Pittsburgh – Florida 1:4 (kon.) | Carolina – Tampa 1:3 (kon.) | Minnesota – Calgary 4:5 (1:2 po s.n.)
Chicago – Detroit 4:2 (kon.) | Anaheim – Nashville 5:4 (2:1 po s.n.)
po s.n. (1:2)
Minnesota Wild
4:5 (3:2, 0:0, 1:2 - 0:0)
Calgary Flames
Pondělí 06.01.2020, 01:00 • Xcel Energy Center, St. Paul • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Dillon DUBÉ - 4:5
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Calgary Flames.
    Autorem vítězné branky je DILLON DUBÉ.
    54:32 Mark GIORDANO - 4:4
     
    54:32
    Calgary právě vstřelilo branku!
    MARK GIORDANO na levém křídle nyní vystřelil z ostrého úhlu a puk se vzápětí od čepele hokejky Ryana Sutera odrazil do vzdálenějšího pravého horního rohu brány! Calgary využilo přesilovou hru a počtvrté dokázalo odpovědět na gól Wild! Asistence: Johnny Gaudreau a Elias Lindholm.
    42:37 Jordan GREENWAY - 4:3
     
    42:37
    Minnesota právě vstřelila branku!
    JORDAN GREENWAY si našel prostor před bránou Flames a zády k ní předvedl po nahození Jareda Spurgeona z pravého křídla skvělou teč, po níž puk zamířil k přední tyči! Wild opět odpověděli a vedou. Asistence: Jared Spurgeon a Ryan Suter.
    41:55 Michael STONE - 3:3
     
    41:55
    Calgary právě vstřelilo branku!
    MICHAEL STONE na pravém křídle vystřelil od modré čáry a jeho střela zápěstím nad lapačkou Alexe Stalocka vymetla bližší pravý horní roh brány! Wild třikrát vedli, Flames ovšem třikrát vyrovnali. Asistence: T.J. Brodie a Derek Ryan.
    19:14 Marcus FOLIGNO - 3:2
     
    19:14
    Minnesota právě vstřelila branku!
    MARCUS FOLIGNO se dostal ke střele v blízkosti pravé tyče a po ledě kotouč poslal ke vzdálenější levé tyči! Minnesota potřetí vede a skóre duelu činí 3:2! Asistence: Matt Dumba a Luke Kunin.
    15:40 Travis HAMONIC - 2:2
     
    15:40
    Calgary právě vstřelilo branku!
    TRAVIS HAMONIC vypálil po zpětné přihrávce Johnnyho Gaudreaua na bodu pravého kruhu pro vhazování a poté nádhernou bombou bez přípravy vymetl vzdálenější levý horní roh brány! Znovu je vyrovnáno. Tentokrát ovšem na 2:2. Asistence: Johnny Gaudreau a Mikael Backlund.
    10:06 Marcus FOLIGNO - 2:1
     
    10:06
    Minnesota právě vstřelila branku!
    MARCUS FOLIGNO si rychle najel v levém kruhu na nádhernou zpětnou bekhendovou přihrávku Joela Erikssona Eka z pravého křídla a nádhernou střelou zápěstím vymetl vzdálenější pravý horní roh brány hostí! Minnesota na inkasovaný gól rychle odpověděla a po pouhých 34 sekundách znovu vede – 2:1! Asistence: Joel Eriksson Ek.
    09:32 Milan LUCIC - 1:1
     
    09:32
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Mikael Backlund nyní na levém křídle pronikl do útočného pásma a z ostrého úhlu poté kotouč nahodil na přední tyč, kde se zastavil o pravou nohu Alexe Stalocka a od pravé brusle MILANA LUCICE se poté odrazil mezi jeho betony do sítě! Alex Stalock si počínal hodně zvláštně a Calgary taktéž využilo svou úvodní přesilovou hru – 1:1. Asistence: Rasmus Andersson a Mikael Backlund.
    05:01 Kevin FIALA - 1:0
     
    05:01
    Minnesota právě vstřelila branku!
    KEVIN FIALA vystřelil na bodu levého kruhu pro vhazování a český brankář David Rittich předvedl hodně nepovedený zákrok, když puk nedokázal udržet a navíc mu mezi betony prošel do brány! Wild využili úvodní přesilovou hru a vedou nad Flames 1:0. Asistence: Ryan Suter a Zach Parise.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 6. Fiala (Suter, Parise), 11. M. Foligno (J. Eriksson Ek), 20. M. Foligno (Dumba, Kunin), 43. Greenway (Spurgeon, Suter) – 10. Lucic (R. Andersson, Backlund), 16. Hamonic (J. Gaudreau, Backlund), 42. Mi. Stone (Brodie, D. Ryan), 55. Giordano (J. Gaudreau, E. Lindholm), rozh. náj. Dubé

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Kevin Fiala (MNS)
    0:0   Sean Monahan (CGY)
    2. série:
    0:0   Zach Parise (MNS)
    0:0   Matthew Tkachuk (CGY)
    3. série:
    0:0   Mikko Koivu (MNS)
    0:0   Johnny Gaudreau (CGY)
    4. série:
    1:0   Ryan Donato (MNS)
    1:1   Derek Ryan (CGY)
    5. série:
    1:1   Mats Zuccarello (MNS)
    1:1   Andrew Mangiapane (CGY)
    6. série:
    1:1   Ryan Hartman (MNS)
    1:1   Elias Lindholm (CGY)
    7. série:
    1:1   Luke Kunin (MNS)
    1:2   Dillon Dubé (CGY)


    Minnesota Wild: Stalock (Dubnyk) – Spurgeon, Suter (A), Dumba, Brodin, Soucy, Hunt – Zuccarello, E. Staal, Greenway – Fiala, M. Koivu (C), Parise (A) – Kunin, J. Eriksson Ek, M. Foligno – Hartman, V. Rask, Donato. Hlavní trenér: Bruce Boudreau.
    Calgary Flames: Rittich (Talbot) – Brodie, Giordano (C), Hamonic, Hanifin, R. Andersson, Mi. Stone – Mangiapane, E. Lindholm, Tkachuk – Backlund (A), Monahan (A), J. Gaudreau – Dubé, D. Ryan, Lucic – Rieder, Jankowski, S. Bennett. Hlavní trenér. Geoff Ward.

    Rozhodčí: Ghislain Hebert, Dan O'Rourke. Čároví: Travis Gawryletz, Trent Knorr

    Diváci: 17204
    thejrc.org