Novosibirsk – Kunlun 3:2 (3:2 po s.n.) | CSKA Moskva – Viťaz 3:0 (kon.) | Nižněkamsk – Omsk 2:6 (kon.)
N.Novgorod – Riga 5:2 (kon.) | Soči – Jokerit 4:3 (po pr.) | Kazaň – Jaroslavl 3:0 (kon.)
po prodl.
HK Soči
4:3 (1:0, 1:3, 1:0 - 1:0)
Jokerit Helsinky
Sobota 28.12.2019, 15:00 • Bolšoj dvorec sporta, Soči • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    60:57 Vjačeslav LEŠČENKO - 4:3
     
    60:57
    Soči právě vstřelilo branku!
    Hra tři na tři nabízí spoustu takových šancí a jednu z nich Soči využilo. Do úprku dva na jednoho totiž ujel Bertilsson s VJAČESLAVEM LEŠČENKEM, první jmenovaný posunul puk druhému a ten neměl problém rozhodnout zápas nad přesouvajícím se Niemim. Asistence: Simon Bertilsson, Sean Collins.
     
    53:21
    Denis Mosajlov přes hráče výborně prohodil puk na Pavla Makarenka, který byl před brankou nedovoleně zastaven držením. Možná může být Jesse Joensuu rád, že z toho nebylo rovnou trestné střílení, jelikož Makarenkovi bylo znemožněno zakončit.
    42:40 Simon BERTILSSON - 3:3
     
    42:40
    Soči právě vstřelilo branku!
    Je opět srovnáno, již potřetí během dnešního mače! Vyglazov si počkal, až mu k levému kruhu sjede SIMON BERTILSSON. Poté na něj vyslal přihrávku, kterou zadák Soči z první uklidil ke vzdálenější tyči. Asistence: Nikita Vyglazov.
     
    41:23
    Ale i v ní jsou okénka. Pavel Mararenko z pravé strany jen těsně minul vzdálenější tyč. Ještě před tím po pokusu Simona Bertilssona zazvonila sraženým pukem horní tyčka!
    37:07 David SKLENIČKA - 2:3
     
    37:07
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Tým z Helsinek se znovu dostává do vedení! Antti Pihlström na útočné modré čekal, až se mu uvolní DAVID SKLENIČKA. Českého zadáka také výbornou přihrávkou našel a bek Jokeritu ukázal, že i přes hlavní defenzívní činnost umí s pukem na jedničku. Zamíchal s ním před Proskurjakovem a střelou do horní části branky nad lapačku ho poslal na švestky. Asistence: Antti Pihlström, Ahti Oksanen.
    31:57 Denis MOSALJOV - 2:2
     
    31:57
    Soči právě vstřelilo branku!
    Zápas ve druhé třetině nabírá na dramatičnosti! Hned po buly si Sergej Šmejlov nabruslil až na druhou stranu hřiště. Na levém kruhu udělal výbornou otočku kolem Sami Lepista a bekhendem vystřelil. To zřejmě Niemi nečekal a puk mu propadl před brankovou čáru, kde ho ještě dorazil do sítě DENIS MOSAJLOV. Asistence: Sergej Šmejlov.
    29:55 Brian O'NEILL - 1:2
     
    29:55
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Hosté sice ztratili puk, ale nyní se vůbec nezadařilo Kirillu Vorobjovovi, který puk špatně nahrál na ose hřiště ve středním pásmu. Kotouče se chopil BRIAN O'NEILL, jenž zcela sám upaloval sám na Proskurjakova a trefil se mu přesně nad lapačku. Bez asistence.
    27:11 Jesse JOENSUU - 1:1
     
    27:11
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Vzápětí je vyrovnáno. Chyba domácích v útočném pásmu byla využita, Regin poslal puk zpoza branky na O'Neilla a konečným adresátem celé akce byl JESSE JOENSUU, po jehož trefě z kruhů začíná mač zase od začátku. Asistence: Brian O'Neill, Peter Regin.
     
    23:08
    Další možnost pro Soči! Teemu Eronen je vyloučen na dvě minuty za podrážení.
     
    15:42
    Mikko Lehtonen oslabuje svůj tým, když dostává dvě minuty za sekání.
     
    11:57
    Hosté mají po faulu šanci na vyrovnání, Dmitrij Lugin si jde odsedět dvě minuty za hákování.
     
    09:53
    Finální rozhodnutí je opravdu jasné – branka platí.
     
    09:53
    Gól platí a Soči tak skutečně jde do vedení.
    09:53 Sergej ŠMELJOV - 1:0
     
    09:53
    Soči právě vstřelilo branku!
    Sledovali jsme snad první výraznější tlak domácích do branky. SERGEJ ŠMEJLOV se na pravém kruhu obtočil s pukem a tvrdě vystřelil na branku. Antti Niemi se pokusil o jakýsi neúspěšný zákrok vyrážečkou, po které se kotouč odrazil kolem jeho helmy. přelétl jí a zapadl pod horní tyčku. Na brankovišti ještě operoval Vjačeslav Leščenko a je otázka, jak moc znemožnil gólmanovi zasáhnout.
     
    03:19
    Další nebezpečný protiútok! Nyní získal puk ve středním pásmu Denis Mosajlov, který z levého kruhu pořádně tvrdě vystřelil na lapačku Antti Niemiho. Finský gólman máchl lapačkou za pukem dobře.

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 10. Šmeljov, 32. Mosaljov (Šmeljov), 43. Bertilsson (Vyglazov), 61. Leščenko (Bertilsson, Collins) – 28. Joensuu (O'Neill, Regin), 30. O'Neill, 38. D. Sklenička (Pihlström, Oksanen)


    HK Soči: Proskurjakov (Nalimov) – Ellis, Bertilsson, A. Petrov, Pogorišnyj, J. Alexandrov, K. Vorobjov, Gordějev – R. Rosén, Strömwall, Altybarmakjan – Lugin, Leščenko, Collins – Makarenko, Mosaljov, Šmeljov – Archipov, Starkov, Vyglazov – Rybakov.
    Jokerit Helsinky: A. Niemi (Kalninš) – D. Sklenička, Lehtonen, Lööv, Lepistö, Eronen, Kivistö, E. Räsänen – O'Neill, Joensuu, Regin – H. Ikonen, Kontiola, Halme – Haapala, Moses, Norman – Anttila, Oksanen, Pihlström.

    Rozhodčí: Roman Gofman, Jurij Cyplakov – Konstantin Gordenko, Jevgenij Strelcov
    thejrc.org