Jekatěrinburg – Nižněkamsk 3:0 (kon.) | Magnitogorsk – Novosibirsk 3:1 (kon.) | Čerepovec – Chabarovsk 2:1 (kon.)
Jaroslavl – Kunlun 5:0 (kon.) | Viťaz – Vladivostok 4:3 (kon.) | Minsk – Petrohrad 1:4 (kon.)
Kazaň – Čeljabinsk 4:3 (po pr.) | Spartak Moskva – Dynamo Moskva 0:3 (kon.)
konec
HC Viťaz Moskevská oblast
4:3 (2:0, 1:2, 1:1)
Admiral Vladivostok
Neděle 05.01.2020, 15:00 • Ledovyj dvorec Viťaz • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Kontinentální hokejová liga má na programu další kolo, my budeme společně sledovat souboj mezi HC Viťaz Moskevská oblast a Admiral Vladivostok.
     
    HC Viťaz Moskevská oblast

    Hokejisté Viťazu se po třiačtyřiceti odehraných zápasech nacházejí na průběžné sedmé pozici západní konference, právě tato pozice by jim zajistila postup do vyřazovacích bojů. Viťaz totiž má na svém kontě devětačtyřicet bodů, přičemž náskok na deváté Soči je v tuto chvíli osmibodové. Domácí tým tohoto zápasu dokázalo v minulém kole ukončit dlouhou sérii bez bodového zisku, celkem překvapivě se mu totiž povedlo uspět na hřišti moskevského Spartaku, kde vyhrál výsledkem 3:2. Viťaz se bude chtít pokusit na tuto výhru navázat také před domácím publikem.
     
    Admiral Vladivostok

    Na opačné straně stojí kolísavě hrající Vladivostok, který pro změnu okupuje devátou pozici opačné konference. Admiral doposud nasbíral pětačtyřicet bodů, avšak ani tento bodový zisk by nestačil na postup do play-off. Situace ve východní konferenci je ale hodně vyrovnaná, manko mezi pátým a desátým celkem tabulky je pouze pětibodové, na což může nejeden tým doplatit. Vladivostok v posledních čtyřech duelech uhrál pouze jeden jediný bod, v posledním ligovém duelu navíc prohrál na hřišti Omsku, kterému se povedlo v roli velkého favorita zápasu vyhrát výsledkem 4:1.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Viťaz Moskevská oblast: I. Ježov (Kočetkov) – Jeřábek, Vorobej, Pautov, V. Lajunen (A), Golovkov, Voronkov, Katičev – Makejev (C), P. Černov (A), Q. Howden – Jormakka, Byvalcev, Jo. Nättinen – Grebenščikov, Mojsejev, Laričev – Koltygin, Petrakov, Varfolomejev – A. Ševčenko.

    Admiral Vladivostok: Truškov (Krasotkin) – Lalonde, Almqvist, Želdakov, Miščenko, A. Osipov (A), Bobrjašov, Ostrovskij – Korosteljov, Ljungh, Bakoš – V. Butuzov, J. Petrov (A), Pilipenko – K. Voronin, Glazačev (C), Lomako – Drobin, Konnov, A. Strelcov.

    Rozhodčí: Lavrentěv, Ovčinnikov – Golovljov, Savenkov.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    02:30
    Jeden z hostujících hráčů se před malým momentem dostal k zakončení, avšak to se povedlo Ježovovi zneškodnit. Následovat bude vhazování pro jeho pravici.
     
    03:11
    Domácí formace pracovala s pukem ve vlastním pásmu, načež jsme sledovali nahození až na druhou stranu, zakázané uvolnění z toho ale nebude.
     
    04:09
    Viťaz během krátké chvíle opět zaměstnal brankáře Truškova, který tentokráte vyrážel kotouč pouze před sebe. Navíc se rodí slibná protiakce pro hosty.
     
    05:22
    Avšak ta neměla dlouhého trvání, kousek před modrou čárou zasáhl jeden z domácích hráčů, který posléze roztáhl hru až k pravému hrazení na volného spoluhráče.
     
    06:09
    Domácí ale zahráli na další icing, hra se tak logicky stěhovala před jejich svatyni. Na vhazování se povedlo uspět právě Viťazu, který ihned vyhodil kotouč pryč.
     
    07:06
    Admiralu se ani v tomto případě nepovedla založit kloudná útočná akce, naopak to vedlo k protiútoku soupeře, který se nastěhoval do pásma hostujícího mužstva.
     
    08:11
    Po dalším přerušení přišla na řadu první komerční přestávka, po které se hra přestěhovala před brankáře Truškova, kde se na vhazování prosadil Ljungh.
     
    09:02
    Viťaz i tentokráte dobře zafungoval kousek od středového kruhu, kde čistým způsobem obral soupeře o kotouč. Domácím ale nevyšel přechod přes modrou čáru.
     
    09:35
    Vyloučení v týmu HC Viťaz Moskevská oblast (Pavel Koltygin – 2 min., vražení na hrazení).
     
    10:11
    Truškov má v posledních minutách plné ruce práce, během krátké chvíle musel tasit dva zákroky. Admiral se zatím hledá, následovat bude další vhazování.
     
    11:03
    Admiral se konečně dostal ke své první střele na bránu, avšak Ježov si dokázal poradit. Domácí jsou stále pod tlakem, naopak soupeř kombinuje v pásmu.
     
    12:22
    Střely na branku: 6 – 2.
     
    12:56
    Viťaz právě vstřelil branku!
    Domácí hráči se dostávají do vedení! Viťaz se totiž opět dostal do pásma soupeře, kde se dostal do slibného zakončení český obránce JAKUB JEŘÁBEK, který svižnou ranou po zemi nedal Truškovovi sebemenší šanci.
    Asistence: Alexej Makejev, Ivan Petrakov.
    12:56 Jakub JEŘÁBEK - 1:0
     
    13:57
    Vyloučení v týmu Admiral Vladivostok (Martin Bakoš – 2 min., podrážení).
     
    14:21
    Viťaz právě vstřelil branku!
    Domácím hráčům se povedlo využít přesilovou hru, v krátkém časovém sledu se tak dostávají do dvoubrankového vedení! Viťaz se totiž dokázal usadit v pásmu soupeře, kde se prudké ráně na branku dostal obránce Pautov, jehož zakončení ještě lehce tečoval PEKKA JORMAKKA.
    Asistence: Jurij Pautov, Alexej Byvalcev.
    14:21 Pekka JORMAKKA - 2:0
     
    15:51
    Vyloučení v týmu Admiral Vladivostok (Alexandr Osipov – 2 min., nedovolené bránění).
     
    16:22
    Hráči Admiralu pouze nahodili kotouč k zadnímu hrazení, kde se příliš dlouho neohřáli. Soupeř se totiž bleskově dostal z pásma, navíc založil rychlou protiakci.
     
    17:11
    Tato přesilová hra se domácím zrovna moc nepovedla, naopak soupeř v krátkém časovém sledu podruhé vyhodil přes všechny čáry, k puku se tak dostal Ježov.
     
    19:20
    Už nám nějakou tu dobu probíhá poslední minuta první třetiny, Admiral se pokouší s výsledkem něco udělat, avšak svižné zakončení od pravého kruhu bylo nepřesné.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Máme za sebou první třetinu, která nám přinesla hned dva přesné zásahy, do dvoubrankového vedení se dostal Viťaz. Domácí celek byl v první periodě o něco aktivnějším celkem, navíc svého soupeře nepouštěl do vyložených šancí. Admiral to bude mít hodně složité, bude muset dotahovat dvoubrankové manko.
     
    Střely na branku: 13 – 5.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Úvodní vhazování dopadlo lépe pro domácí celek, který jako první zavítal do vlastního pásma, načež se o rozehrávku postaral jeden z domácích obránců.
     
    21:06
    První útočná formace Viťazu chvíli kombinovala v pásmu soupeře, avšak k žádnému zakončení nakonec nedošlo. Oba celky odjíždějí na střídačku, naskakují druhé lajny.
     
    22:07
    Sledujeme pasáž plnou nepřesností, po jedné z nich se u středového kruhu dostal k puku Vladivostok, který to raději zkoušel nahozením až k zadnímu mantinelu.
     
    23:02
    Až tentokráte musel Truškov zasahovat, přičemž puk raději schoval ve své výstroji. Domácí hrají o poznání pohodlněji, navíc vybojovali vhazování v útočném pásmu.
     
    24:12
    Už se hraje celkem dlouho dobu bez přerušení. V tomto případě si jeden z hostů splnil obrannou povinnost, následně se s pukem vydal za vlastní branku.
     
    25:05
    Vladivostoku opět zaskřípala rozehrávka, na druhou stranu se tak hnala smečka domácích hráčů, avšak ta se nakonec do kloudnějšího zakončení nedokázala dostat.
     
    26:11
    Viťazu tentokráte nevyšel přechod přes modrou čáru, bylo z toho postavení mimo hru. Navíc na řadu přišlo vhazování před modrou čárou, které lépe zvládli hosté.
     
    26:45
    Vyloučení v týmu Admiral Vladivostok (Jurij Petrov – 2 min., podrážení).
     
    27:06
    Už celkem dlouho dobu čekáme na něco nebezpečnějšího, avšak stále platí, že mnohem nebezpečnější je Viťaz, který navíc uspěl i na dalším vhazování.
     
    28:01
    Viťaz se na malý moment usadil v pásmu soupeře, avšak k zakončení to zatím nevede. Hostující čtveřice předvádí dobrou obrannou hru, Truškov tak je bez práce.
     
    29:00
    Ani tentokráte se Viťazu nepovedla přesilová hra, za celou dobu se nedostal k výraznějšímu ohrožení branky. Admiral je kompletní, navíc se sám žene kupředu.
     
    30:00
    Jez za námi přesná polovina zápasu, zatím jsme se dočkali dvou přesných zásahů. Viťaz se v posledních minutách zlepšil, nicméně na častější střelbu stále čekáme.
     
    30:54
    Vyloučení v týmu HC Viťaz Moskevská oblast (Pavel Varfolomejev – 2 min., sekání).
     
    31:12
    Přes střed hrací plochy si to namířil jeden z hostujících hráčů, který byl zastaven ještě před modrou čárou. Domácí vystřídali, puk je tak za brankou Ježova.
     
    32:34
    Admiral Vladivostok právě vstřelil branku!
    Také hosté využívají přesilovou hru, díky čemuž se dostávají zpět do zápasu! Admiral se totiž usadil v útočném pásmu, kde se Konnovovi povedlo najít lépe postaveného SHAWNA LALONDEHO, který zamířil mimo dosah ruského brankáře Ježova.
    Asistence: Alexandr Konnov, Adam Almqvist.
    32:34 Shawn LALONDE - 2:1
     
    33:20
    Admiral se tak díky využité přesilové hře dostal zpět do zápasu, v tuto chvíli mu schází pouze jedna branka. Navíc na řadu přichází další komerční přestávka.
     
    34:07
    Ani jednomu z celků se nedaří založit kloudná útočná akce, vidění bylo zakázané uvolnění v podání Viťazu. Hra se tak bleskově vrátí zpět před brankáře Ježova.
     
    35:00
    Střely na branku: 17 – 7.
     
    36:14
    Viťazu se daří držet kotouč na vlastních hokejkách, přičemž došlo k ohrožení branky Truškova. Tento projektil minul branku, avšak stále se hraje bez přerušení.
     
    37:24
    Vyloučení v týmu Admiral Vladivostok (Oleg Lomako – 2 min., podrážení).
     
    38:02
    Domácí se opět nastěhovali do pásma soupeře, kde jsme sledovali přetahovanou u zadního hrazení. Tu lépe zvládli hráči Admiralu, který tak vyvážejí kotouč.
     
    38:22
    Viťaz právě vstřelil branku!
    Domácí opět odskakují na rozdíl dvou branek, i tentokráte se jim povedlo využít přesilovou hru! I Viťaz se dostal k drtivému náporu, který vyústil v prudké zakončení z hole Vorobeje, jehož ránu ještě lehce tečoval český obránce JAKUB JEŘÁBEK.
    Asistence: Alexej Makejev, Pavel Vorobej.
    38:22 Jakub JEŘÁBEK - 3:1
     
    38:34
    Vyloučení v týmu HC Viťaz Moskevská oblast (Svjatoslav Grebenščikov – 2 min., sekání).
     
    39:21
    Vyloučení v týmu HC Viťaz Moskevská oblast (Ivan Laričev – 2+2 min, vysoká hůl).
     
    39:43
    Admiral Vladivostok právě vstřelil branku!
    Hostující celek využívá dvojnásobnou přesilovou hru, už je to opět o jednu branku! Krátká kombinace nakonec přinesla finální nahrávku na MARTINA BAKOŠE, který bezpečně uklidil kotouč za brankáře Ježova.
    Asistence: Adam Almqvist, Shawn Lalonde.
    39:43 Martin BAKOŠ - 3:2
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Máme za sebou také druhou třetinu, která nám tak trochu navázala na tu první. K vidění nebyla zrovna zajímavá podívaná, nicméně tentokráte jsme se dočkali tří branek. Nejprve se Admiralu povedlo snížit na rozdíl jediné branky, avšak koncovka třetiny patřila domácím, kteří si vzali dvoubrankové vedení zpět, nicméně poté se prosadil také soupeř.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Úvodní vhazování poslední periody dopadlo lépe pro hostující celek, který okamžitě zavezl puk do útočného pásma. Vladivostok totiž dohrává přesilovou hru.
     
    41:06
    Domácím se přeci jenom povedlo vyhodit puk přes všechny čáry, následně se jim povedlo vystřídat. Vladivostok posléze zaměstnal Ježova, který přikryl kotouč.
     
    42:11
    Vypadá to, že Viťaz toto oslabení přečká, v krátkém časovém sledu vyhodil podruhé do bezpečnějšího prostoru. Hosté však ještě pokračují v přesilové hře.
     
    43:02
    Admiral to před malým momentem úplně překombinoval, navíc se puk opět dostal až za modrou čáru. Na ledovou plochu tak naskočily čerstvé síly obou mužstev.
     
    44:00
    Vladivostoku se skutečně nepovedlo využít dlouhou přesilovou hru, ačkoliv se dostali k určitému náporu. Domácí i přesto předvedli velice dobrou defenzivní činnost.
     
    45:06
    Ljungh pouze nahazoval za branku soupeře, kam přispěchala dvojice hostujících hráčů. Viťazu se povedlo uspět, následná rozehrávka už nebyla přesná.
     
    46:08
    V posledních minutách působí o dost aktivnějším dojmem právě Admiral, který se dostává k určitému tlaku, avšak ten vyrovnávací branku zatím nepřinesl.
     
    47:16
    Po dalším přerušení se bude vhazovat po levici domácího brankáře Ježova, který musí být pozorný. Zároveň na řadu přichází předposlední komerční přestávka.
     
    47:47
    Viťaz právě vstřelil branku!
    Domácí si i tentokráte berou dvoubrankové vedení zpět! Tentokráte se úspěšným střelcem stává QUINTON HOWDEN, který si nabruslil až do střelecké pozice, odkud neomylně překonal brankáře Truškova, jenž byl téměř bez šance.
    Asistence: Ville Lajunen, Alexej Makejev.
    47:47 Quinton HOWDEN - 4:2
     
    48:02
    Po delší době se do útočného pásma dostali také domácí komando, avšak to se k ohrožení branky soupeře nakonec nedostalo. Hra se tak okamžitě otáčí.
     
    49:11
    Vladivostok to bude mít v současné době hodně složité, opět musí dotahovat hned dvoubrankovou ztrátu. Stále na to má hodně času, zhruba deset minut.
     
    50:00
    Do konce tohoto zápasu zbývá přesně deset minut hry. Vladivostok se před malým momentem dokázal usadit v pásmu, Ježov navíc schoval kotouč do své lapačky.
     
    51:26
    Admiral musel rozjíždět další útočnou akci až od vlastního pásma, jeden z hráčů se dokázal protlačit podél hrazení, avšak poté mu puk ujel daleko od hokejky.
     
    52:20
    Střely na branku: 25 – 14.
     
    53:07
    Naposledy v tomto utkání je k vidění komerční přestávka, po které se hra přestěhuje zpět před domácího brankáře Ježova. Vladivostok se nemůže dostat k náporu.
     
    54:11
    V posledních vteřinách sledujeme celkem plynulou hru, před malým momentem se navíc domácí prodrali až do zakončení, které ovšem zneškodnil Truškov.
     
    57:09
    Následoval útočný výpad v podání domácích, který nakonec přinesl pouze nahození na branku. Tentokráte nemusel Truškov zasahovat, jeho celek rozjíždí protiakci.
     
    58:18
    Admiral se zoufale snaží s výsledkem něco udělat, avšak to se mu stále nedaří. Navíc do konce utkání zbývají méně než dvě minuty, o vítězi je zřejmě rozhodnuto.
     
    59:02
    Už nám probíhá poslední minuta tohoto zápasu, žádné další změny skóre se zřejmě už nedočkáme. Domácí totiž drží puk daleko od napadajících protihráčů.
     
    59:25
    Hosté to zkoušejí bez brankáře!
     
    59:46
    Admiral Vladivostok právě vstřelil branku!
    Tak přeci jenom to bude ještě hodně zajímavé! Hosté totiž hráli bez brankáře, načež se po kombinaci dostal ke střeleckému pokusu OLEG LOMAKO, kterému se povedlo propálit domácího brankáře Ježova.
    Asistence: Nikita Korosteljov.
    59:46 Oleg LOMAKO - 4:3
     
    Konec zápasu.
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku – 29:18.
    Zblokované střely – 13:10.
    Vyloučení – 4:4.
    Využití přesilovek 2/4 – 2/4.
    Vhazování – 40:25.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Viťazu, který svého soupeře porazil výsledkem 4:3. Admiral vstupoval do poslední periody v početní výhodě, avšak dlouhou přesilovku se mu nepovedlo zužitkovat. Proto si domácí celek přichystal dnešní čtvrtou branku, v závěru se soupeř rozhodl pro hru bez brankáře, která mu zajistila kontaktní trefu.
     
    Československá stopa v utkání

    Jakub Jeřábek (VTZ) 2+0, 3 střely, čas na ledě 24:16 (17:34:48)

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 13. Jeřábek (Makejev, Petrakov), 15. Jormakka (Pautov, Byvalcev), 39. Jeřábek (Makejev, Vorobej), 48. Q. Howden (V. Lajunen, Makejev) – 33. Lalonde (Konnov, Almqvist), 40. Bakoš (Almqvist, Lalonde), 60. Lomako (Korosteljov)


    HC Viťaz Moskevská oblast: I. Ježov (Kočetkov) – Jeřábek, Vorobej, Pautov, V. Lajunen (A), Golovkov, Voronkov, Katičev – Makejev (C), P. Černov (A), Q. Howden – Jormakka, Byvalcev, Jo. Nättinen – Grebenščikov, Mojsejev, Laričev – Koltygin, Petrakov, Varfolomejev – A. Ševčenko.
    Admiral Vladivostok: Truškov (Krasotkin) – Lalonde, Almqvist, Želdakov, Miščenko, A. Osipov (A), Bobrjašov, Ostrovskij – Korosteljov, Ljungh, Bakoš – V. Butuzov, J. Petrov (A), Pilipenko – K. Voronin, Glazačev (C), Silajev – Lomako, Drobin, Konnov – A. Strelcov.

    Rozhodčí: Lavrentěv, Ovčinnikov – Golovljov, Savenkov
    bahis siteleri