Skalica – Dubnica 5:4 (po pr.) | Trnava – Žilina 1:5 (kon.) | Martin – Levice 3:2 (kon.)
Pov. Bystrica – Spišská N. Ves 3:4 (kon.)
konec
HK VITAR Martin
3:2 (2:0, 1:1, 0:1)
HK Levice
sk Pondělí 30.12.2019, 18:00 • Martinské hokejové centrum • 1. liga (SR) • 32. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vyjadrenia po zápase:

    Pavel Takáč (tréner HK Levice): "Vedeli sme, že to bude náročný zápas. Určite ťažší ako v prípade domácej konfrontácie. Rozhodli napokon chyby v systéme ešte v úvode prvej tretiny. Nedali sme si pozor na situácie, ktoré sme rozoberali ešte pred rozkorčuľovaním. Zlé striedania, uvoľnili sme stranu odkiaľ nám padol prvý gól. Klobúk dolu pred chalanmi ale ako sa dokázali vrátiť do zápasu. Ťažko sa dnes hľadajú slová, mužstvo ukázalo charakter. Chýbalo nám šesť hráčov zo základu, ostatní išli až do konca. Za toto im patrí obrovské ďakujem. Verím, že takýmto spôsobom budeme pokračovať ďalej. Presvedčili sme sa o tom, že ak to dnes nedopadlo pre nás úspešne, nabudúce to môže byť lepšie. Súperovi gratulujem k bodom, zistili sme, že môžeme poraziť akýkoľvek tím v tejto súťaži. Je to pre nás pozitívne zistenie, vzpruha do ďalšej práce."

    Ernest Bokroš (tréner HK VITAR Martin): "Budem kritickejší. Spokojní môžeme byť iba s troma bodmi, ktoré sme si ubojovali. Mrzí ma, že sme si stretnutie dobre rozohrali. Viedli sme 2:0 a potom sa hráči opätovne uspokojili. Nepokračovali sme v našej hre. Inkasovali sme kontaktný gól na 2:1. Levice to povzbudilo, odohrali veľmi dobrý zápas. V závere išli za bodmi. Potrápili nás, boli sme prinútení zmeniť taktiku, prestriedať hráčov. Z našej strany, čo sa týka efektivity, zatiaľ nám pomáha iba prvá päťka, čo sa týka gólov. Máme presilové hry, ktoré nedokážeme využiť. Prístup a celkové nasadenie z našej strany malo byť určite lepšie. Nehrali sme dobre, získali sme ale tri body."

    Michal Novák (obranca HK Levice): "Určite som nečakal tak napínavé stretnutie nakoľko sme pricestovali v značne oklieštenej zostave. Hrali sme v podstate na štyroch obrancov, klobúk dolu ale pred hráčmi, ako to napokon vypálilo. Mohli sme uhrať remízu, šance sme na to v závere duelu mali. Musím ale uznať silu súpera, ktorý predviedol mrštný, rýchly hokej s množstvom gólových príležitostí, ktoré ale nepremenil. To nás držalo v hre. Ak by nebolo tejto nízkej efektivity na ich strane, asi by to bolo o viac gólov. Takto sme síce ťahali mačku za chvost, klobúk ale ešte raz dolu pred výkonom v posledných dvoch tretinách. Ako tím sme si sadli, zlepšujeme sa, čo sa týka stretnutí. Nebyť úvodnej tretiny, mohlo to byť iné. Jednoducho strašné chyby, na striedačke som dokonca v istej chvíli stratil nervy. Nemôže sa nám stávať, aby k nám prichádzali hráči súpera v prečíslení, a to nielen dvaja na jedného. Takisto sa nemôže stať, aby náš hráč odišiel striedať a umožnil tým protihráčovi ísť samotnému na bránku. Toto sú skôr žiacke chyby. Prepadnutie obrany, kedy si povieme, že musíme hrať jednoducho vo dvojici, sú možno malé chyby vzhľadom k mladému tímu, ktorý máme. Skúsenosti nám určite v rozhodujúcich momentoch chýbajú, v zápasoch s vyspelejšími tímami sa nám jedna či dve takéto chyby vypomstia. Bratislava či Martin takéto nedorozumenia trestajú. Predchádzajúce víťazstvo nad Martinom u nás doma sme ubojovali, hostí sme k ničomu nepustili. Bolo to naše najlepšie stretnutie v sezóne, hádzali sme sa do striel, takúto obetavosť som ešte nevidel. Víťazstvo sme si určite zaslúžili. Hovorili sme si už dlhšie, že musíme poraziť lepšieho súpera. Ak to mám celkovo zhodnotiť, Bratislava a Martin sú najlepšie tímy súťaže, potom sú za nimi Topoľčany. Potvrdzujem, že sme sa rozprávali s manažérmi Martina o mojom prípadnom prestupe do tohto tímu. Neviem, v akom bode sú aktuálne tieto rokovania, záleží samozrejme od ambícií klubu, či je cieľom postup do súťaže vyššie. Aj od tohto veľa záleží. V Martine som trošku neobľúbený zo strany divákov, vždy si niečo vypočujem. Nie je to o tíme, vždy keď som na Slovensku, je to tak, že ma diváci milujú a súperi nenávidia. Nenarodil som sa s talentom, vždy som na ľade bojoval. V tomto som dobrý, bojovnosťou sa snažím nahradiť to, čo som pri narodení nedostal do vienka. Snažím sa strieľať, zatiaľ mi to padá. Mojou úlohou je počas presilových hier vystreliť, zatiaľ to ako tak vychádza."

    Michal Dvořák (obranca HK VITAR Martin): "Ťažko hodnotiť takýto duel. Chceli sme ho odohrať vo väčšom kľude, sami sme si stretnutie ale skomplikovali. Súperovi sme nechávali priestor, prepadávali sme v obrane. Nebol to ideálny výkon, som rád, že sme ho zvládli a v závere ustali tlak, ktorý mal súper. V stretnutí s Bratislavou som inkasoval trest v hre, čo znamenalo stopku na osem stretnutí. Tie samozrejme všetky neuplynuli, som v podmienke. V obrane to v našom prípade nie je ideálne, vypadávajú nám hráči. Themár má takisto trest, aj keď je nás menej, každý si zatiaľ svoju úlohu splnil. V obrane to zatiaľ šlape. Po úvodnej tretine sme sa ale uspokojili. Súper začal viac korčuľovať, napádal nás, vyprodukoval si šance, mal tlak. Som preto rád, že sme zápas ustáli a získali body. V stretnutí bolo i viacero súbojov. Ak súper ide do brankára, úlohou nás všetkých je, zabrániť mu v tom. Spoluhráča si jednoducho musíme zastať. Posledný zápas v roku sme zvládli, posunuli sme sa na druhú priečku, čo je skvelé. Čakajú nás ešte štyri zápasy, na ktoré sa musíme pripraviť a máme tu nadstavbu. Potešili nás diváci, všimli sme si, že sa na tribúny vrátili UMT. Povzbudzovali nás, priali nám. Je len dobré, ak sa divák vráti na tribúny, najmä pred koncom základnej časti. Ak budeme predvádzať dobré výkony, divák si na štadión cestu nájde. Čo sa týka obrany, určite čakáme na návrat Lukáša Matejku, čo je náš kľúčový obranca. Dúfam, že sa dá čo najskôr zdravotne do poriadku a bude môcť po Novom roku nastúpiť. Našou úlohou je ale v prípade výpadku hráča, tohto zastúpiť." (22:43:26)
     
    V napínavom dueli zvíťazil Martin nad Levicami 3:2. Góly: 3. Poliaček (Brezniak, Dírer), 6. Brezniak (Poliaček, Ligas), 32. Dírer (Tabaček, Poliaček) – 22. Novák (Gubo, Kropotin), 55. Klenko (Buianov, Kropotin).
     
    Koniec zápasu.
     
    59:54
    Dvořák odpálil odrazený puk. Martin sa ubráni.
     
    59:36
    Novák od modrej. Rusina poslal puk do stredného pásma.
     
    59:12
    König vedľa bránky. Domáci s problémami.
     
    58:53
    Zakázané uvoľnenie na domácej strane. Vhadzovanie pred Krasanovským sa zopakuje.
     
    58:38
    Šimon nedokázal vyhodiť puk. Nepomohol mu pri tom ani Poliaček.
     
    58:22
    Oddychový čas hostí.
     
    58:14
    Hostia hrajú power-play. Kožiak von z bránky.
     
    57:32
    Klenko sa dopustil hry vysokou hokejkou. Hostia vytlačení do stredného pásma.
     
    57:10
    Puk zrazený na modrej čiare vysokou hokejkou. Domáci ponúkli príležitosť hosťujúcim hráčom.
     
    56:44
    Cebák si vypýtal prihrávku. Z pravej strany skúša ohroziť bránku.
     
    56:24
    Poliaček už nestihne pridlhú prihrávku. Domáci sa dopúšťajú zakázaného uvoľnenia.
     
    55:46
    Vorobyev s tvrdou strelou. Tá sa odráža od zadného mantinelu.
     
    55:21
    König medzi kruhmi. Opäť nepozorná domáca obrana dokázala prispieť k príležitosti hosťujúcich hráčov.
     
    54:54
    HK Levice dávajú gól! JOZEF KLENKO mal dostatok času dvakrát si obkrúžiť domácu bránku a následne prekonať brankára. Po chybe domácej obrany sa hostia dostávajú do zápasu aj vďaka asistencii Vladislava Buianova. Druhú asistenciu si pripisuje Maxim Kropotin.
     
    54:11
    Buianova dorážka. Také sa musia premieňať.

    Daniel Modrovský

    Branky a nahrávky: 3. Poliaček (Brezniak, Dírer), 6. Brezniak (Poliaček, Ligas), 32. Dírer (Tabaček, Poliaček) – 22. Novák (Gubo, Kropotin), 55. Klenko (Buianov, Kropotin)


    HK VITAR Martin: Krasanovský (Bernát) – Dvořák, Tabaček – Šimon, Rusina – Burzík, Ligas – Rešetár, Lavička – Brezniak, Dírer, Poliaček – Videlka, Murček, Pokrivčák – Rudzan, Jurášek, Žiak – Nauš A., Babka, Melcher
    HK Levice: Kožiak (Pavličko) – Kohút, Cebák – Lopejský, Novák – Šturdík, König – Romanov, Klenko, Buianov – Kropotin, Mrázik, Vorobyev – Piačka, Mihálik, Gubo – Adámik

    Rozhodčí: Lesay – Hanko, Ďurina, Holomek

    Diváci: 1105
    thejrc.org