v play-off. V dnešním souboji se proti sobě představí HC ZUBR Přerov a HC RT TORAX Poruba 2011.
     
    HC ZUBR Přerov

    Hokejisté Přerova se po hlavní části sezony umístili na druhé pozici, díky čemuž pochopitelně pronikli do tabulky části vítězů. Přerovu se doposud podařilo nasbírat jednašedesát bodů, nicméně manko na vedoucí České Budějovice je už dvacetibodové. Přerov v letošním ročníku prohrál pouze v devíti případech, na druhou stranu se mu povedlo uspět v jednadvaceti duelech. Poslední porážka přišla v rámci osmadvacátého kola, tehdy Přerov celkem překvapivě na domácím stadionu nestačil na Frýdek Místek, kterému podlehl výsledkem 1:2 po prodloužení.
     
    HC RT TORAX Poruba 2011

    Na opačné straně stojí nevyzpytatelná Poruba, která zažila velice povedený vstup do letošního ročníku, avšak v posledních duelech měla co dělat, aby se udržela v horní polovině tabulky. Poruba nakonec nasbírala devětačtyřicet bodů, navíc náskok na devátou Jihlavu byl pouze dvoubodový. Hostující tým tohoto zápasu čeká na jakýkoliv bodový zisk už šest duelů v řadě, naposledy se mu povedlo bodovat před necelým měsícem, tehdy uspěl na hřišti Jihlavy výsledkem 4:2. Poruba tak v tomto duelu nebude favoritem, avšak se zcela jistě pokusí o překvapení.
     
    Úvodní sestavy:

    HC ZUBR Přerov: Petrásek (Šimonů) – Weinhold, Krisl (C), Zbořil (A), Kubeš, Šnajnar, Běhal, Dřímal – Navrátil (A), Pšurný, T. Doležal – Číp, Hejcman, Moučka – Š. Kratochvil, M. Kratochvil, Goiš – F. Dvořák, Berger, Süss.

    HC RT TORAX Poruba 2011: Dolejš (Foltán) – Husák, Slavík, Urbanec, Dundáček, Pastor, Rudl, Dluhoš – J. Káňa (A), Zdeněk (C), Kanko – Gřeš, Hudeček, Sikora (A) – Brodek, T. Jáchym, Špaček – Ollender, M. Hlinka, Ďurač.

    Rozhodčí: Fiala, Obadal – Lukš, Gančarčík.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Úvodní vhazování tohoto zápasu dopadlo lépe pro hostující celek, který ihned nahazoval puk do pásma. Za vlastní brankou se k němu jako první dostal Krisl.
     
    01:05
    Přerovu se nepovedlo rozehrát zrovna povedeně, avšak icing z toho nebyl. Naopak se do problémů dostal Husák, kterému se nepovedlo rozehrát přes Navrátila.
     
    02:10
    Dolejš si připsal první dva ostré zákroky, nicméně v obou případech zakročil na jedničku. Poté to po přejetí modré čáry zkoušel Matouš Kratochvíl, který mířil doprostřed.
     
    03:06
    Poruba se snažila napadat rozehrávku, což se jí celkem dařilo. Navíc u zadního hrazení dohrál situaci Špaček, avšak i přesto se domácí dostali z pásma.
     
    03:47
    Hosté nenaložili s kotoučem zrovna nejlépe, po vyhození přes všechny čáry tu máme první zakázané uvolnění. Hra se tak přestěhuje zpět před brankáře Dolejše.
     
    04:00
    Poruba právě vstřelila branku!
    První slibnější šance hostů končí úvodní trefou zápasu! Poruba totiž podnikla nesmírně nebezpečný výpad, který se přetavil v přečíslení. Nakonec se k zakončení dostal Husák, jehož ránu Petrásek vyrazil za sebe, kde byl s dorážkou úspěšný MICHAL HLINKA.
    Asistence: Patrik Husák, Ivan Ďurač.
    04:00 Michal Hlinka (POR) - 0:1
     
    04:22
    Dolejš posunul branku, načež sudí zvedl pravici. Vypadalo to na přesilovku pro domácí hráče, avšak rozhodčí se po konzultaci rozhodli tento trest odvolat.
     
    05:11
    Petrásek opět vypomohl s rozehrávkou, přičemž poslal touš k pravému hrazení. O další útočný výpad se tak pokoušel Süss, který navštívil útočné pásmo.
     
    06:06
    V krátkém časovém sledu jsme sledovali další icing, tentokráte v podání domácích. Přerovu se verdikt příliš nelíbí, avšak obě formace se stěhuje před Petráska.
     
    07:10
    Porubě se opět povedlo narušit rozehrávku, načež jsme sledovali bekhendové zakončení v podání Hlinky, který tentokráte nevyzrál na domácího brankáře.
     
    08:05
    Jáchym dokázal další akci vyšperkovat nahrávkou na Brodka, který měl na holi druhou branku. Petrásek se musel činit, domácí obrana naprosto rezignovala na bránění.
     
    09:02
    Hra je opět přerušena, puk totiž skončil v rukavici Petráska. Zároveň to vypadalo na ofsajd hostujících hráčů, který byl sice zřetelný, avšak sudí hru pustili.
     
    09:08
    Poruba právě vstřelila branku!
    Hosté se dokonce dostávají do dvoubrankového vedení! Domácím se nepovedlo rozehrát, naopak přišla na řadu chyba v rozehrávce, kterou soupeř dokázal potrestat. Před Petráskem byl navíc zcela osamocen kapitán JIŘÍ ZDENĚK, který bleskovým zakončením překonal brankáře.
    Asistence: Petr Kanko, Marek Slavík
    09:08 Jiří ZDENĚK - 0:2
     
    11:33
    Na modré čáře si o nahrávku řekl obránce Husák, který ještě zkoušel nahazovat na teč. Jeden z jeho spoluhráčů sice puk tečoval, avšak pouze do Petráska.
     
    12:02
    Najednou se Přerovu nedaří vůbec nic, další rozehrávka totiž směřovala přes všechny čáry, což znamená icing. Poruba se tak dostane do útočného pásma.
     
    13:06
    Po delší době si připsal zákrok hostující Dolejš, který si nepočínal zrovna zodpovědně. Pšurného zakončení mu vypadlo z rukavice, poté puk přeci jenom schoval.
     
    14:08
    Pastor počkal na příchod čtvrté formace, načež sám odjel na střídačku. K puku se tak dostal Urbanec, jehož rozehrávka přinesla další zakázané uvolnění.
     
    15:02
    Dluhošovi se nepovedlo vypálit dle představ, naopak se jeho pokus snesl daleko vedle branky. Poruba však stále okupuje prostor za brankou, což jí pochopitelně vyhovuje.
     
    16:04
    Domácí obrana opět zapomněla na bránění, což mohlo mít fatální následky. Z levé strany uháněl na Petráska Gřeš, jeho zakončení po zemi nebylo moc povedené.
     
    16:31
    Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba 2011 (Tomáš Pastor – 2 min., nedovolené bránění).
     
    17:20
    Přerovu se úvodní přesilová hra vůbec nedaří, naopak soupeř podruhé vyhodil puk až na opačnou stranu. Petrásek ho zachytil a poté ho připravil do jízdy pro Weinholda.
     
    18:50
    Až v koncovce první třetiny se Přerov dostal k sympatickému tlaku, který přinesl zakončení v podání Šimona Kratochvíla. Jeho rána bez přípravy byla sražena do ochranné sítě.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Máme za sebou první třetinu, která měla celkem překvapivý průběh. Aktivněji do zápasu vstoupil Přerov, který měl územní převahu, avšak hostujícímu celku se povedlo skórovat z ojedinělé šance. Poruba navíc své vedení navýšila o další branku, což vydrželo až do konce první periody.
     
    Střely na branku: 18 – 9.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Úvodní vhazování druhé třetiny dopadlo lépe pro domácí celek, který se ihned dostal do vlastního pásma, kde měl problémy s rozehrávkou obránce Weinhold.
     
    21:05
    Další rychlý protiútok Poruby táhl po levém křídle zkušený Kanko, který se do puku opřel vší silou, nicméně jeho prudký projektil směřoval daleko vedle šibenice.
     
    22:03
    Hudeček se drzým způsobem dostal mezi obranu, načež z velké blízkosti nevyzrál na Petráska. Poruba vstoupila do třetiny aktivněji, domácí jsou duchem v šatně.
     
    22:45
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov (Matouš Kratochvil – 2 min., podrážení).
     
    23:12
    Porubě se povedlo uspět na vhazování, díky čemuž jsme sledovali kombinaci. Na modré čáře si klepl o nahrávku Husák, který místo střely ještě hledal Zdeňka.
     
    24:05
    Po dalším přerušení se pro změnu povedlo uspět na buly domácím, kteří poslali touš do bezpečí. Poruba se však rychle vrátila, Slavíkova rána však skončila na protihráči.
     
    25:12
    Přerov první oslabení přečkal bez větších úhon, svého soupeře nepustil do ničeho nebezpečného. Krátce poté musel za branku Dolejš, který si poté poradil s dorážkou Gřeše.
     
    26:04
    Hodně dobrou pozici měl domácí Běhal, který trefil obětavého protihráče. Aby toho nebylo málo, tak měl hodně času také Šimon Kratochvíl, který nevyzrál na Dolejše.
     
    26:10
    Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba 2011 (Ivan Ďurač – 2 min., vysoká hůl).
     
    27:02
    Pšurný si potáhl puk k levému kruhu, načež se na druhé straně snažil najít Šimona Kratochvíla. To se nepovedlo, krátce poté pálil kousek nad branku Navrátil.
     
    27:25
    Navrátil vymyslel parádní nahrávku před prázdnou branku, avšak Doležal vůbec netrefil touš!
     
    28:11
    Ani tato přesilová hra nepřinese kýžené ovoce. Přerov se pokoušel udržet útočné pásmo, nicméně hrací předmět přeci jenom proklouzl ven z pásma soupeře.
     
    29:07
    Urbancovi se nepovedlo zpracovat padající kotouč, avšak to nemuselo zas tak vadit. Jeho formace navíc zavítala na druhou stranu, kde Kubeš blokoval nahození.
     
    30:00
    Hodně prostoru měl u modré čáry hostující Dluhoš, který nebezpečně nahazoval na branku. Petrásek vůbec nic neviděl, puk nakonec vystoupal vysoko nad branku.
     
    31:11
    Hejcman se pokoušel najít spoluhráče, nicméně místo toho jsme sledovali samostatný únik v podání Jana Káni, kterého dokázal vychytat Petrásek.
     
    32:01
    Třetí formace Poruby se na malý moment usadila v pásmu, což vedlo k nahození na domácí branku. Petrásek měl jasný výhled, proto puk schoval do lapačky.
     
    33:06
    Zbořil se svižným způsobem dostal k levému kruhu, odkud bleskovým zakončením vyzkoušel pozornost Dolejše. Ten byl pohotový, na řadu přichází komerční přestávka.
     
    33:40
    Tutovka pro domácí! Šimon Kratochvíl se zničehonic dostal do úniku, avšak forhendovou kličkou na Dolejše ani tentokráte nevyzrál.
     
    33:53
    Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba 2011 (Tomáš Jáchym – 2 min., sekání).
     
    34:45
    Přerov se i při této přesilové hře celkem trápí. I přesto byla k vidění sympatická rána z hokejce Navrátila, který mířil doprostřed branky, což pro Dolejše bylo snadné sousto.
     
    36:23
    Z ochozů se delší dobu ozývá pískot. Domácím fanouškům se totiž moc nelíbí počínání hokejistů Přerova, ti totiž před malým momentem promarnili další přesilovku.
     
    37:20
    Poruba navíc vyrazila do dalšího rychlého prtotiútoku, při kterém Kanko vracel přihrávku zpět před branku, kde se Káňovi nepovedlo usměrnit prudkou nahrávku.
     
    38:30
    Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba 2011 (Patrik Husák – 2 min., držení).
     
    39:20
    Přerov rozjížděl další útočnou akci až od své branky. Zbořil našel v tandemu Šimona Kratochvíla, který se chtěl manévrem dostat kolem Slavíka, což se mu nepovedlo.
     
    39:30
    Dolejš měl plné ruce práce, avšak i tentokráte podržel svůj celek.
     
    39:57
    Weinhold měl kolem sebe hodně prostoru, jeho tvrdá rána ale v brance neskončila. Místo toho došlo k posunutí hostující svatyně, chvíli se tak hrát nebude.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Máme za sebou také druhou periodu, která nám žádnou branku nepřinesla. Směrem dopředu byl aktivnější Přerov, avšak ten neustále naráží na pozorného Dolejše, který je zatím hrdinou svého celku. Hosté se snaží hrát hodně jednoduchý hokej, což zatím vychází natolik dobře, že stále vedou o dvě branky.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Úvodní vhazování třetí třetiny dopadlo lépe pro hostující celek, který okamžitě vyhodil puk do bezpečí. Přerov totiž pokračuje ve zkrácené přesilové hře.
     
    41:05
    Poruba mohla jít do tříbrankového vedení! Další samostatný únik tentokráte předvedl Gřeš, který se dostal až před Petráska, jenž udržel puk před čárou.
     
    41:19
    Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba 2011 (Tomáš Gřeš – 2 min., vysoká hůl).
     
    42:10
    Domácím se ani během této přesilové hry zrovna nedaří. Soupeř totiž hned dvakrát vyhodil kotouč do bezpečnějšího prostoru, následně se puk dostal mimo hrací plochu.
     
    43:07
    Puk opět putoval až k Petráskovi, který svému celku vypomohl s rozehrávkou. Přerov stále hraje hodně kostrbatě, navíc se jednomu z domácích nepovedlo udržet kotouč.
     
    44:04
    Hejcman tak dlouho čekal s nahrávkou, až přeci jenom oslovil svého kolegu Běhala, který měl velké problémy s napadajícím protihráčem. Poruba se prezentovala ofsajdem.
     
    44:21
    Hra je přerušena. Krátce po vhazování ulehl na zem Dvořák, který spěchá na střídačku.
     
    45:07
    Nahozením z úhlu to zkoušel Šimon Kratochvíl, kterému se nepovedlo překvapit Dolejše. Ten pro změnu schoval touš v rukavici, bude se tak opět vhazovat.
     
    46:02
    Zbořil přenechal do tandemu na Hejcmana, který opět nevyzrál na brankáře Dolejše. Po dalším přerušení budeme svědky komerční přestávky, Přerov musí zabrat.
     
    47:12
    Po delší době sympatická akce Poruby! Ta přinesla finální nahrávku na Sikoru, který si položil i brankáře, jenomže poté se mu nepovedlo zasunout touš do odkryté branky.
     
    48:09
    Weinhold si sjel před modrou čáru, jenomže tvrdou ránu poslal do jednoho z protihráčů. Puk vystoupal vysoko nad branku, navíc se dotkl také ochranné sítě.
     
    49:14
    Petrásek pouze tečoval kotouč, který se i v tomto případě dotkl ochranné sítě. Přerov je směrem dopředu naprosto bezradný, mnohem aktivněji tak působí Poruba.
     
    50:00
    Do konce zápasu zbývá přesně deset minut hry. Poruba má nakročeno k zisku plného počtu bodů, stále totiž vede o dvě branky, což pro domácí značí složitý úkol.
     
    51:20
    Zubři se dostali k slibnému náporu, avšak ani tentokráte nedošlo k překonání Dolejše. Za zmínku stojí dělovka z hole Weinhodla, který trefil hrudník brankáře.
     
    52:07
    Číp se rychlostním způsobem dostal k pravému kruhu, odkud zkoušel překvapit Dolejše. Hostující brankář raději uklidnil hru, Přerov se opět nadechuje k náporu.
     
    52:41
    Bitka! Rukavice totiž shodili Dundáček a Šnajnar, o trochu lépe si počínal hostující obránce, který toho domácího povalil na zem.
     
    52:41
    Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba 2011 (Filip Dundáček – 2+2 min + 10 min. osobní trest, hrubost).
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov (Rostislav Šnajnar – 2+2 min + 10 min. osobní trest, hrubost).
     
    53:18
    Petrásek se musel po delší době činit, střelecký pokus se mu povedlo vykopnout pravým betonem. Hra je opět přerušena, je tu poslední komerční přestávka.
     
    54:50
    Přerov právě vstřelil branku!
    Domácí se povedlo snížit krok, rázem je to hodně zajímavé! Nejprve jsme sledovali nahození od modré čáry, se kterým si Dolejš dokázal poradit. O bleskovou dorážku se ale postaral RADEK ČÍP, kterému se povedlo najít skulinku v brance.
    Asistence: Jaroslav Moučka, Martin Weinhold.
    54:50 Radek ČÍP - 1:2
     
    55:20
    Zubři se najednou dostávají k sympatickému náporu. Navíc to dalším nástřelem na branku zkoušel Dřímal, jehož svižnou ránu zablokoval jeden z protihráčů.
     
    56:03
    Na opačné straně podržel svůj celek Petrásek, kterému se povedlo schovat puk pod sebou. Poruba to bude mít ještě hodně těžké, nyní se bude vhazovat v pásmu soupeře.
     
    Dnešní utkání sleduje 1283 diváků.
     
    57:30
    Hodně nebezpečně to zkoušel hostující Gřeš, který si navedl touš k vrcholku levého kruhu, avšak poté trefil pouze hrudník brankáře. Poruba nasbírala cenné vteřinky.
     
    58:08
    Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba 2011 (Patrik Husák – 2 min. + 10 min. osobní trest, zásah do hlavy nebo krku).
     
    58:08
    Šimon Kratochvíl leží po střetu s protihráčem na ledě, domácím se naskytla šance na vyrovnání. Zároveň se nabízí odvolání Petráska.
     
    58:20
    Petrásek je na střídačce!
     
    59:19
    Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba 2011 (Dominik Rudl – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    59:19
    6 na 3 v podání domácích!
     
    59:20
    Poruba skvěle kontroluje prostor ve vlastním pásmu. Jako první se k volnému kotouči dostal Urbanec, který ho poté poslal až za branku domácího mužstva.
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Poruby, která svého soupeře dokázala porazit poměrem 2:1. Ani poslední třetina nepřinesla zrovna pohlednou podívanou, domácím se totiž nedařilo vůbec nic. Snížení přišlo v závěru tohoto zápasu, nicméně Přerov na vyrovnávací branku nedosáhl. Zklamáním je také divácká kulisa, té dnes bylo pouze 1283. (20:32:07)

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 55. Číp (Moučka, Weinhold) – 4. M. Hlinka (Husák, Ďurač), 10. Zdeněk (Kanko, Slavík)


    HC ZUBR Přerov: Petrásek (Šimonů) – Weinhold, Krisl (C), Zbořil (A), Kubeš, Šnajnar, Běhal, Dřímal – Navrátil (A), Pšurný, T. Doležal – Číp, Hejcman, Moučka – Š. Kratochvil, M. Kratochvil, Goiš – F. Dvořák, Berger, Süss.
    HC RT TORAX Poruba 2011: Dolejš (Foltán) – Husák, Slavík, Urbanec, Dundáček, Pastor, Rudl, Dluhoš – J. Káňa (A), Zdeněk (C), Kanko – Gřeš, Hudeček, Sikora (A) – Brodek, T. Jáchym, Špaček – Ollender, M. Hlinka, Ďurač.

    Rozhodčí: Fiala, Obadal – Lukš, Gančarčík

    Diváci: 1283
    thejrc.org