Kazachstán – Švédsko 2:6 (kon.) | Německo – Kanada 1:4 (kon.) | USA – Česko 4:3 (po pr.)
Slovensko – Švýcarsko 2:7 (kon.)
konec
Německo
1:4 (0:1, 0:2, 1:1)
Kanada
Pondělí 30.12.2019, 15:08 • Ostravar Aréna, Ostrava • Mistrovství světa do 20 let • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:51 Ty DELLANDREA - 1:4
     
    59:51
    Kanada právě vstřelila branku!
    Ale teď už je nejspíš o všem rozhodnuto, Kanaďané se totiž devět vteřin před sirénou dostávají znovu do tříbrankového náskoku! Rovnou dva hráči Kanady se dostali za německou obranu a TY DELLANDREA měl už jednoduchou práci s uklizením puku do opuštěné klece – 1:4. Asistence: Liam Foudy, Jared McIsaac.
     
    59:30
    Němci ještě zkoušejí hru bez brankáře!
    58:53 Yannik VALENTI - 1:3
     
    58:53
    Německo právě vstřelilo branku!
    Dvojnásobnou početní výhodu Německo rychle využilo a jeho naděje na body v tomto mači ještě žijí! Od brankové lajny putoval puk na pravý kruh, odkud jej YANNIK VALENTI uklidil kolem bližší tyče do sítě – 1:3. Asistence: Tim Stützle, Justin Schütz.
     
    58:34
    Javorové listy ale půjdou na 41 vteřin do tří! Jacob Bernard-Docker je vyloučen na 2+2 minuty za vysokou hůl a po oddechovém času Němců začne jejich dvojnásobná přesilovka.
     
    57:43
    Tim Stützle pálil z levého kruhu z první, z pokleku ale netrefil volný prostor!
     
    57:14
    Vyloučeným hráčem je Ty Dellandrea, jenž si jde odpykat trest za držení. Dokážou Němci ještě snížit?
     
    53:05
    Za držení je potrestán Kanaďan Nolan Foote, jenž tak posílá svůj tým do oslabení.
     
    51:09
    Ty Dellandrea pálil z první po nahrávce Cozense, Hendrik Hane dokázal touš vyrazit lapačkou před sebe!
     
    49:11
    Raphael Lavoie a Akil Thomas stáli před německou brankou a vyslali na Haneho sérii dorážek, ten ale všechny puky dokázal odklonit!
     
    47:22
    Aidan Dudas sebral po buly puk a tlačil se sám před branku, obtěžován německým bekem ale nedokázal jednoruč zvednout puk nad ležícího brankáře!
     
    47:17
    Druhý pokus toho samého kanadského obránce už byl nebezpečnější, protože Hane neměl čistý výhled, touš však dokázal vyrazit před sebe a následně přikrýt před dorážkami. Následuje komerční pauza.
     
    44:22
    Na řadu přichází kanadská přesilovka, protože Tim Stützle poslal podrážením k ledu někoho z protihráčů.
    34:01 Calen ADDISON - 0:3
     
    34:01
    Kanada právě vstřelila branku!
    Dvojnásobná přesilovka využita, kanadští fanoušci jsou potřetí v zápase na nohou! Nolan Foote posunul puk po modré čáře CALENU ADDISONOVI, jenž si dovezl touš na vrchol levého kruhu a parádní bombou uklidil černou pryž do protilehlého horního rohu – 0:3. Asistence: Nolan Foote, Dylan Cozens.
     
    33:37
    A tohle pro Němce nevypadá dobře, Kanada totiž bude hrát víc jak minutu v pěti proti třem! Dennis Lobach jde pykat za sekání.
     
    32:51
    Vyloučení v týmu Německo (Luis Schinko – 2 min., podrážení).
    32:24 Liam FOUDY - 0:2
     
    32:24
    Kanada právě vstřelila branku!
    Teď si Němci nerozebrali dobře protihráče, čehož Kanaďané využili a vedou už o dvě branky! LIAM FOUDY sebral na modré čáře nahrávku, měl dostatek prostoru k nabruslení až na levý kruh, odkud využil clony před brankářem a uklidil puk kolem bližší tyče do brány – 0:2. Asistence: Ty Dellandrea, Jared McIsaac.
     
    31:46
    John Jason Peterka se hnal úplně sám na kanadského gólmana a z pravého kruhu vystřelil na bližší tyč, tam se mihla Hoferova lapačka!
     
    28:30
    Teď ale ani javorová hradba nepomohla, Yannik Valenti měl na holi srovnání! Po křižné nahrávce totiž pálil z první do odkryté brány, tam se ale k tyči bleskově přesunul Joel Hofer!
     
    26:52
    Po komerční přestávce začne německá početní výhoda, poněvadž Liam Foudy se proti pravidlům provinil podrážením.
     
    24:18
    Němcům se teď povedla parádní akce, gólem ale neskončila! Tim Stützle nahrál na hranu brankoviště, kam si najížděl úplně volný Justin Schütz, ten ale přiklepl puk jen do Hoferovy výstroje!
     
    21:24
    Německo se snažilo obrat soupeře o puk, Kanada se ale nedala. A nakonec pálil Bowen Byram z levé strany a Hane se musel rychle přesunout k tyči!
     
    15:21
    Aidan Dudas se dopustil podrážení protihráče a první přesilovku si teď vyzkouší Německo. Dokáže v početní výhodě srovnat stav?
    11:50 Nolan FOOTE - 0:1
     
    11:50
    Kanada právě vstřelila branku!
    Teď už ale nepomohl ani skvěle chytající brankář, Kanada jde do vedení! Kevin Bahl vystřelil zprostřed modré čáry a k vyraženému puku se dostal NOLAN FOOTE, který se nad ničím nerozmýšlel a uklidil hrací předmět do protipohybu gólmana pod horní tyč – 0:1. Asistence: Kevin Bahl.
     
    11:40
    Hendrik Hane se stihl od tyče k tyči přesunout i proti ráně z první v podání Nolana Footea.
     
    09:34
    Tak tohle byla zatím největší šance zápasu! Bowen Byram se krásně proháčkoval kolem soupeře, nerušeně zakončoval z blízkosti a už zvedal pomalu ruce nad hlavu, Hendrik Hane ale jeho ránu vytáhl nad bránu!
     
    08:10
    Nino Kinder se stává prvním vyloučeným zápasu, rozhodčí ho posílají k trestoměřičům za nedovolené bránění. Kanada má tak přesilovou hru.
     
    06:59
    Aidan Dudas získal ve středním pásmu puk a z mezikruží mezi beky křížem vystřelil, Hendrik Hane vykopl šanci levým betonem!
     
    06:16
    Barrett Hayton se proháčkoval od pravého mantinelu až k tyčce a zblízka se snažil procpat touš skrz Haneovu výstroj, německý gólman ale brankovou lajnu zavřel! Následuje komerční přestávka.
     
    04:29
    Aidan Dudas obral Němce o rozehrávku a v přečíslení dvou na jednoho zvolil střelu z mezikruží, tu vytěsnil pryč Hendrik Hane!
    Marken.cz

    Klára Petrásková

    Branky a nahrávky: 59. Valenti (Stützle, Schütz) – 12. Foote (Bahl), 33. Foudy (Dellandrea, McIsaac), 35. Addison (Foote, Cozens), 60. Dellandrea (Foudy, McIsaac)


    Německo: Hane (Ancicka) – Seider (C), Mik, Wirt, Hüttl (A), Mass, Dersch, Heinzinger – Jentzsch, Reichel, Bokk – Stützle, Schütz (A), Peterka – Schinko, Kinder, Lobach – Fleischer, Brune, Valenti – Nijenhuis.
    Kanada: Hofer (Daws) – Byram, Bernard-Docker, McIsaac, Smith (A), Bahl, Addison, Drysdale – McMichael, Hayton (C), Foote – Foudy, Dellandrea (A), Cozens – Lavoie, Thomas, Dudas – Byfield, Mercer.

    Rozhodčí: MacFarlane (USA), Morozov (RUS) – Hagerstrom (SWE), Šalagin (RUS)

    Diváci: 6 102
    thejrc.org