Plzeň – Mladá Boleslav 3:2 (2:1 po s.n.) | Kladno – Olomouc 3:4 (po pr.) | Liberec – Zlín 2:1 (kon.)
Pardubice – Vítkovice 2:4 (kon.) | Kometa Brno – K. Vary 9:1 (kon.) | Sparta – Litvínov 8:4 (kon.)
po prodl.
Rytíři Kladno
3:4 (2:0, 0:1, 1:2 - 0:1)
HC Olomouc
Pondělí 30.12.2019, 18:00 • ČEZ stadion, Kladno • Tipsport extraliga • 32. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům ledního hokeje! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání mezi Rytíři Kladno a HC Olomouc. Duel začíná v 17:30.
     
    HC Olomouc

    Hostující Olomouc letos bude muset bojovat o postup do play-off. Kohouty sice před startem sezóny posílil Rostislav Olesz, ale Olomouc v jednatřiceti duelech vybojovala jen třicet devět bodů a zatím drží desátou pozici. Na poslední Pardubice má k dobru jen sedm bodů. Na venkovních kluzištích však Olomouc patří mezi lepší týmy. V posledním duelu ale na domácím ledě padla 1:2 s Pardubicemi. Nejproduktivnějším hráčem je s dvaadvaceti kanadskými body Zbyněk Irgl.
     
    Rytíři Kladno

    Domácí Kladno na tom je podobně. Celek Jaromíra Jágra zatím vybojoval třicet osm bodů a je na jedenácté pozici bod za svým dnešním soupeřem. Doma však Kladno pravidelně sbírá body. Právě díky domácím duelům se drží v boji o postup do předkola play-off. Ani dnes se však Rytíři nemohou spolehnout na zraněného Jaromíra Jágra. V posledním utkání navíc Kladno schytalo debakl 0:6 na ledě Zlína. Nejproduktivnějším hráčem je s dvaceti body Brady Austin.
     
    Vzájemné duely v letošní sezóně

    17.11.2019 Olomouc – Kladno 1:3
    29.9.2019 Kladno – Olomouc 4:3 v prodloužení
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Oba týmy už nastupují na ledovou plochu. Kladno v posledním kole kalendářního roku oblékne bílé dresy, zatímco Olomouc přijela v červeném.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Kladno uspělo na úvodním vhazování dnešního utkání. Domácí celek se ihned vydal do útoku, jenže nikdo v bílém se nedostal ke střele.
     
    00:29
    Olomouc měla v úvodní minutě velkou možnost! Na přihrávku před branku si nabruslil Lukáš Nahodil, který zkusil bekhendový blafák, ale Godla dokázal zasáhnout!
     
    01:15
    Kladno se usadilo v útočném pásmu, jenže přihrávka z rohu kluziště na modrou čáru byla příliš prudká. Olomouc následně získala puk a vyhodila jej na zakázané uvolnění.
     
    01:35
    Olomouc vybojovala puk na vhazování v obranném pásmu a vydala se po levém křídle do útoku. Domácí zadáci se ale stačili srovnat a získali puk pro sebe.
     
    02:10
    Jan Káňa si pohybem řekl o přihrávku na útočnou modrou čáru, jenže pobídka neletěla jeho směrem a obránci Kladna odehráli puk z modré čáry.
     
    02:32
    Kaut uspěl v přetlačované ve středním pásmu a protečoval puk do pásma útočného. Tam však nebyl nikdo v bílém. Hosté mohou rozjet další útok.
     
    03:08
    Ladislav Zikmund projel po pravém křídle do útočného pásma, kde si přehodil puk na forhend, ale jeho zakončení hostující brankář bez problémů vyrazil.
     
    03:28
    David Stach se dostal k odraženému puku na modré čáře a z otočky jej poslal za branku Olomouce. Kladno stále drží útočné pásmo, ale domácím schází zakončení.
     
    04:10
    André Lakos obdržel přihrávku na modrou čáru, odkud nahodil puk před branku Olomouce, jenže jeden z obránců v červeném dokázal puk uklidit do bezpečí.
     
    04:38
    Až nyní se Olomouc zmocnila kotouče a dokázala jej vyhodit ven z obranného pásma za modrou čáru. Hráči Kladna však rozehrávku soupeře skvěle napadají.
     
    05:06
    Godla si musel dát dobrý pozor na nahození od modré čáry. Před domácím brankářem se puk ještě odrazil a nakonec se zastavil až na tyči domácí klece!
     
    05:27
    Až nyní se po dlouhé době přerušuje hra! Domácí Kladno si muselo z tlaku pomoci vyhozením puku přes všechny čáry na zakázané uvolnění. Vhazuje se před Godlou.
     
    06:10
    Brendan O'Donnell projel po pravém křídle do útočného pásma, kde si přehodil puk na bekhend, ale nedokázal jej přizvednout nad rameno brankáře.
     
    06:38
    Olomouc zatím hrozí z takových nenápadných protiútoků. Další nahození z levé strany přiletělo před Godlu, který puk raději ukryl do své lapačky.
     
    07:05
    Domácí celek se hnal do zajímavého protiútoku, jenže Austin vyslal příliš dlouhou přihrávku, který skončila u obránce v červeném dresu Olomouce.
     
    07:25
    Potůček dojel nepřesnou rozehrávku Kladna, uklidnil hru za vlastní klecí a poslal přihrávku na levou stranu. Domácí Kladno v úvodu duelu spíše vyčkává.
     
    08:10
    Vilém Burian si nabruslil na dlouhou přihrávku na útočnou modrou čáru, jenže jeho pobídka byla příliš prudká a skončila mezi kruhy u obránce.
     
    08:29
    Martin Kehar zkusil nahodit puk od modré čáry, ale před hostující klecí opět kralovali zadáci Olomouce. Jeden z nich srazil kotouč do ochranné sítě.
     
    09:17
    Ladislav Zikmund dostal přihrávku do středního pásma, jenže jeho průnik neměl dlouhého trvání. Zadáci Olomouce se stačili vrátit a odehráli puk k mantinelu.
     
    09:55
    Hosté uklidňují hru postupnou rozehrávkou v obranném pásmu. Oba trenéři mezitím posílají na ledovou plochu čerstvé síly.
     
    10:20
    Také Kladno zahodilo první obrovskou možnost! Tomáš Kaut si nabruslil na přihrávku mezi kruhy, byl sám před brankářem, ale trefil připravenou lapačku!
     
    10:47
    Tomáš Dujsík přidal na tvrdosti v souboji v rohu ledové plochy. Domácím fanouškům se jeho zákrok vůbec nelíbil, ale rozhodčí nechávají pokračovat ve hře.
     
    11:04
    Bude se poprvé vylučovat! Vilém Burian dostává dvě minuty za držení.
     
    11:35
    Brendan O'Donnell dostal přihrávku do střelecké pozice, jenže místo zakončení zvolil rozehrávku na levou stranu, kde kralovala obrana Olomouce.
     
    12:10
    Stejný hráč tentokrát zakončoval z levého kruhu, jenže jeho dělovka příklepem trefila pouze boční síť. Kladno ale stále drží útočné pásmo.
     
    12:13
    Olomouc bude hrát ve třech! Tomáš Dujsík dostává dvě minuty za krosček.
     
    12:29
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Kladno se ujímá vedení! Domácí celek dokázal zužitkovat přesilovku 5 na 3 krátce po jejím startu! Příliš mnoho prostoru mezi kruhy dostal BRENDAN O´DONNELL, který si kotouč srovnal na forhend a prostřelil bezmocného Konráda! Asistence: Brendon Nash, Marek Hovorka.
    12:29 Brendan O'DONNELL - 1:0
     
    13:00
    Kladno navíc pokračuje v klasické přesilové hře. Domácí celek se ale nyní není schopen usadit v útočném pásmu. Olomouci se podařilo vyhodit.
     
    13:25
    Stach se snažil udržet pro domácí celek útočné pásmo, jenže puk mu přeskočil přes bekhendem a vypadl za modrou čáru. Kladno tak musí začít nanovo.
     
    14:13
    Hosté v plném počtu.
     
    14:25
    Další obrovská šance domácího Kladna! Hajný se před brankou Olomouce dostal k odraženému puku a pohotově jej poslal směrem na branku. Konrád se tentokrát stačil přesunout a udržel kotouč před brankovou čárou!
     
    14:46
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Kladno navyšuje své vedení! Domácí celek tentokrát předvedl parádní přechod do útoku. Na zpětnou přihrávku z pravé strany si nabruslil obránce, jehož ránu Konrád vyrazil jen před sebe a TOMÁŠ KAUT doklepl puk do sítě! Asistence: André Lakos, Brendan O'Donnell.
    14:46 Tomáš KAUT - 2:0
     
    15:10
    Olomouc se vydala do útoku se snahou o rychlou odpověď. Hokejisté v červeném si ale velmi obtížně hledají prostor pro zakončení. Domácí zatím brání skvěle.
     
    16:10
    Vilém Burian projel po pravém křídle do útočného pásma a snažil se procedit přihrávku mezi kruhy. Vracející se obránce ale přihrávku zastavil.
     
    16:32
    Zbyněk Irgl vyplaval jako blesk z čistého nebe sám před domácí klecí, jenže zkušený útočník střelou na přední tyč trefil jen rameno pozorného Godly!
     
    17:10
    Godla se tentokrát musel zapojit do rozehrávky domácího celku. Gólman Kladna vyhodil puk odrazem o mantinel do středního pásma. Kladno může zaútočit.
     
    17:23
    Kladno si zahraje další přesilovou hru. Švrček dostává dvě minuty za hákování.
     
    18:20
    Olomouc dokázala vyhodit puk do středního pásma. Hokejisté v červeném zvládají toto oslabení s velkým přehledem a nenechávají domácí celek zakončovat.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny!
     
    19:23
    Hosté v plném počtu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První třetina končí! Po úvodní dvacetiminutovce může být spokojenější domácí Kladno! Rytíři totiž přečkali dvě velké šance Olomouce, při kterých je podržel brankář Godla. Kladno poté dostalo k dispozici přesilovku 5 na 3, kterou využil Brendan O'Donnell! Domácím to ale nestačilo a nadále se drali do útoku. Svým důrazem před olomouckou klecí se navíc prosadil Tomáš Kaut! Do kabin se proto jde za stavu 2:0.
     
    Střely na branku: 16 – 11
     
    Další třetina začne přibližně v 18:50.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Kladno uspělo na úvodním vhazování druhé třetiny. Domácí celek se ihned vydal dopředu, jenže obrana Olomouce zasáhla na modré čáře.
     
    20:26
    Austin vyslal prudkou přihrávku na brankoviště, kde číhali hned dva hráči v bílém, ale hostující Pavel Musil na poslední chvíli uklidil puk do bezpečí.
     
    20:41
    Přesilovku si zahraje také Olomouc. Dvě minuty za vysokou hůl dostává Machač.
     
    21:10
    Kladno se zmocnilo odraženého kotouče a Austin jej odrazem o mantinel poslal přes všechny čáry za branku soupeře. Olomouc musí začít nanovo.
     
    21:30
    Zbyněk Irgl se z levého křídla prokličkoval až před branku domácího celku a snažil se zakončit mezi betony domácího brankáře. Godla vytáhl další povedený zákrok!
     
    22:10
    Olomouc se stále drží v útočném pásmu, jenže nikdo v červeném dresu se nyní není schopen dostat do zakončení. Obranné kvarteto v bílém se skvěle pohybuje.
     
    22:41
    Domácí v plném počtu.
     
    23:10
    Olesz dostal přihrávku za branku soupeře, jenže nikdo v červeném dresu mu nepřišel pomoci a zadáci v bílém dokázali puk odehrát do bezpečí.
     
    23:39
    Valský dostal přihrávku na modrou čáru, odkud pohotově nahodil puk zápěstím, jenže jeden z obránců Olomouce srazil puk do ochranné sítě.
     
    24:03
    Godla si dal pozor na nahození od modré čáry a bez problémů schoval vysoko letící kotouč do lapačky. Vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    24:28
    Olomouc se usadila v útočném pásmu, jenže nikdo v červeném dresu se nedostal do zakončení. Hokejisté Kladna skvěle napadají soupeřovu rozehrávku.
     
    25:10
    Austin nahodil puk do rohu útočného pásma, kde byl Strnad, jenže druhý jmenovaný bekhendovou pobídkou mezi kruhy našel jen hráče v červeném.
     
    25:40
    Ladislav Zikmund prosvištěl po levém křídle do útočného pásma, jenže nikdo v bílém jeho průnik nepodpořil. Hokejisté v červeném dresu se ale vrátili.
     
    26:15
    Zbyněk Irgl si počkal na přihrávku mezi kruhy, jenže měl velké problémy s převzetím kotouče a nakonec o něj úplně přišel.
     
    26:23
    Kladno mohlo udeřit z bleskového protiútoku! Do samostatného úniku se dostal Ladislav Zikmund, který se pokusil o blafák, ale Konrád vykopl puk betonem!
     
    27:08
    Vilém Burian krásně zakončil z velmi těžké pozice. Domácí brankář Godla se musel roztáhnout na brankové čáře a zalehl puk svým tělem.
     
    27:29
    Kladno se z rostoucího tlaku svého soupeře vymanilo jen za cenu vyhození puku do útočného pásma. Hokejisté v bílém dnes brání velmi dobře.
     
    28:02
    Další útočnou akci domácího Kladna zastavuje postavení mimo hru! Příliš netrpělivý byl při přechodu do útočného pásma Ladislav Zikmund. Vhazuje se ve středním pásmu.
     
    28:25
    Brendon Nash uspěl v souboji za vlastní brankou a odehrál puk k modré čáře. Kladno se v posledních minutách soustředí hlavně na boření útoků soupeře.
     
    29:10
    Tomáš Redlich nahodil puk z otočky před branku soupeře, jenže tam nebyl nikdo v bílém dresu Kladna, kdo by kotouč dokázal tečovat.
     
    29:29
    Domácí hokejisté uspěli v přetlačované na modré čáře a prodrali se do útočného pásma. Kladno přestálo tlak Olomouce a nyní kouskuje hru.
     
    30:15
    Kladno získalo odražený kotouč a Austin poslal prudkou přihrávku na útočnou modrou čáru. Hokejisté v bílém teď kralují dění na ledě.
     
    31:08
    Brady Austin střílel od modré čáry, jenže jeho dělovka postrádala potřebnou přesnost. K odraženému puku se ještě dral Romančík, ale obránce byl u puku rychleji.
     
    31:32
    Jiří Ondrušek hledal přihrávkou na levou stranu Pavla Musila. Hostující útočník si vybruslil do střelecké pozice, ale zápěstím minul branku.
     
    32:06
    Zbyněk Irgl vlétl do útočného pásma a dokázal vystřelit kolem domácího hráče. Obránce v bílém dresu srazil puk do ochranné sítě. Vhazuje se před Konrádem.
     
    32:28
    Olomouc se vydala do útočného pásma, jenže nikdo v červeném dresu nedokázal adresovat přesnou přihrávku mezi kruhy. Kladno se stále brání bez problémů.
     
    33:05
    Patrik Machač získal odražený puk za vlastní brankou a bekhendem odehrál puk do středního pásma. Hokejisté Kladna ale u kotouče dlouho nevydrželi.
     
    33:38
    Kaut protečoval přihrávku za branku Olomouce, jenže tam nebyl nikdo z domácích hokejistů. Kladno zatím hraje takový úsporný hokej.
     
    34:03
    Tomáš Kaut se dostal k odraženému puku v obranném pásmu a vyhodil jej přes všechny čáry za branku Olomouce. Vhazovat se bude před Godlou.
     
    34:35
    Zikmund dostal prostor na levé straně, projel do útočného pásma, jenže jeho pokus zápěstím prosvištěl kolem vzdálenější tyčky.
     
    35:10
    Kaut střílel z levého kruhu, jenže trefil jen brusli prvního obránce v červeném dresu. K odraženému puku se ještě prosmýkl Melka, ale netrefil branku.
     
    35:45
    Jan Káňa projel do útočného pásma za odraženým pukem, ale domácí obránce si jeho pohyb skvěle nabral a vytlačil Káňu k hrazení.
     
    36:25
    Zikmund udělal dva rychlé kroky ve středním pásmu a probil se přes modrou čáru do pásma útočného. Jeho následná rána skončila vedle branky.
     
    37:10
    Martin Kehar se zjevil před brankou Olomouce a pokusil se puk dorazit bekhendem do sítě. Brankář Konrád si pokryl mezírku u levé tyčky a puk vyrazil.
     
    37:25
    David Stach obětavým zákrokem zastavil další rodící se možnost Olomouce. Domácí obránce srazil dělovku od modré čáry mezi diváky.
     
    37:35
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Tomáš Kaut – 2 min., nedovolené bránění).
     
    38:09
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Olomouc nakonec dokázala snížit! Hostující celek také dokázal využít přesilovou hru. ZBYNĚK IRGL si vybruslil do střelecké pozice a krásnou ránou zápěstím poslal kotouč pod břevno. Velkou zásluhu má také Rostislav Olesz, který skvěle clonil před Godlou. Asistence: Tomáš Dujsík.
    38:09 Zbyněk IRGL - 2:1
     
    38:39
    Kladno uklidňuje rozehrávku v obranném pásmu. Domácí celek se prakticky celou druhou periodu koncentroval na bránění, což se mu v závěru nevyplatilo.
     
    39:02
    Brendan O'Donnell projel do útočného pásma, kde si přehodil puk na forhend, ale jeho zakončení zápěstím skončilo v lapačce brankáře!
     
    39:28
    Josef Zajíc nahodil puk do útočného pásma, jenže tam kralovali jen obránci v červeném, kteří kotouč odehráli do bezpečí. Kladno chce dohrát třetinu ve vedení.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Druhá třetina končí! Kladno se prakticky celou druhou část koncetrovalo na bránění a nesnažilo se zrovna útočit. Olomouc se v závěru třetiny dočkala odměny. V přesilovce se totiž dokázal prosadit Zbyněk Irgl, který vykřesal Olomouci šanci na zvrat dnešního duelu. Po čtyřiceti minutách tak platí stav 2:1.
     
    Střely na branku: 21 – 29
     
    Další třetina začne přibližně v 19:43.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Kladno uspělo na úvodním vhazování třetí třetiny. Domácí celek se v třetí třetině bude snažit udržet své těsné vedení v důležitém souboji.
     
    40:45
    Musil poslal přihrávku na modrou čáru, jenže nikdo v červeném dresu na jeho pobídku nedosáhl. Zatím sledujeme hodně opatrný start třetí části.
     
    41:10
    Irgl se dostal k odraženému puku mezi kruhy, jenže jeho dělovka forhendem skončila na betonu domácího brankáře Godly.
     
    41:36
    Zikmund projel do útočného pásma, jenže jeho bekhendová pobídka mezi kruhy skončila u dobře postaveného obránce. Hráči v bílém hrají oproti druhé části mnohem aktivněji.
     
    42:10
    Branislav Konrád se musel zapojit do rozehrávky Olomouce. Hostující brankář poslal pobídku na levou stranu, ale tam nebyl nikdo v červeném.
     
    42:35
    Kladno skvěle napadá rozehrávku soupeře. Olomouc má velké problémy s přechodem do útočného pásma. Třetí třetina slibuje obrovskou bitvu.
     
    43:10
    Zikmund poslal přihrávku na modrou čáru, odkud střílel Melka, jehož nahození prolétlo kolem vzdálenější tyčky. Odražený puk vybojovali hosté.
     
    43:33
    Redlich se snažil rozjet další útočnou akci Kladna, jenže jeho dlouhá pobídka skončila na zakázaném uvolnění. Hra se přestěhuje zpět před Godlu.
     
    44:05
    Irgl nabral rychlost ve středním pásmu, projel přes modrou čáru, ale už se nedokázal prosmýknout mezi obránce Olomouce, kteří mu puk odehráli od hole.
     
    44:28
    Dujsík se v obranném pásmu prosmýkl k odraženému kotouči a odehrál jej odrazem o mantinel do středního pásma.
     
    45:05
    Olomouc se usadila v útočném pásmu, jenže nikdo v červeném dresu se zatím nemůže dostat do zakončení. Kladenská obrana skvěle brání.
     
    45:29
    Zikmund si v útočném pásmu krásně přehodil puk na forhend, ale jeho nahození skončilo na zadním mantinelu. Kladno nadále drží kotouč.
     
    46:04
    Irgl vypomohl spoluhráčům z obrany a odehrál puk bekhendem za modrou čáru do středního pásma. Hokejisté v bílém však rychle získali puk zpět.
     
    46:32
    Nash nahodil puk od modré čáry před branku Olomouce, jenže jeho pobídka byla hodně pomalá a Konrád puk bez problémů vyrazil mimo tři tyče.
     
    47:10
    Jan Jaroměřský dojel odražený kotouč v útočném pásmu a pohotově jej nahodil před branku Kladna. Odražený puk pak ale odehrál Patrik Machač.
     
    47:32
    Nahodil dojel zajímavou přihrávku do útočného pásma, jenže bekhendem netrefil mezírku mezi betony domácího brankáře. Godla stačil betony sklapnout včas.
     
    48:06
    Skladaný projel středem ledové plochy do útočného pásma, přenechal puk Kolouchovi, jenže jeho pokus prosvištěl kolem levé tyčky.
     
    48:30
    Kladnu se tentokrát vůbec nepovedla rozehrávka. Kotouč prosvištěl přes všechny čáry na zakázané uvolnění. Vhazování se vrátí zpět před Godlu.
     
    48:32
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Je vyrovnáno! Olomouc se vrací zpátky do zápasu! Hosté se usadili v útočném pásmu. Přihrávku na modrou čáru dostal JIŘÍ ONDRUŠEK a jeho dělovka skončila pod břevnem! Asistence: Zbyněk Irgl.
    48:32 Jiří ONDRUŠEK - 2:2
     
    49:01
    Olomouc si navíc zahraje další přesilovku. Dvě minuty za hákování dostává Michal Barinka.
     
    49:30
    Kladno získalo kotouč v obranném pásmu a bez problémů jej vyhodilo přes všechny čáry za branku soupeře. Olomouc musí rozjet útok od své klece.
     
    50:10
    Petr Kolouch dostal přihrávku před branku, jenže z těsné blízkosti trefil jen beton dobře postaveného Godly. Kladno následně puk vyhodilo do bezpečí.
     
    50:35
    Znovu se domácím hráčům podařilo vyhodit puk ven z obranného pásma. Hokejisté v bílém zvládají toto oslabení bez problémů.
     
    51:01
    Domácí v plném počtu.
     
    51:38
    Olomouc pokračuje i po skončení přesilovky ve své aktivitě a snaží se dokonat obrat dnešního utkání. Kladno čekají hodně těžké závěrečné minuty.
     
    52:15
    Kolouch dostal přihrávku na levou stranu a poslal prudkou pobídku na rozjetého Olesze. Druhý jmenovaný hokejista si ale nepotykal se zpracováním.
     
    52:39
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Kladno si bere zpět své ztracené vedení! Jeden ze zadáků Olomouce chyboval v rozehrávce před brankou. Kladnu se vyplatilo napadání rozehrávky soupeře. K volnému puku se dostal JAKUB STRNAD, který novoroční dárek přetavil v branku! Bez asistence.
    52:39 Jakub STRNAD - 3:2
     
    53:30
    Kladno je po vstřelení své třetí branky pořádně nabuzené a tlačí se do útoku. Domácí hokejisté si jsou vědomi důležitosti dnešního souboje.
     
    54:10
    Rostislav Olesz svedl souboj v rohu útočného pásma. Bývalý kapitán Vítkovic ale v duelu s důrazným obráncem neuspěl a přišel o pásmo.
     
    54:35
    Kolouch dojel vyhození domácího celku a pohotově se otočil. Hostující celek se dere do útoku ze všech sil.
     
    55:04
    Olomouci se tentokrát vůbec nepovedla rozehrávka. Prudká přihrávka na levé křídlo propadla na zakázané uvolnění. Vhazovat se bude před Konrádek.
     
    55:35
    Nash uspěl v přetlačované za brankou a odehrál puk mimo dosah útočníků Olomouce. Hostující celek už ale znovu stupňuje svůj tlak.
     
    56:05
    Strnad projel do útočného pásma, jenže jeho otočka byla předem čitelná a zadáci Olomouce dokázali puk odehrát mimo nebezpečný prostor.
     
    56:29
    Kolouch dohrál souboj v rohu útočného pásma. Hostující útočník se tvrdou hrou snaží vyhecovat své spoluhráče, jenže kladenská obrana teď hraje pozorně.
     
    57:01
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Je znovu vyrovnáno! Olomouc se opět dokázala vrátit do hry o body! JIŘÍ ONDRUŠEK dostal další krásnou přihrávku na modrou čáru a parádní dělovkou příklepem propálil domácího brankáře. Asistence: Jan Jaroměřský, Lukáš Nahodil.
    57:01 Jiří ONDRUŠEK - 3:3
     
    57:35
    Olomouc získala kotouč ve středním pásmu, jenže nikdo v červeném tentokrát neprošel do střelecké pozice. Kladno se snaží bránit od červené čáry.
     
    58:10
    Nash vyslal prudkou přihrávku do středního pásma, jenže před rozjetým útočníkem Kladna zasáhl jeden z hráčů hostující Olomouce.
     
    58:42
    Konrád vyjel za svou branku a pomohl spoluhráčům s rozehrávkou. Hráči Kladna nyní sice skvěle napadají, ale Olomouc přesto dokázala rozehrát.
     
    59:20
    Olomouc uklidnila rozehrávku ve vlastním obranném pásmu. Vše nasvědčuje tomu, že dnešní duel rozhodne prodloužení..
     
    59:51
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Brendon Nash – 2 min., sekání).
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    Základní hrací doba končí! Šedesát minut hry nám o vítězi dnešního duelu nerozhodlo. Hned v úvodu druhé části totiž dokázal vyrovnat Jiří Ondrušek! Kladno poté tlak Olomouce dokázalo otupit, když chybu v rozehrávce soupeře potrestal Jakub Strnad! Tři minuty před koncem ale svou druhou brankou v utkání vyrovnal Jiří Ondrušek!
     
    Střely na branku: 24 – 49
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:10
    Olomouc uspěla na úvodním vhazování prodloužení. Hostující celek navíc v jeho úvodu dohrává přesilovou hru.
     
    60:25
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Je rozhodnuto! Olomouc dokázala v úvodu prodloužení zužitkovat přesilovou hru a získává bonusový bod! Hosté se hned v úvodu prodloužení usadili v útočném pásmu a LUKÁŠ KLIMEK se stal hrdinou moravského celku! Asistence: Zbyněk Irgl, Jiří Ondrušek.
    60:25 Lukáš KLIMEK - 3:4
     
    Konec zápasu.
     
    Druhý bonusový bod tedy nakonec bere hostující Olomouc! Po vyloučení Brendona Nashe hrála Olomouc v úvodu prodloužení přesilovou hru, kterou dokázal proměnit Lukáš Klimek! Kladno tak ztratilo zápas, ve kterém dvakrát vedlo. Strůjcem hostujícího obratu byl Jiří Ondrušek, který vsítil dvě branky a u rozhodujícího zásahu Lukáše Klimka si připsal asistenci.
     
    Střely na branku: 24 – 50
     
    Ještě doplním, že dnešní duel sledovalo 3327 diváků.
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný večer! (20:35:34)
    Marken.cz

    Tomáš Kubečka

    Branky a nahrávky: 13. O'Donnell (Nash, Hovorka), 15. T. Kaut (Lakos, O'Donnell), 53. J. Strnad – 39. Irgl (Dujsík), 49. Ondrušek (Irgl), 58. Ondrušek (Jaroměřský, Nahodil), 61. Klimek (Irgl, Ondrušek)


    Rytíři Kladno: Godla (Cikánek) – Nash, Austin, Kehar, Lakos, Barinka, Zajíc, Romančík – Redlich, Melka, J. Strnad – Bílek, Machač, Hovorka – Valský, Stach, Zikmund – Hajný, T. Kaut, O'Donnell.
    HC Olomouc: Konrád (Lukáš) – Švrček, Valenta, Ondrušek, Dujsík, Vyrůbalík, Jaroměřský, Škůrek – Klimek, Nahodil, P. Musil – Burian, Strapáč, Irgl – J. Káňa, Kolouch, Olesz – Laš, Vodný, Skladaný.

    Rozhodčí: Kiks, Mrkva – Hlavatý, Špůr

    Diváci: 3327
    thejrc.org