Kanada – Rusko 3:2 (po pr.) | Švýcarsko – Česko 2:1 (po pr.) | USA – Finsko 4:1 (kon.)
Švédsko – Slovensko 4:2 (kon.)
konec
Švédsko
4:2 (0:0, 3:0, 1:2)
Slovensko
Čtvrtek 26.12.2019, 20:30 • Zimný štadión Vladimíra Dzurilly (hala 1), Bratislava • Mistrovství světa žen do 18 let • Skupina B
Partner:
     
    Švédsko vítězí nad domácím Slovenskem 4:2. I když hokejistky zpod Tater ještě zápas zdramatizovaly, na víc už to nestačilo. Pro dnešek vám děkujeme za pozornost a z Bratislavy se vám znovu ozveme zítra, kdy je od 16:30 na programu druhý zápas české reprezentace se Švédskem! Na shledanou! (22:30:42)
     
    Střely na branku ve 3. třetině (celkem):

    Švédsko – 8 (36)
    Slovensko – 9 (24)
     
    Nejlepší hráčky zápasu:

    Švédsko – Hanna Thuviková (útočnice)
    Slovensko – Julia Matějková (útočnice)
     
    Konec zápasu.
     
    59:52
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Slovenky ještě tlačily a nakonec se dočkaly branky, díky níž snížily na rozdíl dvou branek! Po nepřehledné skrumáži nakonec dotlačila kotouč za brankovou čáru přes ležící gólmanku Bomanovou EMILIA LESKOVJANSKÁ, i když si troufám, že se jedná o značně diskutabilní branku, protože už to vypadalo, že maskovaní opora Tre Kronor už měla puk pod kontrolou! Bez asistence.
     
    57:18
    Slovenky ještě nic nevzdávají a dál se tlačí kupředu.
     
    56:37
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Slovenští fanoušci se v závěru přeci jen dočkali a mohou si z plného hrdla zakřičet kýžené "Gól!"! Od Romany Haluškové se dostal kotouč před brankoviště k BARBOŘE KAPIČÁKOVÉ, jež už to neměla těžké a z bezprostřední blízkosti rychlou střelou nedala brankářce Bomanové šanci! Asistence: Romana Halušková, Sofia Vysokajová.
     
    56:19
    Vyloučení v týmu Švédsko (Albinssonová – 2 min., zásah do nohou).
     
    56:03
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Tak to byla naprostá paráda, co teď LOVA BLOMOVÁ předvedla! Povedenou kličkou na střed si udělala kolem sebe dostatek prostoru a nádhernou ranou k tyčce nad pravý beton gólmanky Medviďové skórovala! Asistence: Gabriella Johanssonová, Maja Grundströmová.
     
    54:48
    T. Johanssonová byla další švédskou hráčkou, která prověřila pozornost brankářky Medviďové. védský nápor neustává, což samozřejmě Slovensku ubírá potřebný čas na zdramatizování zápasu.
     
    54:16
    Parádní zákrok brankářky Medviďové! Hallová tvrdě vypálila z kruhu k protější tyčce a maskovaná opora Slovenska hodně těžkým zákrokem zasáhla!
     
    53:38
    Švédky opět zamkly Slovenky u jejich brány, jenže brankářka Medviďová zasahovat nemusela, protože její spoluhráčky střely včas zblokovaly.
     
    53:07
    Na druhé straně hezky vystřelila z prostoru mezi kruhy Kapičáková, ale na pozornou brankářku Bomanovou si nepřišla. Teď už sledujeme znovu tlak Švédska.
     
    52:05
    Z prostoru mezi kruhy vypálila L. Johanssonová, ale gólmanka Medviďová pohotově zareagovala a skvělým rozštěpem zamezila jisté pohromě! Domácí tak ještě drží ve hře.
     
    51:18
    Švédsko má obrovský tlak.
     
    50:29
    Grundströmová vybruslila zpoza brány a hledala svým pasem před bránou L. Johanssonovou, jež v tísni protihráčky promáchla. Švédky dál drží puk.
     
    50:05
    Švédky se teď dlouze radí před vhazováním. Slovenky mohou jen litovat, že nevyužily slibnou přesilovku.
     
    50:03
    Vyloučení v týmu Slovensko (Kapičáková – 2 min., hákování).

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 28. L. Johanssonová (Forsgrenová, G. Johanssonová), 35. Svenssonová (Albinssonová, L. Johanssonová), 39. Thuviková (Ahlmová, Hallová), 57. Blomová (G. Johanssonová, Grundströmová) – 57. Kapičáková (Halušková, Vysokajová), 60. Leskovjanská


    Švédsko: Bomanová (Träff Svenssonová) – Zanderová, Forsgrenová (C), Silenová, Markströmová, Kandellová, Karlssonová, G. Johanssonová – Albinssonová, Blomová, Grundströmová – Hallová, L. Johanssonová (A), Svenssonová – Ahlmová, Thuviková (A), T. Johanssonová – Tärnblomová, Nilssonová, Lindbergová
    Slovensko: Medviďová (Zimková) – Vysokajová (C), Leskovjanská, Sternová, Slováková, Jašková, Kušmíreková, Giertlová – Kapičáková, Halušková (A), Matejková (A) – Nemčeková, Schredlová, Fančovičová – Štětiarová, Dobošová, Vrbinská – Kučerová, Lahová, Hudáková – Klimantová

    Rozhodčí: Malá (CZE), Strohmengerová (GER) – Dinantová (BEL), Lacková (GBR)

    Diváci: 543
    thejrc.org