Kometa Brno – Zlín 2:3 (2:3 po s.n.) | K. Vary – Třinec 1:2 (po pr.) | Liberec – Olomouc 4:1 (kon.)
Plzeň – Vítkovice 6:4 (kon.) | Pardubice – Kladno 3:4 (po pr.)
konec
HC Škoda Plzeň
6:4 (2:2, 2:0, 2:2)
HC Vítkovice Ridera
Neděle 05.01.2020, 16:30 • LOGSPEED CZ Aréna • Tipsport extraliga • 34. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    53:00 Vojtěch NĚMEC - 6:4
     
    53:00
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Čtvrtá využitá přesilovka Západočechů, kteří si berou zpět dvoubrankové vedení! Povedená kombinace Plzně, Kantner z pravého kruhu mohl střílet, ale ještě posunul kotouč před branku. Odtud osamocený VOJTĚCH NĚMEC doklepl kotouč do sítě. Asistence: Matyáš Kantner a Peter Čerešňák.
    49:17 Jan SCHLEISS - 5:4
     
    49:17
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    A pozor, Ostravané po pěkné akci snižují na rozdíl jediné branky! Rozjetý Stránský dostal přihrávku do jízdy, ale nešel do střely a bekhendem našel neomylně JANA SCHLEISSE. Vítkovický útočník vypálil přes ležícího Vráblíka pod horní tyč a rázem tu máme drama. Asistence: Šimon Stránský a Miroslav Indrák.
    45:38 Dominik LAKATOŠ - 5:3
     
    45:38
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Západočeši vyrobili hrubku v rozehrávce a nabídli Rideře snížení! Domácí střídali, Pour ovšem od střídačky křižnou přihrávkou našel pouze DOMINIKA LAKATOŠE. Ten dobře četl hru a díky tomu jel sám na Frodla, jemnou střelou zápěstím zamířil nad Frodlovo rameno. Bez asistence.
    42:13 Peter ČEREŠŇÁK - 5:2
     
    42:13
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Západočeši udrželi útočné pásmo a po šťastném gólu vedou už o tři trefy! Němec bekhendem nabil mezi kruhy PETERA ČEREŠŇÁKA, jeho dělovku vyrazil Svoboda spoluhráče před brankou, od něhož se kotouč odrazil do sítě. Šťastně pro Plzeň, smolně pro Vítkovice. Čerešňák zaznamenal 100. kanadský bod v Tipsport extralize. Asistence: Vojtěch Němec.
    37:21 Milan GULAŠ - 4:2
     
    37:21
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Velký tlak Západočechů v přesilové hře končí gólem, Plzeň využívá třetí početní výhodu a poprvé vede o dva góly! Gulaš nejprve nabil před poloprázdnou branku nabil Kantnerovi, ten při ráně zlomil hůl a branku netrefil, kotouč se ovšem o zadní mantinel vrátil k MILANU GULAŠOVI a domácí kapitán z úhlu trefil poloprázdnou branku, do které se nestihl vrátit Svoboda.
    32:53 Milan GULAŠ - 3:2
     
    32:53
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Škodovce se střelecky nedařilo, tak to na sebe musel vzít ... kdo jiný než MILAN GULAŠ! Plzeňský kapitán si v přesilové hře s kotoučem vybruslil od levého mantinelu až mezi kruhy a ranou o pravou tyč překonal Miroslava Svobodu. Západočeši tak jdou do vedení. Asistence: Peter Čerešňák.
    19:05 Matyáš KANTNER - 2:2
     
    19:05
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Západočeši dlouho vyčkávali s přechodem do útočného pásma, nakonec však akci rozehráli parádně a srovnávají! Budík si najel na pravou stranu na pas Čerešňáka, bekhendem posunul puk na najíždějícího Matyáše Kantnera, který rovněž bekhendem z kruhu překvapil Svobodu! Kotouč skončil u vzdálenější tyčky. Asistence: Vojtěch Budík a Peter Čerešňák.
    14:49 Dominik LAKATOŠ - 1:2
     
    14:49
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Teprve sedmá střela hostů na branku, ale už druhý gól a Vítkovice jdou do překvapivého vedení! Rána Robertse Bukartse po vyhraném buly byla tečována před brankou DOMINIKEM LAKATOŠEM a kotouč se došoural k pravé tyči mimo dosah Frodla! Asistence: Roberts Bukarts a Alexandre Mallet.
    12:40 Ondřej ROMAN - 1:1
     
    12:40
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Z ničeho nic Ridera srovnává stav zápasu! Plzeň za každou cenu chtěla udržet útočné pásmu, což se jí vymstilo. Čerešňák zůstal za hrou, Budík navíc upadl, a tak mohl ujíždějící ONDŘEJ ROMAN po přihrávce Lakatoše zakončovat sám proti Frodlovi. Zamířil pěkně k levé tyčce. Asistence: Dominik Lakatoš a Roberts Bukarts.
    07:15 Luboš ROB - 1:0
     
    07:15
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Západočeši nakonec přesilovku využívají a jdou do vedení! Napotřetí už rána z pravého kruhu vyšla. Budík nabil LUBOŠI ROBOVI, který dělovkou zamířil k bližší tyči mimo dosah Svobody. Asistence: Vojtěch Budík a Lukáš Pulpán.
    Marken.cz

    Matěj Vybíral

    Branky a nahrávky: 8. Rob (Budík, Pulpán), 20. Kantner (Budík, Čerešňák), 33. Gulaš (Čerešňák), 38. Gulaš (Kantner), 43. Čerešňák (V. Němec), 53. V. Němec (Kantner, Čerešňák) – 13. O. Roman (Lakatoš, Roberts Bukarts), 15. Lakatoš (Roberts Bukarts, Mallet), 46. Lakatoš, 50. Schleiss (Š. Stránský, Indrák)


    HC Škoda Plzeň: Frodl (Kolář) – Budík, Čerešňák, Pulpán (A), Vráblík, Jank, L. Kaňák – Kantner, Mertl (A), Gulaš (C) – P. Zdráhal, Kracík, Pour – Rob, V. Němec, Kolda – Straka, Kodýtek, Eberle.
    HC Vítkovice Ridera: Mi. Svoboda (Dolejš) – Kvasnička, Trška, Výtisk (C), R. Černý, Šidlík, D. Krenželok, Bodák – Roberts Bukarts, O. Roman, Lakatoš (A) – Schleiss, Š. Stránský, Indrák – Dej (A), R. Veselý, Mallet – T. Kubalík, Werbik, Razgals.

    Rozhodčí: Pražák, Svoboda – Brejcha, Komárek

    Diváci: 6023
    thejrc.org