Finsko – Slovensko 8:1 (kon.) | Česko – Německo 3:4 (kon.) | Švýcarsko – Švédsko 2:5 (kon.)
Rusko – Kanada 6:0 (kon.)
konec
HC Stadion Litoměřice
5:6 (3:4, 1:1, 1:1)
AZ Havířov
Sobota 28.12.2019, 17:00 • Kalich Arena, Litoměřice • Chance liga - o pořadí v play-off • 5. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:40
    Zajíček opět opustil brankový prostor!
    58:34 David VITOUCH - 5:6
     
    58:34
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Hra v šesti se kališníkům vydařila a máme tu pátý kališnický gól! Odraženou střelu precizně zpracoval DAVID VITOUCH a z první ji poslal přímo za Stezkova záda. Asistence: Martin Štohanzl.
     
    56:21
    Šimon Zajíček opustil branku, Stadion hraje v šesti!
     
    55:03
    Vyloučení v týmu AZ RESIDOMO Havířov (Jakub Doktor – 2 min., sekání).
     
    50:58
    Vyloučení v týmu AZ RESIDOMO Havířov (Jozef Baláž – 2 min. pro hráčskou lavici, příliš mnoho hráčů).
     
    50:12
    Vyloučení v týmu AZ RESIDOMO Havířov (David Chroboček – 2 min., hákování).
    44:23 Ondřej PROCHÁZKA - 4:6
     
    44:23
    Havířov právě vstřelil branku!
    Hosté opět navyšují svůj odstup na dva góly! Přízemní střela ONDŘEJE PROCHÁZKY trochu nešťastně zaplula do branky přesně mezi nohama gólmana Zajíčka. Asistence: Filip Seman a Jakub Kotala.
     
    42:00
    Volná ulička pro průjezd se otevřela před Filipem Přikrylem. Ovšem když se napřahoval ke střele, Jan Maruna jej hákoval a jde si odsedět dvě minuty.
    35:39 Markus KORKIAKOSKI - 4:5
     
    35:39
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Dnes to je zápas využitých přesilovek! Jánského střelu od modré sice Stezka vyrazil, vyzrál i na dorážku Josefa Jíchy, avšak na odražený kotouč k MARKUSOVI KORKIAKOSKIMU a jeho střele obloukem pod horní tyč již zabránit nedokázal. Asistence: Josef Jícha a Peter Jánský.
     
    33:52
    Vyloučení v týmu AZ RESIDOMO Havířov (Lukáš Bednář – 2 min., nedovolené bránění).
     
    33:43
    Další gólovku měl na své holi Kristian Kangas, jehož k samostatnému výjezdu na branku krásně vyslal Markus Korkiakoski. Nadějná finská souhra ovšem zahořela na lapačce Aleše Stezky, která stála proti kotouči připravena.
    28:36 Filip SEMAN - 3:5
     
    28:36
    Havířov právě vstřelil branku!
    Tři ze tří, tak úspěšně zní bilance využití přesilovek Havířova! FILIP SEMAN obdržel na hranici brankoviště povedenou přihrávku, kterou ihned tečoval mezi tři tyče Zajíčkovy branky. Asistence: Jakub Kotala a Lubomír Malina.
     
    27:08
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Markus Korkiakoski – 2 min., hákování).
     
    24:30
    Aleš Stezka měl v posledních chvílích co dělat! Nejprve na něj vypálil Filip Přikryl, který se záhy pokusil i o dorážku. Hned poté se před havířovským kirvytvořila skrumáž hráčů, kterou se kromě Přikryla pokusil prostřelit i Jánský. Rychlým pohybem ale Stezka kotouč nakonec podržel.
     
    20:40
    Už byl viděn kotouč zcela jistě v brance Aleše Stezky! Fintu, která v tomto utkání již dvakrát vyšla Martinu Kadlecovi vyzkoušel po Vitouchově přihrávce Kristian Kangas. Havířovského gólmana ale ochránila vzdálenější tyč, od níž se puk odrazil.
    19:42 Martin KADLEC - 3:4
     
    19:42
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Kališníci střílí gól do šatny! Znovu to byl MARTIN KADLEC, jemuž se povedlo vypálit pod velkým úhlem k bližší tyči, čímž krásně vymetl prostor pod horní tyčkou Stezkovy branky. Asistence: Daniel Voženílek a Josef Jícha.
     
    16:20
    Střídání v týmu HC Stadion Litoměřice: ze hřiště odchází Šimon Sklíba, přichází Šimon Zajíček.
    16:20 Ondřej KACHYŇA - 2:4
     
    16:20
    Havířov právě vstřelil branku!
    Využívání přesilovek! To je něco, na co se může Havířov v tomto utkání spolehnout. Z vnější hranice pravého kruhu poslal kotouč přesně k pravé tyči ONDŘEJ KACHYŇA. Asistence: David Chroboček a Jakub Kotala.
     
    15:15
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Dominik Sklenář – 2 min., hákování).
    14:34 Jakub KOTALA - 2:3
     
    14:34
    Havířov právě vstřelil branku!
    Střelecké hody první třetiny pokračují! Zpoza Sklíbovy branky dostal povedenou přihrávku na levý kruh JAKUB KOTALA, který se rychle otočil a z první ji poslal do branky domácího týmu. Asistence: Asistence: Filip Seman a Ondřej Procházka.
     
    13:25
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Tomu se říká odpověď! Po vhazování ve střední pásmu rychle vystartoval proti Stezkově brance DANIEL VOŽENÍLEK, jemuž se povedlo navíc proklíčovat kolem několika protihráčů a přesně zavěsit puk do branky. Asistence: Lukáš Doudera.
    Daniel VOŽENÍLEK - 2:2
    13:10 Jaroslav MROWIEC - 1:2
     
    13:10
    Havířov právě vstřelil branku!
    Rychlá akce po vhazování a Havířov jde znovu do vedení! Po sérii několika krátkých nahrávek se opřel do kotouče JAROSLAV MROWIEC a přesně jej poslal za Sklíbova záda. Asistence: Lubomír Malina a Nicolas Werbik.
    09:38 Martin KADLEC - 1:1
     
    09:38
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    To byla naprostá paráda v podání MARTINA KADLECE! Litoměřický forvard si najel kolem Stezkovy branky a z otočky pod velkým úhlem vypálil! Kotouč přesně zapadl do malé skuliny mezi Stezkou a levou tyčí. Asistence: Josef Jícha.
     
    08:01
    Velkou šanci měl ale vzápětí Kristian Kangas! Při jejím lapení dokonce Stezkovi spadla z hlavy maska, přesto si s ní dokázal poradit a kotouč tělem zachytil.
    03:09 Ondřej PROCHÁZKA - 0:1
     
    03:09
    Havířov právě vstřelil branku!
    Havířov využívá hned svou první přesilovku! ONDŘEJ PROCHÁZKA dostal zpoza branky do kruhu nabito a křižnou střelou vymetl vzdálenější roh Sklíbovy branky. Asistence: Filip Seman a Jakub Kotala.
     
    02:24
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Martin Havelka – 2 min., pozdní dohrání).
     
    01:44
    První větší akce Litoměřic! Peter Jánský stál připravený k palbě z mezikruží. Odsud také tvrdě vyslal kotouč přímo na Aleše Stezku. Gólman Havířova měl ovšem připravené betony, jimiž puk poslal do bezpečí.

    Vít Trubička

    Branky a nahrávky: 10. M. Kadlec (Jícha), 14. Voženílek (L. Doudera), 20. M. Kadlec (Voženílek, Jícha), 36. Korkiakoski (Jícha, Jánský), 59. Vitouch (Štohanzl) – 4. O. Procházka (F. Seman, Kotala), 14. Mrowiec (Malina, Werbik), 15. Kotala (F. Seman, O. Procházka), 17. Kachyňa (Chroboček, Kotala), 29. F. Seman (Kotala, Malina), 45. O. Procházka (F. Seman, Kotala)


    HC Stadion Litoměřice: Sklíba (17. Zajíček (A)) – Marcel (A), Walter, L. Doudera, Klejna, Strejček, Šiller – M. Kadlec, Jícha, Voženílek (C) – Korkiakoski, Vitouch, Kangas – Štohanzl, Přikryl, Jánský – M. Havelka, D. Sklenář, Kropáček – Jindra.
    AZ Havířov: Stezka (Matoušek) – Mrowiec, Matai, Chroboček, Kachyňa, Malina, L. Rutar, Nepokoj – Kotala, F. Seman (A), Toman – L. Bednář (A), Werbik, Baláž – Pawliczek, Doktor, O. Procházka – Fridrich, Maruna (C), Dvořák.

    Rozhodčí: Souček, Grech – Coubal, Kokrment
    thejrc.org