Trenčín – Banská Bystrica 2:3 (kon.) | Michalovce – Nové Zámky 4:1 (kon.) | Miskolc – Zvolen 2:6 (kon.)
Detva – Lipt. Mikuláš 3:2 (kon.) | Poprad – MAC Budapešť 5:3 (kon.) | HC Slovan – Nitra 2:3 (kon.)
konec
DVTK Jegesmedvék Miškovec
2:6 (2:1, 0:3, 0:2)
HKM Zvolen
sk Pondělí 30.12.2019, 18:00 • Ice rink, Miškovec (Maďarsko) • Tipos Extraliga (SR) • 36. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vitajte pri on-line prenose zo zápasu DVTK Miškovec – HKM Zvolen. Stretnutie 36. kola Tipsport Ligy sa začne o 18:00.
     


    DVTK Miškovec

    Miškovec sa v decembri rozohral do výbornej formy a z posledných siedmich zápasov prehral len dva, pričom len jeden prehral v riadnom hracom čase (1:5 v Trenčíne). V tabuľke sa tak maďarský klub posunul na siedme miesto, len o skóre za piaty Poprad a šiesty Zvolen, s ktorým dnes bude hrať. Výsledky Miškovca sú však veľmi tesné a z posledných piatich zápasov sa až štyri skončili len jednogólovým rozdielom. DVTK je doma tretím najlepším tímom súťaže, keď zo 17 domácich zápasov vyhralo na vlastnom klzisku 12.

    Posledných 5 zápasov:
    Slovan Bratislava – DVTK Miškovec 2:3
    Trenčín – DVTK Miškovec 5:1
    DVTK Miškovec – Liptovský Mikuláš 3:2
    DVTK Miškovec – Poprad 3:2
    Košice – DVTK Miškovec 4:3 po nájazdoch
     


    HKM Zvolen

    Zvolen sa po hrôzostrašnej sérii siedmich prehier za sebou dočkal v posledných dvoch zápasoch výhier, keď jasne zdolal predposledné Nové Zámky (6:0) a posledný Liptovský Mikuláš (6:1). V tabuľke je pred týmto kolom na šiestom mieste, má však rovnaký počet bodov ako piaty Poprad a i ako jeho dnešný súper z Miškovca na siedmom mieste. Vonku sa Zvolenčanom celkom darí a v tabuľke zápasov na cudzích klziskách sú na štvrtom mieste. V 17 zápasoch vonku získali 28 bodov.

    Posledných 5 zápasov:
    MAC Budapešť – Zvolen 5:2
    Zvolen – Nitra 2:3 po predĺžení
    Trenčín – Zvolen 2:0
    Nové Zámky – Zvolen 0:6
    Zvolen – Liptovský Mikuláš 6:1
     


    Vzájomné zápasy

    Oba kluby sa proti sebe v Tipsport Lige doteraz postavili sedemkrát a vzájomná bilancia hovorí v prospech Zvolena, ktorý vyhral päťkrát. Zo štyroch zápasov v Miškovci vyhral domáci tím dvakrát a dvakrát sa z výhry radoval Zvolen. Dva vzájomné zápasy v tejto sezóne sa skončili rovnakými výsledkami – domácimi výhrami 2:1. Najskôr vyhral doma 2:1 Miškovec a v druhom zápase Zvolen.

    Posledných 5 vzájomných zápasov:
    25.11.2018: DVTK Miškovec – Zvolen 4:0
    30.12.2018: Zvolen – DVTK Miškovec 2:0
    1.2.2019: DVTK Miškovec – Zvolen 3:4 po nájazdoch
    13.9.2019: DVTK Miškovec – Zvolen 2:1
    20.10.2019: Zvolen – DVTK Miškovec 2:1
     
    Úvodné zostavy:

    DVTK Miškovec: Rajna – Vandane, Láda, Dudás, Göz, Vojtkó, Szirányi, D. Kiss – Beauviller, Vas, Ritó – Tousignant, St. Pierre, Beach – Magosi, Galanisz, Harrison – P. Kiss, Miskolczi, Farkas

    HKM Zvolen: Tomek – Švarný, Corrin, Maier, Betker, Tomko, Drgoň – Parks, Trotter, Tibenský – Meliško, M. Halama, McPherson – Štrauch, Mráz, Marcinek – Chlepčok, P. Halama, Petráš

    Rozhodca: Kalina, Snášel ml. – Jurčiak, Šoltés.
     
    Oba tímy práve nastupujú na hraciu plochu, zápas sa tak o malú chvíľu začne.
     
    Domáci Miškovec bude hrať v červených dresoch, Zvolen v bielych.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:21
    Úvodné vhadzovanie vyhrali domáci hráči. Ďaleko sa však nedostali a hostia po zisku puku otočili hru.
     
    01:03
    Ani útok Zvolena však nepriniesol nič nebezpečného a po nahodení na zadný mantinel sa puku zmocnili domáci. Láda ho nahodil na opačnú stranu.
     
    01:32
    Oba tímy si zatiaľ viacmenej vymieňajú nahodenia do súperových tretín, ani jedno ale zatiaľ neviedlo k tomu, aby sa usadili v útočnom pásme.
     
    02:10
    Galanisz si vymenil puk s Magosim na pravej strane a sám si nakorčuľoval pred Tomeka na jeho spätnú prihrávku. Jeho jemný teč potom skončil tesne mimo zvolenskej bránky.
     
    02:37
    Marco Halama zaviezol puk do tretiny Miškovca a po jeho prihrávke strieľal z pravého kruhu McPherson. Pripravený Rajna strelu zlikvidoval.
     
    02:45
    Hneď po vyhranom vhadzovaní pálil od modrej Švarný, i tentokrát však brankár Rajna úspešne zasiahol.
     
    03:06
    Ďalšia Švarného delovka od modrej skončila mimo Rajnovej bránky. Láda potom zobral puk Tibenskému a otočil hru.
     
    03:43
    Tibenský si po zisku puku nakorčuľoval pred domáce bránkovisko z pravej strany, Rajna sa ale s ním stihol presunúť a napokon jeho zakončenie zblízka i trochu so šťastím zlikvidoval.
     
    03:53
    Miškovec dal gól!
    Domáci otvárajú skóre! Beauviller potiahol puk za bránku Zvolena a prihrávkou na prednú žŕďku našiel presnou prihrávkou pred bránkovisko JÁNOSA VASA. Ten usmernil puk z prvej pod hornú žŕďku Tomekovej bránky. Asistencie: Francis Beauviller, Balázs Göz.
     
    04:31
    Miškovec strelený gól povzbudil a domáci sa tlačia dopredu. Beach si nakorčuľoval na ľavé krídlo na krásnu krížnu prihrávku Dudása, Corrin mu ale puk na poslednú chvíľu zobral.
     
    04:55
    Práve Corrin potom potiahol hrací predmet na opačnú stranu a nahodením na Rajnu získal pre Zvolenčanov vhadzovanie v útočnej tretine.
     
    05:41
    Zvolenčanom sa zatiaľ nedarí preniknúť na dlhšiu dobu do útočnej tretiny, Petráš teda nahodil puk od modrej na Rajnu a ten ho chytil. Nasleduje reklamná prestávka.
     
    06:11
    Hostia však buly pred Rajnom prehrali a rýchlo sa museli vrátiť dozadu. To sa im podarilo a nahodenie Harrisona tak zachytili za svojou bránkou.
     
    06:26
    Petráš prenikol do útočnej tretiny po pravej strane a prihrávkou pred bránkovisko našiel voľného Patrika Halamu. Ten zblízka usmernil puk len do betónov presúvajúceho sa brankára Rajnu.
     
    06:26
    Vylúčenie v tíme DVTK Miškovec (Balázs Göz – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    07:01
    Domáci sa zatiaľ výborne bránia a už dvakrát dokázali vyhodiť puk za zvolenskú bránku.
     
    07:32
    Až po uplynutí takmer minúty sa dostali hostia do útočnej tretiny. Corrinovu tvrdú strelu od modrej Rajna vyrazil a jeho spoluhráči potom puk znovu odpálili do zvolenského pásma.
     
    08:11
    Zvolenčania sa znovu usadili v pásme Miškovca. Kombináciu hostí zakončil tvrdou strelou od modrej Betker, bránku Rajnu ale minul a domáci puk vyhodili za Tomekovu bránku.
     
    08:26
    DVTK Miškovec v plnom počte.
     
    08:42
    Beauviller hneď po návrate na ľad dostal puk a krásnou prihrávkou na pravú stranu našiel voľného Ritóa. Jeho strelu z prvej výborným zákrokom zastavil presúvajúci sa gólman Zvolena Tomek.
     
    09:17
    Szirányi z ľavého krídla minul Tomekovu bránku. Hostia po zisku puku rýchlo rozohrávajú na opačnú stranu.
     
    09:29
    Vylúčenie v tíme HKM Zvolen (tímový trest – 2 min., príliš veľa hráčov na ľade). Trest odpyká Brock Alexander Trotter.
     
    09:49
    Hneď po vyhranom vhadzovaní pálil od modrej Vandane, Tomekova lapačka ale vystrelila proti tejto strele včas a zvolenský brankár puk chytil.
     
    10:09
    Dudás najprv nabil na strelu Vandaneovi, jeho pokus ale zablokoval obetavo Petráš. Odrazený puk potom poslal priamo do pripraveného Tomeka Dudás.
     
    10:31
    Kombinácia Miškovca pokračuje ďalej. Hostia sa v tomto oslabení ešte nedostali k puku.
     
    11:20
    St. Pierre prihrávkou z rohu našiel v pravom kruhu voľného Magosiho, ktorý z prvej minul zvolenskú bránku. K puku sa potom dostali hostia, ktorí ho vyhodili do stredného pásma.
     
    11:29
    Zvolen v plnom počte.
     
    11:52
    Beauviller peknou prienikovou prihrávkou uvoľnil na pravom krídle Galanisza, ten ale namieril len do pripraveného Tomeka.
     
    12:09
    Domáci sú v posledných minútach jednoznačne aktívnejším tímom. Zvolenčania teraz puk síce vyhodili z vlastného pásma, hráči DVTK sa ale znovu vrátili do ich pásma.
     
    12:35
    Marcinkovo slabé nahodenie od modrej sa stalo ľahkou korisťou gólmana Miškovca Rajnu. Domáci sa následne dostali pod tlak napádajúcich hráčov Zvolena, rozohrávku ale zvládli.
     
    12:49
    Zvolenčania sa nakoniec v strednom pásme dostali k puku, našťastie pre domácich sa ale Parks dostal do ofsajdu.
     
    13:01
    Miškovec dal gól!
    Domáci po krásnom sóle FRANCISA BEAUVILLERA navyšujú svoj náskok! Beauviller si prevzal puk v strednom pásme a prekľučkoval sa stredom zvolenskej obrany až pred bránku hostí, odkiaľ rutinérsky ponad ľavé rameno Tomeka zavesil pod hornú žŕďku. Asistencie: László Ritó, Bence Szirányi.
     
    13:16
    McPherson sa po prihrávke medzi obrancov Miškovca dostal do samostatného úniku, v zakončení mu ale zabránil faul St. Pierrea.
     
    13:16
    Vylúčenie v tíme DVTK Miškovec (Martin St. Pierre – 2 min., hákovanie).
     
    13:40
    Zvolenu sa úvod presilovky nevydaril a domáci rýchlo vyhodili puk zo svojho pásma.
     
    14:14
    Trotter dostal puk naspäť do tretiny Miškovca a strelou z pravého kruhu nahodil puk na teč pred domácu bránku. Nikto v bielom ale puk nezasiahol a ten tak skončil v Rajnovej lapačke.
     
    14:30
    Szirányi získal puk, zaviezol ho do tretiny Zvolena a po jeho zrazenej strele dokonca bude nasledovať vhadzovanie v pásme hostí.
     
    14:52
    Zvolenu sa prienik do útočnej tretiny nedarí a dvakrát za sebou domáci ich útočnú akciu prerušili.
     
    15:12
    Drgoň si vymenil na modrej puk so Švarným a tvrdou strelou nakoniec minul Rajnovu bránku. Zvolen získal odrazený puk a naďalej oblieha obranu DVTK.
     
    15:16
    DVTK Miškovec v plnom počte.
     
    15:47
    Láda hľadal kolmicou na útočnú modrú St. Pierrea, ten ale puk nespracoval a domáci tak vyhadzujú hrací predmet na zakázané uvoľnenie.
     
    16:22
    Láda dobre nahodil puk od modrej cez dvojicu cloniacich spoluhráčov a Tomek len s veľkými problémami chytil puk pred Farkasom, ktorý ho chcel doraziť do jeho odkrytej bránky.
     
    16:27
    Vylúčenie v tíme DVTK Miškovec (Francis Beauviller – 2 min., hákovanie).
     
    16:53
    Miškovec začal oslabenie výborne a domáci puk vyhodili za Tomekovu bránku.
     
    17:22
    Miškovec znovu zastavil zvolenský útok a Miskolczi dokonca zaviezol puk do tretiny súpera. Tam ho podržal v rohu a získal pre svoj tím cenné sekundy.
     
    17:42
    Zvolen dal gól!
    Zvolen napokon využíva túto presilovku a znižuje! Betker tvrdo vystrelil príklepom od modrej čiary a puk sa za brankárom Rajnom, ktorý svojim zákrokom strelu iba zbrzdil, pomaly kĺzal za bránkovú čiaru. Ako prvý si voľný puk za maďarským brankárom všimol WILLIAM BLAIS CORRIN, ktorý ho pohotovo dorazil do odkrytej bránky Miškovca. Asistencie: Ben Betker, Bruno Mráz.
     
    18:25
    St. Pierreovi sa pokus o sólový prienik do zvolenskej tretiny veľmi nevydaril a hostia hru otáčajú na opačnú stranu.
     
    18:57
    Ďalšiu Betkerovu tvrdú ranu od modrej vyrazil Rajna pred seba a McPherson nedokázal zblízka doraziť puk do odkrytej bránky maďarského mužstva.
     
    19:30
    Zvolen v závere prvej tretiny zatláča súpera hlboko do obrany. Na Rajnovu bránku lieta jedna tvrdá strela za druhou, všetky ale končia mimo jeho bránky.
     
    19:59
    4 desatiny sekundy pred koncom prvého dejstva sa dostal k odrazenému puku medzi kruhmi Mráz a z otočky namieril priamo do Rajnovej lapačky.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Po prvej tretine sú spokojnejší hráči Miškovca, ktorí vedú 2:1. Domáci vstúpili do zápasu omnoho lepšie a vytvorili si pred súperovou bránkou viac nebezpečných príležitostí, za čo boli odmenení gólom Vasa a neskôr po krásnej individuálnej akcii i presným zásahom Beauvillera. Hostí nakopla presilovka za stavu 0:2, po ktorej prevzali iniciatívu a napokon sa i oni dočkali gólu. V presilovke znížil Corrin. V druhej tretine sa tak dá očakávať pokračovanie zatiaľ veľmi svižného a zaujímavo sa vyvíjajúceho zápasu.

    Strely na bránku v 1. tretine: 10:15
     
    Ďalšia tretina sa začne približne o 19:01.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:29
    Prvý útok v druhej tretine patril Zvolenu, hostia sa ale ďaleko nedostali a nepresným nahodením o hrací predmet prišli.
     
    21:08
    Miškovec hneď otočil hru a usadil sa ku kombinácii v zvolenskej tretine. Miskolcziho strela skončila mimo Tomekovej bránky a rovnako dopadol i následný Ládov pokus z ľavého krídla.
     
    21:23
    Harrison prišiel v rohu zvolenskej tretiny o prilbu a musel odísť zo súboja. McPherson potom hneď rozohral na opačnú stranu, prudkou prihrávkou ale vystavil svojho spoluhráča do ofsajdu.
     
    22:10
    Betkerovu rozohrávku vystihli domáci. Puk im však vzal Marco Halama, ktorý ho znovu prihral dozadu k Betkerovi.
     
    22:47
    Druhá rozohrávka zvolenského obrancu už bola lepšia, nahodenie na zadný mantinel ale nedokázali hostia vybojovať. DVTK prenáša hru na opačnú stranu.
     
    23:03
    Szirányiho strelu od pravého mantinelu tečoval pred zvolenským bránkoviskom Tousignant a puk len so šťastím skončil na už sa presúvajúcom Tomekovi.
     
    23:52
    Petrášovu strelu z pravého kruhu vyrazil Rajna a Marco Halama, ktorý sa dostal k odrazenému puku, ho v súboji s Ritóom stratil.
     
    24:11
    Sériu súbojov pri mantineli vo zvolenskom pásme vyhrali Zvolenčania, Švarný ale pokazil rozohrávku a puk vyhodil na zakázané uvoľnenie.
     
    24:59
    Galanisz vystihol prihrávku Zvolenčanov v strednom pásme a dostal sa do samostatného nájazdu. Ten zakončil strelou spomedzi kruhov, puk mu ale vôbec nesadol a napokon výrazne minul pravú žŕďku Tomekovej bránky.
     
    25:31
    Patrik Halama výbornou prienikovou prihrávkou vysunul na pravom krídle za obrancu Miškovca Petráša, ktorého prudkú strelu vyrazil betónom domáci gólman Rajna.
     
    25:50
    Vylúčenie v tíme HKM Zvolen (Slavomír Tomko – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    26:28
    Úvod presilovky sa domácim nevydaril a po tom, čo Galaniszovi odskočil puk, ho Zvolenčania vyhodili za Rajnovu bránku.
     
    26:51
    Miškovcu sa táto presilovka zatiaľ vôbec nedarí. Zvolenčania držia puk na svojich hokejkách a hra vypadá, akoby mali oba tímy na ľade rovnaký počet hráčov.
     
    27:10
    Domáci napokon získali aspoň vhadzovanie vo zvolenskom pásme vďaka tvrdej Vandaneovej strele od modrej. Tú brankár Zvolena Tomek vyrazil na ochrannú sieť.
     
    27:32
    Buly však znovu vyhrali Zvolenčania a bez váhania puk opäť odpálili za bránku Miškovca.
     
    27:50
    Zvolen v plnom počte.
     
    28:30
    Tomko sa po návrate z trestnej lavice hneď zapojil do zvolenského útoku, jeho strelu z ľavého kruhu však Rajna vyrazil.
     
    28:51
    Parks obkrúžil s pukom celú útočnú tretinu a nakoniec sa dostal do tesnej blízkosti domácej bránky. Tú strelou z pravej strany tesne minul.
     
    29:11
    Patrik Halama kolmou prihrávkou na pravé krídlo našiel presne McPhersona, ten bol ale pri spracovávaní puku veľmi nedočkavý a vystavil sa do ofsajdu.
     
    29:46
    Zvolenčania sú v tejto chvíli aktívnejším tímom a omnoho viac sa tlačia dopredu. McPherson zaviezol puk po pravej strane do tretiny Miškovca a potom ho posunul na modrú čiaru k Maierovi, ktorého tvrdú strelu chytil gólman Rajna.
     
    30:19
    Trotter sa po prihrávke na ľavú stranu uvoľnil pred bránkoviskom Miškovca a prihrávkou k opačnej žŕďke ho posunul k Parksovi. Ten z prvej zblízka tesne minul domácu bránku.
     
    31:00
    Vyrovnávajúci gól hostí visí teraz vo vzduchu. Domáci majú obrovský problém rozohrať a akonáhle získajú puk, tak sú hneď pod tlakom napádajúcich hostí.
     
    31:39
    Domácim dal možnosť si vydýchnúť od bránenia až Mráz, ktorý netakticky vyhodil puk na zakázané uvoľnenie.
     
    32:06
    Tomko sa stredom klziska dostal na hranicu kruhov, strelou švihom však Rajnovu bránku minul. Zvolenčania potom získali odrazený puk a znovu obliehajú domácu obranu.
     
    32:31
    Zvolen dal gól!
    Hostia sa dočkali zaslúženého vyrovnávajúceho gólu! Betker našiel prihrávkou spoza bránky nepokrytého MARCA HALAMU, ktorý spred bránkoviska domácich usmernil z prvej puk za chrbát brankára Miškovca Rajnu. Asistencia: Ben Betker.
     
    32:59
    Zvolen dal gól!
    Zvolenčania v priebehu pol minúty otáčajú skóre a prvýkrát v zápase sa dostávajú do vedenia! Trotter podržal puk na ľavej strane útočného pásma a prihrávkou do druhej vlny na modrú čiaru vyzval k strele WILLIAMA BLAISA CORRINA. Ten tvrdou ranou príklepom nedal gólmanovi Rajnovi absolútne žiadnu šancu. Asistencie: Michael Ralph Parks, Brock Alexander Trotter.
     
    33:23
    Tlak Zvolena nepoľavuje ani po dvoch góloch a hostia s obrovskou chuťou kombinujú v tretine Miškovca. Domáci sú vývojom zápasu zjavne zaskočení.
     
    33:58
    Domácim sa nedarí v posledných minútach vôbec nič a ich ďalšia rozohrávka končí zakázaným uvoľnením.
     
    34:11
    Betker krížnou prihrávkou z ľavej strany hľadal na opačnom krídle Parksa, tomu ale puk pri spracovávaní odskočil. Domáci puk získali a snažia sa založiť svoj útok.
     
    34:49
    Po chybe Zvolenčanov pri rozohrávke sa puk odrazil pred ich bránku k úplne voľnému Magosimu, ktorého forhendový blafák do pravej strany brankár hostí Tomek zlikvidoval ľavým betónom.
     
    35:21
    Dudás nahodením od modrej minul výrazne Tomekovu bránku, Petráš však následne nepresnou prihrávkou na útočnú modrú čiaru vyhodil puk na zakázané uvoľnenie.
     
    35:42
    Miškovec sa už trochu oklepal z dvojitého úderu Zvolena a po dlhej dobe je schopný sa usadiť i v tretine súpera. Tomek však musí zasahovať len sporadicky.
     
    36:16
    Hra sa teraz prelieva z jednej strany na druhú, tímy si ale kontrolu nad pukom v podstate striedajú neustálym nahadzovaním na zadné mantinely.
     
    37:00
    Neobsadený Meliško sa dostal k puku odrazenému od zadného mantinelu po nepresnom nahodení spoluhráča od modrej, jeho okamžitú strelu ale Rajna výborným reflexívnym zákrokom vyrazil na ochrannú sieť.
     
    37:41
    Zvolen dal gól!
    Hostia navyšujú svoj náskok už na rozdiel dvoch gólov! Domáci pri svojom útoku v strednom pásme prepadli a hostia sa dostali do prečíslenia 3 proti 1. Trotter si vymenil puk s McPhersonom a prihrávkou dozadu ho potom posunul k SLAVOMÍROVI TOMKOVI prichádzajúcemu z druhej vlny. Ten prvou strelou trafil brankára Rajnu, od ktorého sa puk odrazil naspäť k nemu a dorážkou už ho okolo brankára Miškovca poslal do siete. Asistencie: Brock Alexander Trotter, Allan McPherson.
     
    38:37
    Domáci už chcú mať túto tretinu zrejme za sebou. Miškovec síce kombinuje v útočnej tretine, puk ale drží takmer výhradne pri mantineloch.
     
    38:55
    Vylúčenie v tíme HKM Zvolen (Patrik Maier – 2 min., sekanie).
     
    39:26
    Miškovec vyhral vhadzovanie v útočnom pásme a okamžite sa rozostavil do presilovkovej formácie. Hostia dobrým pohybom zatiaľ nenechávajú domácim priestor na strelu.
     
    39:49
    K strele sa napokon dostal od modrej Szirányi, namieril ale len priamo do Tomeka. Vyrazený puk potom vyhodil za Rajnovu bránku Tibenský.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Zvolenčania predviedli v druhej tretine výborný výkon a tromi gólmi zaslúžene otočili skóre vo svoj prospech. Od zhruba 25. minúty mali takmer neprerušený tlak v útočnom pásme, vyrovnávajúci gól ale dlho neprichádzal. O vyrovnanie sa napokon postaral až v 33. minúte Marco Halama a ani len o pol minútu neskôr dostal hostí do vedenia Corrin. Tlak Zvolena ale nepoľavil a skóre navýšil v 38. minúte po krásnom prečíslení Tomko. Domáci tak stratili náskok 2:0, ktorý mali v prvej tretine, a v treťom dejstve budú musieť v útoku výrazne pridať, ak chcú proti rozbehnutým Zvolenčanom dnes bodovať.

    Strely na bránku v 2. tretine (celkovo): 9:14 (19:29)
     
    Ďalšia tretina sa začne približne o 19:55.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:15
    Domáci vyhrali úvodné vhadzovanie v tretej tretine a okamžite sa natlačili do zvolenského pásma.
     
    40:32
    Vandaneova bomba od modrej skončila mimo Tomekovej bránky a Tibenský následne vyhodil puk do stredného pásma.
     
    40:52
    Szirányi vyskúšal nahodením zo stredného pásma pozornosť brankára Tomeka, brankár hostí si ale dal pozor a puk chytil.
     
    40:55
    Zvolen v plnom počte.
     
    41:22
    Maier sa hneď po návrate z trestnej lavice dostal do šarvátky s Tousignantom a oboch kohútov od seba oddeľujú rozhodcovia.
     
    41:56
    Zvolenčania nahodili puk na zadný mantinel, kde ho získali domáci. Tým sa rozohrávka nevydarila a hostia sa v strednom pásme znovu zmocnili puku.
     
    42:16
    Domáci vypadajú v tejto chvíli veľmi bezradne a pri zakladaní svojho útoku znovu prišli o puk. Parks ho zaviezol po pravej strane do pásma Miškovca.
     
    42:28
    Vylúčenie v tíme HKM Zvolen (Michael Ralph Parks – 2 min., podrazenie).
     
    42:49
    Vylúčenie v tíme DVTK Miškovec (Davis Vandane – 2 min., podrazenie).
     
    43:25
    Hra sa začína poriadne priostrovať. V súbojoch pri mantineloch začínajú hráči oboch tímov používať ruky a v hre vidíme čoraz viac tvrdých súbojov.
     
    43:58
    Štrauch s pukom urobil okruh okolo celej domácej tretiny a napokon sa z ľavého krídla natlačil pred Rajnu. Puk mu však v rozhodujúcej chvíli odskočil a domáci brankár si s týmto pokusom poradil.
     
    44:28
    Zvolen v plnom počte.
     
    44:49
    DVTK Miškovec v plnom počte.
     
    45:23
    Patrik Halama prenikol do tretiny Miškovca po pravej strane a od mantinelu nahodil puk pred domácu bránku. Pripravený Rajna puk chytil do lapačky. Nasleduje reklamná prestávka.
     
    45:48
    Zvolenčania sú napriek dvojgólovému náskoku stále aktívnejším tímom a viac sa tlačia do útoku. Hostia kombinujú v útočnom pásme.
     
    46:12
    Domáci sa prakticky z ničoho nič dostali do obrovskej gólovej príležitosti! Po prieniku Beacha po ľavej strane sa od obrancu Zvolena odrazil puk na opačnú stranu k úplne voľnému Harrisonovi, ktorého však výborným zákrokom ľavým betónom vychytal zvolenský brankár Tomek.
     
    47:00
    Vylúčenie v tíme HKM Zvolen (Patrik Maier – 2 min., držanie).
     
    47:20
    Zvolenčania vyhrali vhadzovanie vo vlastnej tretine a hneď vyhodili puk za bránku Miškovca.
     
    47:51
    Tousignant okamžite nahodil puk na opačnú stranu, jeho nahodenie ale nedokázal zachytiť Magosi. Domáci tak musia začínať znovu z vlastného pásma.
     
    48:06
    Zvolenčania navyše i v oslabení výborne napádajú a domáci majú obrovský problém sa dostať z vlastnej tretiny.
     
    48:30
    Po viac ako minúte presilovky sa domáci konečne dostali do zvolenského pásma. Brankár hostí musel vyraziť tvrdú Vandaneovu strelu z ľavého kruhu a potom chytil i strelu Harrisona od modrej.
     
    49:00
    Zvolen v plnom počte.
     
    49:37
    Galanisz prenikol po ľavej strane do tretiny Zvolena, za Tomekovou bránkou ale o puk prišiel. Hostia rýchlo otáčajú hru.
     
    50:11
    Domáci vystihli rozohrávku Zvolena a Galanisz nahodil puk pred bránku na Miskolcziho. Ten puk nezasiahol a domáci oň musia bojovať v rohu zvolenskej tretiny.
     
    50:51
    Zvolenčania získali puk a držia ho v tretine domácich. Tam získavajú svojou kombináciou desiatky sekúnd a postupne sa približujú k víťazstvu.
     
    51:33
    Vylúčenie v tíme DVTK Miškovec (Ryan Harrison – 2 min., držanie hokejky).
     
    52:15
    I domáci začali svoje oslabenie vyhraným vhadzovaním a vyhodením puku. Zvolenčania sa však do ich pásma rýchlo vrátili a rozvíjajú tam svoju presilovkovú kombináciu.
     
    52:48
    Trotter si vymenil puk na ľavej strane s Corrinom a prihrávkou medzi kruhy hľadal voľného spoluhráča. Betker však puk v skvelej streleckej pozícii minul.
     
    53:12
    Až po takmer minúte sa vyčerpaní domáci hráči dostali k puku, a tak ho bez váhania vyhodili za Tomekovu bránku. Hosťujúci brankár sa s rozohrávkou veľmi neponáhľa.
     
    53:33
    DVTK Miškovec v plnom počte.
     
    53:50
    Zvolen dal gól!
    Zvolen využíva obrovskú chybu domácej obrany a zrejme definitívne rozhoduje o víťazovi dnešného zápasu! Brankár Rajna sa nedohodol s Ládom, kto bude hrať puk letiaci za bránku Miškovca a puk tak nakoniec nezasiahol ani jeden. Hrací predmet sa tak dostal k úplne voľnému JAKUBOVI MELIŠKOVI, ktorý ho bez problémov poslal do prázdnej domácej bránky. Bez asistencie.
     
    54:50
    Hostia hrajú vo veľkej pohode a domácim nedávajú priestor ani len na dlhšiu kombináciu v ich tretine. Hráči Miškovca sú pri svojej rozohrávke navyše pod obrovským tlakom.
     
    55:32
    Domáci sa nakoniec predsa len dostali do útočnej tretiny, ich kostrbatý prechod útočnej modrej čiary ale skončil len za bránkou Tomeka.
     
    56:04
    Tam Zvolenčania v niekoľkých súbojoch vybojovali puk a znovu ho vyhodili zo svojej tretiny. Hostia tak držia domácich bez väčších problémov na dištanc od svojej bránky.
     
    56:37
    Parks peknou prienikovou prihrávkou hľadal medzi obrancami Miškovca Trottera, ten ale nedokázal pri ľavej žŕďke puk zasiahnuť. Domáci sa snažia o rýchly protiútok.
     
    57:18
    Ten sa im ale vôbec nevydaril a po mizernom nahodení Daniela Kissa skončil puk pod kontrolou Zvolenčanov. Tí ho držia za svojou bránkou a s rozohrávkou sa nikam neponáhľajú.
     
    57:51
    Zápas sa prakticky už len dohráva. Zvolenčania navyše kombinujú v útočnej tretine a posúvajú si puk popri mantineli.
     
    58:33
    Hlavní rozhodcovia už nezdržujú hru ani odpískaním jasného zakázaného uvoľnenia Zvolena. Hra domácich je v tejto chvíli skutočne zúfalá.
     
    59:18
    Zvolen dal gól!
    Hostia ešte v úplnom závere pridávajú šiesty klinec do rakvy nebohých domácich! JAKUB MELIŠKO potiahol puk po pravej strane do útočnej tretiny, podržal ho na hokejke v pravom kruhu a potom prudkou strelou k ľavej žŕďke zaskočil brankára Rajnu. Asistencie: Marco Halama, Allan McPherson.
     
    Koniec zápasu.
     
    Zvolenčania kontrolovali vývoj tretej tretiny a bez väčších problémov dokráčali v Miškovci k zisku troch bodov. Domácich nepustili v poslednej tretine prakticky k ničomu a naopak, dvomi gólmi Meliška ešte prikrášlili svoju výhru. Tá je o to sladšia, že zápas sa pre Zvolenčanov nezačal vôbec dobre a už v 14. minúte prehrávali 0:2. Postupne však úplne prevzali kontrolu nad dianím na ľade, otočili skóre šiestimi gólmi za sebou a zaslúžene si tak dnes pripisujú na svoje konto tretiu výhru za sebou. Zvolenčania sa v tabuľke posúvajú na piate miesto, Miškovec zostáva na siedmom mieste.

    Strely na bránku v 3. tretine (celkovo): 14:11 (33:40)
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (20:42:15)

    Michal Sadlek

    Branky a nahrávky: 4. Vas (Beauviller, Göz), 14. Beauviller (Ritó, Szirányi) – 18. Corrin (Betker, Mráz), 33. M. Halama (Betker), 33. Corrin (Parks, Trotter), 38. Tomko (Trotter, McPherson), 54. Meliško, 60. Meliško (M. Halama, McPherson)


    DVTK Jegesmedvék Miškovec: Rajna – Vandane, Láda, Dudás, Göz, Vojtkó, Szirányi, D. Kiss – Beauviller, Vas, Ritó – Tousignant, St. Pierre, Beach – Magosi, Galanisz, Harrison – P. Kiss, Miskolczi, Farkas
    HKM Zvolen: Tomek – Švarný, Corrin, Maier, Betker, Tomko, Drgoň – Parks, Trotter, Tibenský – Meliško, M. Halama, McPherson – Štrauch, Mráz, Marcinek – Chlepčok, P. Halama, Petráš

    Rozhodčí: Kalina, Snášel ml. – Jurčiak, Šoltés

    Diváci: 1 967
    thejrc.org