K. Vary – Kladno 3:1 (kon.) | Litvínov – Pardubice 4:3 (3:1 po s.n.) | Zlín – Olomouc 8:6 (kon.)
Sparta – Třinec 3:2 (kon.) | Mladá Boleslav – Kometa Brno 5:4 (po pr.) | Mountfield HK – Plzeň 0:3 (kon.)
konec
Mountfield HK
0:3 (0:0, 0:2, 0:1)
HC Škoda Plzeň
Neděle 22.12.2019, 17:20 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 29. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:28
    Indiáni se budou muset popasovat i s dalším vyloučením, Bohumil Jank se provinil stejně jako před chvílí jeho spoluhráč a Mazanec znovu spěchá na střídačku.
     
    59:06
    A plzeňský brankář pokryl i další soupeřův pokus, Matyáš Kantner však zároveň svého soka bránil nedovoleně a už sedí na trestné lavici.
    58:09 Milan GULAŠ - 0:3
     
    58:09
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Zariskování se však domácím hrubě nevyplatilo a MILAN GULAŠ měl poměrně složitou pozici, i z rohu kluziště ale dokázal přesně najít Mazancovu odkrytou klec. Pro ostrostřelce Indiánů se zároveň jedná o jubilejní 200. gól v extralize! Bez asistence.
     
    57:53
    Východočeši se ještě snaží s vývojem zápasu něco udělat a drží kotouč v útočném pásmu. Mazanec míří na střídačku.
     
    56:09
    Dopředu sám ujížděl jeden z plzeňských forvardů, Mazanec však zasáhl a vleže si poradil i s následnou dorážkou, což diváci ocenili potleskem.
     
    53:07
    Ve velké příležitosti Plzně se nyní ocitl kdo jiný než Milan Gulaš, který z bezprostřední blízkosti natrefil jen Mazancův levý beton.
     
    50:35
    Petr Zámorský se ocitl v potyčce s Miroslavem Indrákem a na trestnou lavici už míří oba dva.
     
    46:37
    Mislav Rosandič si najel po pravé straně a křižnou přihrávkou našel dobře postaveného Petra Koukala, který trefil Frodla někam do prostoru ramene.
     
    44:28
    Východočeši jsou očividně ve varu a zasypávají nyní Frodla velkým množstvím střel. Po jedné z nich ale nedosáhl na puk Lukáš Cingel a brankář hostů skokem přikryl kotouč.
     
    43:08
    Hra se teď přelévá ze strany na stranu a po přihrávce Petra Zámorského se ocitl ve velké šanci Matěj Chalupa, na kotouč ovšem holí nedosáhl.
     
    41:56
    Nyní měli Hradečtí slibnou příležitost, Lukáš Cingel ale bezprostředně před kasou nezpracoval puk podle svých představ.
     
    37:40
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Bohumil Jank – 2 min., nedovolené bránění).
    36:52 Tomáš MERTL - 0:2
     
    36:52
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Neuniklo příliš mnoho času a Indiáni už se radují podruhé. Škodovce vyšla skvěle její typická kombinace mezi Milanem Gulašem a TOMÁŠEM MERTLEM. První jmenovaný si chytře najel od mantinelu a jeho parťák z útoku zakončil z bezprostřední blízkosti přesně. Milan Gulaš má na svém kontě 50. kanadský bod v letošní sezóně. Asistence: Milan Gulaš.
    34:25 Luboš ROB - 0:1
     
    34:25
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Nyní už to hostům vyšlo a nic se přezkoumávat nemusí. LUBOŠ ROB obdržel šikovnou přihrávku za hranici pravého kruhu a zkusil střelu těsně nad ledem. Udělal dobře, jeho pokus totiž zapadl přesně k pravé tyči, přičemž Mazanec toho zřejmě příliš mnoho neviděl. Asistence: Jakub Pour, Miroslav Indrák.
     
    32:02
    A síly na ledě se nám alespoň na nějakou dobu zase vyrovnávají; Petr Koukal se provinil sekáním a už sedí na lavici hanby.
     
    31:23
    Sudím neuniklo podrážení Petra Straky, který ke klasickému trestu vyfasoval ještě ten osobní.
     
    23:29
    O puk se bojovalo za brankou a Mislav Rosandič byl donucen použít nedovoleného prostředku, když zahákoval soupeře.
     
    20:17
    Netrvalo to ale dlouho a Hradečtí byli poblíž Frodla s dalším útokem. Petr Zámorský vyslal z pravé strany prudkou střelu, kterou musel plzeňský gólman lapit napodruhé.
     
    19:30
    Daniel Rákos s Matejem Paulovičem ujížděli sami proti jednomu na plzeňskou branku, druhý jmenovaný však nedostal ideální příhru a neměl šanci zakončit pravou bruslí.
     
    17:49
    Radek Smoleňák stál ve správný čas na správném místě a dostal se do skoro samostatného. Zkusil se s pukem natlačit před Frodla, ten ovšem jeho úmysl přečetl.
     
    14:16
    Hosté vycítili příležitost v podobě hry v početní výhodě a zkusili se usadit v útočném pásmu. Matyáš Kantner z bezprostřední blízkosti napálil levou tyčku.
     
    13:38
    Radim Šalda se sice hrubě nespokojil s verdiktem hlavního rozhodčího, přesto již sedí na trestné lavici a Plzeň bude mít k dispozici první přesilovku.
     
    09:10
    Po obrovské šanci Petra Zámorského, který z prostoru mezikruží jen těsně minul Frodlovu klec, mohla jít dopředu znovu Škodovka, Mazanec si ovšem poradil.
     
    08:18
    Plzeň už se radovala z gólu, když Petr Kodýtek pálil na svatyni Lvů. Hradec si poprvé v sezóně vzal možnost trenérské výzvy a branka nemohla být rozhodčím uznána z důvodu postavení hráče v brankovišti.
    Marken.cz

    Jan Brůna

    Branky a nahrávky: 35. Rob (Pour, Indrák), 37. Mertl (Gulaš), 59. Gulaš


    Mountfield HK: Mazanec (Š. Lukeš) – Čáp, Zámorský, Šalda, F. Pavlík (A), Rosandić, Cibulskis, R. Pilař – M. Chalupa, Cingel, Smoleňák (C) – Červený, Koukal, Jergl – R. Pavlík, Rákos, Klíma – Miškář, Kubík, Paulovič.
    HC Škoda Plzeň: Frodl (Kolář) – Budík, Čerešňák, Jank, Vráblík, Pulpán (A), Moravčík, L. Kaňák – Kantner, Mertl (A), Gulaš (C) – Suchý, Kracík, V. Němec – Straka, Kodýtek, Eberle – Pour, Indrák, Rob.

    Rozhodčí: Pešina, Úlehla – Lučan, Kis

    Diváci: 4676
    thejrc.org