Ambri-Piotta – TPS 3:0 (kon.) | Team Canada – Davos 5:1 (kon.)
konec
HC Ambri-Piotta
3:0 (0:0, 2:0, 1:0)
TPS Turku
Sobota 28.12.2019, 15:10Spengler Cup • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:10.
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům ledního hokeje! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání Spengler Cupu mezi HC Ambri Piotta a TPS Turku. Duel začíná v 15:10.
     
    TPS Turku

    Finský celek může být s dosavadním vystoupením v Davosu spokojený. Turku totiž v úvodním duelu zvládlo vypjatý souboj s ruskou Ufou. Finský celek o svém triumfu rozhodl už ve druhé třetině, po které vedl vysoko 4:1. Ufa sice v závěru utkání dotahovala, ale dokázala snížit jen na 3:4.
     
    HC Ambri Piotta

    Švýcarský celek také zvládl úvodní vystoupení letošního ročníku na podtrženou jedničku. Ambri Piotta totiž v pátek nastoupilo do duelu s ruskou Ufou, kterou dokázalo přehrát vysoko 4:1. V dresu švýcarského týmu se navíc blýskl Marco Muller, který vsítil dvě branky a byl hlavním strůjcem vítězství.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Ambri Piotta: Waeber (Manzato) – Jelovac, Plastino, Dotti, Fora, Pinana, Ngoy, Moor – Flynn, D'Agostini, Wolski – Müller, Zwerger, Miranda – Sabolič, Douay, Egli – Goi, J. Neuenschwander, Mazzolini.

    TPS Turku: Pohjanoksa (Tirronen) – Salonen, Larsson, Windlert, Viro, Anttalainen, Sund, Forsström – Budish, Korpikoski, I. Filppula – Wirtanen, Janatuinen, Pärssinen – Pajuniemi, Nurmi, Karvonen – Kuru, Lehtinen, Holm..
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Švýcarský celek uspěl na úvodním vhazování dnešního utkání. Ambri se ihned vydalo do útoku, ale obrana finského celku byla pozorná.
     
    00:45
    Brankář švýcarského celku musel ihned zasahovat. Ludovic Waeber si dal pozor na dělovku od modré čáry a ukryl kotouč do lapačky. Vhazuje se po jeho pravici.
     
    01:10
    Budish si dal pozor na nahození do útočného pásma, zastavil skákavý kotouč a bez problémů jej odehrál mimo nebezpečný prostor.
     
    02:55
    Zatím se hraje bez přerušení. Finský celek se v posledních minutách tlačí do útoku, ale není schopen vypracovat si nějakou palebnou příležitost.
     
    03:10
    Zach Budish získal odražený kotouč v rohu obranného pásma a poslal puk bekhendem přes všechny čáry na zakázané uvolnění.
     
    03:37
    Elia Mazzolini projel přes modrou čáru, přehodil si kotouč na forhend, ale jeho ránu hostující brankář bez problémů vykopl levým betonem.
     
    04:10
    Dominic Zwerger uspěl v přetlačované ve středním pásmu a vybojoval kotouč pro švýcarský celek. Ambri se může spolehnout na solidně zaplněnou halu.
     
    04:45
    Elia Mazzolini se znovu prosmýkl do útočného pásma, přenechal kotouč Neuenschwanderovi, jehož střelu zápěstím přizvedl obránce do ochranné sítě.
     
    05:10
    Po delší době musel zasahovat také domácí brankář. Waeber si dal pozor na střelu od modré čáry a vykopl puk levým betonem mimo tři tyče.
     
    05:26
    Wojtek Wolski se zjevil v první vyložené šanci dnešního duelu! Domácí hráč si navedl puk na forhend, ale jeho pokus zápěstím skončil na betonu brankáře!
     
    06:10
    Turku se hnalo do zajímavého protiútoku, jenže elitní formace si nerozuměla při kombinaci. Filppula poslal příliš prudkou přihrávku až k mantinelu.
     
    06:27
    Markus Nurmi si vybruslil před klec švýcarského celku, krásně se otočil, jenže jeho zakončení skončilo na vnějším oblouku branky.
     
    07:10
    Turku se usadilo v útočném pásmu a snaží se kombinovat na pravé straně. Domácí hokejisté však skvěle vystupují a nepouštějí soupeře do zakončení.
     
    07:27
    Lauri Pajuniemi dostal nabito na levý kruh, odkud zakončil příklepem, jenže jeho dělovku domácí brankář dobře viděl a udržel kotouč na hrudi!
     
    08:20
    Turku se stále drží v útočném pásmu, jenže nikdo v bílém dresu se tentokrát nedostal do zakončení. Hokejisté Ambri brání velmi obětavě.
     
    08:45
    Ilari Filppula objel branku soupeře, vybruslil si do střelecké pozice, jenže jeho zakončení bekhendem vykopl brankář mimo tři tyče.
     
    09:20
    Christian Pinana získal volný puk za brankou domácího celku a raději jej vyhodil přes všechny čáry na zakázané uvolnění. Hra se vrátí před domácí klec.
     
    09:51
    Domácí brankář si dal pozor na zakončení soupeře od mantinelu a bez problémů vyrazil puk nad břevno. Turku v posledních minutách stupňuje tlak.
     
    10:15
    Zach Budish dostal prostor na levé straně, projel do útočného pásma, jenže jeho nahození skončilo za brankou domácího mužstva.
     
    10:31
    Další zakázané uvolnění na straně švýcarského mužstva. Domácí tým se ne a ne vymanit ze sílícího tlaku svého soupeře. Naopak Turku teď hraje výborně.
     
    11:10
    Markus Nurmi uspěl v souboji v rohu útočného pásma, zbavil se dotírajícího obránce a poslal přihrávku na modrou čáru, kde však neoslovil spoluhráče.
     
    11:48
    Mikael Pyhtia projel podél hrazení do dobré pozice, poslal bekhendovou přihrávku mezi kruhy, ale nikdo v bílém na jeho pobídku nedosáhl.
     
    12:10
    Další zakončení hostujícího celku pro změnu prosvištělo kolem vzdálenější tyčky a pouze zadunělo o mantinel za brankou. Ambri se může osvobodit.
     
    12:35
    Tommaso Goi projel do útočného pásma, přehodil si puk na forhend, ale jeho nahození prolétlo kolem zadní tyče. K odraženému puku se dostali jen zadáci.
     
    13:06
    Až nyní se Ambri po dlouhé době dostalo do zakončení. Michael Fora se opřel do odraženého puku, jenže z ostrého úhlu trefil jen připravenou lapačku.
     
    13:30
    Isacco Dotti uspěl v souboji za hostující klecí, získal volný puk a přihrál na modrou čáru. Následně pálil Igor Jelovac, jehož pokus ale minul branku.
     
    14:15
    Zach Budish uspěl v přetlačované v rohu útočného pásma, získal volný puk a poslal přihrávku na modrou čáru. Salonen následnou střelou minul branku.
     
    14:45
    Petteri Wirtanen nahodil puk od modré čáry směrem k brance domácího celku, ale jeho pokus prolétl kolem levé tyčky. Turku stále stupňuje svůj tlak.
     
    15:10
    Domácí se dostali k odraženému puku a Plastino jej obloučkem vyhodil do bezpečí. Hokejisté v modrém odjeli na střídačku a opět se musí bránit.
     
    15:48
    Marco Miranda si v útočném pásmu přehodil puk na bekhend a zkusil překvapit hostujícího brankáře. Julius Pohjanoksa stál na správném místě a schoval puk do lapačky.
     
    16:23
    Tommaso Goi dostal přihrávku na modrou čáru a bez váhání nahodil puk na branku soupeře. Hostující brankář puk dobře viděl a vykopl jej k mantinelu.
     
    16:43
    Michael Fora se natlačil tělem před rozjetého soupeře a nepustil jej do útočného pásma. Hráč švýcarského celku sklidil za svůj kousek potlesk.
     
    17:10
    Zach Budish měl prostor na modré čáře, připravil si kotouč a vyslal tvrdou střelu. Jeho dělovka prosvištěla kolem branky a zaduněla o mantinel.
     
    17:38
    Filip Windlert svedl souboj o puk v rohu útočného pásma, kde si stačil přehodit puk na bekhend, ale následnou rozehrávkou poslal puk za modrou čáru.
     
    18:15
    Nurmi si dal pozor na dotírajícího soupeře a bez problémů odehrál puk mimo nebezpečný prostor. Závěr třetí třetiny přináší hodně opatrný hokej.
     
    18:38
    Christian Pinana vyslal dlouhou přihrávku na útočnou modrou čáru, kam si nabruslil Misha Moor, jenže důrazný obránce v bílém jej nepustil do střelecké pozice.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny!
     
    19:22
    Ilari Filppula si navedl puk na forhend a zkusil zakončení z pravého kruhu. Jeho pokus skončil na brusli prvního obránce v modrém a následně se puk odrazil k mantinelu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina končí! V úvodní dvacetiminutovce jsme sledovali hodně svižný hokej. Úvodní šanci dnešního souboje si připravil Wojtek Wolski, ale jeho dobrou střelu vychytal hostující brankář. Na druhé straně mohl skóre otevřít Pajuniemi, ale také brankář Ambri si připsal dobrý zásah. Do kabin se proto jde bez branek.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Švýcarský celek uspěl na úvodním vhazování první třetiny. Ambri se ihned vydalo do útoku, jenže nahození na levou stranu bylo moc prudké.
     
    21:10
    Christian Pinana zahodil další vyloženou šanci! Domácí hráč se dostal sám před brankáře, ale bekhendovým zakončením orazítkoval břevno!
     
    21:35
    Egli uspěl v souboji v rohu hrací plochy a následně odehrál míč na modrou čáru. Švýcarský celek vlétl do druhé třetiny velmi aktivně a snaží se útočit.
     
    22:45
    Turku se do útoku dostalo až nyní. Finský celek se sice usadil v útočném pásmu, jenže nikdo v bílém dresu nedokázal zakončit.
     
    23:10
    Probouzejí se také fanoušci v zaplněné aréně. Švýcarský celek se snaží využít podporu solidně obsazených tribun.
     
    23:45
    Isacco Dotti obdržel krásnou přihrávku na modrou čáru, odkud bez váhání napřáhl ke střele příklepem, ale jeho dělovka jen zaduněla o mantinel.
     
    24:15
    Brian Flynn napadal rozehrávku Turku v jeho obranném pásmu. Hokejsita Ambri dostal pod tlak obránce, ale ten si pomohl vyhozením o mantinel.
     
    24:40
    Filip Windlert spěchal za vlastním nahozením do útočného pásma. Brankář švýcarského mužstva ale vystartoval ven z klece a odehrál puk do bezpečí.
     
    25:14
    Po šermované ve středním pásmu se kotouč odrazil na střídačku finského celku. Rozhodčí nařídili vhazování ve středovém kruhu.
     
    25:30
    Michael Fora získal odražený puk ve středním pásmu, jenže bekhendovou přihrávkou neoslovil nikoho v modrém dresu. Pokračuje obrovský boj o každý metr ledu.
     
    26:25
    Tony Sund získal odražený puk v rohu obranného pásma, projel s ním až do pásma útočného, jenže nahozením z ostrého úhlu minul branku Ambri.
     
    27:06
    Finský celek se nyní usadil před brankou soupeře, jenže hráčům v bílém opět scházela větší dychtivost po zakončení. Ambri se brání bez problémů.
     
    27:30
    Christian Pinana dojel dlouhou přihrávku na útočnou modrou čáru, jenže měl velké problémy se zpracováním a puk mu utekl až k mantinelu.
     
    28:20
    Misha Moor dostal krásnou přihrávku do středního pásma, prosmýkl se přes modrou čáru, jenže v tísni trefil jen brusle hráče v bílém.
     
    28:39
    Turku si zahraje přesilovku. Dvě minuty za podrážení dostává Tommaso Goi.
     
    28:59
    Ambri Piotta právě vstřelila branku!
    Švýcarský celek se v oslabení dostává do vedení! Do rychlého brejku se vydal BRIAN FLYNN, kterému se na pravé straně nabízel rozjetý spoluhráč, ale Flynn to vzal na sebe a odrazem o brusli obránce otevřel skóre! Asistence: Floran Douay.
    28:59 Brian FLYNN - 1:0
     
    29:27
    Lauri Korpikoski dostal přihrávku na pravý kruh, odkud pohotově vypálil příklepem, jenže jeho pokus skončil na vnějším oblouku branky!
     
    30:10
    Ambri zatím zvládá oslabení na jedničku. Domácí celek v něm dokázal udeřit a navíc nepouští finský klub do zakončení.
     
    30:39
    Ambri hraje v plném počtu.
     
    31:35
    Igor Jelovac si dal pozor na rozjetého soupeře v rohu obranného pásma jej tvrdým hitem poslal na hrazení. Za svůj kousek sklidil pořádný potlesk.
     
    32:06
    Aleksi Anttalainen si počkal na přihrávku na modrou čáru a bez váhání zakončil. Jeho dělovka trefila jen brusli prvního obránce v modrém.
     
    33:23
    Hostující brankář si dal pozor na dělovku z levé strany a ukryl tvrdou ránu mezi ruku a tělo. Vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    33:26
    Vyloučení v týmu TPS Turku (Zach Budish – 2 min., hákování).
     
    34:10
    Domácí se sice usadili v útočném pásmu, jenže hráči Ambri zatím marně hledají střeleckou pozici. Bránící kvarteto naopak skvěle vystupuje.
     
    34:30
    Michael Fora vyslal prudkou přihrávku na pravou stranu, kam si nabruslil Dominic Zwerger, jenže jeho pobídka mezi kruhy byla předem čitelná.
     
    35:26
    Turku hraje v plném počtu.
     
    35:33
    Ambri Piotta právě vstřelila branku!
    Ambri přidává druhý zásah a zaplněná hala je na nohou! MATT D´AGOSTINI vyjel zpoza branky těsně před klec Turku a bekhendem procedil kotouč za záda brankáře! Asistence: Brian Flynn, Robert Sabolič.
    35:33 Matt D'AGOSTINI - 2:0
     
    36:40
    Turku je po obdržení druhé branky v dnešním utkání pořádně zaražené a prakticky se nemůže dostat do útočného pásma. Naopak Ambri hraje skvěle.
     
    37:10
    Dominic Zwerger uspěl v souboji u mantinelu, narazil soupeře na hrazení a vzal si volný kotouč. Hokejisté švýcarského mužstva v posledních minutách dominují.
     
    38:10
    Aleksi Anttalainen si na modré čáře opět vybruslil do střelecké pozice, jenže jeho nahození skončilo u prvního obránce. Turku ale drží útočnou třetinu.
     
    38:54
    Petteri Wirtanen poslal prudké nahození do rohu útočného pásma, ale ani tam nebyl nikdo v bílém dresu. Zadáci Ambri nyní mohou uklidnit hru.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny!
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina končí! Po druhé části může být spokojen švýcarský celek. Ambri totiž skvěle zvládlo oslabení a dostalo se do vedení brankou Briana Flynna! Následně zvládl útočnou snahu domácí celek také při hře 5 na 5, kdy se prosadil Matt D´Agostini. Naopak Turku se zatím směrem dopředu hodně trápí. Po čtyřiceti minutách tak platí stav 2:0.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Ambri se ihned po úspěšném vhazování vydalo do útočného pásma, jenže přihrávka mezi kruhy prosvištěla před brankou bez jakékoliv teče.
     
    41:40
    Turku se také vydalo do útoku, jenže akci finského celku tentokrát zastavilo postavení mimo hru. Finské mužsto se trápí při zakládání útoků.
     
    42:10
    Oskari Lehtinen projel středem ledové plochy do útočného pásma, kde si přehodil puk na forhend, ale jeho zakončení prolétlo kolem levé tyčky.
     
    42:31
    Postavení mimo hru také na straně švýcarského mužstva. Příliš rychlý byl při přechodu do útočného pásma Brian Flynn. Vhazuje se ve středním pásmu.
     
    43:10
    Chris Egli bojoval o puk v rohu útočného pásma, jenže nikdo ze spoluhráčů mu nepřijel pomoci. Hokejisté v modrém ale nadále kontrolují své vedení.
     
    43:35
    Lauri Korpikoski projel po pravém křídle do útočného pásma, jenže jeho nahození před branku skončilo u prvního obránce v modrém dresu.
     
    44:05
    Isacco Dotti se dostal k odraženému puku na útočné modré čáře, jenže ve velké rychlosti se už nedokázal prosmýknout do střelecké pozice.
     
    44:28
    Eemil Viro dostal přihrávku do útočného pásma, krásně si puk zpracoval, ale Igor Jelovac jej skvělou poziční hrou vytlačil až k mantinelu.
     
    45:03
    Ambri mohlo přidat svou třetí branku! Do další zajímavé pozice se dostal Matt D'Agostini, jenže tentokrát svou střelou zápěstím trefil horní tyčku!
     
    46:51
    Hráči Ambri se v rohu obranného pásma dostali k odraženému puku a vyhodili jen obloučkem do pásma středního.
     
    47:15
    Turku se nadále snaží tlačit do útočného pásma, jenže nikdo v bílém se zatím nemůže dostat do šancí. Ambri brání opravdu skvěle.
     
    48:55
    Elia Mazzolini střílel z ostrého úhlu, jenže jeho pokus ukryl brankář do lapačky. Vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    49:10
    Matt D'Agostini projel do útočného pásma, jenže jeho zakončení bekhendem prolétlo vysoko nad břevnem. Domácí vyrážejí do nebezpečných brejků.
     
    49:28
    Vyloučení v týmu HC Ambri Piotta (Floran Douay – 2+2 min, vražení na hrazení).
     
    50:10
    Turku se usadilo v útočném pásmu, jenže nikdo v bílém se zatím nemůže dostat do zakončení. Hráči v bílém si hledají prostor.
     
    50:35
    Igor Jelovac se v obranném pásmu zmocnil volného puku a vyhodil jej bekhendem mimo třetinu. Hokejisté Ambri zatím brání své vedení bez větších problémů.
     
    51:10
    Další úspěšné vyhození na straně domácího celku. Turku se v přesilovce stále nemůže dostato do vyložených šancí.
     
    51:45
    Ilari Filppula tentokrát projel do útočného pásma po pravé straně, jenže jeho pokus skončil vedle levé tyčky a pouze zaduněl o mantinel za brankou.
     
    52:25
    Další útočnou snahu Turku zmařilo postavení mimo hru. Hráči Ambri brání na podtrženou jedničku a nepouštějí svého soupeře do šancí.
     
    53:28
    Ambri hraje v plném počtu.
     
    53:38
    Finskému celku už moc času na zdramatizování dnešního utkání nezbývá. Švýcarský klub navíc skvěle brání už od červené čáry a nepouští soupeře do šancí.
     
    54:20
    Eemil Viro dostal přihrávku na pravou stranu, jenže už se nedokázal prosmýknout do útočného pásma a následně přišel o kotouč.
     
    55:20
    Tommaso Goi zavezl puk do útočného pásma, kde jej zašlápl u mantinelu a nasbíral cenné vteřinky pro švýcarské Ambri.
     
    55:47
    Hostující brankář si dal pozor na bekhendové nahození z ostrého úhlu a raději ukryl kotouč do lapačky. Ambri zcela dominuje dění na ledové ploše.
     
    56:13
    Nick Plastino vystoupil proti soupeři na modré čáře a špičkou hokejky odehrál puk mimo nebezpečný prostor.
     
    56:13
    Vyloučení v týmu HC Ambri Piotta (Nick Plastino – 2 min., sekání).
     
    57:00
    Hostující brankář je na střídačce a Turku zkouší duel zdramatizovat v šesti bruslařích!
     
    57:24
    Ambri se mohlo pokusit o vyhození přes všechny čáry do prázdné branky, jenže kotouč zastavil vracející se obránce v bílém dresu.
     
    58:44
    Ambri Piotta právě vstřelila branku!
    Je to jasné! Finskému celku se jeho risk nevyplatil! Do prázdné branky se totiž trefil MATT D´AGOSTINI! Bez asistence.
    58:44 Matt D'AGOSTINI - 3:0
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Švýcarský celek zvládl dnešní duel na jedničku a poráží TPS Turku jasným výsledkem 3:0. Ve třetí třetině sice hrál finský celek dlouhou přesilovku, jenže tu nedokázal využít. V závěru Turku odvolalo brankáře a Matt D´Agostini přidal svou druhou branku v duelu.
     
    Konečná tabulka skupiny 1

    1. Ambri Piotta 6 bodů
    2. TPS Turku 3 body
    3. Ufa 0 bodů
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (17:39:13)

    Tomáš Kubečka

    Branky a nahrávky: 29. Flynn (Douay), 36. D'Agostini (Flynn, Sabolič), 59. D'Agostini


    HC Ambri-Piotta: Waeber (Manzato) – Jelovac, Plastino, Dotti, Fora, Pinana, Ngoy, Moor – Flynn, D'Agostini, Wolski – Müller, Zwerger, Miranda – Sabolič, Douay, Egli – Goi, J. Neuenschwander, Mazzolini.
    TPS Turku: Pohjanoksa (Tirronen) – Salonen, Larsson, Windlert, Viro, Anttalainen, Sund, Forsström – Budish, Korpikoski, I. Filppula – Wirtanen, Janatuinen, Pärssinen – Pajuniemi, Nurmi, Karvonen – Kuru, Lehtinen, Holm – Pyhtia.
    bahis siteleri