New Jersey – Anaheim 3:1 (kon.) | Chicago – Colorado 1:4 (kon.) | St. Louis – Edmonton 2:1 (kon.)
konec
HC RT TORAX Poruba 2011
9:1 (3:0, 5:0, 1:1)
HC Stadion Litoměřice
Čtvrtek 19.12.2019, 17:30 • RT TORAX ARENA • Chance liga - o pořadí v play-off • 2. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    První domácí utkání playoff je přede dveřmi. HC RT TORAX Poruba 2011 vyzve HC Stadion Litoměřice. V základní části si ve dvou utkáních vedl lépe Stadion, a tak je na místě se domnívat, že Porubští budou chtít hlavně tehdy první domácí prohru odčinit a Stadionu nedarovat ani bod.
     
    Litoměřice úvodní zápas playoff dotáhly do prodloužení, které ukončil Vsetín a tak domácí prohráli 3:4.
    Statisticky vede Daniel Voženílek s 13 góly a 21 asistencemi, z řad obránců má nejlepší kanadské bodování Patrik Marcel s 10 góly a 12 asistencemi. Ovšem nejvíc branek nastřílel Markus Korkiakoski – 16.
     
    To Poruba zaválela na ledě Přerova a po skóre 2:1 si odvezla tři body. Momentálně má TORAX na kontě 99 gólů, takže první gól domácích se tak stane stým a na FB stránce můžete psát tipy, který hráč se stane tím šťastlivcem, který tu 100 branku vstřelí. Hraje se o vstupenku na páteční utkání s Chomutovem.
     
    Statistikám domácí kabiny kraluje obránce Patrik Husák se 7 góly a 25 asistencemi, čímž je i top nahrávač. Střelcem je s 10 góly Jan Káňa. Nejlepším útočníkem je s 21 body Marek Sikora (6 +15).
     
    Zápas začíná v 17:30 a kdo přijede autem, je pro něj připraveno parkování na Hlavní třídě. Kdo nemůže na utkání osobně, může sledovat přímý přenos televize Hokejka nebo tento textový. Všem přeji skvělý hokejový zážitek a malé zastavení v tom předvánočním shonu, který na sebe každý z nás nevědomky nakládá.
     
    Krásný podvečer z RT TORAX ARENY!

    První domácí utkání ve skupině o pořadí v playoff je na spadnutí a v předvánoční čas zve k malému zastavení.

    Trenéři nahlásili tyto sestavy:

    HC RT TORAX Poruba 2011: Dolejš (Foltán) – Slavík, Husák, Dundáček, Urbanec, Rudl, D. Krejčí, Dluhoš – Kanko, Zdeněk (C), J. Káňa (A) – Sikora (A), Hudeček, Gřeš – Špaček, T. Jáchym, Brodek – Ďurač, M. Hlinka, Ollender.

    HC Stadion Litoměřice: Škorpík (Skokan) – Marcel (A), Walter, Jebavý (A), Klejna, Strejček, Houdek – Korkiakoski, Jícha, M. Kadlec – Voženílek (C), Štohanzl, Jánský – D. Sklenář, M. Havelka, Kangas.

    Rozhodčí: Dědek, Kašík – Axman, Hranoš.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:17
    Husák vytáhl kotouč z vlastní třetiny, ale daleko se nedostal. Litoměřičtí využili zaváhání a hru dostali opět před Dolejše.
     
    01:10
    Havelka zaforčekoval na útočné modré a posílá puk do pásma, kde u mantinelu nevyhrává souboj s Krejčím. První střelu tak vyprodukovali domácí a po zákroku Škorpíka se bude vhazovat po jeho pravé ruce.
     
    02:55
    Opatrnost je viditelná na obou stranách. Chybu si nechtějí dovolit ani hosté a vůbec ne domácí.
     
    03:10
    Icing Stadionu.
     
    03:30
    Dvakrát střílel – dorážel – Káňa, ale pak se puk dostal k Jánskému, který posílá hru na druhou stranu a jen díky zásahu porubských obránců se hosté nedostali do přečíslení.
     
    03:45
    Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba 2011 (Jan Káňa – 2 min., nedovolené bránění).
     
    04:05
    Dolejš má puk v lapačce po střele Kadlece.
     
    04:35
    Po druhém buly odesílá hru před Škorpíka Zdeněk a spolu s Gřešem udržují soupeře v jeho pásmu.
     
    05:20
    Jánský nezpracoval nahrávku přes šíři hřiště od Kangase, následně se na mantinelu střetl s Dundáčkem.
     
    05:45
    Domácí v plném počtu.
     
    06:15
    Hlinka střílel z dálky a menšího úhlu, přesto Škorpík zasahoval vyrážečkou.
     
    07:20
    Hudeček z těsné blízkosti gólmana nepřekonal. Betony byly těsně na ledě.
     
    07:47
    Dolejše teď prověřil Jícha. bude se vhazovat po levici porubského gólmana.
     
    08:12
    Jáchym s Brodkem operují před brankovištěm Litoměřic, ale ani třetí prostrčení puku nevyšlo. Škorpík bránu dokonale brání.
     
    08:30
    Poruba právě vstřelila branku!
    Až využití obránce přináší ovoce v podobě první branky utkání, kterou dává TOMÁŠ JÁCHYM. Asistence: Dominik Rudl a Daniel Krejčí.
    08:30 Tomáš JÁCHYM - 1:0
     
    09:00
    Dolejš vytěsnil pokus Jánského.
     
    09:20
    Hudeček prověřil Škorpíka z kruhů. Jeho dělovka se odrazila od betonů.
     
    11:03
    Po krátké návštěvě Litoměřic v útočné třetině se opět hraje kolem brány Škorpíka, který čelí jedné střele za druhou. Odolává i díky obětavé obraně a hře po mantinelech.
     
    12:02
    Poruba právě vstřelila branku!
    Při získání puku ve středním pásmu dostal krásný pas na útočnou modrou MAREK ŠPAČEK a střelou zápěstím namířil puk k druhé tyči. Vyjetý Škorpík se snažil zmenšit střelecký úhel, ale kotouč mu prosvištěl kolem těla ani nevěděl jak. Asistence: Daniel Krejčí.
    12:02 Marek ŠPAČEK - 2:0
     
    13:02
    Dolejš si taktéž zachytal. Střely ale míjely cíl nebo je porubský gólman likvidoval svým zásahem.
     
    13:13
    Kanko napřáhl až ke stropu a jeho dělovka zamířila do výstroje. Puk se otřel o ochrannou síť.
     
    13:32
    Gřeš po vyhraném buly před litoměřickým gólmanem vypálil přes hráče. Škorpík vyráží a hra se přesunuje na druhou stranu.
     
    13:47
    Voženílek donutil Dolejše přerušit hru. bude se vhazovat po pravici porubského brankáře.
     
    14:14
    Brodek clonil před brankou a dostal nepříjemný zásah pukem do obličeje. Spoluhráči jej doprovází na střídačku, kde bude ošetřen. Ledaři před započetím hry musí odstranit krev z plochy. Ne plánovanou přestávku si hráči krátí bruslařským korzováním.
     
    14:21
    Domácí vyhrávají buly před Škorpíkem a střelou Ollendera se pokusili navýšit vedení. Levou tyč si gólman dobře pohlídal.
     
    15:25
    Štohanzl dopravil přes porubskou obranu kotouč do útočné třetiny, kde mu vypomohl v tlaku Kangas. Hosté se k pořádné střele ale nedostávají.
     
    16:18
    Jícha zaváží puk do pásma, kde mu blokoval hokejku při střele Rudl, ale následně dokázal nahrát na osu hřiště, kam si najížděl Kadlec. Dolejš nemusel zasahovat, protože do střely se položil Sikora a nakonec puk vyvezl Gřeš.
     
    17:50
    Po dlouhém dobývání porubské brány se hosté stejně kontaktního gólu nedočkali a nyní musí rychle do obrany.
     
    17:53
    Poruba právě vstřelila branku!
    Škorpík protiútok zastavil a po vhazování po jeho levé ruce se do střely opřel MAREK SLAVÍK a od modré čáry se trefil pod horní tyč. Hostující gólman neměl ani ponětí, jak se puk za jeho záda dostal. Asistence: Michal Hlinka.
    17:53 Marek SLAVÍK - 3:0
     
    18:54
    Vhazování po pravé ruce Škorpíka sice RT TORAX vyhrál, ale Sklenář dokázal vyhrát osobní souboj a hru dostává před Dolejše. Tam se ale Stadion moc dlouho neohřívá a Porubané mají opět šanci skórovat. Pozorný Škorpík vytěsňuje puk nad bránu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Zprvu opatrné rozehrávání a s přibývajícím časem navyšování tempa a hlavně důrazu při osobních soubojích. Jediné vyloučení, a to na straně Poruby, nebylo Litoměřicemi využito. Šance hosté měli, jenže Dolejš nebo i obětavá obrana, puky kryla. Naopak RT TORAX trpělivý a hlavně důrazný na brankovišti otevřel v deváté minutě skóre. Tomáš Jáchym nepohrdl nahrávkou novice v obraně Daniela Krejčího, který o čtyři minuty poté asistoval i u gólu Marka Špačka. Třetí gól si připsal po vyhraném buly obránce Marek Slavík a proto Poruba vyhrává 3:0. Pokud bude dál hrát aktivně a důrazně, může pomýšlet na první letošní výhru nad Litoměřicemi.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:21.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:12
    Dolejš musel vypomoct z rozehrávkou, ale stejně se hráčům Poruby puk nepodařilo dostat z pásma. Korkiakoski se ale ke střele nedostal. Puk mu vypíchl Husák.
     
    20:51
    Poruba právě vstřelila branku!
    Škorpík se snažil vykrývat několik pokusů Porubanů, ale pak se dostal mimo brankoviště – čelem k zadnímu mantinelu u své pravé tyče – a dorážku dopravil do odkryté klece TOMÁŠ GŘEŠ. Asistence: Jan Hudeček a Marek Slavík.
    20:51 Tomáš GŘEŠ - 4:0
     
    21:28
    Poruba právě vstřelila branku!
    Rudl nahrál do útoku jedoucímu MARKU ŠPAČKOVI, který z levého kruhu vystřelil a byť měl Škorpík nádherný přehled o střílejícím, puk nechal propadnout mezi rukou a tělem, takže tu máme pátou branku utkání. Asistence: Dominik Rudl.
    21:28 Marek ŠPAČEK - 5:0
     
    22:08
    Dolejšovy betony provětral od modré Marcel.
     
    23:38
    Poruba právě vstřelila branku!
    MAREK SIKORA se ocitl sám před Škorpíkem a špičkou hole poslal kotouč přes jeho rameno a trefil se pod horní tyč. Asistence: Jan Hudeček.
    23:38 Marek SIKORA - 6:0
     
    23:38
    Střídání v týmu HC Stadion Litoměřice: ze hřiště odchází Jan Škorpík, přichází Ondřej Skokan.
     
    23:38
    Oddechový čas pro hosty.
     
    24:50
    Dolejš byl v pozornosti při střele Jíchy. Puk mířil stejně mimo bránu.
     
    25:22
    Icing Poruby a Litoměřice získávají pásmo zadarmo. Po buly se hraje ale po mantinelech, takže střelecká aktivita od Stadionu nehrozí.
     
    25:58
    Hosté se na kotouči neudrželi a nyní musí rychle do obrany.
     
    26:20
    Poruba právě vstřelila branku!
    Hosté špatně rozehráli, což využili domácí a na konci akce vystřelil MAREK SIKORA přes hráče nad Skokanovo rameno k vzdálenější tyči. Asistence: Tomáš Gřeš a Jan Hudeček.
    26:20 Marek SIKORA - 7:0
     
    27:19
    Střed před vlastní brankou odnáší zraněním hostující hráč. Spoluhráči mu musí pomoct na střídačku. Vhazovat se bude po levici Skokana.
     
    28:10
    Protiútok vyřešil Kanko nahrávkou za sebe. Střela Zdeňka byla zblokována.
     
    29:03
    Dolejš si připisuje zákrok do statistik. Štohanzl mířil přímo na střed brány.
     
    29:44
    Urbanec zasáhl při střele Kangase. Brodek pak ukočíroval puk až ke Skokanovi, který hru přerušuje.
     
    30:50
    Po vhazování u brány Stadionu se hra přelévala a teď se přerušuje po střele Kadlece. Vhazování se chytá napravo od Dolejše.
     
    31:03
    Střela osamoceného Korkiakoskiho končí na zadním mantinelu. Na pravém kruhu byl sám a volil střelu bez přípravy.
     
    32:05
    Dolejš má další zákrok. Tentokrát zkusil štěstí Havelka.
     
    33:11
    Nahozené puky nejsou moc příjemné. Proto Skokan odražený kotouč schovává pod lapačku a připouští vhazování po své levé ruce.
     
    33:55
    Možnost odčarovat nulu na Dolejšově kontě měl Voženílek. Puk nakonec letí mimo tři tyče.
     
    34:30
    Po vyhraném buly v útočné třetině se do puku chtěl opřít Jáchym. Kangas mu ale hůl zablokoval.
     
    35:15
    Hosté nahazují do pásma jdou střídat.
     
    35:35
    Porubská střelnice je nadále otevřená. Husákova střela končí sražena až ve stropních prostorech. Změť potrubí a lávek pro osvětlení uschovala kotouč navěky.
     
    36:35
    Nahození přes všechny čáry jako zakázané uvolnění pískáno nebude. Jedna měl k puku blíž Jánský a jednak z brankoviště vyjel Dolejš a jel se pomoct z rozehrávkou.
     
    37:44
    Hudeček se zašmodrchal s pukem mezi nohama. Parádička mu nevyšla.
     
    38:03
    Poruba právě vstřelila branku!
    Přestože Skokan odrazem od tyče vyhodil brankovou konstrukci z postavení, sudí, který stál blízko a vše viděl, gól TOMÁŠE GŘEŠE uznává. Porubský forvard zakličkoval na půl metru před gólmanem a puk dopravil lehkým zvednutím za brankovou čáru. Asistence: Dominik Rudl a Jan Hudeček.
    38:03 Tomáš GŘEŠ - 8:0
     
    39:02
    Litoměřice s nouze střílí a spoléhají na náhodu. Dolejš si čisté konto drží.
     
    39:47
    Puk mimo hrací plochu. Poslední vhazování v této třetině.
     
    39:59
    Tak omyl! Ještě si Poruba vysloužila jedno buly, když zahrála icing.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    RT TORAX se rozstřílel. Nutno říci, že Litoměřice to Porubanům ulehčili, když hru otevřeli a v před brankovém prostoru nadělali spoustu chyb. JIž v první minutě třetiny skóroval Tomáš Gřeš, půl minuty uběhlo, když se trefil Tomáš Jáchym a po gólu Marka Sikory šel Jan Škorpík z brány. Poprvé si za Litoměřice zachytal junior Ondřej Skokan. Bez inkasování vydržel tři minuty, to jej překonal svou druhou brankou Marek Sikora a v poslední minutě jej kličkovanou přelstil Tomáš Gřeš, který si taktéž připsal druhý gólový počin.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:14.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:13
    Domácí mají puk a Káňa to zkusil přes dva obránce. Neprošel!
     
    40:50
    Marcel se vydal do útoku, jenže domácí obránce jej vytěsnil na mantinel, takže se ke střelbě nedostal. nakonec Dolejšovi provětral výstroj Sklenář.
     
    41:29
    Litoměřice vyhrávají buly v útočné třetině a hledají prostor k zakončení. To se nedaří vykonat. Domácí posouvají hru do středního pásma.
     
    41:52
    Štohanzl vjel do ofsajdu.
     
    41:59
    Icing po nepřevzaté dlouhé nahrávce posouvá hru před Skokana.
     
    42:33
    Ďurač střílí od levého mantinelu jen do gólmanových betonů.
     
    42:48
    Skokan uhájil pravou tyč a přes krkolomnou pozici přerušuje hru. Sudí ještě kontroluje, zda puk nepřešel brankovou čáru.
     
    43:12
    Bude se vhazovat u Dolejše poté, co převzal puk vystřelený Kadlecem.
     
    44:16
    Více méně je o vítězi utkání rozhodnuto a podle toho vypadá i průběh třetího dějství. Nikdo se nikam nežene a i osobní střety vymizely.
     
    44:58
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Martin Havelka – 2 min., faul loktem).
     
    45:15
    Husákova dělovka končí Skokanovi v lapačce.
     
    45:28
    Gřeše v zakončení těsně před brankoviště vyrušil Walter. Skokan si hájil levou tyč, kdyby střílel Sikora.
     
    46:09
    Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba 2011 (Patrik Husák – 2 min., podrážení).
     
    46:29
    Poruba právě vstřelila branku!
    JAN HUDEČEK ukončil akci při hře čtyři na čtyři a přiblížil tým k vstřelení desáté branky. Asistence: Dominik Rudl a Daniel Krejčí.
    46:29 Jan HUDEČEK - 9:0
     
    46:58
    Hosté v plném počtu.
     
    47:57
    Marcel zakončil průnik střelou do hrudi Dolejše.
     
    48:05
    Urbanec zabránil smazání čistého konta, když se do střely Jíchy pohotově položil těsně u brankoviště.
     
    48:29
    Domácí v plném počtu.
     
    49:40
    Stadionu dnes nic nevychází. Puky odskakují od hokejek a příprava útoku je stojí mnoho sil.
     
    50:32
    Porubané lehce nahodili na bránu, aby se přerušilo a týmy mohly v klidu zformovat pětky.
    50:47 Jan STREJČEK - 9:1
     
    50:47
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Mezi kruhy zůstal stát a čekal na odražený puk JAN STREJČEK. Pak už neměl problém zakončit do odkryté brány s tím nedopřát Dolejšovi čisté konto Asistence: Kristian Kangas a Peter Jánský.
     
    51:50
    Icing Stadionu Litoměřice.
     
    51:57
    Kadlec vložil hůl do nahrávky Hlinky a tak se Dundáček napřahoval zbytečně. Musel rychle změnit pohyb a vracet se do obrany.
     
    53:11
    Sklenářova střela byla blokována Rudlem.
     
    53:37
    Kanko v rohu zpracoval kotouč, ale pak už Poruba ke střelbě neměla prostor.
     
    54:12
    Korkiakoski mířil přímo Dolejšovi do lapačky.
     
    54:53
    Dundáček namířil nahrávku na Jáchyma přímo do bruslí. Protiútok se tak zastavil.
     
    55:12
    Jáchymova střela končí odražena Skokanem.
     
    56:02
    Dolejš si vyjel z brankoviště a puk z hole Klejny vytěsnil padajíc do ochranné sítě.
     
    56:25
    Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba 2011 (Patrik Urbanec – 2 min., krosček).
     
    56:29
    Káňa vyhrává buly a dostává puk za modrou čáru.
     
    56:51
    Puk je na litoměřické střídačce.
     
    57:03
    Domácí mají kotouč v moci a šetří tak čas v oslabení. Soupeři utíká přesilovka mezi prsty.
     
    57:39
    Ofsajd ukončuje slibný přechod do útočné třetiny.
     
    57:55
    Jícha bojovně získává puk a dravě se probíjí k bráně. bude se vhazovat po levici Dolejše.
     
    58:25
    Domácí v plném počtu.
     
    58:35
    Střela Ďurače míří těsně kolem pravé Skokanovy tyče.
     
    59:04
    Brodek zkusil vsítit desátý gól.
     
    59:22
    Závěr patří aktivitě Litoměřic, ale puky létají mimo porubskou branku.
     
    59:52
    Vhazování po pravici Dolejše bude posledním v tomto utkání.
     
    Konec zápasu.
     
    Gólově vyrovnaná třetina byla odehrána spíš z povinnosti, protože Poruba si vytvořila nevídaný náskok, který bylo i pro Litoměřické tvrdým soustem. navíc si Jan Hudeček ke čtyřem asistencím přidal gól. Snaha se hostům nedala upřít a odměněni byli čestným gólem v jednapadesáté minutě, kdy čisté konto Dolejšovi sebral Jan Strejček. Třetí vzájemné utkání tak vyznělo výrazně ve prospěch domácího týmu.
    Při výsledku 9:1 stou branku vsítil TOMÁŠ JÁCHYM!!!
     
    Děkuji Vám za pozornost, za sebe přeji klidné pohodové vánoce, pokud možno v kruhu rodinném a zítra podpořte porubské borce v utkání s Chomutovem.
     
    Z RT TORAX ARENY se loučím a přeji krásný zbytek večera. (19:58:46)

    Gabriela Juříková

    Branky a nahrávky: 9. T. Jáchym (Rudl, D. Krejčí), 13. Špaček (D. Krejčí), 18. Slavík (M. Hlinka), 21. Gřeš (Hudeček, Slavík), 22. Špaček (Rudl), 24. Sikora (Hudeček), 27. Sikora (Gřeš, Hudeček), 39. Gřeš (Rudl, Hudeček), 47. Hudeček (Rudl, D. Krejčí) – 51. Strejček (Kangas, Jánský)


    HC RT TORAX Poruba 2011: Dolejš (Foltán) – Slavík, Husák, Dundáček, Urbanec, Rudl, D. Krejčí, Dluhoš – Kanko, Zdeněk (C), J. Káňa (A) – Sikora (A), Hudeček, Gřeš – Špaček, T. Jáchym, Brodek – Ďurač, M. Hlinka, Ollender.
    HC Stadion Litoměřice: Škorpík (24. Skokan) – Marcel (A), Walter, Jebavý (A), Klejna, Strejček, Houdek – Korkiakoski, Jícha, M. Kadlec – Voženílek (C), Štohanzl, Jánský – D. Sklenář, M. Havelka, Kangas.

    Rozhodčí: Dědek, Kašík – Axman, Hranoš
    thejrc.org