Plzeň – Mladá Boleslav 3:2 (2:1 po s.n.) | Kladno – Olomouc 3:4 (po pr.) | Liberec – Zlín 2:1 (kon.)
Pardubice – Vítkovice 2:4 (kon.) | Kometa Brno – K. Vary 9:1 (kon.) | Sparta – Litvínov 8:4 (kon.)
konec
Bílí Tygři Liberec
2:1 (0:1, 2:0, 0:0)
Berani Zlín
Pondělí 30.12.2019, 18:00 • Home Credit Arena, Liberec • Tipsport extraliga • 32. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Přeji pěkný pondělní podvečer! Vítám vás u zápasu 32. kole české extraligy, ve kterém se proti sobě postaví Bílí Tygři Liberec a PSG Berani Zlín. Pojďme si nyní oba týmy krátce představit.
     
    Bílí Tygři Liberec

    Bílí Tygři jsou ve formě! V extralize se ještě před závěrem roku 2019 stihli vyhoupnout na první příčku a navrch stále drží úctyhodnou sérii patnácti zápasů, ve kterých dokázali bodovat. Hned ve čtrnácti případech se navíc jednalo o liberecké vítězství.

    Augustovu družinu nezastavily v rozletu ani vánoční svátky. Na Štěpána šelmy porazily v tuhé bitvě Mladou Boleslav, o dva dny později pak uspěly také na ledě Litvínova, kde triumfovaly v dalším těsném boji o gól 4:3.

    Po výhře nad Vervou a zaváhání Sparty se Tygři posunuli na první místo extraligové tabulky. Na Pražany mají náskok pouhých dvou bodů, nutno však podotknout, že na svém kontě mají o tři zápasy méně.
     
    PSG Berani Zlín

    Berani budou pro Tygry určitě velkým oříškem. Jejich forma totiž, podobně jako ta tygří, budí respekt. Z posledních deseti zápasů bodovali Zlínští hned devětkrát, díky čemuž se vzdálili poslední sestupové příčce a z 9. místa se aktuálně velmi hlasitě hlásí o vyřazovací boje.

    PSG se rozjelo hlavně směrem dopředu, což v posledních třech kolech poznali hokejisté Olomouce, Plzně i Kladna. Kohoutům nestačilo na body proti Zlínu ani šest branek, plzeňský Dominik Frodl musel lovit puk ze sítě čtyřikrát a Rytíři zase odjeli z Moravy s vysokou prohrou 0:6. Jak se jim bude dařit proti Tygrům?
     
    Vzájemné zápasy pro Liberec
    Oba týmy se zatím v této szóně spolu utkaly dvakrát. Oba duely byly vyrovnané, Tygři ale nakonec získali všech šest bodů. V prvním utkání vyhráli pod Ještědem domácí 6:4, druhý zápas byl ještě vyrovnanější, nakonec ho však opět opanovali svěřenci trenéra Patrika Augusty poměrem 4:3. Jak to dopadne dnes?
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Bílí Tygři Liberec: Hrachovina – Šmíd (A), Knot, Derner, Graborenko, Kotvan, T. Hanousek – Lenc, Bulíř, L. Hudáček – A. Musil, Marosz, Ordoš – L. Krenželok, P. Jelínek (C), M. Zachar – J. Vlach, Najman, Průžek – D. Špaček.

    PSG Berani Zlín: Čiliak (Kašík) – Žižka (C), Nosek (A), Freibergs, Ferenc, M. Novotný, Řezníček, Hamrlík – Kubiš (A), Fořt, J. Ondráček – Okál, Honejsek, Šlahař – Dufek, Fryšara, Claireaux – Köhler, P. Sedláček, Popelka.

    Rozhodčí: Hodek, Veselý – Kajínek, Rampír.
     
    Ještě jednou přeji pěkný pondělní podvečer z Liberce! Oba týmy mají za sebou rozbruslení, zápas začíná za necelých patnáct minut. Naposledy v zlínském dresu se představí brankář Marek Čiliak, který se po dnešním utkání vrací do Brna. Do liberecké sestavy se po dlouhé době vrátí Michal Bulíř.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:20
    Po úvodním buly nahodil kotouč do pásma Ronald Knot, Tygři se usadili v pásmu.
     
    00:39
    Krátký tlak vyvrcholil nahozením Ladislava Šmída od modré čáry, Marek Čiliak si připisuje první úspěšný zákrok dnešního večera.
     
    01:13
    I Dominik Hrachovina musel poprvé zasahovat, Antonín Honejsek se dostal ke kotouči na vrcholku pravého kruhu a hned vypálil, domácí brankář schoval kotouč v lapačce.
     
    02:25
    Martin Novotný zkusil překvapit Dominika Hrachovinu střelou od půlky hřiště, to se mu však nepodařilo a domácí gólman bez problémů lapil kotouč. Vhazovat se bude po jeho pravici.
     
    03:15
    Nepřehlednou situaci před domácí brankou vyřešil Roman Graborenko, který si ale následně nerozuměl s Radanem Lencem a píská se zakázané uvolnění.
     
    03:31
    Hned po buly pálil Jiří Ondráček, Dominik Hrachovina má puk ve své náruči, opět se bude vhazovat po jeho levici.
     
    04:21
    Uvidíme první dnešní přesilovku, zahrají si ji Tygři. Na trestnou lavici míří Ralfs Freibergs (ZLN) za hákování.
     
    04:42
    Zlínští se hned na začátku oslabení osvobozují.
     
    05:10
    Radan Lenc dostal kotouč před brankou, místo střely ještě hledal Michala Bulíře, přihrávku však na poslední chvíli zblokoval jeden z bránicích beků.
     
    05:45
    Tygrům se nepovedl přechod přes modrou čáru, píská se ofsajd.
     
    06:21
    Hosté v plném počtu. Libereckým se tahle přesilovka vůbec nepovedla.
     
    07:04
    Marek Zachar zpoza branky nasunul kotouč před branku, kde ho pod lapačku ukryl Marek Čiliak. Následuje komerční přestávka.
     
    07:25
    Moravanům se nepovedla rozehrávka, píská se zakázané uvolnění.
     
    07:57
    A další zakázané uvolnění Zlínských. Hra je teď hodně rozkouskovaná.
     
    08:21
    Zlín právě vstřelil branku!
    Neuvěřitelné! Při signalizované výhodě přihrával Michal Bulíř zpoza branky na modrou čáru, jenže tam nikdo z libereckých nebyl a puk dojel až do prázdné branky! Gól byl přisouzen JAKUBU ŠLAHAŘOVI. Bez asistence.
    08:21 Antonín HONEJSEK - 0:1
     
    08:21
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Antonín Honejsek – 2 min., podrážení).
     
    08:40
    Hosté v úvodu oslabení vyhazují. Tygři jsou ínkasovaným gólem evidentně zaskočení.
     
    09:24
    Libereckým se nedaří usadit se v útočném pásmu, Zlínští dobře brání střední pásmo.
     
    10:15
    A další vyhození Moravanů. Ani tato početní výhoda se domácím nepovedla.
     
    10:21
    Hosté v plném počtu.
     
    11:30
    Roman Graborenko vyslal tvrdou ránu od modré čáry, Marek Čiliak ale střelu viděl a kotouč ukryl ve své náruči. Následuje komerční přestávka.
     
    12:28
    Libor Hudáček hledal z levé strany volného Michala Bulíře před brankou, přihrávka byla však moc rychlá a liberecký útočník ji nemohl zpracovat.
     
    13:11
    Utkání zatím rozhodně nevypadá jako souboj dvou týmů s nejlepší formou v extralize. Hra se nese v pomalém tempu a k vidění zatím nebyla žádná větší šance.
     
    14:40
    Marek Zachar zavezl kotouč za branku a hledal někoho mezi kruhy, jenže tam nikdo nebyl a Tygři musí začínat od začátku.
     
    15:29
    Podobnou akci jako Zachar předvedl Jiří Průžek, bohužel pro domácí to ale dopadlo stejně.
     
    16:23
    Zdeněk Okál dostal kotouč na vrchol levého kruhu a vypálil, Dominik Hrachovina střelu vyrazil a dopředu míří šelmy.
     
    17:19
    Libereckým si zatím nedaří vytvořit si nějaký větší tlak, Zlínští dobře brání střední pásmo.
     
    18:12
    Uvidíme hru 4 na 4. Po skrumáži ve středu hřiště byli vyloučeni Rostislav Marosz (LIB) a Valentin Claireaux (ZLN).
     
    19:00
    Domácí mají při hře 4 na 4 navrch, zatím si však žádnou větší šanci nevytvořili.
     
    19:30
    Ronald Knot dostal kotouč do ideální pozice na vrcholku kruhů, odkud vyslal tvrdou ránu, jenže Marek Čiliak kotouč viděl a ukryl ho ve své náruči.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Máme za sebou první třetinu, po které vedou hosté o jednu branku. Zápas zatím rozhodně neodpovídá formě obou týmů, hra se nese v pomalém tempu a k vidění zatím nebyla žádná větší šance. Jediný gól padl hodně kuriózním způsobem, když Michal Bulíř při signalizované výhodě poslal zpoza branky kotouč do prázdné liberecké sítě. Uvidíme, jak se utkání bude dál vyvíjet.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:11
    Prostřední třetina začala krátkou hrou 4 na 4, při které se nic významného nestalo. Teď už jsou oba týmy plném počtu.
     
    20:54
    Ronald Knot se dral do útočného pásma, na modré čáře ho ale o kotouč obral jeden ze zlínských beků a Tygři musí začínat od začátku.
     
    21:25
    Valentin Claireaux se vřítil do útočného pásma a zpoza pravého kruhu vypálil, Dominik Hrachovina kotouč s drobnými potížemi nakonec lapil.
     
    22:23
    Rostislav Marosz hledal z pravé strany někoho na modré čáře, tam však nikdo nebyl a puk je opět v obranném pásmu Libereckých. Ani úvod druhé třetiny zatím nenabízí pohledný hokej.
     
    23:01
    Oldrich Kotvan se dostal ke kotouči na modré čáře, odkud vyslal tvrdou dělovku. Před Čiliakem však nikdo neclonil, slovenský gólman tak kotouč bez problémů chytil.
     
    24:12
    Jaroslav Vlach v plné rychlosti vjel do útočného pásma a z pravé strany vyslal nebezpečnou ránu, s kterou si ale Čiliak poradil.
     
    25:35
    Třetí liberecká formace byla blízko gólu! Kotouč se od zadního mantinelu se štěstím odrazil až před branku, kde se vytvořila nepřehledná skrumáž, ani jednomu z Tygrů se však kotouč za brankovou čáru dotlačit nepovedlo!
     
    26:37
    Liberec právě vstřelil branku!
    Tygři vyrovnávají! Čtvrtá liberecká formace to teď udělala parádně. Najman po přechodu přes modrou čáru přihrál Průžkovi, který ještě krásně našel JAROSLAVA VLACHA, jenž už se sám před Čiliakem nemýlil. Asistence: Jiří Průžek a Adam Najman.
    26:37 Jaroslav VLACH - 1:1
     
    27:00
    Domácí vstřelený gól nabudil, teď je na ledě jen jeden tým!
     
    27:20
    Málem to bylo o dva góly! Při přečíslení 2 na 1 našel Petr Jelínek volného Libora Hudáčka před brankou, ten však promáchl!
     
    27:59
    Další šance! Lukáš Krenželok se z pravé strany prodral až před Čiliaka, ten ale jeho střelu vyrazil! Následuje komerční přestávka.
     
    28:50
    Liberec právě vstřelil branku!
    Tygři jdou zaslouženě do dvoubrankového vedení! A zase se o to postarala čtvrtá formace. Střelu Průžka zblokoval jeden ze zlínských beků, puk se ale dostal na hůl JAROSLAVA VLACHA, který podruhé v utkání poslal kotouč za bezmocného Čiliaka. Asistence: Jiří Průžek a Ladislav Šmíd.
    28:50 Jaroslav VLACH - 2:1
     
    30:01
    Liberečtí jsou teď jasně lepší, momentálně jsou opět nastěhováni v útočném pásmu.
     
    30:30
    Radan Lenc se dostal do nadějné pozice na vrcholku levého kruhu, jeho ránu však obětavě zblokoval Tomáš Žižka.
     
    31:15
    A zase Radan Lenc! Tentokrát se liberecký útočník dostal po střele Michala Bulíře k puku před brankou a z otočky vyslal nebezpečnou ránu, jenže těsně minul!
     
    32:01
    Adam Najman vjel do útočného pásma a od modré čáry prověřil Čiliaka, ten byl ale pozorný a kotouč bez problémů chytil kotouč.
     
    33:03
    Po ofsajdu Zlínských následuje komerční přestávka.
     
    33:30
    K vidění je teď hodně nepřesností na obou stranách, kotouč se nachází ve středním pásmu.
     
    33:45
    Další ofsajd Moravanů, hra je teď hodně rozkouskovaná.
     
    34:02
    Hosté si zahrají svou první dnešní přesilovku. Za podrážení jde pykat Michal Bulíř (LIB).
     
    34:40
    Skvělý zákrok Dominika Hrachoviny! Domácí gólman se skvěle stihl přesunout proti Jakubu Šlahařovi, který z levé strany pálil do poloodkryté branky.
     
    35:19
    Tygři následně vyhazují.
     
    35:40
    Moravanům se závěr přesilovky nedaří, kotouč je ve středním pásmu.
     
    36:02
    Domácí v plném počtu.
     
    36:10
    Hned po návratu z trestné lavice dostal Michal Bulíř krásnou přihrávku od Petra Jelínka, sám před Čiliakem se však neprosadil!
     
    37:14
    Další velká šance Libereckých! Tentokrát se v ideální pozici před Čiliakem ocitl Libor Hudáček, ani nadvakrát však slovenského gólmana nepřekonal.
     
    37:51
    Hostům se nepovedl přechod přes modrou čáru, píská se ofsajd.
     
    38:28
    Ladislav Šmíd si hrál s pukem na modré čáře tak dlouho, až sám sebe vystavil do ofsajdu.
     
    39:00
    Lukáš Derner vyslal nebezpečnou ránu od modré čáry, kotouč jen těsně minul branku!
     
    39:19
    Jiří Průžek se po přihrávce Jaroslava Vlacha dral do zakončení, kotouč mu ale na poslední chvíli vzal Ralfs Freibergs. Čtvrtá liberecká formace dnes hraje skvělý zápas!
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Druhá třetina je u konce, Libereckým se v ní podařilo otočit skóre a teď tak vedou o jednu branku.Nutno říci, že se jedná o vedení zasloužené, Tygři byli celou prostřední část hry lepší a vytvořili si daleko víc šancí než hosté. O oba góly se postaral Jaroslav Vlach, jehož čtvrtá formace dnes hraje skvěle. Před třetí periodou je ale vše otevřené, podaří se Beranům vyrovnat?
     
    Další třetina začne přibližně v 19:47.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:12
    Hned v úvodu třetí třetiny si Ladislav Šmíd neporozuměl se spoluhráči, píská se zakázané uvolnění.
     
    40:46
    Přihrávku Ladislava Šmída přečetl Jan Dufek, který si vjel do útočného pásma a vystřelil, liberecký bek však napravil svou chybu a střelu zblokoval.
     
    Dnešní utkání sleduje 7 500 diváků. Je vyprodáno!
     
    41:28
    Tomáš Hanousek vypálil od modré čáry, trefil ale prvního zlínského hráče a dopředu tak míří hosté.
     
    42:28
    Další zakázané uvolnění Tygrů. Hra je v úvodu třetí třetiny hodně rozkouskovaná.
     
    43:40
    Po chybě Ronalda Knota ve středním pásmu se hosté dostali do přečíslení 2 na 1, které vyřešil tvrdou ránou z mezikruží Valentin Claireaux, jenže minul.
     
    44:28
    Málem jsme viděli druhý paradoxní gól zápasu. Lukáš Derner chtěl bekhendem vyhodit kotouč o mantinel, omylem ale poslal kotouč na Dominika Hrachovinu. Ten však byl naštěstí pro domácí pozorný a kotouč ukryl ve své lapačce.
     
    45:15
    Tygři už neútočí tolik jako v druhé třetině, začínají se více soustředit na obranu. Uvidíme, jestli se jim to vyplatí.
     
    46:06
    Liberecký rychlík Marek Zachar se vřítil do útočné třetiny a z levé strany prověřil Čiliaka, ten byl však pozorný a kotouč lapil. Následuje komerční přestávka.
     
    46:35
    Puk je v rohu obranného pásma Zlínských, kde o něj bojují čtyři hráči.
     
    47:00
    Nakonec byli v souboji úspěšnější hosté, jenže v přechodu přes modrou čáru je zastavil ofsajd.
     
    47:46
    Zlínští dvakrát za sebou vyhodili na zakázané uvolnění. Hra je teď opět hodně rozkouskovaná.
     
    48:02
    Adam Najman se natlačil před Čiliaka, ten však s jeho zakončením z bezprostřední blízkosti neměl žádný problém.
     
    48:13
    Po delší době se hra přesunula do obranného pásma domácích, Dominik Hrachovina si připsal další úspěšný zákrok.
     
    49:08
    K vidění je teď hodně nepřesností na obou stranách, hra se teď nese v hodně pomalém tempu.
     
    50:18
    Adam Najman objel zlínskou branku a ještě hledal někoho ze svých spoluhráčů, to se mu však nepovedlo a dopředu míří hosté
     
    51:34
    Zdeněk Okál se prokličkoval až do útočného pásma, kde vystřelil zpoza kruhů, jenže minul.
     
    52:28
    Kotouč se opět nachází ve středním pásmu, třetí třetina zatím opravdu nenabízí moc pohledný hokej.
     
    53:02
    Po zlínském ofsajdu následuje komerční přestávka.
     
    53:33
    Jan Dufek hezky projel celé hřiště a z pravé strany prověřil Hrachovinu, ten ale s jeho střelou neměl žádné problémy. Vhazovat se bude po jeho levici.
     
    54:21
    Zlínští začínají tlačit, žádnou větší šanci si ale zatím nevytvořili. Nahození Davida Noska teď pokryl Dominik Hrachovina.
     
    54:54
    Tak teď jedna velká šance Moravanů přišla! Bedřich Köhler se dostal ke kotouči u levé tyčky liberecké branky, tváří v tvář Hrachovinovi však neuspěl!
     
    55:25
    Hra se přesunula do obranného pásma Zlínských, odkud kotouč na zakázané uvolnění poslal Ralfs Freibergs.
     
    56:33
    Rostislav Marosz se dostal do akce jeden na jednoho, Valentina Claireauxe ale nepřelstil.
     
    56:47
    Oddechový čas pro hosty. Co zlínští trenéři vymyslí?
     
    56:58
    Velká komplikace pro Tygry! Hosté si totiž zahrají přesilovku, liberecká lavička totiž dostala trest za příliš mnoho hráčů na ledě. Trest odpyká Lukáš Krenželok.
     
    57:30
    Obrovská šance Beranů! Antonín Honejsek měl po hezké kombinaci před sebou poloodkrytou branku, z levého kruhu však minul!
     
    58:14
    Čiliak na střídačce, Zlín to zkouší v šesti hráčích!
     
    58:30
    Střela Valentins Claireauxe z pravého kruhu těsně minula prostor mezi třemi tyčemi.
     
    58:45
    Ladislav Šmíd vyhazuje.
     
    58:58
    Domácí v plném počtu.
     
    59:20
    Jaroslav Vlach útočil na hattrick, z středního pásma ale minul prázdnou branku!
     
    59:40
    Nenápadnou střelu Valentina Claireauxe zblokoval Ladislav Šmíd.
     
    59:55
    Puk je za libereckou brankou, tohle si už Tygři pohlídají.
     
    Konec zápasu.
     
    Zápas je u konce, Tygři nakonec berou tři body a natahují tak svou sérii vítězství. To šńůra Beranů je naopak u konce. Nutno ale říct, že utkání rozhodně nevypadalo jako souboj svou týmů s výbornou formou, hra měla po většinu času pomalé tempo a k vidění nebylo moc vyložených šancí. Nakonec ale o vítězství domácích rozhodl dvěma góly Jaroslav Vlach .

    Ode mě je to pro tuto chvíli vše, přeji hezký zbytek večera! (20:31:29)
    Marken.cz

    Vladimír Vykoukal

    Branky a nahrávky: 27. J. Vlach (Průžek, Najman), 29. J. Vlach (Průžek, Šmíd) – 9. Šlahař


    Bílí Tygři Liberec: Hrachovina (Schwarz (A)) – Šmíd (A), Knot, Derner, Graborenko, Kotvan, T. Hanousek – Lenc, Bulíř, L. Hudáček – A. Musil, Marosz, Ordoš – L. Krenželok (C), P. Jelínek, M. Zachar – J. Vlach, Najman, Průžek – D. Špaček.
    Berani Zlín: Čiliak (Kašík) – Žižka (C), Nosek (A), Freibergs, Ferenc, M. Novotný, Řezníček, Hamrlík – Kubiš (A), Fořt, J. Ondráček – Okál, Honejsek, Šlahař – Dufek, Fryšara, Claireaux – Köhler, P. Sedláček, Popelka.

    Rozhodčí: Hodek, Veselý – Kajínek, Rampír

    Diváci: 7 500 (Vyprodáno)
    ocianews.com