Česko – Rusko 4:3 (kon.) | Švýcarsko – Kazachstán 5:3 (kon.) | Švédsko – Finsko 3:2 (po pr.)
Kanada – USA 6:4 (kon.)
konec
HC RT TORAX Poruba 2011
2:5 (1:1, 0:2, 1:2)
HC Slavia Praha
Čtvrtek 26.12.2019, 16:00 • RT TORAX ARENA • Chance liga - o pořadí v play-off • 4. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Pěkný den všem fanouškům Chance ligy! Zveme vás ke sledování 4. kola skupiny O pořadí v play-off, v jeho rámci se na ledě Poruby představí pražská Slavia.
     
    HC Slavia Praha

    Sešívaní hokejisté zatím nemohou být se vstupem do druhé části sezóny příliš spokojeni. Ve třech zápasech skupiny O pořadí v play-off nedokázali zatím vyválčit ani bod. Slávisté se tak propadli na osmé místo tabulky.

    Po zranění se do sestavy Pražanů vrátil v zápase se Vsetínem obránce Ryzák, ani on však k bodům Slavii nepomohl. Miloš Říha do zápasu s Porubou už nebude moci počítat s Dominikem Pacovským a Jiřím Kučným, kteří ve Slavii po měsíční výpomoci skončili.
     
    HC RT TORAX Poruba 2011

    Hokejistům Poruby přišla pauza mezi základní částí a skupinou O pořadí v play-off vhod. Slezané padli v posledních šesti duelech první části ročníku. V elitní osmičce ale zatím ještě neztratili ani bod. Po bodovém importu z Přerova získali porubští hokejisté i domácí zápasy s Litoměřicemi a Chomutovem.

    Za zmínku stojí také to, že nejproduktivnější hráčem Poruby je obránce Patrik Husák, který dokázal již nastřádat pětadvacet bodů.
     
    Vzájemné střetnutí v této sezóně

    První měření sil dopadlo lépe pro hostující Slavii, která na domácím ledě v Edenu dokázala přehrát Porubu 6:2. Pro Ostravany to byla první porážka v sezóně po fantastickém začátku, kdy Slezané získali sedm výher v řadě.

    Druhý duel zvládl lépe opět domácí celek. Tentokrát se v RT TORAX ARÉNĚ radoval celek z Poruby po výsledku 4.1. Potvrdí se nastalé pravidlo i ve třetím vzájemném zápase těchto týmů v letošní sezóně?
     
    Úvodní sestavy:

    HC RT TORAX Poruba 2011: Foltán (Kůdela) – Slavík, Husák, D. Krejčí, Urbanec, Rudl, Dundáček, Dluhoš – Kanko (C), Zdeněk (A), J. Káňa (A) – Sikora, Hudeček, Gřeš – Špaček, T. Jáchym, Brodek – Ďurač, M. Hlinka, Ollender.

    HC Slavia Praha: Michajlov (Málek) – P. Hořava, Ryzák, T. Duda, J. Novák (C), Hejda, Barák, Antoš – J. Doležal (A), Vrdlovec, Vlček – Šmerha, Kubík, Kuťák – M. Ondráček, Kubica, Furch – Jar. Brož, Kohút, Šteiner.

    Rozhodčí: Skopal, Vrba – Zedník, Kučera.
     
    Obě družstva se pozdravila na modrých čarách, za malou chvíli začne čtvrté utkání druhé části Chance ligy, Slavia v dnešním utkání bude postrádat Petra Vampolu, Poruba poté brankáře Daniela Dolejše.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:15
    Úvodní buly se odrazilo na stranu Slavie, která se vydala dopředu. Doležal dobře protečoval puk do útočného pásma. Domácí ale rychle otočili a kotouč musel přikrýt sešívaný brankář Martin Michajlov.
     
    00:34
    Slávisté vytlačili domácí celek do středního pásma a následně sami zahrozili. Tomáš Šmerha se dostal do zajímavé střelecké pozice, první zákrok si připsal Foltán v brance Poruby.
     
    01:03
    Na straně druhé to zkoušel Gřeš, Michajlov se překvapit nenechal a spolehlivě dokázal zasáhnout.
     
    01:34
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Aleš Furch – 2 min., podrážení).
     
    01:59
    Poruba na okamžik zavřela Slavii v jejím obranném pásmu, po trochu zmatcích se dostal ke střele Káňa, jeho projektil zamířil mimo, hosté následně vyhodili kotouč do bezpečí.
     
    02:47
    Urbanec připravil v útočném pásmu pozici pro Sikoru, jeho rána bez přípravy skončila na zadním mantinelu.
     
    03:41
    Slavia právě vstřelila branku!
    Urbancovo nahození sice udělalo sešívaným problémy, hosté ale zakončit nedokázali. Naopak slávistům vyšel ideálně rychlý brejk. ALEŠ FURCH se vrátil pro červenobílé ideálně zpět na hrací plochu. Toho si všiml Kuťák a poslal Furcha samotného na Foltána, kterého sešívaná devětačtyřicítka po povedené střele dokázal překonat – 0:1. Asistence: Filip Kuťák a Adam Kubík.
    03:41 Aleš FURCH - 0:1
     
    05:11
    Porubští chtěli rychle vyrovnat, Slavia ale přežila krátký nápor a znovu zahrozila ona. Střela Petra Hořavy skončila ve výstroji Foltána.
     
    05:56
    Jindřich Barák poslal zajímavé nahození směrem na Foltána. Brankář Poruby zřejmě tento puk příliš dobře neviděl. S malými problémy si dokázal slovenský gólman poradit.
     
    06:21
    Slavia se usadila v porubském pásmu, zatím ale žádná střela nepřišla.
     
    06:46
    Po boji za Foltánovou brankou se Poruba dostala do středního pásma, rychle ale o kotouč zase přišla a Furch mohl poslat další puk na Foltána.
     
    06:54
    Další nepřesnost v rozehrávce Poruby mohl trestat Dávid Kohút, jeho nepříliš důrazný pokus zachytil do lapačky Foltán.
     
    07:30
    Zatím nám utkání nabízí velké množství soubojů o kotouč. Poruba sice není slabší v tomto aspektu, zatím ale postrádá na svých hokejkách větší přesnost.
     
    08:35
    Jan Hudeček se dostal na levé straně ke střele na Michajlova, měl dost volného prostoru, přesto však gólman Pražanů nepustil kotouč za svá záda!
     
    09:11
    Porubská pětka nyní mačká sešívané hokejisty v jejich vlastním obranném pásmu. S tím samozřejmě přicházejí i šance. Střely Rudla ani Dundáčka ale v brance Slavie v těchto případech neskončily.
     
    10:03
    Adam Kubík vyvezl puk do bezpečí a nakonec vyslal tvrdou střelu směrem na branku Poruby. Jeho projektil ale skončil mimo.
     
    11:20
    Poruba právě vstřelila branku!
    Už to vypadalo, že se Slavia pořádně nadechne, poté ale příchází studená sprcha pro sešívané hokejisty. Sikora využil nepřesné rozehrávky Slavie a vyslal tvrdou ranu na Michajlova, jeho střelu vyrazil brankář hostů jen k TOMÁŠI GŘEŠOVI, který ji pohotově poslal za záda Michajlova – 1:1. Asistence: Marek Sikora a Jan Hudeček.
    11:20 Tomáš GŘEŠ - 1:1
     
    11:30
    Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba 2011 (Marek Špaček – 2 min., podrážení).
     
    13:01
    Slávisté sice strávili většinu času první přesilové hry v porubském pásmu. Jenom střela Nováka však snesla přísnější měřítka, jinak mohl zůstat Foltán a obrana Poruby relativně v klidu.
     
    13:30
    Domácí v plném počtu.
     
    14:09
    Petr Hořava zachyboval v obranném pásmu Slavie a ke kotouči se dostal Ďurač. Jeho počínání si dokázal pohlídat pohyblivý Michajlov, který dokázal útočníka Poruby vybruslit.
     
    14:45
    Další střela z hokejky slovenského legionáře v barvách Slavie Kohúta neskončila úspěchem, Slavia musí zpět.
     
    14:56
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Milan Antoš – 2 min., podrážení).
     
    15:20
    Jan Novák dokázal vyhodit kotouč až do obranného pásma Poruby.
     
    15:38
    Slavia dokázala zahrozit při vlastním oslabení! Vrdlovec po chybě Husáka našel před brankou Doležala, ten byl však dobře bráněn a nedokázal přesně zakončit.
     
    16:10
    Jiří Zdeněk se ocitl na chvíli osamocený před Michajlovem, neměl však dobré postavení a Slavia nakonec dokázala tlaku odolat a Michajlov zalehl kotouč ve vlastním brankovišti.
     
    16:56
    Hosté v plném počtu, Poruba sice zůstala v sešívaném pásmu, žádnou vyloženou příležitost si ale vypracovat nedokázala.
     
    18:05
    Pražané mířili dopředu, souhra Vrdlovce se spoluhráči ale úspěšná nebyla.
     
    18:28
    Šmerha vyslal pokus na Foltána, ten dokázal kotouč zachytit a přerušil hru. Vhazovat se bude po levici gólmana Poruby.
     
    18:32
    Oba protagonisté si celou situaci po buly zopakovaly, i nyní byl úspěšnější Foltán, který si připsal další úspěšný zákrok.
     
    19:20
    Jan Hudeček se snažil protečovat kotouč do útočného pásma, z jeho hokejky se ale hrací předmět vymrštil až mimo hřiště.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První dějství končí smírně. Slavii poslal do vedení Aleš Furch poté, co se vrátil z trestné lavice. Po polovině první třetiny ale domácí dokázali srovnat po přesné trefě Tomáše Gřeše. Druhá třetina začne přibližně v 16:51.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:41
    Slavia právě vstřelila branku!
    Hosté jdou podruhé do vedení. Vlček se snažil vystřelit, nastřelil však pouze jednoho z beků Poruby, a poté ho ale po odrazu přesně adresoval DANIELU VRDLOVCOVI, který svou ranou z první propálil Foltána – 1:2. Asistence: Filip Vlček.
    20:41 Daniel VRDLOVEC - 1:2
     
    21:15
    Další střela, tentokrát z dílny Kubíka, který je velice aktivní, Foltán si dokázal poradit a další puk za svá záda v tuto chvíli nepustil.
     
    22:08
    Ondráček poslal kotouč do útočné třetiny, Kubica s Furchem poté o něj bojovali s obránci Poruby, domácí se následně dostali k puku a zamířili směrem do pásma Slavie.
     
    22:57
    Jáchym se snažil vysunout Hlinku, brankář Michajlov raději přikryl kotouč pod svou lapačku a bude se vhazovat před jeho brankou.
     
    24:14
    Hosté zatlačili Porubu do vlastní třetiny, první formace domácích se ale rychle uvolnila. Kombinace Zdeňka s Káňou však úspěšná nebyla.
     
    24:52
    Na druhou stranu tedy mířila Slavia, Jindřich Barák nedokázal ale udržet puk v útočném pásmu a rozhodčí odpískali postavení mimo hru.
     
    25:31
    Hokejisté Poruby u mantinelu přitvrdili a na vlastní kůži se o tom přesvědčil Aleš Furch, který skončil po střetu na ledové ploše
     
    26:18
    Foltán musel znovu zasahovat po střele Jana Nováka, brankář Poruby dokázal podržet puk ve výstroji.
     
    27:00
    Slavia nedokázala přesně rozehrát poté, co se ujala kotouče. Spřádat útočné plány tedy může znovu domácí celek, který se bude i nadále snažit o vyrovnání stavu.
     
    27:50
    Slavia nyní napadá rozehrávku Poruby, která po tlakem vyhodila kotouč do pásma Slavie. Zakázané uvolnění se ale nepískalo. Ryzák totiž kotouč tečoval a zadělal sešívaným na problémy, které Slavii dělaly nájezdy Ollendera a Ďurače.
     
    28:42
    Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba 2011 (Michal Hlinka – 2+2 min, vysoká hůl).
     
    28:42
    Michal Hlinka nechtěně zasáhl hokejkou do obličeje Filipa Vlčka, který po následné reklamaci svého krvavého zranění dosáhl toho, že rozhodčí udělili Hlinkovi čtyřminutový trest.
     
    28:48
    Úvodní buly získala Poruba, která rychle poslala puk do středního pásma, Slavia nestihla kotouč udržet v útočné třetině a píská se ofsajd.
     
    29:25
    Po střelách Tomáše Šmerhy mohli slávisté před brankou Poruby několikrát dorážet, brankář Foltán nyní dokázal podržet svůj tým!
     
    30:07
    Pražané stále drží pásmo a hokejisté Poruby už nemají příliš mnoho sil.
     
    30:32
    Až nyní poté, co Furch nedokázal udržet kotouč po přihrávce Nováka, Porubští vyhazují puk do bezpečné zóny a odjíždějí střídat.
     
    31:15
    Jindřich Barák napřáhl na modré čáře ke střele, blok hráčů Poruby puk na Foltána nepustil, slávisté se pro kotouč znovu musí vracet.
     
    32:00
    Další vyhození Poruby! Petr Hořava musí rozehrávat další akci Slavie až zpoza vlastní branky.
     
    32:35
    Po střele Tadeáše Hejdy mohl dorážet Kubica, jeden z beků Poruby ale dokázal Kubicovu hůl dobře zablokovat.
     
    32:42
    Domácí v plném počtu.
     
    33:37
    Hra se trochu uklidnila, Poruba se může nadechnout a začít znovu vymýšlet útočné plány, Slavia až na pár výjimek nedokázala v dlouhé přesilové hře Foltána pořádně zaměstnat.
     
    34:36
    Petr Kanko poslal kotouč před Michajlova, brankář Slavie sice vyrazil kotouč betonem pouze před sebe, v tomto prostoru byli ale pouze hokejisté z Prahy.
     
    35:05
    Aleš Furch se propracoval přes obránce do zajímavé pozice, nedokázal však při zakončení zamířit přesně.
     
    35:29
    Tomáš Gřeš se snažil přidat svou druhou branku v utkání, proti však byl Michajlov, který nakonec podržel kotouč.
     
    35:42
    Slavia právě vstřelila branku!
    Šmerha se po vyhození Nováka dostal přes nedůsledně branícího obránce Slavíka a následně poslal přesnou přihrávku křížem na FILPA KUŤÁKA, který rychlou střelou nedal šanci Foltánovi v brance domácích – 1:3. Asistence: Tomáš Šmerha a Jan Novák.
    35:42 Filip KUŤÁK - 1:3
     
    36:45
    Michajlov ale také musí zůstat plně koncentrován, po neodpískaném zákroku na Jáchyma se do puku opřel Dominik Rudl, gólman Slavie přerušil hru.
     
    37:17
    Po zásahu Michajlova do hry se bude vhazovat v obranném pásmu Slavie, Poruba nyní marně hledá recept na obranu Pražanů.
     
    38:00
    Po tvrdé střele Petra Hořavy se museli slávisté znovu vracet, Poruba ale v této fázi zápasu není příliš nebezpečná a červenobílí přesunuli hru před Foltána.
     
    38:41
    Ivan Ďurač mířil dopředu, Michajlov ale mohl zůstat v klidu, útočníku Poruby puk přeskočil hůl.
     
    39:19
    Na opačné straně se puk znovu dostal ke Šmerhovi, jeho střela ale nechala vyniknout pouze Foltána, který po chvíli zasahoval znovu, tentokrát proti střele Kubíka.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Slavia vede po druhé části v Porubě 3:1 díky brankám Daniela Vrdlovce a Filipa Kuťáka. Domácí hráči se nemohli celou prostřední dvacetiminutovku dostat do tempa a budou muset dotahovat. Třetí třetina začne přibližně v 17:44.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:15
    Slavia se na začátku poslední dvacetiminutovky musela po zvláštním odrazu kotouče rychle vracet, s nepříjemnou situací si ale dokázala porazit.
     
    40:30
    Nejprve Ryzákova střela, poté projektil z hokejky Vlčka. Brankář Foltán v obou případech úspěšnějším.
     
    Možná až sem do Poruby doléhá radost z vítkovické arény, kde čeští junioři vybojovali fantastickou výhru 4:3 nad ruskou dvacítkou.
     
    42:25
    Vhazování před Michajlovem, který je připraven na další nápor útočníků Poruby.
     
    42:56
    Pražanům toto vyhovuje, další boj o kotouč u mantinelu a další pošetřené vteřinky pro Slavii.
     
    43:15
    Jiří Doležal prověřil pozornost brankáře Foltána, který si s jeho střelou bez větších potíží poradil.
     
    44:08
    Sešívaní nikam nespěchají a hrají velice chytře, druhá formace Pražanů drží puk v útočném pásmu, Kubíkova střela následně po zásahu Poruby končí v ochranné síti.
     
    45:23
    Tomáš Jáchym zahrozil, když se velice rychle obtočil kolem Michajlovovy branky, gólman Slavie dokázal kotouč vyrazit do bezpečí, navíc při akci Jáchyma byla posunuta branka a hra je znovu přerušena.
     
    45:50
    První formace sešívaných hokejistů dokázala dobrým napadáním získat kotouč ve vlastní prospěch. Doležal poté mohl dorážet z bezprostřední blízkosti, kotouč se ale odrazil mimo.
     
    46:27
    Jiří Zdeněk připravil po buly puk Janu Káňovi, jeho střelu si pohlídal Michajlov, další buly v pásmu Slavie.
     
    47:42
    Domácím hokejistům ale chybí větší lehkost, Slavia stále dobře brání a zatím to nemá příliš těžké, protože Michajlov si příliš zákroků ve třetí části nepřipsal.
     
    48:20
    Nyní Poruba konečně vystřelila na Michajlova, brankář Slavie ale kotouč vyrazil betonem. Naopak na druhé straně se mohl prosadit Kubica, Foltán ale kotouč za svá záda nepustil.
     
    49:26
    Vrdlovec s Vlčkem znovu zaměstnali obranu Poruby, brankář Foltán vytrčením hokejky pomohl svým spoluhráčům, střelu na druhé straně ze střední vzdálenosti pokryl Michajlov.
     
    50:30
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Aleš Furch – 2 min., vysoká hůl).
     
    50:47
    Jiří Zdeněk chyboval na modré čáře a slávisté dokázali dostat puk do bezpečné zóny.
     
    51:25
    V krátkém časovém sledu dva ofsajdy domácích, Tomáš Jáchym s kotoučem na hokejce byl až druhým hráčem v útočném pásmu.
     
    51:50
    Jáchymova střela byla Kubicou sražena do nebezpečného prostoru před branku Slavie, domácí hokejisté na tuto situaci nedokázali zareagovat.
     
    52:30
    Hosté v plném počtu.
     
    53:25
    Marek Špaček poslal na Michajlova zajímavý pokus od pravého mantinelu, brankář hostujícího celku dokázal udržet puk ve výstroji.
     
    54:07
    Slavia právě vstřelila branku!
    Adam Kubík dokázal vybojovat kotouč ve vlastním pásmu a všiml si za obranou Poruby najetého TOMÁŠE ŠMERHY, kterému následně poslal přesný pas. Nejproduktivnější hráč Slavie si dokázal tváří v tvář Foltánovi poradit a zavěsil – 1:4. Asistence: Adam Kubík.
    54:07 Tomáš ŠMERHA - 1:4
     
    54:48
    Poruba právě vstřelila branku!
    Po zmatku před brankou Slavie se dokázal nejlépe zorientovat JAN HUDEČEK, který zametl kotouč za Michajlova – 2:4. Asistence: Tomáš Gřeš a Marek Sikora.
    54:48 Jan HUDEČEK - 2:4
     
    56:15
    O kotouč se bojuje za brankou Slavie, která musí nadále pozorně bránit, náskok ve skóre je již pouze dvoubrankový.
     
    56:50
    Daniel Krejčí musí rozehrávat až zpoza vlastní branky, Slavia dobře hlídá střední pásmo, přes které se Poruba nemůže dostat.
     
    58:01
    Slavia stále ve výhodnější pozici s kotoučem na hokejkách, Porubě už zbývá velice málo času.
     
    58:15
    Poruba to zkouší v šesti hráčích!
     
    58:26
    Slavia právě vstřelila branku!
    FILIP KUŤÁK se ujal po ztrátě Zdeňka kotouče a trefuje prázdnou branku – 2:5. Asistence: Jan Novák.
    58:26 Filip KUŤÁK - 2:5
     
    59:02
    Kuťák nastřádal další cenné vteřinky v útočném pásmu Slavie, kde ho však následně obral o kotouč obránce Urbanec.
     
    59:58
    Martin Michajlov podržel nahození, které mířilo na jeho branku. Slavie toto utkání již zvládne a zaslouženě zvítězí.
     
    Konec zápasu.
     
    Slavia tedy zvládla udržet náskok. Po brankách Tomáše Šmerhy a Filipa Kuťáka vítězí v Porubě o tři branky. Pouze kosmetickou změnu skóre znamenala branka Jana Hudečka. S konstatováním, že si Pražané odváží do hlavního města všechny body, se s vámi pro dnešek loučím. (18:48:21)

    Martin Kamenik

    Branky a nahrávky: 12. Gřeš (Sikora, Hudeček), 55. Hudeček (Gřeš, Sikora) – 4. Furch (Kuťák, Kubík), 21. Vrdlovec (Vlček), 36. Kuťák (Šmerha, J. Novák), 55. Šmerha (Kubík), 59. Kuťák (J. Novák)


    HC RT TORAX Poruba 2011: Foltán (Kůdela) – Slavík, Husák, D. Krejčí, Urbanec, Rudl, Dundáček, Dluhoš – Kanko (C), Zdeněk (A), J. Káňa (A) – Sikora, Hudeček, Gřeš – Špaček, T. Jáchym, Brodek – Ďurač, M. Hlinka, Ollender.
    HC Slavia Praha: Michajlov (Málek) – P. Hořava, Ryzák, T. Duda, J. Novák (C), Hejda, Barák, Antoš – J. Doležal (A), Vrdlovec, Vlček – Šmerha, Kubík, Kuťák – M. Ondráček, Kubica, Furch – Jar. Brož, Kohút, Šteiner.

    Rozhodčí: Skopal, Vrba – Zedník, Kučera

    Diváci: 620
    ocianews.com