Příbram – Klatovy 1:2 (0:1 po s.n.) | Nová Paka – Řisuty 4:5 (1:3 po s.n.) | Dvůr Králové n. L. – Děčín 10:3 (kon.)
Opava – Nový Jičín 7:3 (kon.) | Kolín – Tábor 2:3 (kon.) | Mostečtí Lvi – Trutnov 3:6 (kon.)
Bílina – Vrchlabí 2:11 (kon.) | David Servis – Kobra 6:4 (kon.) | China Golden Dragon – Písek 2:7 (kon.)
Havlíčkův Brod – Val. Meziříčí 3:6 (kon.) | SHK Hodonín – Kopřivnice 2:1 (kon.)
konec
HC David Servis Č. Budějovice
6:4 (4:1, 0:1, 2:2)
HC Kobra Praha
Sobota 04.01.2020, 18:00 • Hokejové centrum Pouzar • 2. liga skupina Střed (ČR) • 28. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     


    HC David Servis České Budějovice

    Servismané se v tabulce nacházejí na osamoceném šestém místě. Na sedmý Písek mají komfortní čtrtnáctibodový náskok, na pátou příčku pak ztrácejí patnáct bodů. V blízké době je tak posun tabulkou nečeká. Nejproduktivnějším hráčem je zkušený Roman Šulčík, jenž ve 25 zápasech posbíral parádních třicet bodů.

    Další zprávou z kádru je, že servismané, alespoň pro zápas s pražskou Kobrou, nemohou počítat s výpomocí loňského kapitána Motoru Zdeňka Kutláka. Ten by totiž měl v sobotu nastoupit v dresu Příbrami. Naopak by se v dresu českobudějovického druholigového celku měli představit mládežníci z Motoru. Ať už jde o Ivana Lytvynova, Václava Svacha nebo Martina Beránka.
     


    HC Kobra Praha

    Pražská Kobra si nevede v této sezoně vůbec špatně. Patří ke špičce celé ligy, jejíž nejvyšší místa atakuje. Pere se o ně s prvním Kolínem a momentálně druhou Příbramí. Právě tomuto celku Pražané nedávno vrátili krutou prohru 1:8 z prvního vzájemného utkání sezony, když se radovali z divokého výsledku 8:5.

    Důležitou a klíčovou postavou týmu se zdá být útočník Kamil Bříška, který ve 28 zápasech posbíral neskutečných 67 bodů. Hlavně tedy jeho zásluhou se Kobra nachází na třetí pozici v tabulce, ze které se však bude určitě chtít odpíchnout ještě výše.
     
    Úvodní sestavy:

    HC David Servis Č. Budějovice: Hauser (Němec) – Sičák, Dudáček, Krtek, Doktor, Svach, Škopek, Lytvynov – Prospal, Hřebejk, Sumerauer, Beránek, Marek, Šulčík (C), Ferebauer, Silný, Krcho, Tejko, Vak

    HC Kobra Praha: Langer (Sochůrek) – Popela, Šteiner, Mrkvička, Šefl – Tondr, Davídek, Hlinka, Šťastný, Hotěk, Heldák, Novák, Bříška, Smejkal, Bárta, Petrov, Antončík (C)

    Rozhodčí: Šperl – Žídek, Dědek.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:43
    Českobudějovičtí hokejisté se v pásmu usadili jako první. Po souboji u mantinelu se ale kotouč dostal mimo hrací plochu, bude se tak vhazovat před hostujícím brankářem Langerem.
     
    02:31
    Na opačnou stranu se pokusila vydat také pražská Kobra, avšak zatím bez úspěchu. V pásmu see neudržela. Poté hru rychle převrátili opět servismané a vybojovali si další vhazování před hostujícím gólmanem.
     
    03:01
    Václav Svach udržel útočné pásmo pro svůj tým, čímž vytvořil střeleckou pozici pro Jakuba Marka. Jeho pokus však mezi tři tyče neletěla a Langera v brance tak nijak neohrozil.
     
    03:18
    David Servis právě vstřelil branku!
    Máme tu první branku utkání! Po zhruba třech odehraných minutách se zblízka branky trefil zkušený TOMÁŠ VAK. Asistence: Roman Šulčík.
     
    03:46
    Na opačné straně kluziště se o rychlou odpověď pokusila Kobra, která ale přispěchala jen s lehkým nahozením. To Martin Hauser kryje bezpečně do výstroje a zařizuje vhazování po své levé ruce.
     
    04:14
    Michal Silný se dostal do dobré střelecké příležitosti, když se zbavil obránce a ocitl se před brankou. Jeho rychlý pokus ze zápěstí Langer vyráží do rohu ledové plochy.
     
    04:18
    David Servis právě vstřelil branku!
    Máme tu druhou branku, kterou zařídila kompletně útočná formace, která vypomáhá z českobudějovického Motoru. Do pásma kotouč zavezl Silný, pak se puk dostal až k MARTINU BERÁNKOVI, a ten zakončil neomylně. Asistence: Vojtěch Krcho, Michal Silný.
     
    05:46
    Štěpán Hřebejk se snažil dostat do zakončení, už to vypadalo, že se mu to povede, nakonec ovšem neuspěl. Byl totiž obrán o kotouč posledním obráncem Kobry, který strážil svatyni jeho týmu.
     
    06:44
    Kobra právě vstřelila branku!
    Zatím o góly tedy rozhodně není nouze! Po samostatné akci se do zakončení dostal TOMÁŠ ŠŤASTNÝ, který touto nabídkou nepohrdl a snížil náskok David Servisu na jednobrankový. Bez asistence.
     
    07:49
    Petr Škopek se dostal s kotoučem do útočného pásma. Ihned poté z větší vzdálenosti vystřelil. Jeho pokus však Langer viděl a nemohl s ním mít větší problémy.
     
    08:46
    David Servis právě vstřelil branku!
    Máme tu další branku! Třetí branku domácího celku vstřelil MIROSLAV TEJKO, který se dosstal do úniku po pravém křídle a pak trefil přesně nad vyrážečku. Bez asistence.
     
    09:20
    Vojtěch Krcho se společně s jedním ze spoluhráčů dostal do přečíslení. Nakonec místo střely zvolil přihrávku, která však nebyla úspěšná. Langer nakonec zasahovat nemusel, nebyl totiž přímo ohrožen.
     
    10:06
    David Servis právě vstřelil branku!
    Servismané se radují z další přesné trefy a jdou do tříbrankového vedení! Petr Škopek dostal kotouč na VLADIMÍRA SIČÁKA, který se tím pádem dostal do střelecké pozice a odkrytou část klece trefil neomylně. Asistence: Petr Škopek, Roman Šulčík.
     
    11:32
    Ivan Lytvynov se z pozice obránce pokusil protlačit až do zakončení. Na posledního beka pražské Kobry si ale nepřišel. David Servis se pak dostává z pásma a bude se muset o jeho dobytí snažit znovu.
     
    12:15
    Mrkvička nahodil na branku od modré čáry, s čímž neměl domácí brankář Hauser výraznější problémy. Nahození totiž strážce svatyně viděl a pak neměl problém s jeho vyražením mimo nebezpečí.
     
    12:24
    Vyloučení v týmu HC David Servis Č. Budějovice (Vak – 2 min., sekání).
     
    13:22
    Kamil Bříška přejel s kotoučem na holi útočnou modrou čáru. Dostal se až na vrcholek kruhu, odkud mířil do horních pater branky. Bohužel pro něj ale neúspěšně. Kotouč nakonec končí vysoko v ochranné síti.
     
    14:02
    Lukáš Popela napřáhl na modré čáře. Jeho pokus byl velmi nebezpečný. Nakonec však Hausera v brance neohrozil, neboť se jeho štiplavý a razantní pokus letěl mimo brankovou konstrukci.
     
    15:35
    Kobra se snažila usadit v útočném pásmu, nicméně ani tentokrát ji to nevyšlo. Dostala se jen do ofsajdového postavení, které vrací hru do středního pásma.
     
    16:16
    Vyloučení v týmu HC David Servis Č. Budějovice (Mrkvička – 2 min., vysoká hůl).
     
    16:56
    Tomáš Vak se nyní místo Václava Svacha vyměnil na modré čáře. Dlouho jen rozdával přihrávky, až se i on postavil k střeleckému pokusu. Z první vyslal solidní ránu, která nakonec končí jen v lapačce připraveného Langera.
     
    18:23
    Dominik Šteiner dostal přihrávku do tandemu, nicméně jeho následný pokus si nenašel cestu mezi tři tyče. Jeho střela nakonec jen těsně přelétla horní tyčku, servismané pak otáčejí hru na opačnou stranu kluziště.
     
    19:53
    S posledními sekundami ještě vystřelil Michal Silný, jehož pokus zůstal v lapačce hostujícího brankáře. Další střela pak nepřišla a za momentálního stavu se půjde do kabin.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, servismané v ní potvrdili střeleckou formu, když se trefili rovnou čtyřikrát. Kobra pak zaznamenala jedinou branku.

    Další perioda začne přibližně v 18:47.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:01
    Střídání v týmu HC Kobra Praha: ze hřiště odchází Langer, přichází Sochůrek.
     
    21:10
    Šteiner nahodil kotouč do útočného pásma, z čehož ale zatím Kobra nic nevytěžila, drží se však v útočném pásmu a pokouší se o kombinaci.
     
    21:44
    Milan Davídek si sjížděl před branku, kam také dostal přihrávku. Kotouč ale netrefil tak, jak by potřeboval, a nakonec se tedy o jednoznačné ohrožení branky nekonalo. Kotouč mu sklouznul a Hauser pak neměl problém ho přikrýt pod lapačku.
     
    22:45
    Michal Bárta přejel s kotoučem na holi útočnou modrou čáru. Stál proti němu jeden z obránců, přesto hostující hráč vypálil. Jeho pokus nadvakrát lapil Hauser do své lapačce.
     
    23:42
    Roman Šulčík dostal dobrou přihrávku do mezikruží. Jeho pokus nebyl vůbec špatný, ale nakonec skončil těsně mimo levou tyč z brankářova pohledu. Kobra pak otáčí hru na opačnou stranu.
     
    25:10
    Vyloučení v týmu HC David Servis Č. Budějovice (Hřebejk – 2 min. + 10 min. osobní trest, vražení na hrazení). Odpyká Sumerauer.
     
    25:28
    Elitní střelec pražské Kobry Kamil Bříška pálil do horních pater branky. Měl ale těžkou pozici, neboť stál téměř v nulovém střeleckém úhlu. Jeho pokus se pak odráží od obránce vysoko do ochranné sítě.
     
    26:52
    Kobra se v přesilové hře, alespoň její většinu, držela v útočném pásmu, nicméně k většímu tlaku či výraznější střele toto snažení nevedlo. Sumerauer se pak vrací na ledovou plochu.
     
    27:41
    Vyloučení v týmu HC David Servis Č. Budějovice (Škopek – 2 min., sekání).
     
    28:43
    Kamil Bříška se snažil procpat do střelecké pozice. Jel proti jedinému českobudějovickému obránci, na kterého si nakonec přišel. Vypálil zpoza něj, nicméně Hauser včas zareagoval a tento střelecký pokus vytěsnil mimo tři tyče.
     
    30:10
    Mohlo to být o čtyři branky! Roman Šulčík jel po křídle, načež poslal přihrávku před branku. Tam si sjížděl Michal Silný, který jen nastavil hůl a snažil se tečovat mezi betony. Bohužel pro něj, s tímto zkončením Sochůrek počítal.
     
    30:26
    Kobra právě vstřelila branku!
    Kobra snižuje na dvoubrankový rozdíl! Po přihrávce Jana Smejkala se dostal FILIP HLINKA do střelecké pozice, kterou využil nejlépe, jak mohl. Asistence: Jan Smejkal.
     
    32:25
    Martin Beránek se snažil vystřelit od modré čáry, nicméně neprocpal kotouč přes obránce, který jeho střele clonil. Následně Kobra získává kotouč na svou hůl a míří s ním před Hausera v domácí brance.
     
    32:48
    Vyloučení v týmu HC David Servis Č. Budějovice (Šulčík – 2 min., vysoká hůl).
     
    33:21
    Dominik Šteiner se snažil procpat skrze českobudějovickou obranu, což se mu nakonec podařilo. Zavezl kotouč do pásma a pak rozjel kombinaci pražského celku. Uvidíme, zda ta povede k brance.
     
    34:32
    Michal Silný dobře napadal na modré čáře a pošetřil svému týmu pár sekund z oslabení.
     
    35:18
    Vyloučení v týmu HC Kobra Praha (Tondr – 2 min., nedovolené bránění).
     
    36:42
    Tomáš Vak se ujal kotouče a projel s ním na holi velikou část útočného pásma. Poté si našel střeleckou pozici a zkusil zacílit do horních pater branky. Zde byl však k zákroku piřpraven Sochůrek, který ramenem kotouč vyráží mimo nebezpečí.
     
    37:48
    Dobrou přihrávku před branku dostal Michal Silný, který nebyl daleko od skórování. Jeho první pokus zřejmě vytěsnil brankář vyrážečkou, napodruhé už mu do střely lehl jeden z bránících hráčů.
     
    38:46
    Kobra se zničehonic dostala do útočného pásma, načež přišlo rychlé nahození od mantinelu. To Martin Hauser bezpečně kryje ve výstroji, bude se tak vhazovat po jeho pravé ruce.
     
    39:57
    S posledními okamžiky druhého dějství ještě vypálil od modré čáry Michal Hotěk, nicméně bez úspěchu. Hauser se totiž přemístil včas a rychlý projektil vytěsnil vyrážečkou mimo.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    V prostředním dějství se Kobra herně zvedla. Na branky třetinu dokonce vyhrála a přiblížila se svému soupeři relativně na dostřel. I servismané měli pár šancí, avšak do branky příchozí Sochůrek si se všemi dobře a jistě poradil.

    Poslední dvacetiminutovka začne zhruba v 19:32.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:18
    Jeden z domácích hráčů nahodil kotouč z pravého kruhu. Lukáš Sochůrek neměl se zákrokem problém a zachytil puk přesně ve výstroji. Bude se tedy vhazovat po jeho levé ruce.
     
    41:10
    Václav Svach vyhodil kotouč do středního pásma, kde se ho ujal Tomáš Vak, který se prodral až do zakončení, které nebylo vůbec špatné. K bližší tyči, kam domácí útočník mířil, se však Sochůrek přemístil.
     
    42:29
    Vojtěch Krcho doslova posunul jednoho z pražských hokejistů, který měl kotouč na holi, za modrou čáru. Předtím se do pásma ale dostal další z hostí, a tak je pískáno postavení mimo hru, které hru vrací do neutrálního pásma.
     
    43:32
    Filip Hlinka se snažil od spoluhráče přebrat přihrávku, která ale bohužel pro něj byla moc pomalá a šla hostujícímu útočníkovi jen na paty. Ten se tím pádem do pásma a případné střelecké pozice tím pádem nedostal.
     
    44:10
    Mrkvička si svým pohybem řekl o přihrávku a dostal kotouč na modrou. Zde puk přebral a vystřelil razantně na branku. Jeho pokus ale Hauser vykopává mimo.
     
    44:13
    Kobra právě vstřelila branku!
    Pražané se přibližují na rozdíl jediné branky! Kamil Bříška posunul kotouč na LUKÁŠE TONDRA, který kombinaci zakončil přesnou trefou. Asistence: Kamil Bříška, Michal Bárta.
     
    45:12
    Štěpán Hřebejk obral jednoho z hostujících hráčů o kotouč, díky čemuž se dostal do střelecké pozice. Jeho pokus mířil k bližší tyčce, s čímž neměl Sochůrek obtíže a svůj tým podržel.
     
    46:01
    Martin Beránek nahazoval kotouč od modré čáry. Jeho nahození nemělo potřebnou razanci. Ještě se ho ale pokusil tečovat zřejmě Vojtěch Krcho, který však plachtící kotouč jen těsně minul.
     
    46:36
    Vyloučení v týmu HC Kobra Praha (Davídek – 2 min., držení).
     
    47:40
    Hostující celek se v oslabení zatím poměrně solidně brání. David Servis se do pásma dostal jen na chvíli, přičemž si ale žádnou střeleckou pozici nevytvořil.
     
    48:31
    Petr Škopek pálil od modré čáry, a to hned dvakrát. První pokus vytáhlého útočníka trefil jen obránce, druhým už trefil výstroj brankáře Sochůrka.
     
    48:58
    David Servis právě vstřelil branku!
    Servismané se radují z páté a zároveň velmi důležité branky! Vojtěch Doktor posunul kotouč na PETRA ŠKOPKA, který vystřelil z první. Ze své hole vyslal obrovskou ránu, která ještě zazvonila o tyč a pak zapadla až za Sochůrkova záda. Asistence: Vojtěch Doktor, Miroslav Tejko.
     
    50:26
    Vyloučení v týmu HC Kobra Praha (Tondr – 2 min., nedovolené bránění).
     
    51:39
    Tomáš Vak si mohl vybrat, jestli přihrát Petru Škopkovi, nebo vystřelit. Nakonec vybral druhou možnost. Jeho projektil letěl blíže k tyči, nicméně Sochůrek předvedl dobrý zákrok, když schoval puk přesně v lapačce.
     
    52:54
    Jan Smejkal se zkoušel společně se svými spoluhráči dostat do rychlého protiútoku. Nakonec se místo toho ale dostal se svou formací jen do postavení mimo hru, bude se tak vhazovat.
     
    53:25
    Kobra právě vstřelila branku!
    Máme zaděláno na velké drama! Mrkvička vypálil od modré čáry, načež kotouče před brankou se pak ještě dotkl LUKÁŠ TONDR, který tak zapsal svou druhou branku v utkání. Asistence: Jakub Mrkvička, Kamil Bříška.
     
    54:23
    Tondr vystřelil i nyní, tentokrát jeho pokus také nebyl vůbec špatný! Hattrick však zatím nekompletuje. Jeho pokus byl velmi razantní, nakonec ale zaduněl jen o zadní mantinel.
     
    55:06
    Kamli Bříška si šikovně sjížděl za českobudějovickou obranu tak, aby mohl dostat přihrávku a dostat se do samostatného úniku. Bohužel pro něj a Pražany ale jeden z domácích přihrávku zastavil a celou akci znemožnil.
     
    57:02
    Na ledové ploše se toho nyní moc nedělo. K videní byly spíše jen méně přehledné situace v netrulním pásmu. Poté se Kobra přesouvá do ofenzivní zóny. Uvidíme, zda se prokombinuje až k případnému vyrovnání.
     
    58:04
    Martin Beránek se ujal kotouče v obranném pásmu a dojel s ním až do toho útočného. Zde pak schoval střelu chytře za obránce. I s tímto řešením však Sochůrek počítal a připsal si důležitý a pohotový zákrok. Kobra si záhy bere oddychový čas.
     
    58:55
    Sochůrek by rád odešel už o něco dříve, na střídačce zůstává ale až nyní. David Servis se totiž provinli zakáznaým uvolněním, bude se tak vhazovat před Hauserem. Kobra v šesti.
     
    59:15
    David Servis právě vstřelil branku!
    Se vší pravděpodobností je pro dnešek rozhodnuto. ROMAN ŠULČÍK si pro sebe sebral kotouč v obranném pásmu, pak přejel do středního pásma a zamířil přesně do odkryté svatyně. Bez asistence.
     
    Konec zápasu.
     
    Je hotovo, David Servis nakonec zvládl velmi těsný závěr zápasu a může se radovat ze tří bodů do tabulky. Ty si vybojoval především v parádní první periodě, kdy vstřelil čtyři branky. (20:08:43)

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 4. Vak (Šulčík), 5. Beránek (Krcho, Silný), 9. Tejko, 11. Sičák (Škopek, Šulčík), 49. Škopek (Doktor, Tejko), 60. Šulčík – 7. Šťastný, 31. Hlinka (Smejkal), 45. Tondr (Bříška, Bárta), 54. Tondr (Mrkvička, Bříška)


    HC David Servis Č. Budějovice: Hauser (Němec) – Sičák, Dudáček, Krtek, Doktor, Svach, Škopek, Lytvynov – Hřebejk, Sumerauer, Beránek, Marek, Šulčík (C), Ferebauer, Silný, Krcho, Tejko, Vak
    HC Kobra Praha: Langer (21. Sochůrek) – Popela, Šteiner, Mrkvička, Šefl – Tondr, Davídek, Hlinka, Šťastný, Hotěk, Heldák, Novák, Bříška, Smejkal, Bárta, Petrov, Antončík (C)

    Rozhodčí: Šperl – Žídek, Dědek
    thejrc.org