Kazachstán – Německo 4:1 (kon.) | Švédsko – Rusko 4:5 (po pr.) | Kanada – Finsko 5:0 (kon.)
konec
Kanada
5:0 (4:0, 1:0, 0:0)
Finsko
Sobota 04.01.2020, 19:08 • Ostravar Aréna, Ostrava • Mistrovství světa do 20 let • Semifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    57:53
    A další zákrok finského muže v masce! Střela zleva v podání Velena totiž mířila k bližší tyči do sítě, na poslední chvíli ji ale Annunen vytáhl až vysoko nad ochrannou síť.
     
    57:31
    Joseph Veleno to zkoušel z mezikruží, Justus Annunen ale jeho pokus vytáhl nad horní tyč.
     
    56:45
    Po komerční přestávce budou Kanaďané pokračovat v přesilové hře, Ville Heinola se totiž v obranné třetině dopustil nedovoleného bránění.
     
    56:03
    A Aku Räty teď sám v šanci zblízka, pokusem do levé části brány ale ztroskotal na Hoferovi.
     
    Dnešní utkání sleduje v hale 8 693 diváků, v Ostravar Aréně je stejně jako na první semifinále vyprodáno!
     
    48:39
    Nolan Foote vypálil z mezikruží a Annunenovi puk propadl výstrojí a po černé pryži sahal dorážející Kanaďan, Mikko Kokkonen však parádně zasáhl holí a dostal puk pryč!
     
    47:29
    Dawson Mercer měl na holi šestou branku Kanady, když mířil z levého kruhu po rychlé nahrávce do odkryté brány, Justus Annunen se však fantasticky přesunul a dokázal puk vyškrábnout!
     
    44:25
    Aku Räty obkroužil branku a snažil se zasunout puk do volného prostoru mezi tyčí a betonem, jenže se mu to nepovedlo! To byla obrovská šance!
     
    43:04
    Po střetu s Thomssonem zůstal ležet za finskou bránou Barrett Hayton, jenž se z trestné lavice vydal rovnou do útoku. Na střídačku po chvíli odjel a držel se přitom za ruku.
     
    40:49
    Barrett Hayton vyfasoval dvě minuty za vysokou hůl a Finy čeká přesilová hra.
     
    39:22
    Jenže Finové Kanaďany zastavili a na druhé straně se dostali k nebezpečné střele z mezikruží. Sampo Ranta mířil do levé horní části brány a Hofer musel horní stranou vyrážečky puk odrazit nad brankovou konstrukci!
    37:53 Alexis LAFRENIERE - 5:0
     
    37:53
    Kanada právě vstřelila branku!
    Teď už ale kotouč zastavila až branková síťka, Kanada navyšuje v přesilovce svůj náskok! Puk dostal na vrchol levého kruhu ALEXIS LAFRENIERE, který zamířil a trefil přesně bližší vingl – 5:0. Asistence: Calen Addison, Barrett Hayton.
     
    37:40
    Kanada sehrála svou akci s nahrávkou do mezikruží, Joseph Veleno však nastřelil tyčku!
     
    36:49
    Anttoni Honka ani neprotestoval a ihned jel na trestnou lavici, faulu v podobě držení si byl vědom. Kanada má tedy přesilovku.
     
    34:12
    Dawson Mercer číhal před bránou na nahrávku zpoza brány a kotouč se v brankovišti skutečně objevil, Annunen jej ale zastavil pravým betonem!
     
    30:36
    Joonas Oden střílel z hrany brankoviště, puk se ale od soupeřovy hole odrazil mimo tři tyče!
     
    30:03
    Střelu zblízka vyrazil Hofer jen před sebe a Joonas Oden puk dorážel z úrovně brankové lajny, kanadský brankář však udržel výstroj u ledu i tyče! Je tu další komerční přestávka.
     
    27:30
    Nejproduktivnější finský hráč Kristian Tanus měl kotouč na holi na hraně brankoviště a mohl zakončovat přes gólmana přilepeného k ledu, jenže si nedokázal rychle srovnat puk! Následuje komerční pauza.
     
    21:35
    Finové prováhali šanci na vystřelení a dopředu šli Kanaďané v přečíslení, situaci ale zvládl couvající bek!
     
    18:58
    Finové kroužili v útoku a nakonec se dostali po střele z pravého kruhu k sérii dorážek, puk do brány ale nedostali!
     
    18:41
    Hra je přerušena po finském ofsajdu a na trestnou lavici usedá za podrážení Ty Dellandrea.
    14:49 Ty DELLANDREA - 4:0
     
    14:49
    Kanada právě vstřelila branku!
    Kanaďané dlouho kroužili v útoku jen podél mantinelů, jenže nakonec se vymanili z forčekinku a je z toho čtvrtá branka! Aidan Dudas vypálil doprostřed klece a Annunen vyrazil kotouč jen před sebe. TY DELLANDREA už měl pak jednoduchou práci a uklidil puk do odkryté části finské brány – 4:0. Asistence: Aidan Dudas, Connor McMichael.
     
    10:26
    Finům se nelíbil odpískaný ofsajd a Sampo Ranta byl komunikovat s rozhodčími, z čehož získal jen osobní desetiminutový trest za nesportovní chování.
     
    08:23
    Po úvodním kanadském hurikánu se teď dostal k parádní šanci Eemil Erholtz, zblízka ho ale vychytal Joel Hofer!
    03:55 Jamie DRYSDALE - 3:0
     
    03:55
    Kanada právě vstřelila branku!
    Tak tohle je zatím zápas javorových listů, které nyní vedou už o tři góly! Finové byli v obraně rozhození, čehož využil JAMIE DRYSDALE, jenž rychle prokroužil na pravý kruh a vymetl prostor u vzdálenější tyče – 3:0. Asistence: Raphael Lavoie, Quinton Byfield.
     
    03:05
    Finové zareagovali na dvě rychlé branky soupeře oddechovým časem.
    03:05 Alexis LAFRENIERE - 2:0
     
    03:05
    Kanada právě vstřelila branku!
    Tak tohle je parádní vstup do utkání z pohledu Kanady! Nolan Foote posunul v rychlém útoku puk na ALEXISE LAFRENIERA, který se dostal za obránce a rychlou střelou našel místečko mezi výstrojí a bližší tyčkou – 2:0. Asistence: Nolan Foote, Barrett Hayton.
    01:48 Connor MCMICHAEL - 1:0
     
    01:48
    Kanada právě vstřelila branku!
    Na tohle už ale finský brankář nestačil, Kanada se už ve druhé minutě ujímá vedení! Autorem branky je CONNOR MCMICHAEL, který si najel na levý kruh a umístil touš přesně ke vzdálenější tyči – 1:0. Asistence: Aidan Dudas.
     
    01:09
    Liam Foudy číhal na brankovišti a tečoval nahrávku zpoza brány, trefil však jenom výstroj připraveného Annunena!
    Marken.cz

    Klára Petrásková

    Branky a nahrávky: 2. McMichael (Dudas), 4. Lafreniere (Foote, Hayton), 4. Drysdale (Lavoie, Byfield), 15. Dellandrea (Dudas, McMichael), 38. Lafreniere (Addison, Hayton)


    Kanada: Hofer (Daws) – Byram, Bernard-Docker, McIsaac, Smith, Bahl, Addison, Drysdale – Lafreniere, Hayton (C), Foote – Foudy, Veleno (A), Cozens – McMichael, Dellandrea (A), Dudas – Byfield, Thomas, Lavoie – Mercer.
    Finsko: Annunen (Patrikainen) – Nousiainen, Thomson (C), Heinola, Hatakka, Utunen (A), Kokkonen, Honka, Seppälä – Maccelli (A), Petman, Erholtz – Puistola, Tanus, Oden – Aku Räty, Aatu Räty, Ranta – Killinen, Saarela.

    Rozhodčí: MacFarlane (USA), Morozov (RUS) – Lederer (CZE), Obwegeser (SUI)

    Diváci: 8 693
    thejrc.org