Kazachstán – Německo 4:1 (kon.) | Švédsko – Rusko 4:5 (po pr.) | Kanada – Finsko 5:0 (kon.)
konec
HC Slavia Praha
3:4 (0:1, 3:2, 0:1)
HC Stadion Litoměřice
Sobota 04.01.2020, 15:00 • Zimní stadion Eden • Chance liga - o pořadí v play-off • 7. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:38
    Hořava jako gólman. Slavia se vůbec nedostává do útoku. Litoměřice ale nemohou trefit prázdnou branku. Hořava stojící v brankovišti zastavil nejméně tři pokusy hostů o trefení prázdné branky.
     
    58:49
    Michajlov na střídačce. Slavia v šesti.
     
    53:13
    A je po přesilovce. Šmerha dostává dvě minuty za podrážení. Zajímavé je, že sám skončil na zemi, přestože měl být tím hráčem, který podrazil soupeře.
     
    52:45
    Šance pro domácí vyrovnat v přesilovce. Po souboji s Kubicou inkasuje Strejček menší trest za hrubost.
    48:30 Martin KADLEC - 3:4
     
    48:30
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    MARTIN KADLEC měl tři šance během jednoho střídání a tu třetí už proměnil. Korkiakoski vedl puk na levé straně a věděl o Kadlecovi. Ten se zbavil obránce, sjel si před brankoviště. Po přesném pasu mu už stačilo jen vložit hůl do dráhy puku. Asistence: Markus Korkiakoski a Josef Jícha.
     
    47:53
    Kadlec si nenápadně sjel před brankoviště, kde zůstal sám. Doputoval k němu jen puk z modré čáry. Litoměřický forvard se zakončením dlouho váhal, čekal na skulinku, kterou by mu Michajlov nabídl. Tu ale nenašel, brankář sešívaných zasáhl.
     
    46:36
    Na ledě se začalo přiostřovat. Rozhodčí nebude vylučovat za žádný z osobních soubojů, které byly na ledě k vidění. Šmerhův zákrok vysokou holí už ale dvěma minutami muži v pruhovaném ocenili. Stadion v přesilovce.
     
    44:45
    Kadlec byl blízko brance. Na jeho ránu si Michajlov sáhl. Vytěsnil ho je na tyčku.
     
    43:40
    Barák už sedí za katrem. Dostal trest za krosček. Litoměřice jdou do přesilové hry.
     
    39:13
    Slavia právě vstřelila branku!
    A je srovnáno. Kubík vyhrál buly na MARKA RYZÁKA. Ten toho na modré čáře moc nevymýšlel, jen se pořádně opřel do puku. Rána zapadla těsně pod horní tyčku. Asistence: Adam Kubík.
    39:13 Marek RYZÁK - 3:3
     
    39:10
    Strejček a Vlček se do sebe znovu pustili. Rozhodčí je posílá oba na trestnou lavici.
    37:23 Marek RYZÁK - 2:3
     
    37:23
    Slavia právě vstřelila branku!
    Domácí snižují na rozdíl jediné branku. Vlček už mohl pálit, ještě si ale jednou s Hořavou vyměnil kotouč a pak se do něj opřel. Do jeho rány ještě sáhl MAREK RYZÁK a nasměroval ho přesně do horního rohu – pro brankáře nechytatelné. Asistence: Filip Vlček a Petr Hořava.
     
    36:19
    Slavia v přesilovce. Přikryl si odsedí menší trest za sekání.
     
    30:30
    Kangas to po odpískání přehnal s nasazením a dotírajícího slávistu uzemnil krosčekem. Už sedí na trestné.
    28:22 Tomáš ŠMERHA - 1:3
     
    28:22
    Slavia právě vstřelila branku!
    Přichází blesková odpověď domácích. TOMÁŠ ŠMERHA dostal prostor na levé straně a nabral rychlost. Najednou se hnal na Berana sám. Propálil ho střelou nad beton. Bez asistence.
     
    28:01
    Třetí branka vyhnala Málka z branky. Do akce jde Michajlov.
    28:01 Peter JÁNSKÝ - 0:3
     
    28:01
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Hosté odskakují na rozdíl tří branek. Puk zůstal po přistrčení jednoho z litoměřických hráčů volný v prostoru pravého kruhu. Tam se ho ujal PETER JÁNSKÝ, který nic moc nevymýšlel a bleskově vypálil z otočky. Málkovi kotouč propadl. Asistence: David Jindra a Patrik Marcel.
     
    26:27
    Doležal dostal puk do ideální pozice v prostoru mezi kruhy. Ve velmi nadějné pozici ale nedokázal zamířit přesně.
     
    24:06
    Bude se hrát ve čtyřech. Přikryl dostává trest za sekání.
     
    22:52
    Slavia je tak znovu v oslabení. Hořava inkasuje menší trest za hákování.
     
    22:52
    Jánský se hnal na Málka sám. Ten střelu vyrazil před sebe, Jánský ještě v jízdě dokázal kotouč zasáhnout a trefil tyčku. Rozhodčí bude vylučovat.
    22:42 Josef JÍCHA - 0:2
     
    22:42
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Krtáce po buly v útočném pásmu navyšují Litoměřice své vedení. JOSEF JÍCHA stál na konci akce, zakončoval bekhendem z bezprostřední blízkosti. Puk na něj přesně poslal Voženílek. Asistence: Daniel Voženílek a Jan Strejček.
     
    22:09
    Klejna schytal ostrý hit u mantinelu a dlouho se z ledu nezvedal. Rozhodčí za něj budou vylučovat. Šteiner inkasuje dvě minuty plus osobní desetiminutový trest za zásah do do hlavy.
     
    13:40
    Moc dlouho se v plném počtu ale nehrálo. Barák sestřelil u mantinelu soupeře, což sudí ocenili dvěma minutami za napadení.
     
    12:47
    Kadlec přečetl souhru slávistů a prchl s pukem k brance domácích. Na pravé straně se mu ještě nabízel Voženílek, litoměřický útočník se ale rozhodl zakončit sám. Málek nelehký zákrok zvládl.
     
    11:01
    Slavia má šanci srovnat v přesilové hře. Strejček si odsedí dvě minuty za držení hole. Vyloučení předcházela kuriózní situace, kdy si Berna myslel, že signalizovaný trest je pro domácí, a tak vyjel z branky. Výhodu však měli sešívaní. Zaváhání soupeře však využít nedokázali, hosté se rychle dostali k puku.
    10:24 Daniel VOŽENÍLEK - 0:1
     
    10:24
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Hosté se ujímají vedení. DANIEL VOŽENÍLEK získal puk v pravém rohu pásma, odkud s ním vybruslil před Málka. Obránci k němu nepřistoupili dostatečně důrazně, a litoměřický hráč tak dokázal skórovat. Asistence: Martin Kadlec a Josef Jícha.
     
    02:00
    Jánský využil místa, které měl ve středním pásmu, a ujel obraně Pražanů. Dostal ideální pas a na branku sešívaných se hnal sám. Ve velké šanci ale zamířil nad.

    David Soumar

    Branky a nahrávky: 29. Šmerha, 38. Ryzák (Vlček, P. Hořava), 40. Ryzák (Kubík) – 11. Voženílek (M. Kadlec, Jícha), 23. Jícha (Voženílek, Strejček), 29. Jánský (Jindra, Marcel), 49. M. Kadlec (Korkiakoski, Jícha)


    HC Slavia Praha: Málek (29. Michajlov) – Hejda, J. Novák, P. Hořava, Valík, Barák, Ryzák, Hovorka – Šmerha, Kubík, Kuťák – J. Doležal, Vrdlovec, Vlček – M. Ondráček, Kubica, Šteiner – Jar. Brož, Kohút, Furch.
    HC Stadion Litoměřice: A. Beran (Zajíček) – Marcel, Walter, Jebavý, Klejna, Bártek, Strejček, Váchal – M. Kadlec, Jícha, Voženílek – Korkiakoski, Štohanzl, Kangas – Jindra, M. Havelka, Jánský – Bernat, Přikryl, Kropáček.

    Rozhodčí: Sýkora, Hucl – Hejl, Podrazil

    Diváci: 1441
    thejrc.org