Kazachstán – Švédsko 2:6 (kon.) | Německo – Kanada 1:4 (kon.) | USA – Česko 4:3 (po pr.)
Slovensko – Švýcarsko 2:7 (kon.)
konec
Německo
1:4 (0:1, 0:2, 1:1)
Kanada
Pondělí 30.12.2019, 15:08 • Ostravar Aréna, Ostrava • Mistrovství světa do 20 let • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Přijemný den z Ostravy! Čeká nás v pořadí již pátý hrací den juniorského šampionátu, zároveň předposlední v rámci základních skupin. Přinese mač Německo versus Kanada další dílek k rozuzlení složení čtvrtfinálových dvojic, nebo jeho výsledek s prognózami ještě více zamotá? Utkání startuje v 15:00!
     
    Německo – 3. místo, 3 body, skóre 7:9

    Němci coby nováček elitní skupiny rozhodně nepřijeli na mistrovství světa bojovat o záchranu. To zatím dokazuje nejen jejich předváděná hra, ale také výsledky. V prvním mači sice podlehli Spojeným státům 3:6, což sice může působit jednoznačně, opak byl ale pravdou. Po dvě třetiny drželo Německo se soupeřem gólový krok a o vítězovi utkání rozhodla až poslední část.

    Den nato Němci zazářili ještě víc. V duelu s Českou republikou vedli už 4:1 a měli zaděláno na parádní výhru, v závěru mače o ní však málem přišli. Češi totiž dokázali snížit až na rozdíl jediné branky, Německu však přál čas – šedesát minut vypršelo dřív, než stihlo Česko vyrovnat a Němci tak oslavili tříbodovou výhru, která by v konečném důsledku mohla být klíčová pro postup do čtvrtfinále.
     
    Kanada – 4. místo, 3 body, skóre 6:10

    Tohle čekal málokdo. Kanada má za sebou už dva zápasy skupiny, patří jí však až předposlední čtvrté místo. Je sice třeba vzít v potaz, že Kanaďany řadí na toto umístění především nepovedený zápas s Rusy, i tak ale spokojenost v kanadském táboře určitě nepřevládá. V prvním utkání sice javorové listy v napínavé bitvě přestřílely USA poměrem 6:4, pak ale přišel velký debakl.

    Rusům totiž Kanada nedokázala vstřelit ani jednu branku a prohrála obrovským rozdílem 0:6! A bitva se sbornou měla pro Kanaďany ještě jednu nepříjemnou dohru – zranila se v ní totiž jejich největší hvězda Alexis Lafrenière, jenž schytal po kolizi s brankářem náraz do kolene a není jisté, kdy a jestli bude připraven naskočit zpátky do hry.
     
    Statistické okénko

    Důležitým aspektem zápasu by měly být jako vždy přesilové hry a zajímavé je, že Kanaďané i Němci v nich mají přibližně stejné procento využití, které se pohybuje lehce nad hranicí 35 %. Kde ale nastává větší rozdíl, to jsou oslabení. Němci totiž až doposud ubránili 75 % početních nevýhod, Kanada je jen na necelých 67 %. Je však třeba dodat, že Kanaďané mají na kontě pouze 18 trestných minut, Němci už 38.

    Co se nejproduktivnějších hráčů týká, Kanadě bude chybět už zmiňovaný Alexis Lafrenière, který jen v prvním mači nasbíral 4 body (1+3). Němci budou spoléhat především na trio Dominik Bokk, Moritz Seider a John Jason Peterka, které má po dvou kláních na kontě dohromady 12 bodů za 6 gólů a stejný počet asistencí.
     
    Úvodní sestavy:

    Německo: Hane (Ancicka) – Seider (C), Mik, Wirt, Hüttl (A), Mass, Dersch, Heinzinger – Jentzsch, Reichel, Bokk – Stützle, Schütz (A), Peterka – Schinko, Kinder, Lobach – Fleischer, Brune, Valenti – Nijenhuis.

    Kanada: Hofer (Daws) – Byram, Bernard-Docker, McIsaac, Smith (A), Bahl, Addison, Drysdale – McMichael, Hayton (C), Foote – Foudy, Dellandrea (A), Cozens – Lavoie, Thomas, Dudas – Byfield, Mercer.

    Rozhodčí: MacFarlane (USA), Morozov (RUS) – Hagerstrom (SWE), Šalagin (RUS).
     
    Slušně zaplněná Ostravar Aréna se už těší na zápas, kanadští fanoušci vytáhli nad hlavu tradičně jejich obrovskou vlajku s javorovým listem a nyní ji rolují podél dlouhé stěny haly.
     
    A nyní už na led nastupují také oba celky, které se pozdraví na modrých lajnách a mač už bude moci odstartovat!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:06
    Němci vyhráli buly a jako první se dostali do útočného pásma, jejich akce ale brzy skončila u mantinelu.
     
    00:17
    Kanaďané však rozehráli příliš daleko a je z toho jenom icing, vhazovat se tak bude před kanadským brankářem.
     
    00:42
    Ty Smith se rozjel dopředu a nakonec střílel z pravého kruhu, jeho pokus vytěsnil ven Hendrik Hane. Kanadský hokejista následně tvrdě narazil do mantinelu.
     
    01:37
    Zatím se hra přelévá ze strany na stranu, střílí se na obou koncích kluziště. Jenže ani jedna střela se až doposud nedala označit za vyloženě nebezpečnou.
     
    02:26
    Moritz Seider napřáhl na modré lajně a poslal na kanadskou branku tvrdou ránu, ta však skončila pouze v lapačce.
     
    02:37
    A na druhé straně vytáhl výstroj také Hendrik Hane, po jeho zákrok use bude vhazovat v obranném pásmu Němců.
     
    02:45
    Moritz Seider dobře vystihl kanadskou nahrávku od mantinelu do mezikruží a Němci zamířili do útoku, tam však jejich výlet skončil přihrávkou rukou.
     
    03:05
    Joel Hofer vyjel za branku, aby pomohl s rozehrávkou, Kanadě se ale útok nevyvedl – na druhé straně měl totiž dostatek prostoru na rozehrávku také německý gólman.
     
    03:48
    Němci si chystali střelu od modré čáry, do nahrávky ale vložili hokejku jejich soupeři a z prověření Hoferovy výstroje tak sešlo.
     
    04:29
    Aidan Dudas obral Němce o rozehrávku a v přečíslení dvou na jednoho zvolil střelu z mezikruží, tu vytěsnil pryč Hendrik Hane!
     
    05:15
    Průniková nahrávka nešla Dylanu Cozensovi přímo na hokejku a puk ta k jen proletěl celým hřištěm na zakázané uvolnění.
     
    05:23
    Německo chtělo využít menší výhody čerstvých sil v rychlou střelu, tu ale v pohodě lapil Joel Hofer.
     
    05:45
    Z hole Kevin Bahl, který chtěl jen posunout puk podél zadního mantinelu, se kotouč odrazil před branku a Němci mohli být rádi, že v brankovišti nečíhal nikdo s javorovým listem.
     
    06:16
    Barrett Hayton se proháčkoval od pravého mantinelu až k tyčce a zblízka se snažil procpat touš skrz Haneovu výstroj, německý gólman ale brankovou lajnu zavřel! Následuje komerční přestávka.
     
    06:40
    Raphael Lavoie se málem ocitl v šanci z otočky, na poslední chvíli mu ale puk na levém kruhu odskočil.
     
    06:59
    Aidan Dudas získal ve středním pásmu puk a z mezikruží mezi beky křížem vystřelil, Hendrik Hane vykopl šanci levým betonem!
     
    07:36
    Tim Stützle nahazoval z poměrně velkého úhlu, kanadského brankáře se mu ale nachytat nepovedlo.
     
    08:10
    Nino Kinder se stává prvním vyloučeným zápasu, rozhodčí ho posílají k trestoměřičům za nedovolené bránění. Kanada má tak přesilovou hru.
     
    08:21
    Kanaďané sice vyhráli buly, Němci ale dobře napadali a výsledkem je vyhození puku přes všechny čáry.
     
    08:50
    Teď už jsou ale javorové listy zpět v pásmu a Nolan Foote se dostal k rychlé střele z mezikruží, ta však trefila jen připraveného brankáře.
     
    09:19
    A teď si Kanada přerušila svůj další útok sama, protože nezvládla přechod modré čáry a byl jí odpískán ofsajd.
     
    09:34
    Tak tohle byla zatím největší šance zápasu! Bowen Byram se krásně proháčkoval kolem soupeře, nerušeně zakončoval z blízkosti a už zvedal pomalu ruce nad hlavu, Hendrik Hane ale jeho ránu vytáhl nad bránu!
     
    10:10
    Němci jsou v plném počtu, Hane ještě zlikvidoval nahození Quintona Byfielda.
     
    10:41
    Kanada se sice ještě držela v útoku, nic nebezpečného ale po konci přesilovky už nevymyslela. Ani Němcům se však vepředu nevedlo.
     
    11:14
    Liam Foudy nejprve se střelou ztroskotal na brankáři, pak ještě inkasoval nepříjemný úder do obličeje.
     
    11:40
    Hendrik Hane se stihl od tyče k tyči přesunout i proti ráně z první v podání Nolana Footea.
     
    11:50
    Kanada právě vstřelila branku!
    Teď už ale nepomohl ani skvěle chytající brankář, Kanada jde do vedení! Kevin Bahl vystřelil zprostřed modré čáry a k vyraženému puku se dostal NOLAN FOOTE, který se nad ničím nerozmýšlel a uklidil hrací předmět do protipohybu gólmana pod horní tyč – 0:1. Asistence: Kevin Bahl.
    11:50 Nolan FOOTE - 0:1
     
    12:26
    Němcům se nepovedlo proniknout do útoku, a tak alespoň nahodili a odešli střídat.
     
    12:47
    Nyní už sice musel Joel Hofer vytáhnout zákrok, nejednalo se však o nic extrémně náročného. A je na řadě další komerční přestávka.
     
    13:02
    Ihned po vhazování se Kanada ujala kotouče a zavezla jej do pásma. Co za akci vymyslí?
     
    13:26
    Prozatím nic zajímavého. Němci se totiž u mantinelu dostali k puku a vyhodili jej pryč.
     
    13:44
    Dawson Mercer číhal na hraně brankoviště a skutečně mu byla adresována nahrávka, puk ale cestou přizvedla jedna z německých hokejek a pak už hrací předmět schoval Hendrik Hane.
     
    14:10
    Německý forčekink sice vedl k vyhození kotouče, ne ale k získání útočného pásma. Kanada má víc ze hry, je častěji na puku a snaží se tvořit útok.
     
    14:58
    Liam Foudy rychlou stahovačkou obešel bránícího hráče a z pravého kruhu vypálil, našel ale jen německou hůl a poté ochrannou síť. Je tu třetí komerční přestávka první třetiny.
     
    15:21
    Aidan Dudas se dopustil podrážení protihráče a první přesilovku si teď vyzkouší Německo. Dokáže v početní výhodě srovnat stav?
     
    15:27
    Jako první se angažovala Kanada, která vyvezla puk a Connor McMichael se dokonce pokoušel o střelu, narazil ale na brusle bránícího hráče.
     
    16:06
    Němci se nyní už drží v útočné třetině, jenže zatím se jim nepovedlo vymyslet pořádnou střelu.
     
    16:43
    Moritz Seider nakonec vybruslil do prostředka modré čáry a vystřelil, Joel Hofer zasáhl betony.
     
    17:15
    A po dalším pokusu, tentokrát z úhlu, se Kanada osvobodila.
     
    17:23
    Javorové listy jsou kompletní, oslabení ubránily.
     
    18:00
    Nino Kinder zavážel puk podél mantinelu do útočného pásma, tam ale narazil na obranu v kanadských dresech.
     
    18:32
    Byfieldovu střelu z pravého kruhu vyrazil Hane, z následných dorážek se nikdo z Kanaďanů neprosadil.
     
    19:08
    Quinton Byfield se teď zkoušel protáhnout středem hřiště, brzy ale zjistil, že mezi dvěma německými beky tentokrát prostor nebyl.
     
    19:44
    Ze střely Calena Addisona neviděl Hendrik Hane úplně všechno, i tak ale stihl vytáhnout lapačku a zastavit další kanadský pokus o navýšení skóre.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První část duelu je za námi a můžeme říci, že skóre vcelku odpovídá, možná mohli Kanaďané vést dokonce větším rozdílem. Hokejisté s javorovými listy na prsou se totiž brzy ujali útočné aktivity, a to možná i díky přesilovce z 9. minuty. Kanada se dostávala častěji do zakončení, vypracovávala si nebezpečné šance a nebýt výborně chytajícího Hendrika Haneho, Němci by před druhou třetinou nejspíš ztráceli více branek. Takhle je rozdíl ve skóre jednobrankový, a to i přes to, že Německo mohlo srovnat z přesilové hry. Do druhé dvacetiminutovky, která začne přibližně v 15:58, tak půjde Kanada s vedením 1:0!
     
    Střely na branku v 1. třetině:

    Německo – 7
    Kanada – 12
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:40
    Dominik Bokk se vytočil zpoza brány a poté zakončoval zblízka, Joel Hofer byl však nalepen na své tyči.
     
    21:06
    Německo vyhodilo od svého gólmana tentokrát až na zakázané uvolnění, vhazovat se tak bude v jeho obranné třetině.
     
    21:24
    Německo se snažilo obrat soupeře o puk, Kanada se ale nedala. A nakonec pálil Bowen Byram z levé strany a Hane se musel rychle přesunout k tyči!
     
    21:51
    A další zákrok německého brankáře. Tentokrát schoval ve výstroji kotouč vyslaný Calenem Addisonem, jenž pálil zprava.
     
    22:09
    Po delší době se dostali Němci do útoku, jejich akce ale neměla dlouhého trvání. Kanaďané totiž pokračují v útočné aktivitě z první části.
     
    22:54
    Louis Brune teď zavezl touš do pásma, jenže neudržel rovnováhu a skončil na ledě. Kanada se pak sice dostala k puku, jenže její rozehrávka vedla pouze k icingu.
     
    23:09
    A znovu ten samý technický přestupek javorových listů, začne se tedy znovu od kanadské brány.
     
    23:32
    Pokus od modré proletěl jen podél tyče, Hofer zasahovat nemusel. A Kanada poté dostala puk do neutrální zóny.
     
    24:18
    Němcům se teď povedla parádní akce, gólem ale neskončila! Tim Stützle nahrál na hranu brankoviště, kam si najížděl úplně volný Justin Schütz, ten ale přiklepl puk jen do Hoferovy výstroje!
     
    25:09
    Tuhle střelu do modré rovněž pokryl Joel Hofer, i když tentokrát teoreticky nemusel. Byla totiž vyslána z ofsajdu.
     
    25:30
    Tři Němci se ocitli u puku v útočné třetině, Niklas Heinzinger ale nezvolil příliš razantní nahrávku a situaci tak vyřešil kanadský bek.
     
    26:01
    Střela Calena Addisona skončila na bruslích prvního bránícího hráče a pak se proletěla na zadní hrazení.
     
    26:37
    Calen Addison to zkoušel znovu, tentokrát z opačné strany modré čáry. Znovu však trefil jenom německého hokejistu.
     
    26:52
    Po komerční přestávce začne německá početní výhoda, poněvadž Liam Foudy se proti pravidlům provinil podrážením.
     
    27:02
    Němci se sami vyhnali z pásma, když nepřesná nahrávka přeskočila modrou čáru. Stále se ale drží na puku.
     
    27:31
    Aidan Dudas nyní vyhodil kotouč a poté po kontaktu s protihráčem skončil na ledě, což se nelíbilo kanadským fanouškům, rozhodčí ale zůstali v klidu.
     
    28:01
    Kanada drží Němce daleko od brány, má dobře postavený forčekink před vlastní obrannou modrou,.
     
    28:30
    Teď ale ani javorová hradba nepomohla, Yannik Valenti měl na holi srovnání! Po křižné nahrávce totiž pálil z první do odkryté brány, tam se ale k tyči bleskově přesunul Joel Hofer!
     
    28:51
    A Yannik Valenti v další šanci! Tentokrát si najížděl na pravý kruh a hledal místo u bližší tyče, Hofer byl pozorný.
     
    28:53
    Kanaďané hrají v plném počtu a stále o jednu branku vedou.
     
    29:03
    Němečtí hráči se drželi v útoku a chystali střelu, jejich pokusy ale přerušilo postavení útočícího hokejisty v brankovišti.
     
    29:29
    Ze střely Smithe toho Hendrik Hane příliš neviděl, i tak ale zapracoval levým betonem a pokus od modré vyrazil před sebe.
     
    30:23
    Connor McMichael si vyměnil puk se spoluhráčem, rychle zamířil k brankovišti a zblízka poté zakončoval, neměl ale dostatek prostoru na přesnější střelu. Po Haneho zákroku přichází na řadu komerční přestávka.
     
    30:33
    Lukas Reichel se sice snažil, nestihl ale nahozený pokus dojet včas. A tak je z toho německý icing.
     
    30:41
    Akil Thomas posunul z mezikruží puk na spoluhráče u pravé tyče, ten ale nepřiklepl do volného prostoru.
     
    31:11
    A na druhé straně v akci Tim Stützle! Nejprve jeho pokus vyrazil Joel Hofer, chvíli nato pokryl kanadský gólman i jeho střelu zblízka.
     
    31:46
    John Jason Peterka se hnal úplně sám na kanadského gólmana a z pravého kruhu vystřelil na bližší tyč, tam se mihla Hoferova lapačka!
     
    32:24
    Kanada právě vstřelila branku!
    Teď si Němci nerozebrali dobře protihráče, čehož Kanaďané využili a vedou už o dvě branky! LIAM FOUDY sebral na modré čáře nahrávku, měl dostatek prostoru k nabruslení až na levý kruh, odkud využil clony před brankářem a uklidil puk kolem bližší tyče do brány – 0:2. Asistence: Ty Dellandrea, Jared McIsaac.
    32:24 Liam FOUDY - 0:2
     
    32:51
    Vyloučení v týmu Německo (Luis Schinko – 2 min., podrážení).
     
    33:31
    Němcům se v oslabení ještě nepovedlo vyhodit, Kanada pořád kombinuje v útoku.
     
    33:37
    A tohle pro Němce nevypadá dobře, Kanada totiž bude hrát víc jak minutu v pěti proti třem! Dennis Lobach jde pykat za sekání.
     
    33:48
    Střela z pravého kruhu byla vyražena do rohu, následný pokus zblízka pokryl Hendrik Hane.
     
    34:01
    Kanada právě vstřelila branku!
    Dvojnásobná přesilovka využita, kanadští fanoušci jsou potřetí v zápase na nohou! Nolan Foote posunul puk po modré čáře CALENU ADDISONOVI, jenž si dovezl touš na vrchol levého kruhu a parádní bombou uklidil černou pryž do protilehlého horního rohu – 0:3. Asistence: Nolan Foote, Dylan Cozens.
    34:01 Calen ADDISON - 0:3
     
    34:46
    Kanada ještě pokračuje v klasické přesilovce a drží se v pásmu. Dočkáme se ještě další trefy?
     
    34:54
    Javorové listy se drží v útoku, Německo je ale tentokrát tlačí k mantinelům.
     
    35:38
    Němci jsou na ledě v plném počtu, ještě ale museli likvidovat střelu z pravého kruhu, která následovala po nahrávce z otočky od modré čáry.
     
    36:16
    Po delší době se do útoku dostalo také Německo, konkrétně Lucas Reichel. Jeho pokus z mezikruží byl ale odkloněn do ochranné sítě a je tu komerční pauza.
     
    36:26
    Hned po vhazování vystřelil Dominik Bokk, i jeho rána se ale proletěla pouze do sítě nad kluzištěm.
     
    36:38
    Joel Hofer teď musel být v pozoru, protože před jeho brankou se nebezpečně oháněli hokejkami hned dva Němci, s obranou mu ale pomohli spoluhráči v poli.
     
    37:15
    Dominik Bokk pálil z poměrně velkého úhlu, Joel Hofer však musel vymrštit vyrážečku a zvednou touš vysoko nad svou svatyni.
     
    37:27
    Liam Foudy si najížděl k levé tyčce na teč po křižné nahrávce, puk ale letěl příliš daleko od jeho hole.
     
    38:02
    Němci vyprodukovali nepřesnou střelu od pravého mantinelu, pořád se ale drží v útoku.
     
    38:20
    Ale to už teď neplatí. Kanada vyvezla puk a oba týmy odešly střídat.
     
    38:54
    Nahození Němců vystihl Calen Addison, který odpálil puk až na druhý konec hřiště.
     
    39:11
    Hendrik Hane teď likvidoval příklep zblízka, který ohrožoval jeho levou polovinu branky.
     
    39:43
    Na druhé straně jel dopředu Louis Brune, střelu ale pokryl Joel Hofer a následnou dorážku už nepřipustil.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina byla sice střelecky vyrovnaná, gólově však nikoliv. Němci sice nejprve mohli srovnat, samostatný únik ale neproměnili a pak už úřadovala Kanada. Ta pokračovala v útočné aktivitě z úvodního dějství a po polovině periody zdvojnásobila vedení, Němci navíc soupeři následně nabídli ještě dvojnásobnou přesilovku. S tou také Kanada naložila podle svých přestav a dostala se do vedení už 3:0, které drží i nyní ve druhé přestávce. Dokáže Německo duel ještě zdramatizovat, nebo si Kanaďané dokráčí pro pohodlnou výhru? To se začneme dozvídat od 16:52.
     
    Střely na branku ve 2. třetině (celkem):

    Německo – 8 (15)
    Kanada – 8 (20)
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:05
    Němci se hned dostali dopředu a rychle zakončovali od pravé tyče, kotouč se ale do vymezeného prostoru nedostal.
     
    40:39
    Connor McMichael nahrával na pravý kruh, kotouč se ale cestou srazil s německou bruslí a změnil směr letu.
     
    41:24
    Německo dostalo po plexiskle kotouč z obranného pásma a rychle upalovalo na střídačku, Kanaďané ale stejně rychle pádili zpět do pásma.
     
    42:09
    Němečtí hokejisté špatně založili rozehrávku a střelou ze střední vzdálenosti prověřil Haneho střelou na bližší tyč.
     
    42:53
    Teď z německých hokejek přeskočil puk přes modrou čáru a je z toho ofsajdové postavení.
     
    43:16
    Barrett Hayton vystihl německou rozehrávku, jeho nahrávka zpoza brány mezi kruhy však nebyla přesná a spoluhráč se tak ke střele z voleje nedostal.
     
    43:54
    Teď zase dobře zapracoval v útočném pásmu Liam Foudy, jenž následně nahrál na modrou lajnu, střela, která přišla, byla ale zablokována.
     
    44:22
    Na řadu přichází kanadská přesilovka, protože Tim Stützle poslal podrážením k ledu někoho z protihráčů.
     
    44:39
    Německo dlouho drželo Kanadu daleko od své brány, nakonec se však javorové listy přeci jen ke střele z levé strany dostaly.
     
    45:10
    Rána Dylana Cozense byla blokujícím hokejistou přizvednuta vysoko do ochranné sítě.
     
    45:14
    Po vhazování se puk proletěl až k Hoferovi, který pomohl s rozehrávkou, z kanadské akce ale nic nevzešlo.
     
    45:44
    Až teď se Kanada dostala do pásma, její pobyt tam ale netrval dlouho.
     
    46:12
    Bowen Byram kličkoval do zakončení z levého kruhu, jeho pokus byl však uklizen mimo tři tyče.
     
    46:25
    Německo je na ledě už v plném počtu, v oslabení tedy neinkasovalo.
     
    47:10
    Kevin Bahl měl volnou cestu k bráně, Hendrik Hane však na letící puk dobře viděl a vyrazil ho do rohu.
     
    47:17
    Druhý pokus toho samého kanadského obránce už byl nebezpečnější, protože Hane neměl čistý výhled, touš však dokázal vyrazit před sebe a následně přikrýt před dorážkami. Následuje komerční pauza.
     
    47:22
    Aidan Dudas sebral po buly puk a tlačil se sám před branku, obtěžován německým bekem ale nedokázal jednoruč zvednout puk nad ležícího brankáře!
     
    48:03
    Kanada se i nadále drží na puku, oba týmy ale nyní střídají. Další útok tak přijde od kanadské branky.
     
    48:33
    Puk však tentokrát skončil jen nahozený na zadním mantinelu a Hane zasahovat nemusel, podobně si ale vedli i hráči na druhém konci.
     
    49:11
    Raphael Lavoie a Akil Thomas stáli před německou brankou a vyslali na Haneho sérii dorážek, ten ale všechny puky dokázal odklonit!
     
    49:56
    Němci vyřešili kanadský nápor jen zakázaným uvolněním, nebude jim tak dovoleno poslat na led čerstvé síly z lavičky.
     
    50:14
    Alexander Dersch nahrál jenom na kanadskou hokejku, kotouč se poté chvíli válel ve středním pásmu. V aktuálních vteřinách se ani jedno z mužstev příliš nemá k útoku.
     
    50:53
    Třeba se to změní po komerční přestávce, která dostává prostor po zákroku Hofera, jenž raději přikryl pokus z dálky.
     
    Dnešní utkání sleduje v Ostravar Aréně 6 102 diváků.
     
    51:09
    Ty Dellandrea pálil z první po nahrávce Cozense, Hendrik Hane dokázal touš vyrazit lapačkou před sebe!
     
    51:49
    Rozehrávka německého gólmana skončila pouze na holích soupeře, který teď krouží v útočné třetině.
     
    52:09
    Kroužil ale jen podél mantinelů, k ničemu většímu Kanada Němci pro tentokrát nepustili.
     
    52:30
    Nino Kinder si najížděl do zajímavé střelecké pozice na levý kruh, jeho akce ale skončila dřív, než stihl vystřelit. Důvodem byl ofsajd.
     
    52:43
    Nolan Foote nabízel puk před bránu, černý předmět ale na místo určení nedoputoval. Byl totiž zastaven německou hokejkou.
     
    53:05
    Za držení je potrestán Kanaďan Nolan Foote, jenž tak posílá svůj tým do oslabení.
     
    53:21
    Střela od modré čáry v podání Dominika Bokka se neujala a Kanada chvíli poté vyhodila.
     
    53:54
    Akil Thomas chtěl v oslabení založit přečíslení, na poslední chvíli mu ale úmysly překazila německá obrana.
     
    54:25
    Němcům se vůbec nedaří usadit v pásmu, puk teď na druhý konec kluziště vyvezl Liam Foudy.
     
    54:52
    Ke střele se nakonec až nyní dostal německý Yannik Valenti, místo u bližší tyče ale nenašel.
     
    55:08
    Kanada je v plném počtu, tohle oslabení zvládla bez problémů.
     
    55:34
    Kevin Bahl pálil od modré čáry do protipohybu brankáře, netrefil ale místo vymezené brankovou konstrukcí.
     
    56:04
    Nino Kinder zkusil přejít modrou čáru individuálně, přibrzdili ho ale soupeři a následně se z toho vyklubal ofsajd. Po něm je tu komerční přestávka.
     
    56:28
    Liam Foudy se obtočil kolem brány a hledal prostor u pravé tyče, netrefil však branku.
     
    57:02
    Niklas Heinzinger skončil po ataku Kanaďana na zemi a Německo hraje v ponechané výhodě.
     
    57:14
    Vyloučeným hráčem je Ty Dellandrea, jenž si jde odpykat trest za držení. Dokážou Němci ještě snížit?
     
    57:21
    Kanaďané hned po buly vyhodili puk do německého obranného pásma.
     
    57:43
    Tim Stützle pálil z levého kruhu z první, z pokleku ale netrefil volný prostor!
     
    58:12
    Němci se sice drží v pásmu, motají se ale jen kolem mantinelů.
     
    58:26
    Napodruhé dostala Kanada puk přes modrou lajnu a osvobozuje se.
     
    58:34
    Javorové listy ale půjdou na 41 vteřin do tří! Jacob Bernard-Docker je vyloučen na 2+2 minuty za vysokou hůl a po oddechovém času Němců začne jejich dvojnásobná přesilovka.
     
    58:43
    Němci vybojovali puk a kombinují v pásmu.
     
    58:53
    Německo právě vstřelilo branku!
    Dvojnásobnou početní výhodu Německo rychle využilo a jeho naděje na body v tomto mači ještě žijí! Od brankové lajny putoval puk na pravý kruh, odkud jej YANNIK VALENTI uklidil kolem bližší tyče do sítě – 1:3. Asistence: Tim Stützle, Justin Schütz.
    58:53 Yannik VALENTI - 1:3
     
    59:30
    Němci ještě zkoušejí hru bez brankáře!
     
    59:51
    Kanada právě vstřelila branku!
    Ale teď už je nejspíš o všem rozhodnuto, Kanaďané se totiž devět vteřin před sirénou dostávají znovu do tříbrankového náskoku! Rovnou dva hráči Kanady se dostali za německou obranu a TY DELLANDREA měl už jednoduchou práci s uklizením puku do opuštěné klece – 1:4. Asistence: Liam Foudy, Jared McIsaac.
    59:51 Ty DELLANDREA - 1:4
     
    Konec zápasu.
     
    Je tomu skutečně tak, Kanada po debaklu s Ruskem vítězí tentokrát za tři body! A je třeba dodat, že zaslouženě. Po většinu zápasu totiž byla lepším celkem a vypracovávala si více šancí, po druhé třetině vedla už o tři branky. Němci sice minutu před koncem snížili a zkoušeli ještě hru bez gólmana, ani ta už ale Německu nepomohla. Naopak Kanaďané potvrdili vítězství střelou do prázdné brány a po výhře 4:1 bere plný bodový zisk.
     
    Střely na branku ve 3. třetině (celkem):

    Německo – 4 (19)
    Kanada – 6 (26)
     
    Nejlepšími hráči byli zvoleni německý bek Moritz Seider a kanadský brankář Joel Hofer, jenž přišel o nulu až krátce před koncem. Ocenění by si ale rovněž zasloužil také gólman Německa Hendrik Hane, který pochytal nejednu nebezpečnou šanci a především díky němu nebyl rozdíl ve skóre větší.
     
    Německo tak po třetím duelu na turnaji zůstává se třemi body zatím poslední, Kanada se vyhoupla do průběžného čela skupiny B, na kontě má nyní šest bodů. Uvidíme, jak se vším zamíchá večerní utkání Česka s USA!
     
    Já se s vámi v tuto chvíli loučím, nezapomeňte však od 19 hodin sledovat důležitý mač, v němž se představí Česká republika. U dalších on-line přenosů z hokejového mistrovství světa juniorů na shledanou! (17:40:27)
    Marken.cz

    Klára Petrásková

    Branky a nahrávky: 59. Valenti (Stützle, Schütz) – 12. Foote (Bahl), 33. Foudy (Dellandrea, McIsaac), 35. Addison (Foote, Cozens), 60. Dellandrea (Foudy, McIsaac)


    Německo: Hane (Ancicka) – Seider (C), Mik, Wirt, Hüttl (A), Mass, Dersch, Heinzinger – Jentzsch, Reichel, Bokk – Stützle, Schütz (A), Peterka – Schinko, Kinder, Lobach – Fleischer, Brune, Valenti – Nijenhuis.
    Kanada: Hofer (Daws) – Byram, Bernard-Docker, McIsaac, Smith (A), Bahl, Addison, Drysdale – McMichael, Hayton (C), Foote – Foudy, Dellandrea (A), Cozens – Lavoie, Thomas, Dudas – Byfield, Mercer.

    Rozhodčí: MacFarlane (USA), Morozov (RUS) – Hagerstrom (SWE), Šalagin (RUS)

    Diváci: 6 102
    thejrc.org