Německo – Kazachstán 6:0 (kon.) | Švédsko – Finsko 3:2 (kon.) | Kanada – Rusko 4:3 (kon.)
konec
HC RT TORAX Poruba 2011
1:2 (0:1, 1:0, 0:1)
Banes Motor České Budějovice
Neděle 05.01.2020, 16:00Chance liga - o pořadí v play-off • 7. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    HC RT TORAX Poruba 2011

    Poruba hrála velmi dobře hlavně na začátku sezóny, ovšem v poslední době už to tak dobré výkony nejsou. Proto v poslední době přišel propad tabulkou. Porubanům tak patří osmá pozice, jelikož ve třiceti šesti zápasech získali osmapadesát bodů. Přesně polovinu zápasů vyhráli domácí hráči v základní hrací době a dva za dva body. Naopak jich rovnou šestnáct prohráli v šedesáti minutách.

    V posledních šesti zápasech se Porubě dařilo přesně na půl. Nejprve zapsala tři vítězství, když postupně porazila Přerov, Litoměřice a Chomutov. Následně však zapsala tři prohry, když padla se Slavií, Vsetínem a Havířovem.

    Nejproduktivnější hráči:
    Jan Hudeček – 27 bodů (10+17)
    Marek Sikora – 27 bodů (9+18)
    Tomáš Gřeš – 26 bodů (13+13)
     
    ČEZ Motor České Budějovice

    To Budějovice podávají velmi dobré výkony v podstatě v celém průběhu sezóny, což se odráží na jejich tabulkovém postavení. Jsou totiž jasně na prvním místě Chance ligy a nad druhým Přerovem vedou o dvacet tři bodů, k čemuž mají ještě zápas k dobru. Jihočeši vyhráli z pětatřiceti zápasů rovnou dvacet devět v základní hrací době. Naopak tři prohráli v šedesáti minutách a ve třech získal jen jeden bod. Motor má jasně nejlepší ofenzivu, když nasázel 161 branek.

    Z posledních zápasů vyhrály Budějovice čtyři. Postupně porazily Prostějov, Havířov a Přerov. Následovaly však dvě prohry. Ta první doma s Chomutovem, ta druhá venku na Slavii. Pro Motor jde o nejdelší šňůru proher! V posledním zápase roku 2019 však přehrál doma Vsetín.

    Nejproduktivnější hráči:
    Pavel Pýcha – 41 bodů (7+34)
    Roman Přikryl – 30 bodů (5+25)
    Karel Plášil – 29 bodů (5+24)
     
    Poslední vzájemný zápas:

    Poruba – České Budějovice 1:3

    Branky a nahrávky: 37. Zdeněk (Dundáček, Kanko) – 11. J. Veselý (Prokeš, Vydarený), 48. Babka (Allen), 49. Babka (J. Veselý, Suchánek).

    HC RT TORAX Poruba 2011: Dolejš – Pastor, Dundáček, Slavík, Husák, Dluhoš, Rudl – Kanko, Zdeněk, J. Káňa – Szturc, M. Hlinka, Obdržálek – Sikora, Hudeček, Ďurač – Nejezchleb, T. Jáchym, Špaček.

    ČEZ Motor České Budějovice: Klouček – Vydarený, Suchánek, Pýcha, Plášil, Allen, Pavel – Christov, Venkrbec, Holec – Babka, Přikryl, Doležal – Novák, J. Kloz, Beránek – Karabáček, Prokeš, J. Veselý – Endál.
     
    Úvodní sestavy:

    HC RT TORAX Poruba 2011: Kůdela (Foltán) – D. Krejčí, Urbanec, Rudl, Husák, Dluhoš, Dundáček, Slavík – Sikora, Hudeček, Gřeš – Kanko, Zdeněk, J. Káňa – Špaček, T. Jáchym, Guman – Ollender, M. Hlinka, Brodek.

    ČEZ Motor České Budějovice: Strmeň (Klouček) – Pýcha, Allen, Suchánek, Pavel, Vydarený, Plášil – Christov, Venkrbec, Holec – Šimánek, Prokeš, Z. Doležal – Karabáček, Gilbert, J. Veselý – M. Novák, J. Kloz, Babka – Endál.

    Rozhodčí: Vrba, Kašík – Bartek, Konvička.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:13
    A utkání v rámci nadstavbové skupiny Chance ligy právě začalo! Jakub Suchánek se pokoušel o první střelu, ale ta byla zblokována hráčem před ním.
     
    00:40
    Tomáš Gřeš se díky tomu následně hnal do zajímavé pozice a zkusil vypálit na bližší tyč. Jan Strmeň však stihl zasáhnout svou lapačkou a puk vyrazil.
     
    01:13
    Budějovice vyhrály souboj v útočném pásmu a Conor Allen mohl vypálit. Rána mu však nesedla, a tak šli dopředu zase domácí. Strmeň byl i nyní úspěšný.
     
    01:50
    David Gilbert dostal přihrávku na útočnou modrou, ale byl těsně bráněn, proto nemohl zaútočit. Jeho následnou přihrávku do pásma sebrala Poruba.
     
    02:15
    Jakub Suchánek ustál těžkou situaci za svou brankou a poslal kotouč na Radka Prokeše. Jeho následný pas sice sebrali domácí, ale ti ani nevystřelili.
     
    02:56
    Nakonec Porubané museli začít s dalším útokem až od své branky. Jan Strmeň měl ale po dlouhém pasu k puku nejblíže a dostal puk do středního pásma.
     
    03:25
    Tomáš Gřeš si počkal v rohu kluziště na kotouč a neměl komu nahrát. Proto zkusil vystřelit ze špatného úhlu, avšak jeho pokus nemířil mezi tři tyče.
     
    04:00
    V dnešním zápase se zatím skoro nepřerušuje, což se nyní změnilo. Hynek Kůdela má za sebou snad první zákrok, po kterém se puk odrazil do ochranné sítě.
     
    04:26
    To už vypadalo zajímavě! René Vydarený dostal nabito na modrou a jeho ránu vyrazil Hynek Kůdela jen před sebe. Jakub Babka ještě dorážel, ale neúspěšně.
     
    04:40
    Jan Káňa na druhé straně našel volného Petra Kanka, jenž se dostal až ke střeleckému pokusu. Mířil mezi betony gólmana, ale Jan Strmeň je sklapl včas.
     
    04:59
    Václav Karabáček si to hnal dopředu, ale nedostal prostor ke střele. Proto poslal pas na Jakuba Suchánka, jehož rána byla sražena do ochranné sítě.
     
    05:36
    Domácí hráč se snažil přejít sám útočnou modrou, ale dobrou práci odvedl obránce českobudějovického týmu, který mu puk vypíchl zpět do středního pásma.
     
    06:06
    Poruba je zatím o něco lepším týmem na ledě, který drží kotouč hlavně na svých hokejkách. Proto se prezentovala další střelou, kterou Strmeň musel vyrazit.
     
    06:31
    Tomáš Gřeš je také hodně aktivním hráčem v dnešním zápase. Dostal se také ke střele z vrcholku kruhu, ale mířil přesně do míst, kde byl brankář připraven.
     
    07:12
    TORAX dobře napadal v útočném pásmu, díky čemuž měl dobrou šanci! Domácí hráč si totiž najel mezi kruhy, avšak Jan Strmeň stihl vykopnout puk betonem.
     
    07:35
    Znovu domácí dobře napadali, vše si sám zajistil Marek Špaček! Ten chtěl následně pálit z otočky, ale jeho střelu zastavil obránce, který byl před ním.
     
    08:08
    David Gilbert se snažil najít zadovkou někoho na středu hřiště, ale puk byl zastaven obranou. Přesto se pokoušel vystřelit ještě Babka, ale nebyl úspěšný.
     
    08:35
    České Budějovice se dostaly do dalšího ofsajdu v tomto utkání. Tentokrát brzy přejel Zdeněk Doležal, tak se bude vhazovat na obranné modré Poruby.
     
    09:10
    Domácí hráč jel na střídačku, takže absolutně nevěnoval pozornost pasu, který na něj mířil. Následně se sice dostal Lukáš Endál k puku, ale bez úspěchu.
     
    09:44
    Václav Karabáček a Jan Veselý se hnali za kotoučem v útočném pásmu, ale znovu je hra přerušena. Jihočeši se už poněkolikáté provinili ofsajdem.
     
    10:25
    Jiří Šimánek nakonec ustál souboj v útočném pásmu a poslal kotouč po mantinelu. Následně přišla střela od modré, ale ta zaduněla jen o zadní mantinel.
     
    10:42
    Tomáš Guman předvedl dobré napadání ve středním pásmu, kdy nadzvedl soupeři hokejku. Následně se dostal až ke střele, kterou Jan Strmeň zastavil.
     
    11:16
    Tak to byla asi největší šance v zápase! Vít Christov našel skvělým pasem Matouše Venkrbce na středu hřiště, jehož ránu vyrazil Hynek Kůdela jen před sebe. Následně se ještě několik hráčů snažilo dorážet, avšak domácí brankář si puk našel a schoval ho pod lapačku.
     
    11:43
    Zdeněk Doležal neměl komu nahrát, a tak zkusil vypálit od mantinelu. Jeho rána však byla sražena, takže kotouč se dorazil jen do zadního mantinelu.
     
    12:08
    Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba 2011 (Jiří Brodek – 2 min., podrážení).
     
    12:28
    Jihočeši musí bojovat o kotouč v útočném pásmu, což se Porubě náramně hodí. Ta totiž dobře atakuje soupeře, který se nemůže dostat do kombinace.
     
    13:01
    Jan Kloz to zkoušel od modré, ale do jeho rány nestihl nikdo sáhnout. Následně se dostali ke kotouči domácí, kteří ho poslali přes všechny čáry.
     
    13:32
    Zdeněk Doležal dostal svůj celek do útočného pásma a Motor je tak usazený v útočném pásmu. Jiří Šimánek posílal křižný pas, ale ten nebyl přesný.
     
    14:08
    Jiří Brodek je na ledě!
     
    14:18
    Jihočeši vyhráli vhazování a kotouč se dostal na hokejku Lukáše Endála. Ten si zkus objet branku a zakončit k tyči, kde však žádné místo nebylo.
     
    14:27
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Lukáš Endál – 2 min., nedovolené bránění).
     
    14:50
    To vypadalo velmi dobře na domácí straně, která klidně mohla vstřelit vedoucí branku! Marek Špaček šikovně tečoval kotouč, ale ten šel těsně vedle hostující branky!
     
    15:24
    Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba 2011 (Marek Špaček – 2 min., vysoká hůl).
     
    15:38
    Poprvé v zápase tak uvidíme hru ve čtyřech na obou stranách. ta bude trvat přibližně minutu, tak uvidíme, komu bude tato situace vyhovovat více.
     
    16:07
    Zdeněk Doležal předvedl pěknou stahovačku, načež se dostal i ke střele. Jeho rána z první ale šla přesně do míst, kde byl Hynek Kůdela připravený.
     
    16:27
    Lukáš Endál je na ledě!
     
    16:55
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Hostující celek využívá zkrácenou početní výhodu a jako první se v tomto zápase dostává do vedení! Karel Plášil vypálil od modré, kdy se kotouč odrazil od brusle Veselého na hokejku DAVIDA GILBERTA, který kotouč trefil přesně pod horní tyčku. Asistence: Jan Veselý a Karel Plášil.
    16:55 David GILBERT - 0:1
     
    17:23
    Samuel Ollender se pokoušel se stavem něco udělat na druhé straně. Zkoušel střílet přes obránce, ovšem ten jeho ránu dokázal srazit k mantinelu.
     
    17:46
    Vít Christov ovšem na druhé straně se dostával až do zakončení! Nakonec však nedokázal zakončit tak, jak by chtěl, takže je to stále o jednu banku.
     
    18:27
    Jakub Babka předvedl dobré napadání v útočném pásmu, ovšem jeho celek se nakonec neudržel v útočném pásmu. Poruba je nyní trochu horším týmem.
     
    19:00
    Minuta do konce třetiny!
     
    19:33
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Václav Karabáček – 2 min., vysoká hůl).
     
    19:42
    Porubané mají tedy k dispozici ještě nějakých dvacet sekund početní výhody v této třetině. Jihočeši však vyhodili a dohrají periody za gólového vedení.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Je za námi první část dnešního zápasu, po které budou rozhodně spokojenější hostující hokejisté, kteří se dostali do vedení o jednu branku. Poruba sice vstoupila dobře do zápasu, kdy byla lepším týmem, ale nevyužila toho. Následně navíc hrála početní výhodu, jenže při ní zbytečně faulovala. Proto si zahrál zkrácenou přesilovou hru i Motor, který ji dokázal využít. Od brusle Jana Veselého se totiž puk odrazil přesně na hokejku Davida Gilberta, který poslal puk nekompromisně pod vingl.

    Další třetina začne přibližně v 16:53.
     
    Statistiky po první třetině:

    Střely na branku: 8 – 8
    Střely mimo: 5 – 0
    Zblokované střely: 7 – 6
    Vhazování: 15 – 9
    Trestné minuty: 4 – 4
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:17
    Domácí ještě hrají přesilovou hru, která má ještě značnou část před sebou. Radek Prokeš ale dobře napadal, ovšem nakonec nenašel Jakuba Babku.
     
    20:48
    A Motor zatím hraje své oslabení v naprosté pohodě. Poruba se naopak nemůže dostat do nějaké kombinace, natož do nějaké zajímavé šance.
     
    21:33
    Václav Karabáček je na ledě!
     
    21:45
    Tomáš Jáchym to zkoušel individuální akcí. Už ukázal stahovačku, po které si chtěl stáhnout puk na střelu, ale to dobře odhadl jeden z obránců hostí.
     
    22:12
    Conor Allen se snažil z první poslat puk na najíždějícího spoluhráče, ale zde zasáhla domácí obrana, která puk zastavila a žene se tak dopředu.
     
    22:43
    Jenže ne na dlouho. Zatím se ani jeden z týmů nemůže dostat do pořádnější kombinace v útočném pásmu. Přesto Jan Káňa vypálil, ale mířil vedle.
     
    23:19
    Jakub Suchánek chtěl poslat kotouč na branku, ale nikdo z jeho spoluhráčů se nedostal k teči. Kotouč totiž zastavil jeden z bránících hráčů.
     
    23:59
    Jan Hudeček šikovně získal puk ve středním pásmu, jelikož měl rychlost vydal se mezi kruhy. Jeho ránu však našel Jan Strmeň rychlým pohybem v lapačce.
     
    24:04
    Poruba právě vstřelila branku!
    Jenže domácí tým ukazuje, že má lepší vhazování a po jednom z nich právě Poruba srovnává! Tomáš Jáchym poslal kotouč na DOMINIKA RUDLA, jehož rána z první šla těsně nad betonem gólmana. Jan Strmeň toho moc neviděl, měl před sebou hodně hráčů. Asistence: Patrik Husák a Tomáš Jáchym.
    24:04 Dominik RUDL - 1:1
     
    24:42
    Tomáš Guman se snažil získat kotouč v útočném pásmu, ale hostující obrana si s tím pomohla. David Gilbert proto dostal puk až do pásma.
     
    25:10
    Václav Karabáček se chtěl vytočit do střely, jenže to se mu nepodařilo. Proto přiťukl puk na Conora Allena, jehož ránu musel Hynek Kůdela vyrazit.
     
    25:53
    Tato rozehrávka se českobudějovickému týmu ani trochu nepovedla. Nikdo na kotouč totiž nedosáhl, a tak mu je odpískáno jen zakázané uvolnění.
     
    26:23
    Tak to byla velká šance na to, aby se hosté dostali znovu do vedení! Holec vyslal dobrou střelu kousek od kruhu, která se odrazila od tyče!
     
    27:00
    Ataky na obou stranách se střídají, což je pro diváky jedině dobře. Marek Špaček byl v útočném pásmu u puku rychleji, ale nyní už o něj musí bojovat.
     
    27:42
    Motor sice vstřelil branku, jenže ta není uznána! Karel Plášil našel parádním pasem Lukáše Endála, který zakopl o beton gólmana. Kotouč se možná dostal do sítě včas, jenže branka byla v hodně podobném momentu vychýlena a rozhodčí tak rozpažují! Velká škoda pro Budějovice.
     
    27:59
    Samuel Ollender je hodně aktivním hráčem v porubském dresu. Pokoušel se o další střelu, avšak ta byla sražena jen do ochranné sítě.
     
    28:18
    Vít Christov v hodně těžké pozici dokázal protečovat puk do pásma, kam si jako první sjel Jakub Babka. Jihočeši se však nakonec ke střele nedostali.
     
    28:52
    Dominik Rudl poslal spíše fotbalový centr před branku, kde se kotouč snažil tečovat Michal Hlinka. Baseballovým švihem však žádný úspěch nezaznamenal.
     
    29:20
    Jan Veselý ukázal, že má velký čich po gólech. Sám se dokázal prokličkovat až před Kůdelu, avšak ten jeho pokus dokázal vyrazit betonem.
     
    29:52
    Filip Dundáček byl další střelcem v tomto zápase, ale nikoliv gólovým. Jan Strmeň si na jeho střelu počkal a efektivním zákrokem ji chytil do lapačky.
     
    29:58
    Domácí nadále vládnou vhazování, díky čemuž přišla další střela. Jan Hudeček vypálil rovnou z první, ale jeho rána byla sražena nad branku.
     
    30:38
    Jan Kloz čekal, až si do lepší pozice najede volný Lukáš Endál. Následně mu posílal pas, ale Tomáš Jáchym se stihl vrátit ze střídačky a pas srazit do hlediště.
     
    31:08
    Nyní probíhá tuhý souboj v obranném pásmu hostujícího celku. Tomáš Jáchym hodně osekával Conora Allena, který si sice stěžoval, ale vylučovat se nebude.
     
    31:41
    Pavel Pýcha nevymyslel dvě zrovna dobré rozehrávky, a tak se Poruba dostal ke kotouči v útočném pásmu. Následný souboj už ale vyhrál Motor.
     
    32:18
    Viděli jsme další souboj, tentokrát ve středním pásmu. Kotouč se však dostal mimo hrací plochu. Vhazovat se tak bude na středovém kruhu.
     
    32:41
    Jakub Babka zachytil odražený kotouč na vrcholku kruhu a zkusil rovnou vypálit. Hynek Kůdela ale na celou situaci dobře viděl a má puk v lapačce.
     
    33:10
    Niklas Pavel si udělal útočný výlet a vymýšlel přihrávku před branku. Ta byla ještě zpomalena, ovšem domácí obrana si s tím nakonec dokázala poradit.
     
    33:42
    René Vydarený byl dalším obráncem, který se ocitl až v rohu kluziště. Následně posílal přihrávku před branku, ale tam o kousek na puk nedosáhl Gilbert.
     
    34:14
    Porubě se tentokráte nepovedla dlouhá přihrávka, kterou se prezentoval Patrik Husák. Proto je domácímu celku odpískáno jen zakázané uvolnění.
     
    34:36
    Motor toho ovšem nijak nevyužil, přestože domácí hráči už byli na ledě celkem dlouho. Dominik Rudl následně posílal přihrávku, ale ta nebyla přesná.
     
    35:11
    Lukáš Endál zavrávoral, načež to vypadalo, že rozhodčí zdvihl ruku. Jan Strmeň proto mířil na střídačku, ale sudí nevylučoval! Jan Káňa mohl dávat téměř do prázdné, ale netrefil!
     
    35:18
    Oddechový čas pro hosty.
     
    35:52
    Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba 2011 (Jiří Zdeněk – 2 min., hrubost).

    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Václav Karabáček – 2 min., hrubost).
     
    36:06
    Tomáš Guman si dokázal obhodit Jakuba Suchánka a vedl přečíslení dva na jednoho! Nakonec ale ani nedokázal nahrát či zakončit.
     
    36:28
    Niklas Pavel je hodně aktivním směrem dopředu, kdy dokázal v tísněné pozici vypálit. Jeho rána nakonec vyskákala těsně vedle branky hostí.
     
    37:24
    Tomáš Jáchym dostal kotouč za branku a byl těsně bráněn. Daniel Krejčí si nakonec sjel do dobré pozice, ale jeho rána byla sražena do ochranné sítě.
     
    37:41
    Radek Prokeš měl kotouč na holi, a tak se s ním nakonec vydal až do střelecké pozice. Hynek Kůdela však jeho střelu viděl a schoval do lapačky.
     
    37:52
    Karabáček a Zdeněk jsou na ledě!
     
    38:28
    Jan Káňa se v naprostém klidu dostal ke střele a obrana hostí nepůsobí zrovna pevným dojmem. Jan Strmeň ale stihl vyrazit kotouč lapačkou.
     
    38:41
    Hynek Kůdela se musel na druhé straně prezentovat zákrokem a ani jeden z gólmanů si nemůže stěžovat na nedostatek práce. Buly po levé ruce Kůdely.
     
    39:00
    Minuta do konce třetiny!
     
    39:18
    Niklas Pavel musel hodně zabrat, aby byl u kotouče dříve než soupeř. To se mu ale povedlo, a tak hostující obránce z první poslal puk do středního pásma.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    A už jsou za námi dvě periody, po kterých zatím nejsme vítězi dnešního utkání o nic blíže než na začátku. Porubě se totiž podařilo srovnat už po čtyřech minutách v rámci druhé periody. Tomáš Jáchym čistě vyhrál buly a ranou od modré se prosadil Dominik Rudl. Následně například Holec trefil tyčku, nebo Lukáš Endál dostal puk do sítě, ale branka byla posunuta, takže gól nebyl uznán. Na druhé straně měl velkou šanci Jan Káňa, který mohl dávat do prázdné, ale netrefil.

    Další třetina začne přibližně v 17:46.
     
    Statistiky po druhé třetině:

    Střely na branku: 16 – 14
    Střely mimo: 9 – 3
    Zblokované střely: 12 – 11
    Vhazování: 29 – 15
    Trestné minuty: 6 – 6
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:39
    Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba 2011 (Marek Sikora – 2 min., nedovolené bránění).
     
    40:53
    David Gilbert byl po předešlé dobré akci na buly, ovšem domácí centr si s ním poradil. Poruba proto mohla vyhodit přes všechny čáry za branku hostí.
     
    41:27
    Vypadá to, že v domácí aréně mají dnes problémy s uchycením branky. Ta porubská nyní vypadla po jemném kontaktu, takže hra musí být přerušena.
     
    41:50
    Miroslav Holec se proháčkoval do útočné třetiny, a tak dostal svůj celek do něj. Následně se ale Poruba dostala k puku a zase ho vyhodila za Strmeně.
     
    42:39
    Marek Sikora je na ledě!
     
    42:52
    Jihočeši se dostali do jedné lepší šance v početní výhodě, ale s tou si Hynek Kůdela celkem bez potíží poradil. Jinak mohl být domácí gólman v klidu.
     
    43:27
    Václav Karabáček ukázal, že je rychlým bruslařem a jen díky jeho rychlosti se nepískalo zakázané uvolnění. Jeho následný pas před branku ale nebyl tak dobrý.
     
    44:14
    Domácí hráč to zkoušel křižným pasem, ale ten nebyl přesný. Marek Špaček se však poté dostal do dobré pozice, ale Jan Strmeň má puk v lapačce.
     
    44:28
    Lukáš Endál je dnes hodně namlsaný a v každé možné pozici se snaží pálit. Na druhé straně ale poté vzniklo přečíslení, které Tomáš Guman ani nezakončil.
     
    45:20
    Tak to byla obrovská skrumáž před domácí brankou, která však nekončí brankou! Snad všichni hráči na hřišti byli okolo brankoviště, ovšem Hynek Kůdela má puk pod sebou!
     
    45:27
    Porubskému týmu se nyní nepovedla rozehrávka, a tak je pískáno domácímu celku jen zakázané uvolnění. Buly po levici gólmana.
     
    46:07
    Samuel Ollender byl hodně aktivní, ale Poruba nakonec ani nevystřelila. Zápas nám tak nadále nabídl jen dvě branky, do konce třetiny chybí čtrnáct minut.
     
    46:38
    Niklas Pavel dostal kotouč do útočného pásma, ale sám nevypálil. Poté se o to pokoušel Miroslav Holec, ovšem branka domácího celku je zase mimo pozici.
     
    47:05
    Jan Veselý dojel kotouč za brankou soupeře jako první, díky čemuž se dostal ke střele Vít Christov. Jeho rána ovšem neměla vůbec gólové parametry.
     
    47:53
    Zatím vidíme ve hře hodně nepřesností na obou stranách. Tomáš Guman pálil na Jana Strmeně, ale ten neměl se zákrokem žádné potíže.
     
    48:39
    Jan Hudeček se dostal ke střele z otočky, ale ani nyní nevidíme branku! Jan Strmeň musel zasahovat a měl co dělat, aby to stihl betonem.
     
    49:12
    Kotouč se odrazil až do obranného pásma Budějovic, takže ty se k němu bez problémů dostaly. Směrem dopředu to ale z jejich strany není ono.
     
    49:50
    Martin Novák si odvedl i obranné povinnosti, ovšem poté byl napadán dvěma soupeři. Ti ho o puk obrali a Jan Strmeň zase musel zasahovat.
     
    50:18
    Jihočeši se dostali do přečíslení, ve kterém nakonec Jan Veselý vybídl ke střele Pavla Pýchu. Jeho rána však byla sražena obráncem do mantinelu.
     
    50:50
    Viděli jsme dvě velké šance, po jedné na obou stranách! Jan Strmeň totiž jel za branku, ale kotouč se odrazil před ní, čehož domácí nevyužili! Na druhé straně měl dobrou pozici Miroslav Holec, jenže mířil přesně doprostřed.
     
    51:13
    Michal Hlinka měl velmi dobrou možnost, ale využít ji zase neodkázal! Tomu dnes asi není přáno. Nyní stačilo jen puk dorazit, ale Hlinka minul.
     
    51:54
    Tomáš Gřeš vyslal dobrou střelu z vrcholku kruhu, ovšem Jan Strmeň jeho ránu vyrazil před sebe. Tam vznikla nepřehledná situace, ale Strmeň ho dal do lapačky.
     
    52:30
    Karel Plášil se z ničeho nic z pozice obránce objevil až před gólmanem. Nakonec jeho střela však byla sražena jen do rohu útočného pásma.
     
    53:00
    Jiří Zdeněk pálil z dobré pozice, ovšem jeho pokus na přední tyč si gólman pohlídal. Následně ještě Poruba několikrát vypálila, ale nebyla nijak úspěšná.
     
    53:31
    Jan Kloz mohl vrátit svůj tým do vedení! Dostal totiž přihrávku do skvělé pozice, ovšem Hynek Kůdela se stihl přesunout a zasáhnout betonem!
     
    54:21
    Jakub Suchánek se nakonec dostal ke střele švihem, ale jeho pokus nebyl zase tak povedený. Domácí gólman stihl zasáhnout bez potíží betonem.
     
    55:10
    Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba 2011 (Patrik Husák – 2 min., držení hole).
     
    55:36
    Budějovice musely bojovat o kotouč v útočném pásmu, avšak tento boj vyhrály. Jiří Šimánek díky tomu mohl pálit, ale branku vůbec netrefil.
     
    56:00
    Zdeněk Doležal vypálil, ale jeho rána byla ztečována těsně vedle branky. Poté předvedl dobrý zákrok Pavel Pýcha, který zastavil puk na modré.
     
    56:20
    Zdeněk Doležal se znovu dostal ke střele, ale i tentokrát jeho střele něco chybělo. Následně Hynek Kůdela skočil po puku a schoval ho pod lapačku.
     
    56:52
    Pomalu se nám blíží ke konci přesilová hra Motoru, ale i poslední perioda dnešního zápasu. Zde se nejspíše půjde až do prodloužení a oba týmy získají bod.
     
    57:10
    Patrik Husák je na ledě!
     
    57:41
    Poruba se tedy ubránila další početní nevýhodě, a tak se znovu vydala dopředu. Daniel Krejčí proto pálil na druhé straně, ale nemířil přesně.
     
    58:17
    Domácí hokejista dokázal protečovat kotouč ve středním pásmu, a tak je mu pískáno zakázané uvolnění. Buly se bude odehrávat po levici Kůdely.
     
    58:40
    Nyní probíhal další tuhý souboj o kotouč v rámci středního pásma, což je dnes takový symbol hodně urputného hokeje. Tento boj vyhrála Poruba.
     
    59:09
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Jenže hostující hokejisté se minutu před koncem dostávají do vedení a dost možná rozhodují zápas! Zdeněk Doležal dostal parádní pas do středního pásma, který se dostal až do útočného pásma. Jeho ránu vyrazil Hynek Kůdela na hůl JANA KLOZE, na kterého zívala prázdná branka. Asistence: Zdeněk Doležal a René Vydarený.
    59:09 Jan KLOZ - 1:2
     
    59:40
    Poruba hraje v šesti!
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní dramatické utkání nakonec ovládl Motor, který rozhodl o své výhře pouhých jednapadesát sekund před koncem třetí periody. René Vydarený vyslal parádní pas na Zdenka Doležala, který se dostal do útočného pásma. Jeho ránu vyrazil Hynek Kůdela přesně na Jana Kloze, jenž tak přisoudil tři body Motoru. Domácí celek měl rozhodně své šance, ale Jan Strmeň se podruhé překonat nenechal.
     
    Dnešní utkání sledovalo 526 diváků.
     
    Statistiky po celém zápase:

    Střely na branku: 32 – 28
    Střely mimo: 11 – 11
    Zblokované střely: 13 – 17
    Vhazování: 41 – 26
    Trestné minuty: 10 – 6
     
    Ode mě je to z tohoto zápasu vše, přeji vám hezký zbytek večera a někdy zase u onlajnu na počtenou! (18:29:15)

    Denisa Józsová

    Branky a nahrávky: 25. Rudl (Husák, T. Jáchym) – 17. Gilbert (J. Veselý, Plášil), 60. J. Kloz (Z. Doležal, Vydarený)


    HC RT TORAX Poruba 2011: Kůdela (Foltán) – D. Krejčí, Urbanec, Rudl, Husák, Dluhoš, Dundáček, Slavík – Sikora, Hudeček, Gřeš – Kanko, Zdeněk, J. Káňa – Špaček, T. Jáchym, Guman – Ollender, M. Hlinka, Brodek.
    Banes Motor České Budějovice: Strmeň (Klouček) – Pýcha, Allen, Suchánek, Pavel, Vydarený, Plášil – Christov, Venkrbec, Holec – Šimánek, Prokeš, Z. Doležal – Karabáček, Gilbert, J. Veselý – M. Novák, J. Kloz, Babka – Endál.

    Rozhodčí: Vrba, Kašík – Bartek, Konvička

    Diváci: 526
    thejrc.org