Kazachstán – Německo 4:1 (kon.) | Švédsko – Rusko 4:5 (po pr.) | Kanada – Finsko 5:0 (kon.)
konec
HC Slavia Praha
3:4 (0:1, 3:2, 0:1)
HC Stadion Litoměřice
Sobota 04.01.2020, 15:00 • Zimní stadion Eden • Chance liga - o pořadí v play-off • 7. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Přeji příjemné odpoledne všem fanouškům hokeje. Druhá část Chance ligy pokračuje i v novém roce. HC Slavia Praha v boji o další body do tabulky, kde týmy bojují o pořadí v play off, vyzve HC Stadion Litoměřice.
     
    HC Slavia Praha
    Sešívaným se daří zapomenout na neúspěšný start do nadstavby, v jejímž úvodu ztratili tři první utkání. Na konci roku si připsali tři výhry v řadě a vyšlápli si doma i na lídra soutěže z Českých Budějovic. To jim v našlapané tabulce ligy vyneslo umístění na sedmé příčce. Od výše umístěných mužstev je však mnoho bodů nedělí. Stadion má nad Pražany náskok jen dvou bodů, a tak je červenobílí mohou (pokud zvítězí) přeskočit v tabulce. Bilance vzájemných zápasů je vyrovnaná (1:1), a tak se dá očekávat velmi napínavá bitva.

    Poslední tři zápasy:
    Přerov – Slavia 4:1
    Slavia – Č. Budějovice 4:2
    Poruba – Slavia 2:5
     
    HC Stadion Litoměřice
    Ani Litoměřičtí nevstoupili do bojů ve druhé části soutěže ideálně. Dosud se jim povedlo získat jen dva body, oba za porážku po prodloužení. V novém roce mají jasný cíl – přetnout šnůru pěti proher v řadě. Tato neúspěšná série měla za následek pád tabulkou. V dosavadním průběhu nadstavby se Litoměřice nemohly opřít o borce, kteří bojovali na domácím mistrovství světa dvacítek. V reprezentačním dresu v minulých týdnech se ukázali útočníci Vojtěch Střondala, Otakar Šik a obránce Tomáš Dajčar.

    Poslední tři zápasy:
    Litoměřice – Chomutov 3:4p
    Litoměřice – Havířov 5:6
    Přerov – Litoměřice 4:1
     
    Úvodní sestavy:

    HC Slavia Praha: Málek (Michajlov) – Hejda, J. Novák, P. Hořava, Valík, Barák, Ryzák, Hovorka – Šmerha, Kubík, Kuťák – J. Doležal, Vrdlovec, Vlček – M. Ondráček, Kubica, Šteiner – Jar. Brož, Kohút, Furch.

    HC Stadion Litoměřice: A. Beran (Zajíček) – Marcel, Walter, Jebavý, Klejna, Bártek, Strejček, Váchal – M. Kadlec, Jícha, Voženílek – Korkiakoski, Štohanzl, Kangas – Jindra, M. Havelka, Jánský – Bernat, Přikryl, Kropáček.

    Rozhodčí: Sýkora, Hucl – Hejl, Podrazil.
     
    V Edenu je vše připraveno. Po ledové ploše už krouží rozhodčí zápasu. Čeká se na hráče obou celků.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:20
    Jako první zahrozili hosté z Litoměřic. Voženílek se prohnal do útoku a donutil Málka k prvnímu zákroku. Sešívaný brankář se vyrovnal i s následujícím pokusem o dorážku.
     
    00:40
    Další pokus Stadionu zastavuje ofsajd.
     
    01:18
    Litoměřičtí jsou v úvodu zápasu hodně aktivní. Další ránu na Málka z pravé strany vyslal Korkiakoski.
     
    01:41
    První ránu chytá i Beran v opačném brankovišti. Následuje buly po jeho levici.
     
    02:00
    Jánský využil místa, které měl ve středním pásmu, a ujel obraně Pražanů. Dostal ideální pas a na branku sešívaných se hnal sám. Ve velké šanci ale zamířil nad.
     
    02:48
    Do útoku se vydala znovu i Slavia. Beran musel zastavit nahození Vlčka ze středního pásma.
     
    03:58
    K vidění je delší pasáž hry bez přerušení. Ani jednomu celků se však nedaří usadit se v útočném pásmu.
     
    04:27
    Hvizd rozhodčího se ozval až po ofsajdu Stadionu.
     
    05:22
    Litoměřičtí se snaží vydolovat kotouč u mantinelu, a zastavit tak sérii neúspěchů obou celků při vytváření útočných akcí.
     
    06:08
    Slávisté získali puk. Pouze však nahodili a odjeli střídat.
     
    06:47
    Větší šanci zaznamenal Doležal, který vystihl nepřesnou rozehrávkou Litoměřic. Pálil na nepřipraveného Berana. Ten se vracel do brankoviště z rohu, kde se snažil rozehrát. Poté pálil z modré i Ryzák. Brankář hostů oba pokusy zastavil.
     
    07:12
    Začínají tlačit i sešívaní. Vlček si vybruslil do lepší pozice a mířil do horního rohu. Brankář vak jeho pokus zastavil.
     
    07:55
    Sešívaní museli vyhodit na zakázané uvolněné. Litoměřice je dobře sevřely v jejich pásmu. Největší šanci na branku měl Korkiakoski, Málek ho z bezprostřední blízkosti ale vychytal.
     
    08:24
    Slávisté vybojovali buly v útoku. Šmerhovo nahození vzduchem letělo přesně na brankáře Berana. Ten puk podržel ve své lapačce.
     
    08:51
    Strejček vystřídal vskutku neobvyklým způsobem. Šmerha ho u litoměřické střídačky dohrál takovým způsobem, že se hostující hráč dostal přes mantinel. Po takovém dohrání se rozhodl na střídačce zůstat.
     
    09:39
    Valík se v prostoru pravého kruhu dostal k puku, který mu přenechal spoluhráč. Sešívanému obránci se tak naskytla dobrá střelecká pozice.
     
    10:24
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Hosté se ujímají vedení. DANIEL VOŽENÍLEK získal puk v pravém rohu pásma, odkud s ním vybruslil před Málka. Obránci k němu nepřistoupili dostatečně důrazně, a litoměřický hráč tak dokázal skórovat. Asistence: Martin Kadlec a Josef Jícha.
    10:24 Daniel VOŽENÍLEK - 0:1
     
    11:01
    Slavia má šanci srovnat v přesilové hře. Strejček si odsedí dvě minuty za držení hole. Vyloučení předcházela kuriózní situace, kdy si Berna myslel, že signalizovaný trest je pro domácí, a tak vyjel z branky. Výhodu však měli sešívaní. Zaváhání soupeře však využít nedokázali, hosté se rychle dostali k puku.
     
    11:25
    Štohanzl vybojoval buly v útoku. Ujel do brejku, jeho ránu Málek vyrazil do ochranné sítě.
     
    12:08
    Hosté vyhodili. Jícha dokonce zachytil rozehrávku a vypálil na Málka.
     
    12:47
    Kadlec přečetl souhru slávistů a prchl s pukem k brance domácích. Na pravé straně se mu ještě nabízel Voženílek, litoměřický útočník se ale rozhodl zakončit sám. Málek nelehký zákrok zvládl.
     
    13:01
    Domácí v plném počtu.
     
    13:40
    Moc dlouho se v plném počtu ale nehrálo. Barák sestřelil u mantinelu soupeře, což sudí ocenili dvěma minutami za napadení.
     
    13:47
    Strejček se správně na modré čáře neunáhlil a ještě nahrál na Jíchu. Ten měl lepší pozici ke střele, ale Málka stejně nepropálil.
     
    14:19
    Slavia vyhazuje.
     
    14:38
    A další vyhození červenobílých. Litoměřická přesilovka zatím vypadá velmi podobně jako ta předcházející v podání domácích.
     
    15:16
    Nebezpečnější střelu vyslal Marcel. Málek však měl před sebou volno a na puk velmi dobře viděl, a tak zasáhl.
     
    15:40
    Domácí v plném počtu.
     
    16:06
    Valík byl dobře připravení na modré čáře. Střela mu sedla, ale do dráhy puku vložil hůl jeden z obránců. Puk zamířil nakonec mimo tři tyče.
     
    16:48
    Na druhé straně pálil Klejna. Málek má další zákrok.
     
    17:27
    Pokus o rychlé přenesení hry nevyšel. Sešívaným je odpískáno zakázané uvolnění.
     
    18:17
    Málek zachytil do lapačky nahození ze střední třetiny. Na poslední chvíli se rozhodl i rozehrát, ale v tu chvíli už rozhodčí přerušili hru. Následuje buly v útoku Litoměřic.
     
    19:18
    V závěru třetiny se snažili slávisté o rychlý přechod do útočné třetiny. Selhalo však zpracování. Další akci se pokusí založit hosté.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 15:52.
     
    První třetina vyšla lépe hostům z Litoměřic. Hokejisté Stadionu do prvních minut vstoupili aktivněji. Postupem času přidala i Slavia, první branky se ale dočkali Litoměřičtí. Krátce po polovině třetiny se trefil Voženílek.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:32
    Jako první se v útoku usadili domácí. Jediné nebezpečí představovalo nahození, které se po odrazu od mantinelu vrátilo k brankovišti. Beran si s ním poradil.
     
    21:15
    Doležal zkusil rychle vystřelit. Jeho rána letěla nad branku.
     
    21:53
    První minuty se hrají v útoku Slavie. Litoměřice vyhodily jen na zakázané uvolnění.
     
    22:09
    Klejna schytal ostrý hit u mantinelu a dlouho se z ledu nezvedal. Rozhodčí za něj budou vylučovat. Šteiner inkasuje dvě minuty plus osobní desetiminutový trest za zásah do do hlavy.
     
    22:42
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Krtáce po buly v útočném pásmu navyšují Litoměřice své vedení. JOSEF JÍCHA stál na konci akce, zakončoval bekhendem z bezprostřední blízkosti. Puk na něj přesně poslal Voženílek. Asistence: Daniel Voženílek a Jan Strejček.
    22:42 Josef JÍCHA - 0:2
     
    22:52
    Jánský se hnal na Málka sám. Ten střelu vyrazil před sebe, Jánský ještě v jízdě dokázal kotouč zasáhnout a trefil tyčku. Rozhodčí bude vylučovat.
     
    22:52
    Slavia je tak znovu v oslabení. Hořava inkasuje menší trest za hákování.
     
    23:49
    Litoměřice se hned natlačily do útoku. Jejich tlak přerušil až zásah obránce, který puk protečoval mimo hrací plochu.
     
    24:06
    Bude se hrát ve čtyřech. Přikryl dostává trest za sekání.
     
    24:30
    Kadlec využil prostor ve střední třetině a nabral rychlost k brance sešívaných. Stíhal ho obránce, a tak nebylo možné zakončit jinak než bekhendem. Málek tento pokus zastavil.
     
    24:52
    Domácí v plném počtu. Pokračuj zkrácená přesilovka červenobílých.
     
    26:06
    V ní zahrozil jen Šmerha, jehož pokus Berna velmi dobře viděl. Hosté v plném počtu.
     
    26:27
    Doležal dostal puk do ideální pozice v prostoru mezi kruhy. Ve velmi nadějné pozici ale nedokázal zamířit přesně.
     
    26:53
    Pasáž hry bez přerušení (a hlavně se šancemi na obou stranách) přerušil ofsajd sešívaných. Buly bude následovat po komerční přestávce.
     
    27:33
    Korkiakoski měl sám dost prostoru, chytře se ale rozhodl nevypálit a počkat na ve druhé vlně dojíždějícího Kadlece. Ten střelou prověřil Málkovy betony.
     
    28:01
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Hosté odskakují na rozdíl tří branek. Puk zůstal po přistrčení jednoho z litoměřických hráčů volný v prostoru pravého kruhu. Tam se ho ujal PETER JÁNSKÝ, který nic moc nevymýšlel a bleskově vypálil z otočky. Málkovi kotouč propadl. Asistence: David Jindra a Patrik Marcel.
    28:01 Peter JÁNSKÝ - 0:3
     
    28:01
    Třetí branka vyhnala Málka z branky. Do akce jde Michajlov.
     
    28:22
    Slavia právě vstřelila branku!
    Přichází blesková odpověď domácích. TOMÁŠ ŠMERHA dostal prostor na levé straně a nabral rychlost. Najednou se hnal na Berana sám. Propálil ho střelou nad beton. Bez asistence.
    28:22 Tomáš ŠMERHA - 1:3
     
    29:45
    Michajlov, který si už sáhl na kotouč, musí být znovu v pozoru. Sešívaní kotouč poslali na zakázané uvolnění a hra se tak znovu stěhuje před branku domácích.
     
    29:57
    Michajlov musel řešit nepříjemnou situaci. Puk vypálený po buly odrazil jen před sebe a Litoměčití chtěli dorážet. Neúspěšně.
     
    30:30
    Kuťák se v dobré rychlosti dostal k zakončení. Beran zasáhl a přerušil hru.
     
    30:30
    Kangas to po odpískání přehnal s nasazením a dotírajícího slávistu uzemnil krosčekem. Už sedí na trestné.
     
    31:30
    V první minutě přesilov sešívaní nezahrozili. Litoměřice vyhazují.
     
    32:01
    Ryzák nebezpečně pálil z levé strany. Jeho pokus Beran vyrazil a dorážet se na druhé straně brankoviště chystal Vrdlovec. Jen těsně mnul odkrytou část branky.
     
    32:28
    Ryzák nahodil z modré, jeden z hráčů před Beranem ještě tečoval. Kotouč změnil směr a brankáře Stadionu zasáhl do masky.
     
    32:30
    Hosté v plném počtu.
     
    33:05
    Domácí hodně přidali. Podpořili je i fanoušci, kteří červenobílé ženou dopředu.
     
    33:49
    Slavia dál v útoku. Litoměřičtí ji však nepouštějí do střeleckých pozic, a tak domácí kombinují především v rozích a u mantinelu.
     
    34:14
    Michajlov podržel ve své výstroji nahození ze středního pásma. Po komerční přestávce se bude vhazovat v útoku Stadionu.
     
    35:22
    Ondráček ukončili pasáž hry, kdy oba týmy jen hledaly cestu přes modrou. Slávista po přejetí do útoku rychle vypálil. Beran na jeho pokus ale velmi dobře viděl.
     
    36:15
    Bernat nabral ve středním pásmu rychlost. Zkusil prověřit pozornost brankáře Michajlova. Ten zasáhl vyrážečkou.
     
    36:19
    Slavia v přesilovce. Přikryl si odsedí menší trest za sekání.
     
    36:36
    Jako první si ale v početní převaze zákrok připsal Michajlov. Litoměřice vybojovaly buly v útoku.
     
    37:23
    Slavia právě vstřelila branku!
    Domácí snižují na rozdíl jediné branku. Vlček už mohl pálit, ještě si ale jednou s Hořavou vyměnil kotouč a pak se do něj opřel. Do jeho rány ještě sáhl MAREK RYZÁK a nasměroval ho přesně do horního rohu – pro brankáře nechytatelné. Asistence: Filip Vlček a Petr Hořava.
    37:23 Marek RYZÁK - 2:3
     
    38:08
    Slavia je na koni. Beran se musel vyrovnat s několika dorážkami. Největší šanci vyrovnat měl Kubík, který měl dostatek času na zamíření. Ani jeho pokus se ale neujal.
     
    38:59
    Po Kubicově ráně do lapačky brankáře Stadionu se strhla menší potyčka. Najednou je vidět, že vedení Litoměřických už dávno není samozřejmé – Slavia hodně kouše.
     
    39:10
    Strejček a Vlček se do sebe znovu pustili. Rozhodčí je posílá oba na trestnou lavici.
    39:13 Marek RYZÁK - 3:3
     
    39:13
    Slavia právě vstřelila branku!
    A je srovnáno. Kubík vyhrál buly na MARKA RYZÁKA. Ten toho na modré čáře moc nevymýšlel, jen se pořádně opřel do puku. Rána zapadla těsně pod horní tyčku. Asistence: Adam Kubík.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhou třetinu budou jako povedenou hodnotit především sešívaní. Ti sice po dvou brankách hostů prohrávali už 0:3, v dalším průběhu ale soupeře hodně tlačili a zápas vyrovnali. Branku na 3:3 dokonce zaznamenali v poslední minutě druhé části, a závěrečná třetina tak nabídne hodně zajímavou podívanou.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:29
    Třetí třetinu začaly oba týmy ve čtyřech. Po zakázaném uvolnění se bude vhazovat po pravici Berana.
     
    40:49
    Další dělovka Ryzáka. Z modré Berana slušně protáhl.
     
    41:10
    Oba týmy hrají v plném počtu. Vlček se Strejčkem jsou zpět na ledě.
     
    41:35
    Úvodní zákrok závěrečné části si připisuje i Michajlov. V jeho výstroji skončila střela z modré.
     
    41:48
    Brankář sešívaných vyjel pro kotouč za branku. Puk se ale nečekaně od mantinelu odrazil před brankoviště. Jako první se k němu dostali domácí.
     
    42:16
    Hra se zatím hodně kouskuje. Sešívaní zahráli na zakázané uvolnění.
     
    42:25
    Marcel se pokusil někoho ze spoluhráčů vybídnout k teči. Kotouč ale zasáhl jen hráč v červenobílém a nasměroval ho do ochranné sítě.
     
    42:45
    V dalším střeleckém pokusu obránce Marcel. Tentokrát puk bez zásahu prošel až k brankáři. Michajlov ho lapil do lapačky.
     
    43:40
    Havelka nejprve inkasoval nepříjemný hit u mantinelu a dlouho se nezvedal. Litoměice zatím pokračovaly ve výhodě. Nakonec měl největší šanci právě Havelka, který se zvedl z ledu a vydal se rovnou před brankoviště. Tam měl dobrou šanci dorazit. Neuspěl.
     
    43:40
    Barák už sedí za katrem. Dostal trest za krosček. Litoměřice jdou do přesilové hry.
     
    44:12
    Kotouč putuje až za Berana. Domácí střídají.
     
    44:45
    Kadlec byl blízko brance. Na jeho ránu si Michajlov sáhl. Vytěsnil ho je na tyčku.
     
    45:20
    Stadion tlačí. Marcel vyslal ránu z modré. Hosté se ještě snažili dorážet. Michajlov obstál.
     
    45:21
    Doležal měl podle sudích jít na trestnou lavici a domácí do tří. Faulovaný hráč hostů trest za faul, který se nepozdával ani domácím střídačce, odvolal.
     
    45:40
    Domácí v plném počtu.
     
    46:36
    Na ledě se začalo přiostřovat. Rozhodčí nebude vylučovat za žádný z osobních soubojů, které byly na ledě k vidění. Šmerhův zákrok vysokou holí už ale dvěma minutami muži v pruhovaném ocenili. Stadion v přesilovce.
     
    47:04
    Dobrý tlak Litoměřic. Nejdříve pálil Marcel a Havelka byl blízko gólové dorážce, poté se do puku ještě lépe opřel Jánský. Michajlov ale všechny pokusy zastavil.
     
    47:28
    Sešívaní vyhodili.
     
    47:43
    Další střela. Do puku se opřel Korkiakoski. Michajlov vyrazil před sebe a puk stihl i přikrýt lapačkou.
     
    47:53
    Kadlec si nenápadně sjel před brankoviště, kde zůstal sám. Doputoval k němu jen puk z modré čáry. Litoměřický forvard se zakončením dlouho váhal, čekal na skulinku, kterou by mu Michajlov nabídl. Tu ale nenašel, brankář sešívaných zasáhl.
     
    48:30
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    MARTIN KADLEC měl tři šance během jednoho střídání a tu třetí už proměnil. Korkiakoski vedl puk na levé straně a věděl o Kadlecovi. Ten se zbavil obránce, sjel si před brankoviště. Po přesném pasu mu už stačilo jen vložit hůl do dráhy puku. Asistence: Markus Korkiakoski a Josef Jícha.
    48:30 Martin KADLEC - 3:4
     
    49:53
    Domácí tlačí. Stále jim zbývá polovina třetiny na vyrovnání. O čtvrtou branku se pokoušel Doležal, který dostal puk přesně do prostoru pravého kruhu. Beran chytá lapačkou.
     
    50:44
    Jindra s Jíchou se hnali do brejku. Přečíslení dva na jednoho řešil Jindra přihrávkou, tu jeho spoluhráč nezpracoval.
     
    Dnešní utkání sleduje 1441 diváků.
     
    51:38
    Litoměřičtí dlouho drželi puk u mantinelu v útočném pásmu. Následně ho vybojovali a Korkiakoski dokázal vypálit.
     
    52:08
    Na druhé straně hrozil Vlček. Po obkroužení branky ale Berana nepřekonal.
     
    52:21
    Obdobně to na druhé straně zkoušel Havelka. Jeho pokus už byl nadějnější, na branku to ale taktéž nestačilo.
     
    52:45
    Šance pro domácí vyrovnat v přesilovce. Po souboji s Kubicou inkasuje Strejček menší trest za hrubost.
     
    53:13
    A je po přesilovce. Šmerha dostává dvě minuty za podrážení. Zajímavé je, že sám skončil na zemi, přestože měl být tím hráčem, který podrazil soupeře.
     
    54:09
    Slavia se pokusila usadit v útoku. Nakonec jí ale z pásma vyhnala vlastní kombinace.
     
    54:40
    Dobrou ránu vyslal Hejda. Beran s obtížemi dosáhl na kotouč lapačkou.
     
    54:45
    Hosté v plném počtu.
     
    55:13
    Domácí v plném počtu.
     
    56:39
    Marcel si dobře sjel hlouběji do pásma a dostal pas od Voženílka. Michajlova nepřekonal. Litoměřický bek skončil v brankovišti, načež hosty sudí vykázali z útočného pásma.
     
    57:14
    Sešívaní nahazují kotouč. Nedaří se jim ale vůbec se usadit v útoku.
     
    57:53
    Litoměřice dobře pokrývají střední pásmo. Slavia marně hledá cestu do útoku.
     
    58:17
    Další pokus o přechod modré nevyšel Šteinerovi. Ten se ocitl v postavení mimo hru.
     
    58:26
    Slavii se nedaří dostat do tlaku. Po ofsajdu je tu zakázané uvolnění.
     
    58:49
    Michajlov na střídačce. Slavia v šesti.
     
    59:38
    Hořava jako gólman. Slavia se vůbec nedostává do útoku. Litoměřice ale nemohou trefit prázdnou branku. Hořava stojící v brankovišti zastavil nejméně tři pokusy hostů o trefení prázdné branky.
     
    Konec zápasu.
     
    Slavii se vůbec nepodařilo dostat do závěrečného náporu. Litoměřice naopak byly blízko brance do odkryté klece. Nakonec se v závěru třetiny skóre nezměnilo. Rozhodla branka Martina Kadlece z třetí třetiny. Stadion si připisuje první výhru v druhé části soutěže. Z Edenu veze všechny body.
     
    To je z Edenu vše. Přeji hezký zbytek dne. (17:35:42)

    David Soumar

    Branky a nahrávky: 29. Šmerha, 38. Ryzák (Vlček, P. Hořava), 40. Ryzák (Kubík) – 11. Voženílek (M. Kadlec, Jícha), 23. Jícha (Voženílek, Strejček), 29. Jánský (Jindra, Marcel), 49. M. Kadlec (Korkiakoski, Jícha)


    HC Slavia Praha: Málek (29. Michajlov) – Hejda, J. Novák, P. Hořava, Valík, Barák, Ryzák, Hovorka – Šmerha, Kubík, Kuťák – J. Doležal, Vrdlovec, Vlček – M. Ondráček, Kubica, Šteiner – Jar. Brož, Kohút, Furch.
    HC Stadion Litoměřice: A. Beran (Zajíček) – Marcel, Walter, Jebavý, Klejna, Bártek, Strejček, Váchal – M. Kadlec, Jícha, Voženílek – Korkiakoski, Štohanzl, Kangas – Jindra, M. Havelka, Jánský – Bernat, Přikryl, Kropáček.

    Rozhodčí: Sýkora, Hucl – Hejl, Podrazil

    Diváci: 1441
    ocianews.com