Buffalo – Boston 0:3 (kon.) | Washington – Columbus 2:1 (po pr.) | New Jersey – Toronto 4:5 (po pr.)
NY Rangers – Carolina 5:3 (kon.) | Colorado – Minnesota 4:6 (kon.) | Nashville – Pittsburgh 2:5 (kon.)
Winnipeg – St. Louis 4:5 (po pr.) | Chicago – NY Islanders 5:2 (kon.) | Edmonton – Calgary 1:5 (kon.)
Anaheim – Vegas 4:3 (kon.) | San Jose – Los Angeles 2:3 (po pr.)
konec
Chicago Blackhawks
5:2 (3:1, 0:0, 2:1)
New York Islanders
Sobota 28.12.2019, 02:40 • United Center, Chicago • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    56:32 Casey CIZIKAS - 5:2
     
    56:32
    Islanders právě vstřelili branku!
    Hosté nakonec alespoň sníží, navíc v oslabení! CASEY CIZIKAS dobře dobruslil nahozený puk. Následně se i díky pádu Erika Gustafssona dostal před Robina Lehnera, kterého si objel a pak zakončil do odkryté klece. Asistence: Tom Kühnhackl a Adam Pelech.
    43:03 Matthew HIGHMORE - 5:1
     
    43:03
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Blackhawks nepovolí žádné drama, protože vedou už o čtyři góly! MATTHEW HIGHMORE byl s kotoučem v pravém rohu útočného pásma. Odtud přihrával do předbrankového prostoru, kde trefil Ryana Pulocka, který si nešťastně srazil puk do vlastní sítě. Asistence: David Kämpf.
    40:50 Jonathan TOEWS - 4:1
     
    40:50
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Kapitán Chicaga dostává svůj celek do tříbrankového vedení! JONATHAN TOEWS velmi šikovně vypíchl puk Ryanu Pulockovi, pak se dostal až před Semjona Varlamova, kterému nedal šanci k zákroku střelou ke vzdálenější tyči. Bez asistence.
    11:56 Alex DEBRINCAT - 3:1
     
    11:56
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Blackhawks udeřili potřetí během necelých pěti minut, takže vyhnali Thomase Greisse z brány. Po přihrávce Dylana Stroma se šikovně uvolnil ALEX DEBRINCAT, který velmi nepříjemně vypálil z hranice pravého kruhu. Brankář Islanders tak kotouč dokázal vyrazit pouze pod horní tyč. Asistence: Dylan Strome a Duncan Keith.
    09:46 Dominik KUBALÍK - 2:1
     
    09:46
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Domácí během dvou minut otáčí vývoj utkání! O druhou branku se zasloužila dvojice Patrick Kane a DOMINIK KUBALÍK. Ti si vyměnili puk v mezikruží, druhý jmenovaný se pak díky tomu dostal před Thomase Greisse, kterého šťastnou žabičkou překonal. Asistence: Patrick Kane.
    07:34 Dennis GILBERT - 1:1
     
    07:34
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Blackhawks rychle srovnávají krok! Dylan Strome poslal puk do mezikruží, kam si dobře najel DENNIS GILBERT, který bekhendovou střelou mezi betony Thomase Greisse zapisuje svou první branku v NHL! Asistence: Dylan Strome a Duncan Keith.
    05:50 Ross JOHNSTON - 0:1
     
    05:50
    Islanders právě vstřelili branku!
    Hosté to skvěle vykombinovali, díky čemuž se dostávají do vedení! Brock Nelson po přechodu útočné modré čáry přihrál ROSSU JOHNSTONOVI, který si ještě narazil s Joshem Baileyem, a pak jednoduše zakončil do odkryté klece. Asistence: Josh Bailey a Brock Nelson.

    Lukáš Mihal

    Branky a nahrávky: 8. Gilbert (D. Strome, Keith), 10. D. Kubalík (P. Kane), 12. DeBrincat (D. Strome, Keith), 41. J. Toews, 44. Highmore (Kämpf) – 6. Johnston (Jo. Bailey, B. Nelson), 57. Cizikas (Kühnhackl, Pelech)


    Chicago Blackhawks: Lehner (Crawford) – Keith (A), C. Murphy, Koekkoek, E. Gustafsson, Määttä, Gilbert – D. Kubalík, J. Toews (C), Quenneville – A. Nylander, D. Strome, P. Kane (A) – DeBrincat, Dach, Highmore – Z. Smith, Kämpf, Carpenter.
    New York Islanders: Greiss (12. Varlamov) – Pelech, Pulock, D. Toews, Mayfield, Leddy, Boychuk (A) – Lee (C), Barzal, Eberle – Jo. Bailey (A), B. Nelson, Dal Colle – Beauvillier, Brassard, Kühnhackl – M. Martin, Cizikas, Johnston.

    Rozhodčí: MacDougall, Pollock – Shewchyk, Fournier

    Diváci: 21 747
    thejrc.org