Plzeň – Mladá Boleslav 3:2 (2:1 po s.n.) | Kladno – Olomouc 3:4 (po pr.) | Liberec – Zlín 2:1 (kon.)
Pardubice – Vítkovice 2:4 (kon.) | Kometa Brno – K. Vary 9:1 (kon.) | Sparta – Litvínov 8:4 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
8:4 (1:1, 3:1, 4:2)
HC VERVA Litvínov
Pondělí 30.12.2019, 18:30 • O2 arena (Praha - Vysočany) • Tipsport extraliga • 32. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    HC SPARTA PRAHA

    2. místo, 58 bodů, skóre: 102:76
    Aktuální forma: V, P, V, P, P

    Pražané měli v první polovině soutěže skvělou formu, díky které se několik kol drželi na čele extraligového pelotonu. Vinou příliš neoslnivých výkonů v prosinci sparťané z posledních sedmi utkání vytěžili pět bodů, navíc ztratili prvenství v celkové tabulce. Ofenziva se mírně zasekla, přitom v tabulce vstřelených branek sparťanští hráči překročili přes rovnou stovku gólů.

    V duelech na ledě Komety Brno a Hradce nezazářila obrana, která dohromady inkasovala deset branek. Svěřenci Uweho Kruppa tak rozhodně mají na čem pracovat a co zlepšit už do nadcházejícího zápasu s Litvínovem. Malým plusem je to, že se týmu podařily vylepšit přesilové hry. Za poslední tři zápasy Pražané zužitkovali čtyři a v tabulce poskočili na horní příčky.

    Poslední tři zápasy:
    29. kolo: Sparta – Třinec 3:2
    30. kolo: Kometa – Sparta 5:3
    31. kolo: Hradec – Sparta 5:2
    Sparťané v nedávno skončeném venkovním dvojboji dvakrát prohráli a domů si neodvezli ani bod. Napraví své zaváhání z předchozích utkání a naladí se zpět na vítěznou frekvenci?

     
    HC VERVA LITVÍNOV

    12. místo, 35 bodů, skóre: 84:103
    Aktuální forma: V, V, P, V, P

    Litvínovští hokejisté chtějí napravit předchozí sezonu a získat lepší místo. Začátek sezony nevyšel úplně podle představ, když v září vyhráli pouze otevírací duel proti Brnu. Po následné sérii pěti porážek v řadě se mužstvo nastartovalo k lepším výkonům a začalo vyhrávat. Mezi slabší období patří kromě toho již listopad, kdy Litvínov vyhrál dvakrát a musel se před svými protějšky sklonit.

    V prosinci je to trochu odlišná písnička. Ne, že by Verva válcovala soupeře, ale trpělivým hokejem se snaží uspět a zaskočit svého protivníka. Parta kolem tahouna Jakuba Petružálka začala hrát více v útočném pásmu a ofenziva se stala být pro soupeře už velkou výstrahou. Naposledy Litvínovští bojovali s Libercem, kterému sice podlehli, ale z utkání si jistě přenesou hodně pozitiv nyní na Spartu.

    28. kolo: Plzeň – Litvínov 6:2
    29. kolo: Litvínov – Pardubice 4:3sn
    31. kolo: Litvínov – Liberec 3:4
     
    KANADSKÉ BODOVÁNÍ/STATISTIKY

    Jiří Smejkal (10+14; 30 zápasů)
    Michal Řepík (11+12; 27 zápasů)
    Vladimír Růžička (8+10; 25 zápasů)

    Jakub Petružálek (6+19; 29 zápasů)
    Richard Jarůšek (14+9; 31 zápasů)
    Viktor Hübl (10+8; 31 zápasů)
     
    VZÁJEMNÉ ZÁPASY 2019/2020

    6. kolo: Sparta – Litvínov 5:4p
    19. kolo: Litvínov – Sparta 3:4p

    Bilance vzájemných duelů Sparty s Litvínovem je v této sezoně nakloněná na stranu rudých. Pražané zvítězili v obou případech, avšak pokaždé se muselo prodlužovat. V hlavním městě se domácí radovali 5:4 a v odvetě na severu Čech 4:3. Celkem tedy čtyři body mají na kontě sparťané, Litvínovští uzmuli dva. Zapíší Černožlutí první výhru nad Spartou v této sezoně nebo znovu padnou?
     
    Příjemný pondělní podvečer z Prahy. Tipsport extraliga dnes roztáčí své 32. kolo a my se společně zaměříme na duel Sparty s Litvínovem, který se odehraje v pražské O2 areně. Utkání startuje v 18:30 hodin, buďte u toho. Podaří se nyní Litvínovu vyloupit vysočanskou arénu?
     
    Ještě jednou všem hokejovým příznivcům přeji krásný pondělní podvečer. Už za malý okamžik oba týmy vyjedou na rozbruslení, my si mezitím pojďme nyní představit sestavy pro dnešní napínavý duel.
     
    Ve sparťanské brance se dnes od začátku duelu představí Matěj Machovský, který v předchozích dvou utkáních absentoval. První obranný pár tvoří dvojice Jan Košťálek a Tomáš Dvořák. Na pozici sedmého beka bude připraven Daniel Poizl. Ve třetí útočné formaci po boku Pecha a Formana naskočí David Dvořáček. Do čtvrté lajny se tak vrací David Vitouch.

    Litvínovští trenéři ponechali své složení sestavy z posledního duelu s Libercem. V brance bude k dispozici David Honzík, druhý brankář je dnes připraven Jaroslav Janus. Obranné i útočné řady zůstávají neměnné, Adam Jánošík opět figuruje v prvním obranném páru. Centr Viktor Hübl znovu povede křídla Lukeše a Petružálka z první útočné formace.

    Nikdo z týmů nemá na své soupisce pro dnešní zápas třináctého útočníka. Takto tedy trenéři poskládali své hráčské složení do boje.
     
    Hráči už opustili ledovou plochu a naposledy před dnešním zápasem zamířili do svých kabin. Nyní na led vyjíždí rolba, která upraví kluziště v aréně.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Dozněla už sparťanská hymna a ke slovu se dostává moderátor. Následovat bude nové promo video Nezastavíš a poté už sestava domácího celku.
     
    Kapitánské céčko na domácí straně dnes oblékne Michal Řepík, Litvínov z pozice kapitána povede do dnešního utkání veterán a zkušený lídr Viktor Hübl.
     
    Aktéři dnešního utkání i za doprovodu rozhodčích vyjíždí zpátky na ledovou plochu. Všichni už jsou připraveni na svých místech, můžeme jít na to!
     
    Úvodní sestavy:

    HC Sparta Praha: Machovský (J. Sedláček) – Košťálek, Tomáš Dvořák, Polášek (A), M. Jandus, Piskáček (A), Blain, Poizl – Smejkal, Tomášek, Řepík (C) – Sukeľ, V. Růžička, Rousek – Dvořáček, Pech, Forman – Vitouch, Pšenička, Říčka.

    HC VERVA Litvínov: Honzík (Janus) – Ščotka, Jánošík (A), T. Pavelka, Kudla, Baránek, J. Říha, Kubát – F. Lukeš, V. Hübl (C), Petružálek – Jarůšek, M. Hanzl (A), Mahbod – Hedberg, Gerhát, Kašpar – Trávníček, Válek, Jurčík.

    Rozhodčí: Lacina, Pražák – Brejcha, Hynek.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:11
    Úvodní vhazování vyhráli domácí hokejisté, kteří se snažili rychle přejít do útočného pásma. Obránce Dvořák hledal vepředu kapitána Řepíka, ale neúspěšně.
     
    00:52
    Na druhé straně bylo k vidění menší přečíslení. Jarůšek chtěl posunout kotouč od mantinelu až před Machovského, tam však nikdo z hostů nebyl.
     
    01:22
    Domácí uklidňují hru u své branky. Polášek s Jandusem teď chybovali v rozehrávce a jejich zaváhání mohl potrestat Kašpar. Machovský ve střehu.
     
    02:05
    A další akce hostujícího celku. Hedberg s pukem na hokejce vystřelil z levého kruhu pro vhazování, Machovský nastavil svoje rameno, střela šla vedle.
     
    02:28
    Hra se teď trochu rozproudila. Jánošík udělal velký oblouk v útočném pásmu kolem sparťanské branky a poté vystřelil. Rána byla dobrá, ale šla mimo.
     
    03:23
    Hosté v posledních minutách hry tlačí a sparťané jen vyhazují puky do středního pásma. Kašpar se snažil přihrát na spoluhráče, kterého zablokoval Řepík.
     
    03:39
    Machovský musel opět zasahovat. Richard Jarůšek využil špatného střídání domácích a střelou z pravého kruhu zaměstnal domácího brankáře, který zasahuje.
     
    04:28
    Tomášek z vlastního pásma zkusil založit rychlou akci dopředu, sparťané se však do útočného pásma nakonec nedostali a rozhodčí následně píská ofsajd.
     
    04:37
    Tomášek opět v akci. Sparťanský útočník tentokrát dobře přihrál na rozjetého Formana, který chtěl jít k Honzíkovi, chyběla mu však podpora spoluhráčů.
     
    04:57
    Vitouch ještě bojoval o puk v útočném pásmu, před ním ale dobře zahráli litvínovští obránci, kteří zatím moc prostoru sparťanským hráčům nedopřávají.
     
    05:52
    Na opačné straně kluziště se zase činila litvínovská řada Trávníček si už najížděl do prostoru na pravý kruh, puk byl však už příliš moc neposedný.
     
    06:53
    Sparťané se nedostali do útočného pásma a další protiakci se snažil rozjet Košťálek. Proti přesile v pásmu neměl šanci na úspěch a puk má Litvínov.
     
    07:25
    Růžička vyhrál vhazování v obranném pásmu, ale sparťané přesto puk ztratili. Říha se odhodlal vystřelit od modré čáry, Machovský se jen ohlédl.
     
    07:54
    Další šance litvínovského týmu. Hedberg vykombinoval skvělou pozici pro Lukáše Kašpara, který svou střelou z mezikruží jen nastřelil brankáře Machovského.
     
    08:06
    Velká šance také na domácí straně. Vitouch sice ještě nezpracoval puk na svou hokejku, blíže ke kotouči měl Dvořáček, který také netrefil.
     
    08:44
    Dobrá možnost pro Litvínov. Sparťané se nedokázali dostat ven z obranného pásma a Machovský musel řešit další nepříjemnou střelu z kruhu.
     
    08:52
    Po první komerční přestávce v tomto utkání se k puku dostal útočník Hanzl, jenž poslal puk přesně na modrou čáru. Machovský musel likvidovat další ránu.
     
    08:59
    Tomášek prohrál vhazování ve středním pásmu a hosté byli opět nastěhováni v útočném pásmu. Machovský pomohl svým bekům s rozehrávkou.
     
    09:12
    Růžička zvládl vhazování, ale domácí opět nestačili vyvézt kotouč včas. Petružálek se snažil hledat své spoluhráče před brankou, ale nepovedlo se.
     
    09:35
    Hübl měl na hokejce úvodní gól tohoto utkání. Litvínovský veterán si sjel do mezikruží, odkud vyslal nepříjemnou ránu. Machovský znovu bezchybný.
     
    09:53
    Dvořáček ukradl hostům kotouč v obranném pásmu, ale Pech udělal chybu na obranné modré čáře. Puk se tedy podařilo vyvést až zásluhou Formana.
     
    10:34
    Řepík si teď hezky proklestil cestu mezi litvínovskými beky, ale ti byli opět včas připraveni na svém místě a domácímu útočníkovi puk hned sebrali.
     
    11:13
    Dvořák se teď trochu kočkoval s jedním z Litvínovských mimo hru. Oba hráči jsou již mimo kontakt. Mezitím Smejkal neuspěl svým pokusem v útočném pásmu.
     
    11:39
    A je tu první vyloučení zápasu. Na svědomí ho má útočník Lukáš Rousek (SPA), který se provinil držením. Litvínovští si zahrají první přesilovou hru.
     
    12:22
    Hostům se zatím nedaří na delší čas usadit se před Machovským. Sparťané nyní opět vyhodili kotouč až do středního pásma a okamžitě střídají.
     
    12:46
    Málem jsem to zakřikl! Jakub Petružálek střílel od modré čáry tvrdým příklepem, puk putoval za brankovou čáru, Machovský stačil krýt.
     
    13:13
    A domácí znovu ukazují svou sílu v oslabení. Košťálek teď nadvakrát dokázal poslat puk až za brankáře Davida Honzíka, který odklidil puk do rohu.
     
    13:54
    Po komerční přestávce si přesilovou hru vyzkouší také sparťané. Richard Jarůšek (LIT) totiž vyhodil puk mezi diváky a odsedí si dvě trestné minuty.
     
    14:12
    Růžička na úvod přesilovky nezvládl vhazování v útočném pásmu a Jánošík okamžitě osvobozuje svůj tým. Blain nyní zaváží kotouč středem do pásma.
     
    14:36
    Sparta právě vstřelila branku!
    Teď už to ale domácím vyšlo skvěle! Růžička podržel kotouč na pravém kruhu a poté nabil JANU KOŠŤÁLKOVI, který nekompromisní ranou posílá domácí do vedení! Asistence: Vladimír Růžička, Jeremie Blain.
    14:36 Jan KOŠŤÁLEK - 1:0
     
    15:22
    Litvínov ale nechce zůstat pozadu. Hanzl kombinoval se svými spoluhráči na levém kruhu pro vhazování, Machovský nakonec musel zasahovat.
     
    15:28
    Domácí si teď přihráli rukou, a proto útočník Lukáš Rousek nemohl dále pokračovat dopředu na branku. Bude následovat vhazování ve středním pásmu.
     
    15:57
    Další akce domácích. Sukeĺ nabral směr Honzíkova branka a střelou z levého kruhu prověřil pozornost litvínovského brankáře, který vyráží puk do rohu.
     
    16:43
    Domácí nahodili na brankáře Honzíka, ke kterému jel také Dvořáček. Litvínovský gólman se přesto rozhodl vyklepat puk z rukavice a nechtěl přerušení.
     
    17:02
    Pech vyhrál buly v pásmu, ale Piskáček prohrál osobní souboj u mantinelu. K puku se tedy dostal Válek, který ale svou ranou Machovského nepřekonal.
     
    17:29
    Další vyloučení na straně domácích. Právě Jan Piskáček (SPA) půjde pykat na trestnou lavici za krosček. Litvínovští si zahrají další přesilovou hru.
     
    17:52
    Úvod oslabení sparťané zvládají dobře. Tomášek vyhrál vhazování a jeho práci dokonal Jandus, který poslal kotouč svým výhozem až za branku Honzíka.
     
    18:13
    Teď už to bylo o něco lepší. Petružálek dostal puk do jízdy na pravý kruh a okamžitě vypálil. Střela byla velmi dobrá, akorát šla o pár centimetrů vedle branky.
     
    19:12
    Jarůšek bruslil k puku do mezikruží, blíže k němu byli sparťanští obránci, kteří následně posílají puk do středního pásma. Hra je znovu přerušena.
     
    19:30
    V momentě, kdy naskočil zpět do hry obránce Piskáček, chtěl zkusit své štěstí Jarůšek. Machovský se nenechal rozhodit a puk krotí svými betony.
     
    19:59
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Neuvěřitelné! Litvínov najel do útočného pásma a zkusil vystřelit. Baránek posunul kotouč po modré čáře na JIŘÍHO ŘÍHU, který svou ranou prostřelil necelé dvě vteřiny před koncem třetiny brankáře Machovského. Asistence: Marek Baránek, Jakub Petružálek.
    19:59 Jiří ŘÍHA - 1:1
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Úvodní třetina je za námi. Viděli jsme v ní napínavý hokej, který zatím přinesl dvě branky. Za domácí se prosadil po pěkné střele od modré Jan Košťálek, Litvínov spasil na konci první třetiny obránce Jiří Říha. Oba góly tedy vstřelili obránci a my uvidíme, jestli se podaří ve druhé třetině skórovat také útočníkům.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:26 hodin.
     
    Hráči jsou již zpět na ledové ploše. Druhá třetina začíná za malý okamžik!
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:06
    Úvodní vhazování zvládli stejně jako v první třetině domácí, kteří chtěli založit útok po pravé straně. Smejkalova přihrávka ale nebyla moc přesná.
     
    20:43
    Honzík teď v obranném pásmu Vervy pomohl svým obráncům s jejich rozehrávkou, daleko se však hosté nedostali. Domácí dobře zajistili střední pásmo.
     
    21:11
    Rousek bruslil za pukem do útočného pásma, u puku byl však dříve litvínovský obránce. Následně Honzík přerušuje hru, bude se vhazovat po jeho levici.
     
    21:20
    Domácí si zahrají další přesilovku. Obránce hostí Jiří Říha (LIT) vyfasoval od sudích dvě trestné minuty za držení hole. Litvínov bude hrát v oslabení.
     
    21:57
    Nejprve Blain tvrdě pálil od modré čáry, ale následně domácí vstřelili gól! Celá situace je zkoumána u videa, zda se jednalo o branku.
     
    21:57
    A rozhodčí po poradě u videa gól neuznávají, jelikož Lukáš Pech zřejmě úmyslně kopl kotouč do branky. Stav dnešního zápasu tak zůstává stejný.
     
    22:23
    Tomášek neudržel kotouč za brankou hostí a dopředu mohl pádit Martin Hanzl. Litvínovský útočník ve vlastním oslabení zaměstnal sparťanskou obranu.
     
    22:54
    Litvínov právě vstřelil branku!
    To jsou věci! Ve vysočanské aréně se Litvínov ve vlastním oslabení ujímá poprvé v tomto zápase vedení! Jarůšek vyslal střelu z kruhu, kterou Machovský vyrazil a k puku se poté dostal LUKÁŠ KAŠPAR, jenž zavěsil. Asistence: Richard Jarůšek.
    22:54 Lukáš KAŠPAR - 1:2
     
    23:35
    Sparťané chtějí rychle odpovědět, ale zatím se jim to nedaří. Smejkal hledal na modré čáře své obránce, ti už ale byli v jízdě vzad a k puku se nedostali.
     
    24:06
    Hosté hrají v pěti a kombinují před Machovským. Petružálek ve spolupráci se svým obráncem dokázal poslat kotouč na branku, hra je přerušena.
     
    24:15
    Na přihrávku Sukeĺa si najel před branku Lukáš Rousek, puk však byl příliš moc rychlý a Honzík nemusel zasahovat. Kotouč následně končí pro hosty v bezpečí.
     
    24:25
    Verva se dostala do přečíslení dva na jednoho a poté vstřelila branku. Akce je opět zkoumána u videa a na konečný verdikt si musíme počkat.
     
    24:25
    A na základně zkoumání situace brankovým rozhodčím gól neplatí, jelikož puk nepřešel celým objemem brankovou čáru. Verva tedy vede stále o jeden gól.
     
    24:43
    Teď už to bylo pro sparťany nebezpečnější. Lukáš Kašpar obdržel přihrávku do jízdy na levý kruh a snažil se zakončit. Machovský zasahuje svými betony.
     
    25:23
    Domácí se chtěli zabydlet v útočném pásmu, do jejich nadějné souhry se vložil útočník Hanzl a vyvezl kotouč alespoň do středního pásma. Týmy střídají.
     
    25:57
    Litvínovští rychle přešli do útočného pásma a domácí se museli znovu bránit. Sparťanský brankář přerušil hru a následovat bude buly po jeho pravici.
     
    26:08
    Rousek zrušil svým bruslením za kotoučem signalizovaný icing, avšak kotouč k Sukeĺovi už nedoputoval. Domácí jsou s pukem ve středním pásmu.
     
    26:59
    Baránek to měl na dlouhou hokejku a puk tedy nezpracoval. Následně se Litvínovští chtěli rychle dostat přes útočnou modrou čáru, sudí píská ofsajd.
     
    27:19
    Piskáček nahrál na své spoluhráče v pásmu, kteří ale tečovali kotouč mezi diváky do hlediště. Rozhodčí znovu přerušuje hru. Buly ve středním pásmu.
     
    27:54
    František Lukeš vybojoval pro svůj tým puk ve středním pásmu, Petružálek chtěl pokračovat do útoku, celou litvínovskou akci zastavil svou holí Tomášek.
     
    28:09
    Sparta právě vstřelila branku!
    A máme znovu vyrovnáno! Tomášek v přečíslení tři na dva nahrál kotouč do křídla MICHALU ŘEPÍKOVI, jenž se natlačil před branku a se štěstím procpal puk pod brankářem Davidem Honzíkem. Litvínov si vzal ještě trenérskou výzvu, ale k porušení pravidel v brankovišti nedošlo. Ve Vysočanech začínáme od začátku! Asistence: David Tomášek, Jiří Smejkal.
    28:09 Michal ŘEPÍK - 2:2
     
    28:35
    Sparťané se znovu dostali do útočného pásma. Růžička po přihrávce od Rouska hledal ještě najetého Košťálka, jeho slabá střela zápěstím neměla úspěch.
     
    29:19
    Sparta právě vstřelila branku!
    A sparťané jsou znovu ve vedení! LUKÁŠ PECH dostal přihrávku do jízdy na pravé křídlo, odkud velmi přesnou ranou na vzdálenější tyč nedal Honzíkovi šanci zasáhnout. Asistence: Jan Košťálek, Robert Říčka.
    29:19 Lukáš PECH - 3:2
     
    29:52
    Sparťané chtějí přidat ještě další branku. Růžička se snažil sklepnout puk ze vzduchu do branky, svůj záměr ale nedokonal. Brankář Honzík zasáhl včas.
     
    30:12
    Pavelka udržel kotouč před napadajícím Rouskem a litvínovští hráči šli do útoku. Domácí ale byli ve středním pásmu dobře připraveni a puku se zmocnili.
     
    30:27
    A sparťané mají možnost svému soupeři odskočit. Jiří Říha (LIT) dostává dvouminutový trest za napadení na Lukáš Pecha. Domácí hrají přesilovku.
     
    31:32
    Velká možnost pro domácí. Miroslav Forman inkasoval velmi přesnou přihrávku do mezikruží, napoprvé puk netrefil, napodruhé ho poslal mimo branku.
     
    31:37
    A pozor! Sparťané budou hrát dvojnásobnou početní výhodu. Hosté totiž špatně střídali a půjdou pykat na lavici hanby. Trest odpyká Ondřej Jurčík (LIT).
     
    31:59
    Domácí vyhráli vhazování v útočném pásmu a ihned zahrozili. Polášek se opřel do střely na modré čáře, rána však byla velmi nepřesná a skončila vedle.
     
    32:11
    Po další kombinaci v útočném pásmu střílel Smejkal, Honzík opět zasáhl. Litvínovský brankář působí jistě a nevypadávají z něj puky na případné dorážky.
     
    32:24
    A sparťané to zjevně zkouší ze všech pozic. David Tomášek střílel od modré, rána mu příliš nesedla a Honzík měl po delší době jednodušší zákrok.
     
    32:57
    Hosté už hrají ve čtyřech. Mezitím Tomášek nabíjel kalibr Poláškovi, který neváhal a ihned zkusil vystřelit. Puk však přes clonu hráčů k Honzíkovi nedoputoval.
     
    33:46
    A Litvínovští náročné chvilky v obranném pásmu přečkali. Nyní ještě čekal na přihrávku u bližší tyčky Rousek, puk byl ale neposedný a skončil v rohu hřiště.
     
    34:34
    Velká možnost pro domácí! Miroslav Forman našlápl ve středním pásmu, ale sám proti Honzíkovi se svou ranou na vyrážečku neuspěl!
     
    35:49
    Hra se teď přelévá ze strany na stranu. Nejprve musel zasahovat Honzík, krátce nato šel do akce také brankář Matěj Machovský. Komerční přestávka.
     
    35:59
    Honzík vyjel z branky a chtěl pomoct obráncům. U puku byl ale dříve Tomášek, který našel své spoluhráče v dobré pozici, hostující gólman vyráží.
     
    36:45
    Machovský sice dokázal zkrotit kotouč svými betony, ale následně mu kotouč vypadl. Celou situaci zachránil svým pohotovým pohybem Smejkal. Výtečný zákrok.
     
    37:28
    Po vhazování ve středním pásmu Piskáček po přihrávce od Pecha chtěl rozjet další akci. Domácí však zradilo zpracování při přechodu modré čáry.
     
    38:04
    Říčka byl v dobré pozici na střelu, do hokejky mu ale plácl jeden z litvínovských hráčů. Poté je pískán faul Tomáše Pavelky (LIT) – vysoká hůl.
     
    38:39
    Sparťané mohli vést o dvě branky. Tomášek z pravého kruhu pro vhazování ale nastřelil jen tyčku Honzíkovy branky. Škoda pro Spartu.
     
    39:09
    Sparta právě vstřelila branku!
    Poté se ale už kotouč třepetá v Honzíkově síti! Tomášek posunul puk na ADAMA POLÁŠKA, který svou ranou od modré čáry překonal Honzíka počtvrté v tomto utkání. Asistence: David Tomášek.
    39:09 Adam POLÁŠEK - 4:2
     
    39:36
    Domácí rozjeli v útočném pásmu další kolotoč přihrávek. Sukeĺ se vymanil u mantinelu a následně ohrozil Honzíka, který zasáhl svou vyrážečkou.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Prostřední dějství, neboli spíše divočina, je za námi. Litvínovští šli nejprve do vedení zásluhou Lukáše Kašpara, ale poté nastala třígólová smršť domácích. Postupně se prosadili Michal Řepík, Lukáš Pech a zatím posledním střelcem v utkání je Adam Polášek. Podaří se hostům v závěrečné třetině ještě zdramatizovat dnešní duel?
     
    Další třetina začne přibližně v 20:36 hodin.
     
    Hráči jsou již připraveni na ledové ploše. Třetí část začíná už za chvíli.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:09
    Vhazování tentokrát vyhráli hosté. Lukáš Kašpar po buly jen nahodil kotouč za branku Machovského. Sparťané následně donutili brankáře Honzíka k zákroku.
     
    40:27
    V první minutě třetí třetiny je vyloučen obránce Jan Piskáček (SPA) na dvě minuty za nedovolené bránění. Litvínovští budou hrát další přesilovou hru.
     
    40:42
    Hosté sice vyhráli vhazování v útočném pásmu, ale sparťané se následně osvobozují a litvínovští hráči musí začít opět až od branky Davida Honzíka.
     
    41:14
    Menší zmatek před Machovským vyřešil Sukeĺ vyhozením do obranného pásma Vervy. Domácí hokejisté se zatím brání v oslabení na jedničku.
     
    41:31
    Litvínovští si teď neporozuměli ve své rozehrávce a rozhodčí píská zakázané uvolnění. Tuto početní výhodu si hosté rozhodně za rámeček nedají.
     
    42:29
    Vyloučený Piskáček je zpátky na ledové ploše a sparťané se mohou soustředit opět také na útok. Lukáš Pech obtěžoval litvínovského beka, bez úspěchu.
     
    42:59
    Hüblova formace trochu zatlačila domácí do jejich obranného pásma a sparťané se vzápětí rozhodli, že raději kotouč pošlou na zakázané uvolnění.
     
    43:16
    Sparťané chtěli jít dopředu. Tomášek a Řepík čekali na přihrávku od svých obránců na útočné modré čáře, kotouč však nikdo nezachytil, píská se další icing.
     
    43:42
    Mikúš udělal dobrý manévr sparťanskému obránci a poté chtěl najít svého spoluhráče před brankou. Domácí hráči ale včas litvínovského útočníka odzbrojili.
     
    44:13
    Sparťané po delší době v útočném pásmu. Jejich útočné snažení rychle přerušil brankář David Honzík, který si tak na své konto připsal další zákrok.
     
    44:58
    Machovský posunul kotouč po mantinelu k Řepíkovi a sparťanský kapitán jemnou přihrávkou posílá puk až do středního pásma, kde jsou Litvínovští.
     
    45:37
    A vzápětí se domácí dostali do dobrého tlaku před Davidem Honzíkem. David Tomášek střílel už ze záklonu v mezikruží, litvínovský gólman zasahuje.
     
    46:14
    Domácí hráči si vybojovali svou aktivitou další nedovolený zákrok ze strany Vervy. Jiří Říha (LIT) dnes znovu na trestné lavici, tentokrát za faul loktem.
     
    46:20
    Po šesti vteřinách však sparťanská přesilovka končí. Lukáš Rousek (SPA) jde pykat na trestnou lavici na dvě minuty za vysokou hůl. Následuje hra ve čtyřech.
     
    46:58
    Řepík našlápl své motory v obranném pásmu, snažil se přejít do útoku, cestu mu ale zatarasili dva litvínovští obránci, kteří sbírají opuštěný puk.
     
    47:23
    Sparťané nyní dostali svého soupeře pod mírný tlak. Litvínovští hokejisté vyhodili za cenu zakázaného uvolnění, u puku byl dříve obránce Jeremie Blain.
     
    47:42
    Forman se snažil vymotat z mezikruží, to se mu také povedlo a Honzík musel řešit další problémy. Střela sparťanského útočníka byla hodně jedovatá.
     
    48:13
    Pech nevyhrál buly ve středním pásmu, ale poté alespoň osvobodil svůj tým od případného tlaku. Sparťané nyní střídají své síly na ledové ploše.
     
    49:03
    Sparta právě vstřelila branku!
    A v hale zní 'Pátá"! Sparťané se dostali do přečíslení tři na jednoho, puk se dostal přes Tomáška a Poláška až na hokejku JIŘÍHO SMEJKALA, který se před brankou již nemýlil! Asistence: Adam Polášek, David Tomášek.
    49:03 Jiří SMEJKAL - 5:2
     
    49:22
    Sparťané jsou i nadále nastěhováni v útočném pásmu. Hosté nyní vyhodili kotouč až na zakázané uvolnění. Hra se tak za malý okamžik vrátí do pásma Vervy.
     
    49:41
    Po střele Pavelky od modré rozhodčí viděl další nedovolený zákrok. Adam Polášek (SPA) už sedí na trestné za nedovolené bránění. Verva hraje přesilovku.
     
    50:34
    Sparta právě vstřelila branku!
    Litvínovští zkusili hru bez brankáře už nyní, což sparťané hned trestají. TOMÁŠ PŠENIČKA se otočil s pukem v obranném pásmu a poslal ho na branku. Poté už jen bruslil za ním a kontroloval ho svým pohledem. Sparťané míří za vítězstvím. Asistence: David Dvořáček, Jan Piskáček.
    50:34 Tomáš PŠENIČKA - 6:2
     
    51:32
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Tak ještě není hotovo! Litvínovští přeci jen svou přesilovku využívají a korigují stav. Puk se po zmatcích před Machovským dostal na hůl JAKUBA PETRUŽÁLKA, který ho doklepl do branky. Asistence: Adam Jánošík, Lukáš Válek.
    51:32 Jakub PETRUŽÁLEK - 6:3
     
    52:12
    Litvínovští by ještě rádi přidali jeden gól. Lukáš Válek na pravém kruhu pro vhazování zkusil vystřelit zápěstím, střela hostujícího útočníka šla ale mimo branku.
     
    52:28
    Na ledě teď zůstal po nešťastném zákroku jeden z rozhodčích. Nyní už je vše v pořádku. Následuje komerční přestávka a po ní můžeme pokračovat.
     
    52:39
    Tomášek vyhrál s přehledem vhazování v obranném pásmu, na druhém konci se ale zasekl puk u mantinelu Řepíkovi a sparťané nemohli pokračovat.
     
    53:12
    Jánošík se odhodlal k velkému sólu až od vlastního brankáře, v útočném pásmu Vervy ho čistě zastavili sparťanští obránci. Puk mají na holích domácí.
     
    53:39
    Litvínov bude za chvíli mít k dispozici další přesilovou hru. Adam Polášek (SPA) dostává od sudího dvě trestné minuty za sekání. Domácí se musí bránit.
     
    53:46
    Tomášek vyhrál vhazování před Machovským a vyhodit mohl přes celé hřiště útočník Forman. Sparťané začínají své oslabení nejlépe, jak mohou.
     
    54:09
    Litvínovští znovu odvolávají brankáře! Hübl mezitím střílel z pravého kruhu pro vhazování, Machovský si vyjel a střelu bez problémů zastavil lapačkou.
     
    54:39
    Jánošík poodstoupil na modré čáře, na kruhu byl připraven střílet Petružálek, ale sparťanská čtveřice zatím odolává a nepouští soupeře k brance.
     
    54:56
    Litvínov právě vstřelil branku!
    A Litvínovští ještě žijí! Po Hanzlově přihrávce se puk dostal mezi kruhy na Petružálka, který se neunáhlil a poslal ho na levou stranu FRANTIŠKU LUKEŠOVI a ten již neměl problém zasunout puk do branky! Asistence: Jakub Petružálek, Martin Hanzl.
    54:56 František LUKEŠ - 6:4
     
    55:42
    Pech nevyhrál buly v obranném pásmu a hosté z toho mohli těžit. Jánošík si křikl na modré o puk, ten také dostal a okamžitě pálil. Machovský nemusel zasahovat.
     
    56:33
    Blain si teď počkal na vhodný okamžik a načasoval přihrávku na své spoluhráče do útočného pásma. U branky se snažil dorážet Sukeĺ, ale marně.
     
    57:09
    Hostům se čas pomalu krátí. Smejkal předvedl své ofenzivní tažení na branku po levém křídle, Honzíkovu klec obtočil, své spoluhráče ale nenašel.
     
    57:53
    Sparta právě vstřelila branku!
    Ten, kdo dneska přišel do vysočanské arény, rozhodně nelituje! Sparťané nyní zapisují už sedmý gól. Dvořák dostal puk svou přihrávkou na LUKÁŠE PECHA, který bekhendovou střelou překonává Davida Honzíka. Pro sparťanského tahouna je to rovný stý gól v dresu Sparty! Asistence: Robert Říčka, Tomáš Dvořák.
    57:53 Lukáš PECH - 7:4
     
    57:59
    A sparťané dohrají zápas v početní výhodě. Jakub Petružálek (LIT) dostává od rozhodčích dvě minuty za krosček a posedí si dvě minuty na trestné.
     
    58:30
    Sparta právě vstřelila branku!
    A domácí ještě nemají dost! Po velkém závaru před brankářem Davidem Honzíkem se puk dostal k MICHALU ŘEPÍKOVI, který ho bez větších obtíží poslal do litvínovské branky! Dnes tu máme gólové hody. Asistence: Jiří Smejkal, Adam Polášek.
    58:30 Michal ŘEPÍK - 8:4
     
    59:19
    Zápas se v klidu dohrává, je jasné, že sparťané zvítězí. Pech zkusil vymyslet přihrávku z pravé strany na modrou čáru, tam nikdo z jeho spoluhráčů nebyl.
     
    59:48
    Litvínovskou snahu v obranném pásmu zneškodnil svým dobrým zákrokem hokejkou obránce Polášek, který vyváží kotouč do bezpečné vzdálenosti.
     
    Konec zápasu.
     
    Utkání je za námi! Byla to pěkná podívaná, ze které vítězně vzešli domácí sparťané. Za Spartu se ve třetí třetině prosadili Jiří Smejkal, Tomáš Pšenička, Lukáš Pech a naposledy Michal Řepík. Litvínovští skórovali zásluhou Jakuba Petružálka a Františka Lukeše. To je konečný sumář tohoto utkání! Sparťané tedy berou tři body, Litvínovští odjíždí domů bez bodů.
     
    To je ode mě již všechno. Domácí mužstvo nyní nastupuje na svou tradiční děkovačku. Zároveň Vám chci popřát šťastný vstup do nového roku, hodně zdraví a štěstí. U dalšího přenosu, už v roce 2020, se budu těšit. Na počtenou! (21:23:55)
    Marken.cz

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 15. Košťálek (V. Růžička, Blain), 29. Řepík (Tomášek, Smejkal), 30. Pech (Košťálek, Říčka), 40. Polášek (Tomášek), 50. Smejkal (Polášek, Tomášek), 51. Pšenička (Dvořáček, Piskáček), 58. Pech (Říčka, Tomáš Dvořák), 59. Řepík (Smejkal, Polášek) – 20. J. Říha (Baránek, Petružálek), 23. Kašpar (Jarůšek), 52. Petružálek (Jánošík, Válek), 55. F. Lukeš (Petružálek, M. Hanzl)


    HC Sparta Praha: Machovský (J. Sedláček) – Košťálek, Tomáš Dvořák, Polášek, M. Jandus, Piskáček, Blain, Poizl – Smejkal, Tomášek, Řepík – Sukeľ, V. Růžička, Rousek – Dvořáček, Pech, Forman – Vitouch, Pšenička, Říčka.
    HC VERVA Litvínov: Honzík (Janus) – Ščotka, Jánošík, T. Pavelka, Kudla, Baránek, J. Říha, Kubát – F. Lukeš, V. Hübl, Petružálek – Jarůšek, M. Hanzl, Mahbod – Hedberg, Gerhát, Kašpar – Trávníček, Válek, Jurčík.

    Rozhodčí: Lacina, Pražák – Brejcha, Hynek

    Diváci: 12 351
    thejrc.org