Kunlun – Vladivostok 6:3 (kon.) | N.Novgorod – Barys 0:4 (kon.) | Minsk – Soči 2:5 (kon.)
konec
HC Dinamo Minsk
2:5 (0:3, 2:1, 0:1)
HK Soči
Středa 18.12.2019, 17:10 • Minsk Arena, Minsk • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku – 29:28.
    Zblokované střely – 9:15.
    Vyloučení – 1:3.
    Využití přesilovek 1/3 – 0/1.
    Vhazování – 35:20. (19:24:13)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Soči, které svého soupeře porazilo poměrem 5:2. Poslední perioda nám přinesla zoufalý nápor hráčů Dinama, kteří se tlačili za třetí brankou, avšak tu se jim vsítit nepovedlo. Soči se naopak snažilo hrát maximálně zodpovědně, navíc z ojedinělé akce dokázalo vykřesat pátou přesnou trefu, která jim zajistila klidnější koncovku.
     
    Konec zápasu.
     
    59:43
    Do konce zápasu nezbývá moc času, nicméně o vítězi je zcela jistě rozhodnuto. Soči se ještě snaží s výsledkem něco udělat, avšak bez kýženého efektu. Nic na tom nezměnil ani samostatný únik Děmkova.
     
    58:24
    Děmkov udržel puk u levého hrazení, kam mu na pomoc přispěchal jeden ze spoluhráčů. Následně se Soči nepovedlo založit protiakci, je z toho pouze icing.
     
    57:05
    Proskurjakov si připsal další zákrok, po kterém pokračoval nápor domácích hráčů. Ti nakonec neudrželi puk v třetině, naopak obě formace odjíždí na střídačku.
     
    56:25
    Dinamo se opět nadechlo k náporu, přičemž to od modré čáry zkoušel jeden z domácích hráčů, avšak jeho nahození na branku soupeře netrefilo brankáře.
     
    54:02
    Vyglazov se po uplynutí trestu řítil sám na branku, avšak s přímým střeleckým pokusem na Karnauchova neuspěl.
     
    53:13
    S rozehrávkou vypomohl také brankář Karnauchov, který si počkal na podporu od svých spoluhráčů. Ti se dostali k tvrdé ráně, jenž skončila na protihráči.
     
    52:50
    I tentokráte si o nahrávku řekl aktivně hrající Pulkkinen, jehož svižná rána od levého kruhu výrazně minula branku. Střela to byla nepovedená, touš putuje po mantinelu.
     
    51:51
    Vyloučení v týmu HK Soči (Nikita Vyglazov – 2 min., vysoká hůl).
     
    51:22
    Dinamo tak má k vyrovnání zase o něco dál, v tomto případě to nevypadá moc dobře. Nyní bude následovat vhazování ve středu hrací plochy, na ledě jsou první lajny.
    50:19 Malte STRÖMWALL - 2:5
     
    50:19
    Soči právě vstřelilo branku!
    Další zbytečná chyba končí pátou brankou v podání Soči! MALTE STRÖMWALL zachytil nahrávku u modré čáry, poté se doslova prokousal až do středního pásma, přičemž byla v závěsu smečka protihráčů. Švédský forvard přesto zamířil přesně nad rameno Karnauchova.
    Bez asistence.
     
    50:00
    Do konce tohoto zápasu zbývá už jen deset minut. Soči v poslední periodě skoro neútočí, naopak se snaží odrážet útočné výpady soupeře, což se mu zatím daří.
     
    49:12
    U pravého kruhu nebezpečně zakončoval Rosén, který se snažil najít prostor mezi betony. To se nakonec nepovedlo, na řadu tak přišlo další zakázané uvolnění.
     
    48:05
    Hostující Bertilsson pohodlně přejel červenou čáru, načež se mu povedlo nahodit do útočného pásma. Tam se jeho kolegové moc dlouho nezdrželi, hra se tak otáčí.
     
    47:02
    Po dalším zakončení domácích skončil puk v ochranné síti, což si pochopitelně vyžádalo přerušení. Je tu předposlední komerční přestávka tohoto duelu.
     
    46:05
    Po levém křídle si to namířil vpřed hostující Altybarmakjan, který poté ještě nahrával za domácí branku, kde se nedokázal dostat k ničemu nebezpečnému Šmeljov.

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 38. Děmkov (Prince, Jerjomenko), 39. Spooner (Dadonov, Pulkkinen) – 6. Rachimullin (Klimontov, Collins), 12. Rachimullin (Collins), 15. Strömwall (Altybarmakjan), 29. Tomilin (Mosaljov, Archipov), 51. Strömwall


    HC Dinamo Minsk: Enroth (15. M. Karnauchov) – Morrow, Gotovec (A), Kryskin, Maione, Jerjomenko, Gragnani (A), Znacharenko, Denisov – Dadonov, Paré, Děmkov – Prince, Pulkkinen, Spooner – Kovyršin (C), A. Kosticyn, Pavlovič – Martynov, Kitarov, Drozdov.
    HK Soči: Proskurjakov (Nalimov) – Ellis, Bertilsson, Klimontov, Pogorišnyj, K. Vorobjov, J. Alexandrov, Nazarevič – Strömwall, R. Rosén, Altybarmakjan – Šmeljov, Točickij, Lugin (C) – Rachimullin, Collins (A), Vyglazov – Mosaljov (A), Tomilin, Archipov.

    Rozhodčí: Odins, Fatejev – Lazarev, Šalagin
    ocianews.com