Carolina – Washington 3:4 (kon.) | Dallas – Detroit 4:1 (kon.) | Columbus – San Jose 2:3 (kon.)
Buffalo – Florida 3:2 (kon.) | Boston – Edmonton 1:4 (kon.) | Minnesota – Winnipeg 3:2 (po pr.)
Vegas – St. Louis 5:4 (po pr.)
konec
Carolina Hurricanes
3:4 (0:0, 0:2, 3:2)
Washington Capitals
Sobota 04.01.2020, 01:40 • PNC Arena, Raleigh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    52:35 Ryan DZINGEL - 3:4
     
    52:35
    Carolina právě vstřelila branku!
    Carolina využívá přesilovku a snižuje na rozdíl jedné branky. Gardiner od modré čáry vybídl Martina Nečase, který přihrávkou z první uvolnil v mezikruží RYANA DZINGELA. Dzingel kotouč rychle poslal pod horní tyč. 3:4. Asistence: Martin Nečas a Jake Gardiner.
    46:35 Teuvo TERÄVÄINEN - 2:4
     
    46:35
    Carolina právě vstřelila branku!
    Bleskově využitá přesilovka znovu snižuje skóre. TEUVO TERÄVÄINEN si na pravém kruhu počkal na přistrčení Aha po tvrdé střele Svečnikova. Po finské souhře se tak Carolina dostává zpátky do zápasu. 2:4. Asistence: Sebastian Aho a Andrej Svečnikov.
    44:51 Jakub VRÁNA - 1:4
     
    44:51
    Washington právě vstřelil branku!
    Také JAKUB VRÁNA byl dnes odměněn za svou aktivitu. Oshie ve střední třetině posunul puk rozjetému Kuzněcovovi, který parádní přihrávkou vybídl Vránu na zadní tyči. Český útočník, ačkoliv neměl moc výhodnou pozici, tak procedil touš za Mrázkova záda. 1:4. Asistence: Jevgenij Kuzněcov a T. J. Oshie.
    42:29 Lars ELLER - 1:3
     
    42:29
    Washington právě vstřelil branku!
    Hosté využívají přesilovku a vrací se do dvougólového náskoku. Orlov nabil Ovečkinovi, jehož dělovka se od mantinelu odrazila pouze k LARSI ELLEROVI. Dánský útočník poté doklepl opuštěný kotouč do prázdné klece. 1:3. Asistence: Alexandr Ovečkin a Dmitrij Orlov.
    40:39 Jordan STAAL - 1:2
     
    40:39
    Carolina právě vstřelila branku!
    Je sníženo! Aktivita první lajny Caroliny byla zřejmá. Brett Pesce si zpracoval puk na modré čáře a přízemní ranou nahodil kotouč na bránu. Těsně před Samsonovem tečoval JORDAN STAAL, který jakožto správný kapitán vrátil svůj tým do hry. 1:2. Asistence: Brett Pesce a Andrej Svečnikov.
    25:07 Jevgenij KUZNĚCOV - 0:2
     
    25:07
    Washington právě vstřelil branku!
    Nedáš, dostaneš! Přesilovka Washingtonu nakonec byla využita. Bäckström si všiml na modré čáře Carlsona, jenž přidržel puk a poté krásnou nahrávkou nabídl svému spoluhráči prázdnou bránu. JEVGENIJ KUZNĚCOV už se nemýlil. 0:2. Asistence: John Carlson a Nicklas Bäckström.
    22:58 Richard PÁNIK - 0:1
     
    22:58
    Washington právě vstřelil branku!
    Ojedinělý výpad Washingtonu končí první brankou. Eller ještě ve střední třetině vybídl RICHARDA PÁNIKA, který se natlačil před bránu. Pokusil se přihrát zpět Ellerovi, ale jeho myšlenku srazil Pesce. Ke štěstí hostů ale obránce Caroliny nasměroval puk do odkryté brány. 0:1. Asistence: Lars Eller.

    Daniel Fekets

    Branky a nahrávky: 41. J. Staal (Pesce, Svečnikov), 47. T. Teräväinen (Aho, Svečnikov), 53. Dzingel (Nečas, Gardiner) – 23. Pánik (Eller), 26. Kuzněcov (Carlson, Bäckström), 43. Eller (Ovečkin, Orlov), 45. J. Vrána (Kuzněcov, Oshie)


    Carolina Hurricanes: Mrázek (Reimer) – D. Hamilton, Slavin (A), Pesce, Gardiner, Edmundson, H. Fleury – Foegele, J. Staal (C), Svečnikov – T. Teräväinen, Aho, Niederreiter – Nečas, Haula, Dzingel – Martinook (A), Wallmark, B. McGinn.
    Washington Capitals: Samsonov (Holtby) – Carlson (A), Siegenthaler, Jensen, Orlov, Gudas, Kempný – T. Wilson, Bäckström (A), Ovečkin (C) – Oshie, Kuzněcov, J. Vrána – Pánik, Eller, Hagelin – Hathaway, Dowd, Leipsic.

    Rozhodčí: O´Rourke, St. Pierre – Murray, Galloway

    Diváci: 18 680
    ocianews.com