Zlín – Pardubice 4:1 (kon.) | Kladno – Liberec 2:0 (kon.) | Olomouc – Plzeň 2:3 (0:2 po s.n.)
Mountfield HK – Kometa Brno 2:1 (po pr.)
po prodl.
Mountfield HK
2:1 (0:0, 1:0, 0:1 - 1:0)
HC Kometa Brno
Pátek 03.01.2020, 18:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 33. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    57:18
    Nedomlel zbořil u mantinelu Orsavu a svůj trest si ani neodsedí. I domácí tvrďák inkasoval 2+10 za vražení na hrazení a utkání pro něj končí. Trest odsedí Jergl.
     
    53:50
    Kometa jde do tří a svou nedisciplinovaností poskytuje Hradci obrovskou šanci. Zaťovič je potrestaný za podrážení a verdikt nese hodně nelibě a počastoval rozhodčího hodně nevybíravými výrazy. Vyfasoval za to další desítku, menší trest za něj odsedí Dočekal.
     
    53:21
    Brňanům na chvíli narostla křídla, ty jim ale přistřihl rozhodčí, který vylučuje Luboše Horkého za souboj u mantinelu proti Smoleňákovi. Za vražení na hrazení navíc inkasoval osobní desetiminutový trest.
     
    48:46
    Kusko se Smoleňákem se tak dlouho na vhazovaní osekávali, až je rozhodčí oba vykázali na trestnou lavici. Kusko za sekání, Smoleňák za krosček.
     
    46:15
    Rosandić lehce potáhl Plekance u mantinelu svou holí a to neušlo zraku hlavního arbitra, který ho poslal na trestnou lavici za hákování. Teprve druhá přesilovka pro Brno.
     
    43:32
    Dnešní debutant Jan Mlčák neubránil nájezd Mateje Pauloviče a dvakrát ho zahákoval. Odsedí si za to dvě minuty.
     
    34:19
    Daniel Rákos velmi nevybíravě trefil svého nedávného spoluhráče Rosandiće do hlavy a schytal za to několik ran od mstitele Nedomlela. Rákos je vyloučen za vražení na hrazení a automaticky tak vyfasoval i osobní desítku. Trest odpyká Kunc.
     
    31:51
    Z lehké frustrace pak Malec poslal jednoho z hradeckých k zemi mimo hru a odsedí si za to menší trest. Druhá přesilovka pro Mountfield.
     
    04:58
    První početní výhodu si zahraje i Mountfield, Dočekal si počínal u mantinelu neobratně a pyká za podrážení.
     
    00:11
    Čáp zboural na útočné modré hostujícího kapitána a odsedí si menší trest za faul kolenem.
    Marken.cz

    Adam Kodet

    Branky a nahrávky: 21. Cingel (M. Chalupa), 61. Smoleňák (M. Chalupa, Cingel) – 53. Zaťovič (Mueller, Plekanec)


    Mountfield HK: Mazanec (Š. Lukeš) – Cibulskis, Zámorský, Šalda, F. Pavlík (A), Nedomlel (A), Rosandić, Čáp – M. Chalupa, Cingel, Smoleňák (C) – Perret, Koukal, Jergl – Klíma, Lev, R. Pavlík – Paulovič, Dragoun, R. Pilař.
    HC Kometa Brno: Čiliak (Vejmelka) – Baranka, Mlčák, Pyrochta, Glover, Gulaši, Svozil, Malec (A) – Zaťovič (C), Plekanec (A), Mueller – Orsava, Hruška, Vincour – Dočekal, Rákos, Kucsera – Kunc, Kusko, L. Horký.

    Rozhodčí: Svoboda, Pražák – Hynek, Ganger

    Diváci: 5877
    thejrc.org