Německo – Kazachstán 6:0 (kon.) | Švédsko – Finsko 3:2 (kon.) | Kanada – Rusko 4:3 (kon.)
konec
Německo
6:0 (1:0, 4:0, 1:0)
Kazachstán
Neděle 05.01.2020, 11:00 • Ostravar aréna, Ostrava • Mistrovství světa do 20 let • O udržení
Předzápasové kurzy
Partner:
    55:45 Eric MIK - 6:0
     
    55:45
    Německo právě vstřelilo branku!
    Dá se říci, že většina branek v dnešním utkání padá po velikém nedůrazu bránících hráčů v prostoru před brankovištěm. Tentokrát od modré čáry střílel Philipp Mass, jehož střelu brankář Nurek vyrazil pouze před sebe na hokejku ERICA MIKA, který neměl problém zasunout puk do brány – 6:0! Asistence: Philipp Mass, Justin Schütz.
     
    43:23
    Další šance na skórování Německa! Jeden z hráčů v černožlutém se dostal k puku v předbrankovém prostoru, ale trefil pouze Nurka.
     
    39:26
    Na druhé straně ujížděl sám na brankáře Haneho jeden z kazašských hráčů, ovšem střelou mezi betony na něho nedokázal vyzrát.
     
    36:37
    Luis Schinko měl dobrou příležitost ke skórování ve vlastním oslabení, ovšem trestuhodně přestřelil z bezprostřední blízkosti branku Kazachstánu.
     
    36:20
    Vyloučení v týmu Německo (Daniel Wirt – 2 min., hákování).
     
    35:34
    A mohlo to být o šest branek. Tentokrát ujížděl sám na brankáře Justin Schütz, ovšem toho vychytal kazašský brankář lapačkou. Následuje komerční přestávka.
    34:27 Niklas HEINZINGER - 5:0
     
    34:27
    Německo právě vstřelilo branku!
    Tohle je již ledová sprcha pro celý kazašský tým, který dokázal polovinu zápasu držet s Němci krok, ale momentálně se celý tým rozsypal jako domeček z karet. Po dorážce se tentokrát prosadil obránce NIKLAS HEINZINGER – 5:0! Asistence: Taro Jentzsch.
    33:03 Lukas REICHEL - 4:0
     
    33:03
    Německo právě vstřelilo branku!
    Přečíslení dva na jednoho končí branku! John Peterka ujel společně s LUKASEM REICHELEM. Peterka přihrál parádně druhému jmenovanému, který poslal puk za Nurka – 4:0! Asistence: John Peterka.
    31:35 Tim FLEISCHER - 3:0
     
    31:35
    Německo právě vstřelilo branku!
    Tohle již nevypadá pro Kazachstán dobře. Další rychlý útok německoho týmu končí brankou. Yannik Valenti vystřelil z pravého kruhu, ovšem puk se odrazil pouze k nehlídanému TIMU FLEISCHEROVI, který dorazil puk za bezmocného Nurka – 3:0! Asistence: Yannik Valenti, Luis Schinko.
    30:12 Dominik BOKK - 2:0
     
    30:12
    Německo právě vstřelilo branku!
    Jen se vrátil Justin Schütz z trestné lavice, tak Němci navyšují své vedení! Od modré vystřelil Leon Hüttl, brankář Nurek střelu vyrazil pouze na hokejku DOMINIKA BOKKA, který měl již jednoduchou práci a uklidil kotouč do poloodkryté branky Kazachstánu – 2:0! Asistence: Leon Hüttl.
     
    28:07
    Jan Nijenhuis se dostal ve vlastním oslabení až před brankáře Nurka, ovšem toho trefil pouze do ramene!
     
    27:58
    Vyloučení v týmu Německo (Justin Schütz – 2 min., vysoká hůl).
     
    25:27
    Vyloučení v týmu Německo (Louis Brune – 2 min., vražení na hrazení + 10 min. osobní trest, vražení na hrazení). Trest odpyká John Peterka.
     
    23:21
    Vyloučení v týmu Německo (Nino Kinder – 2 min., vysoká hůl).
     
    20:06
    Vyloučení v týmu Kazachstán (Alichan Omirbekov – 2 min., vysoká hůl).
     
    12:55
    Na druhé straně velká šance Kazachů! Po rychlém protiútoku dostal dobrou přihrávku Maxim Musorov, ovšem ten trefil bohužel pro Kazachstán německého brankáře pouze do betonu.
    12:18 Dominik BOKK - 1:0
     
    12:18
    Německo právě vstřelilo branku!
    Máme zde úvodní branku dnešního duelu! Německo zamklo svého soupeře v jeho vlastním obranném pásmu a předvedlo rychlou kombinaci. Moritz Seider posunul kotouč od modré na Taro Jentzsche, který rychle přihrál mezi kruhy DOMINIKU BOKKOVI, a ten se z první nemýlil – 1:0! Asistence: Taro Jentzsch, Moritz Seider.
     
    05:14
    Lukas Reichel momentálně využil chyby jednoho z kazašských obránců a ujížděl z levé strany sám na brankáře Nurka, ovšem branku naneštěstí pro Němce vůbec netrefil.
     
    02:24
    Vyloučení v týmu Německo (Jan Nijenhuis – 2 min., podrážení).
    Marken.cz

    Petr Peleška

    Branky a nahrávky: 13. Bokk (Jentzsch, Seider), 31. Bokk (Hüttl), 32. Fleischer (Valenti, Schinko), 34. Reichel (Peterka), 35. Heinzinger (Jentzsch), 56. Mik (Mass, Schütz)


    Německo: Hane (Ancicka) – Seider, Mik, Hüttl, Wirt, Dersch, Mass, Heinzinger – Bokk, Jentzsch, Schütz – Peterka, Brune, Reichel – Lobach, Schinko, Kinder – Nijenhuis, Fleischer, Valenti.
    Kazachstán: Nurek (Kalmykov) – Gajtamirov, Dichanbek, Butenko, A. Koroljov, Katasonov, Šlyčkov, D. Muratov, Šaichmeddenov – Omirbekov, Čaporov, Asuchanov – Musorov, Bujalskij, Bojko – Alexandrov, Ljapunov, Bondarenko – Čalov, Sajko.

    Rozhodčí: Morozov, Tscherrig – Hagerstrom, Lederer
    ocianews.com