Kazachstán – Německo 4:1 (kon.) | Švédsko – Rusko 4:5 (po pr.) | Kanada – Finsko 5:0 (kon.)
konec
HC Slavia Praha
1:6 (0:1, 0:1, 1:4)
HC Kometa Brno
Sobota 04.01.2020, 11:00 • Zimní stadion Eden • Extraliga dorostu - o pořadí v play-off • 8. kolo
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 11:00.
     
    Sportu zdar a hokeji zvlášť! Vítám Vás u zápasu 8. kola ELIOD Extraligy dorostu, části o pořadí v play off, mezi hokejisty HC Slavia Praha a HC Kometa Brno. Úvodní vhazování je naplánováno na 11:00 na led pražského Edenu.
     

    HC SLAVIA PRAHA

    Slávističtí dorostenci vstupují do osmého kola skupiny o pořadí v play off do druhého zápasu ve dvou dnech, a to na sedmém místě extraligové tabulky. Sešívaní se v pátek vrátili do programu vítězstvím 4:1 proti Vítkovicím, gólem a dvěma asistencemi se na tom podílel Vojtěch Malínek.

     

    HC KOMETA BRNO

    Dorostencům Brna se ve skupině o pořadí v play off vůbec nedaří, se 14 body jsou až šestnáctí. Zatímco Slavia se po vánoční přestávce už v akci objevila, pro Moravany to bude první mač po více než dvou týdnech. Kometa zatím čeká v nadstavbě na první výhru, naposledy nestačila poměrem 3:6 na Karlovy Vary.

     
    Úvodní sestavy:

    HC Slavia Praha: Vávra (Volevecký) – Hrdlička, Stejskal, Weitz, Dráb, Pavlát, Kluch – Vlasák, Malínek, Jokl, Hamršmíd, Kvasnička, Brummel, Skoupý, Novák, Štancl, Vymětal.

    HC Kometa Brno: Bizoň (Schattinger) – Řehák, Běhůnek, Ulbricht, Eich, Němec, Svoboda, Pelikán – Nekvapil, Brabenec, Otava, Šalé, Sever, Sedláček, Horký, Pigl, Harmim, Boltvan.

    Rozhodčí: Valda – Beneš, Kurtin.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:42
    Kometa byla úspěšnější na úvodní vhazování a snaží se založit první útočnou akci.
     
    00:55
    O totéž se teď pokoušeli na pravém křídle sešívaní, konkrétně Malínek, ovšem narazil na připravenou hostující obranu.
     
    01:15
    První střelu na branku, i když možná trefil i boční síť, zaznamenává Mikuláš Skoupý, který chtěl brankáře Bizoně prověřit pokusem z ostrého úhlu z pravého rohu.
     
    01:51
    Na druhé straně se přes dva protihráče dostal Horký a z nepříliš výhodné pozice nebezpečně pálil směrem na slávistickou branku. Přestřelil.
     
    02:40
    Sedláček rychle zpracoval výbornou nahrávku spoluhráče z rohu, vyhnul se slávistickému zadákovi a dlouhým forhendovým blafákem chtěl najít místo mezi betony Vávry. To se mu sice nepovedlo, ovšem jeho nahození zpět do varu zadělalo domácí obraně na problémy.
     
    03:53
    Kvasnička se snažil rychle posunout puk do jízdy na rychlejšího Malínka, jenže nahrávce zabránil pozorný hráč hostující Komety.
     
    04:14
    Ofsajd zastavil akci Komety na pravém křídle.
     
    04:47
    Brněnský Harmim se chtěl obratnými kličkami zbavit obránce Drába, slávistický bek mu však nastavil tělo a nepustil ho do cesty za kotoučem.
     
    06:04
    Akce Klucha, jenž se snažil po vyjetí od mantinelu, najít některého ze svých spoluhráčů, vypadala zajímavě, potřebné parametry však nesplňovala.
     
    07:02
    Zatím největší šance první třetiny a znovu na holi Brněnských. Harmim ujel do přečíslení s Horkým a druhý jmenovaný střílel do pohybujícího se Vávry, trefil však pouze střed branky. Velká škoda pro Kometu.
     
    07:18
    Ale pozor, že by nedáš dostaneš? Málem, dalekonosná střela Nováka totiž postrašila brněnského brankáře a z výstroje mu dokonce vypadla, ovšem pouze mimo tři tyče.
     
    09:36
    Weitz na nic nečekal, vjel do útočného pásma a odražený puk prudce posílal směrem na bránu. Trefil jen blokujícího hráče.
     
    10:15
    Brummelova střela z pravého křídla sice branku vůbec netrefila, po odrazu od zadního mantinelu však našla dorážejícího Skoupého, který z brankové čáry nebezpečně nahazoval zpět do gólmana Bizoně. Ten si nakonec poradil.
     
    10:29
    Brabenec se natlačil na levém křídle a zakončoval na Vávru. Byl však už příliš blízko a nedokázal zvednout kotouč tak, jak by potřeboval.
     
    12:13
    Sedláček už nestihl zachytit nepovedenou rozehrávku Slavie v útočném pásmu a čárový tak po právu píská postavení mimo hru.
     
    12:50
    Sedláček teď dobrovolně vyjel z útočného pásma do středního, nakonec však vymyslel výbornou průnikovku na Otavu, jemuž se otevřel větší prostor a mohl ohrozit Vávrou svatyni.
     
    13:43
    Kometě se daří relativně bez potíží přecházet přes střední pásmu, rychlou akci na křídle zakončoval Boltvan.
     
    14:39
    Kometa právě vstřelila branku!
    Nenápadné dalekonosné nahození, jehož let jsme mohli sledovat několik vteřin, nakonec končí za Vávrou! Brabenec s Ulbrichtem rychle přenesli hru z pravé strany na levou a obránce VIKTOR BĚHŮNEK vyslal přesné nahození od modré čáry. Asistence: Patrik Ulbricht a Jakub Brabenec.
     
    16:03
    Slávisté se snaží odpovědět aktivní hrou a napadáním brněnské obrany, puk se jim však ukořistit nepodařilo.
     
    16:50
    Další rychlý postup přes střední pásmo rezultuje v rychlou střelu Severa, Vávra napodruhé puk skryl.
     
    17:31
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Běhůnek – 2 min., sekání).
     
    17:44
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Štancl – 2 min., krosček).
     
    19:01
    Hra 4 na 4 zatím příliš akce nepřinesla, ani jednomu týmu se nedaří vytvořit si vážnější kombinaci.
     
    19:27
    Kometa hraje v šesti s ponechanou výhodou.
     
    19:45
    Oba týmy už jsou teď kompletní, Brno však stále drží kotouč.
     
    19:51
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Novák – 2 min., podrážení).
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetinu máme za námi a jsou to zatím dorostenci Brna, kteří můžou být spokojenější. Kometa vstoupila do utkání aktivněji a vytvářela si úvodní šance zápasu. Pozadu ovšem nezaostávali ani sešívaní, své příležitosti ale v góly nepřetavili. Hosté byli efektivnější a v 15. minutě díky dalekonosnému nahození otevřel skóre Viktor Běhůnek.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:15
    Kometa začíná druhou třetinu s přesilovkou.
     
    20:25
    Hra teď musela být přerušena, protože rozhodčí si všimli otevřených vrátek.
     
    20:54
    Kometa právě vstřelila branku!
    Rychlá kombinace a Brno vstupuje do druhé třetiny druhou brankou v utkání. Ulbricht rychlou nahrávkou z pravého rohu našel najíždějícího ALEXE SEVERA, kterému nedělalo problém usměrnit puk za Vávru. Asistence: Patrik Ulbricht a Jakub Brabenec a
     
    21:36
    Podobnou kombinaci jako u druhého gólu Komety, akorát z druhé strany, teď zkoušeli Pigl a Horký, ale druhý jmenovaný puk nedokázal přesně trefit.
     
    22:05
    Vymětal si klepl o kotouč a ujížděl sám na brankáře Bizoně. Slávistický útočník ovšem neměl potřebnou rychlost a byl zablokován dojíždějícími obránci Brna.
     
    24:19
    Kometa je aktivnější i na začátku druhé periody a ovládá hru.
     
    24:40
    Byl to teď Malínek, který se u pravé tyčky probojoval ke střele zblízka, Bizoně ale nepřetlačil.
     
    25:41
    Hrdličkova samostatná akce, během níž se snažil vymotat z klubka snad tří protihráčů, přerostla v menší tlak slávistů v útočném pásmu, až na střely již jmenovaného obránce a Jakuba Štancla ovšem žádné výsledky, natož branku, nepřinesla.
     
    26:50
    Rychlá akce sešívaných po pravém křídle rezultovala ve střelu Vlasáka, ze solidní pozice na vrcholku pravého kruhu však netrefil ani branku.
     
    28:05
    Skoupý se snažil před brankou tečovat nahození Stejskala, brankář Bizoň ale puk dobře viděl a zasáhl.
     
    28:45
    Vymětal už opět málem jel do úniku, z jeho akce však slávisté vytěžili pouze pokus Weitze z modré čáry. Sešívaní ovšem jsou v posledních minutách aktivnější.
     
    30:07
    Sedláček znovu potvrdil svoji technickou zdatnost a na levém křídle se přes dva hráče sešívaných protlačil k bekhendovému zakončení, Vávra ho vyrazil.
     
    30:18
    Netrvalo dlouho a z rychlého protiútoku se Bizoně snažil ohrozit Malínek, kýženou první branku domácích však nevstřelil.
     
    31:52
    Nikdo jiný než brněnský Sedláček se znovu dokázal omotat kolem slávistické obrany a prudce pálil směrem do horních prostor branky Komety. Tentokrát netrefil.
     
    33:05
    Nejaktivnější hráč slávistů Malínek to zkusil podobně jako Sedláček a po naznačení uhnul do strany a pálil. Bizoň si poradil.
     
    33:59
    Kluchova střela od modré by sama o sobě tak nebezpečná nebyla, kvůli velkému chumlu hráčů před brankou a potenciálním dorážkám, k nimž se slávisté nakonec nedostali, však byla pro Bizoně docela nepříjemná.
     
    35:43
    Jedna z největších šancí druhé třetiny zůstává neproměněna! Vlasák s Brummelem projeli obranou Brna jako nůž máslem a první jmenovaný nakonec nebezpečně pálil sám proti Bizoňovi. Puk se přitom snažil nasměrovat do protipohybu hostujícího gólmana, ten ale na jeho fintu neskočil.
     
    38:36
    Slávistům se nepodařilo proměnit svůj tlak v útočném pásmu v šance, zatímco na druhé straně z rychlého protiútoku pálil Brabenec. Vávra byl připraven.
     
    39:29
    V druhé polovině prostřední části se znatelně přiostřilo. Pocítil to teď rovněž Brabenec, kterého u střídačky Komety poslal k ledu Kluch.
     
    39:55
    Vymětal si ve vlastním pásmu obhodil protihráče a z pravého křídle tvrdě pálil pouze nad branku hostů.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    V Edenu uběhlo dalších dvacet minut a druhá perioda skončila stejným poměrem jako ta první. Hokejisté Komety do ní vstoupili znovu lépe a už v první minutě využil přesilovou hru Alex Sever. Kolem poloviny prostřední části však začali přebírat otěže utkání znovu slávisté a vytvořili si řadu zajímavých příležitostí. Proměnit je ale nedokázali.
     
    Třetí třetina začne zhruba v 12:27.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:23
    Slávisté začínají třetí třetinu úvodním útokem, ale narazili na připravenou obranu hostí.
     
    40:51
    První střelu třetí třetiny zaznamenal Pigl, Vávra ji bez potíží pokryl.
     
    41:58
    Po šikovné postrkávačce Hamršmída se snažil natlačit puk na branku Skoupý, na připraveného Bizoně si však nepřišel.
     
    43:14
    Brummel se před brankou snažil dorazit střelu Hrdličky od modré, k puku se však neprotlačil.
     
    44:52
    Hrdlička si díky svým technickým dovednostem šikovně poradil s brněnskou obranou, nahrát před branku, kam mířila řada jeho spoluhráčů, se mu však nepodařilo.
     
    45:48
    Kometa právě vstřelila branku!
    Rychlý protiútok znamená třetí branku Komety! EDUARD ŠALÉ nabral rychlost na levém křídle a nahodil puk na Vávru – ten se nakonec zřejmě od jednoho z domácích obránců odrazil do branky. Asistence: Jaroslav Řehák a Martin Pigl.
     
    46:33
    Na druhé straně stříleli a následně bojovali o dorážku slávisté, defenzivu hostů se jim ovšem překonat znovu nepodařilo.
     
    47:55
    Kometa právě vstřelila branku!
    Další hřebík do rakve sešívaných a Kometa se ujímá čtyřbrankového vedení. Samostatnou akcí se prosadil MARTIN PIGL, který překonal Vávru bekhendovým blafákem. Bez asistence.
     
    48:47
    Kometa právě vstřelila branku!
    Brno se znovu prosazuje, a to pouhých 52 sekund od čtvrté branky. Brankář Vávra nedokázal zachytit puk, který na něj mířil ze středního pásma, a dovolil tak zasunout puk JAKUBU BRABENCOVI. Asistence: Ivo Sedláček.
     
    48:47
    Střídání v týmu HC Slavia Praha: ze hřiště odchází Vávra, přichází Volevecký.
     
    48:47
    Oddechový čas pro domácí.
     
    50:33
    Kometa nebyla daleko od další branky. Sedláček ujel do přečíslení s Brabencem a předložil mu přesnou nahrávku, brněnský útočník však nedokázal kotouč zpracovat.
     
    50:51
    Slavia právě vstřelila branku!
    Na druhé straně tak trestají slávisté, kteří si připisují, nyní se zdá, čestnou branku. Nahození Stejskala od modré bylo několikrát tečované a kotouč nakonec doputoval k MARKU VLASÁKOVI, který ho uklidil do odkryté klece. Asistence: Maxim Brummel a Jiří Stejskal.
     
    52:38
    Kotouč zůstal zakleštěn někde u mantinelu u střídačky Slavie, rozhodčí tak nakonec přerušili hru.
     
    53:08
    Pigl mohl přidat druhou branku v utkání, povedenou kombinaci však zakončil mimo. To před ním číhala prázdná branka.
     
    53:21
    Kometa právě vstřelila branku!
    Smutnit ovšem nemusí, o 13 sekund později se už jeho tým přece jenom gólově prosazuje. Pigl tentokrát pouze nahrával na volného EDUARDA ŠALÉHO, jenž prostřelil Voleveckého. Asistence: Martin Pigl a Roman Otava.
     
    55:56
    Třetí třetina už se jenom dohrává, přesto vidíme, že to jsou hráči Komety, kteří se teď hokejem baví.
     
    56:51
    Výborný zákrok lapačkou teď vytáhl Volevecký, jenž zlikvidoval velkou příležitost Brabence! Před brankou se ještě strhla potyčka.
     
    56:52
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Malínek – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Brabenec – 2 min., hrubost).
     
    57:19
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Pigl – 2 min., napadení).
     
    57:19
    Slávisté si zahrají přesilovou hru 4 na 3.
     
    57:30
    Brummel na nic nečekal a po nahrácvce Vlasáka se snažil z levé strany propálit Bizoně na bližší tyč.
     
    57:52
    Vlasák dostal nahrávku na střelu z voleje z pravého kruhu, Bizoň znovu kryje.
     
    58:53
    Slávisté už hrají v plném počtu a navíc si teď zahrají početní výhodu 5 proti 3.
     
    58:53
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Sedláček – 2 min., sekání).
     
    59:18
    Sešívaní ovšem zatím pouze kombinují a nedokážou si vytvořit žádnou větší šanci.
     
    59:29
    Hrdlička se navíc nedohodl s Brummelem a po faulu na unikajícího Brabence rozhodčí nařizuje trestné střílení!
     
    59:29
    To provedl faulovaný Jakub Brabenec, ale bekhendovým blafákem proti Voleveckému neuspěl!
     
    Konec zápasu.
     
    Kometa poráží v Edenu dorostence Slavie jednoznačně 6:1. Moravané si postupně vybudovali náskok a čtyřmi brankami ve třetí třetině stvrdili své jasné vítězství. Do nového roku tak vstupují výhrou, sešívaní musí po včerejším triumfu skousnout první letošní porážku.
     
    Já Vám děkuji za pozornost a budu se těšit zase někdy u hokeje na počtenou! (13:05:30)

    Šimon Rogner

    Branky a nahrávky: 51. Vlasák (Brummel, Stejskal) – 15. Běhůnek (Ulbricht, Brabenec), 21. Sever (Ulbricht, Brabenec), 46. Šalé (Řehák, Pigl), 48. Pigl, 49. Brabenec (Sedláček), 54. Šalé (Pigl, Otava)


    HC Slavia Praha: Vávra (Volevecký) – Hrdlička, Stejskal, Weitz, Dráb, Pavlát, Kluch – Vlasák, Malínek, Jokl, Hamršmíd, Kvasnička, Brummel, Skoupý, Novák, Štancl, Vymětal.
    HC Kometa Brno: Bizoň (Schattinger) – Řehák, Běhůnek, Ulbricht, Eich, Němec, Svoboda, Pelikán – Nekvapil, Brabenec, Otava, Šalé, Sever, Sedláček, Horký, Pigl, Harmim, Boltvan.

    Rozhodčí: Valda – Beneš, Kurtin
    thejrc.org